The Odyssey (2026) - Οι απόψεις των καλλιτεχνών του Noiz

Από τη στιγμή που ήθελαν να κάνουν ψυχογράφημα, ίσως πιο σωστός τίτλος να ήταν "Οδυσσέας" αντί για "Οδύσσεια" αλλά κατανοώ ότι δεν είναι το ίδιο εύηχο στα Αγγλικά.

Κατα τα αλλα, είναι ένα φιλμ σκοτεινό γενικότερα - η γνώμη μου είναι ότι ο Οδυσσέας, πολυμήχανος κατά τα γραφάς, θα μπορούσε να είναι ένας πρώτης τάξεως ήρωας που να συνδυάζει χιούμορ, ευρηματικότητα, οξυδέρκεια και σπιρτάδα στην προσωπικότητά του και άρα στο ρόλο του. Ακόμη και σε ένα σκοτεινό φιλμ. Αλλά προφανώς και είναι επιλογή αυτό, εδώ δε συμβαίνει τίποτα από αυτά.
Πιθανότατα έχει να κάνει με την ptsd προσέγγιση που έγραψα πιο πριν στο νήμα.

Δες που είναι σήμερα, 80 χρόνια μετά και που είμαστε εμείς. Δες οι ΗΠΑ που είναι, ένα κράτος με μόλις 250 χρόνια ιστορία.
Εμείς έχουμε χιλιάδες χρόνια επιτευγμάτων και κατακτήσεων. Αυτοί είναι πιο φρέσκοι και έχουν όρεξη. Εμείς δεν έχουμε κίνητρο λοιπόν για αυτό έχουμε αραξει. Αυτοί όσο καί νά χτυπηθούν Όμηρο, Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Μεγα Αλέξανδρο, Διονυσίου και Καζαντζίδη δεν πρόκειται να παράγουν. Απολαύστε τις παραλίες και τις ταβέρνες και το μία δουλίτσα εκεί να τα βολεύουμε και οπου και να είμαι οι άλλοι εγώ προσωπικά τους λυπάμαι. 🤣🤣 Εμείς ζάχαρη είμαστε 🤣🤣

🤣🤣🤣🤣

Θα προτιμούσα μια linear ιστορία (όχι τοσα πολλά flashbacks και εναλλαγές πίσω μπρος δεξιά αριστερά) που να μας έκανε να νιώσουμε την "Οδύσσεια" που πέρασε ο Οδυσσέας.
Αυτό ακριβώς ήθελα να σχολιάσω όταν έγραψα περί "τρόπου αφήγησης" και χαίρομαι που το είπες κι εσύ.
Τείνω να πιστέψω ότι ο Νόλαν έχει κολλήμα με τη μη-γραμμική αφήγηση και επιμένει σ αυτή ακόμα κι όταν δεν εξυπηρετεί την ιστορία.

Ως προς τη μουσική θα πω ότι ενώ μου άρεσαν οι ήχοι/όργανα που χρησιμοποιήθηκαν, δε μου έμεινε ούτε ένα μουσικό θέμα, ούτε μια χαρακτηριστική μελωδία. Λειτουργεί καλά υποστηρικτικά, βοηθάει στην ατμόσφαιρα αλλά δε θα ψάξω ν ακούσω το soundtrack στο σπίτι μου.

Τωρα μενει η αλλη σκηνή με αυτον εδω να λεει στον άλλον οτι είναι ο Batman, Angry Video Game Nerd Style!

Attachments

• 78204263-eb83-4e94-b64a-39cb4ab3f24d.jpg
    78204263-eb83-4e94-b64a-39cb4ab3f24d.jpg
    23.8 KB · Εμφανίσεις: 0
Την είδα την ταινία και δεν θα σποϊλάρω. Θα πω μόνο ότι ο Νόλαν είναι μεγάλο Τρόλ, συνολικά η ''Ωραία'' Ελένη η αδερφή της και ο Elliot Page είχαν δεν είχαν 4-5 λεπτά screen time. οπότε μάλλον της είπε ψέματα της Nyong'o και μετά την έκοψε στο edit... Δεν είναι καθόλου το πρόβλημα της ταινίας αυτά ου συζητάγαμε, έχει και άλλα εσφαλμένα castings όπως η Αθηνά πχ που είναι ξένο σώμα σε αυτό το έργο, είναι και πολύ περιληπτική και σύντομη σε σημεία εμβληματικά του μύθου. Καταλαβαίνω ότι είχε περιορισμούς και στο χρόνο... Μπορεί να επανέλθω όταν θα τη δω καλά το Νοέμβριο, γιατί τα θερινά σινεμά δεν σε αφήνουν να βυθιστείς στο έργο

Tην ειδα και οφειλω να πω οτι προκειται περι εξαιρετικης μεταφορας, με φοβερη φωτογραφια και μουσικα θεματα και πολυ καλη ατμοσφαιρα. Επειδη βλεπω οτι οι περισσοτερες κριτικες εστιαζουν στο οτι δεν ειναι ακριβης μεταφορα του ομηρικου επους, ρε παιδια ελεος, σινεμα κανει ο ανθρωπος δεν κανει ντοκυμαντερ ουτε θιγει την ελληνικοτητα σας.

Tην ειδα και οφειλω να πω οτι προκειται περι εξαιρετικης μεταφορας, με φοβερη φωτογραφια και μουσικα θεματα και πολυ καλη ατμοσφαιρα. Επειδη βλεπω οτι οι περισσοτερες κριτικες εστιαζουν στο οτι δεν ειναι ακριβης μεταφορα του ομηρικου επους, ρε παιδια ελεος, σινεμα κανει ο ανθρωπος δεν κανει ντοκυμαντερ ουτε θιγει την ελληνικοτητα σας.
Εγώ δεν το είδα ακόμα αλλά ως γνήσιος Έλληνας θέλω να δω ηρωικά στοιχεία! Επίσης θέλω να δω στοιχεία ελληνικής ευφυϊας και νόστου! Θέλω να δω τον Οδυσσέα ως σύμβολο ηρωισμού!🥷 Εντάξει, φωτογραφία, μουσικά θέματα και ατμόσφαιρα, ήδη έχω τοποθετηθεί και ας μην το έχω δει, σίγουρα θα είναι εκπληκτικά. Αλλά δεν μου αρκεί αυτό. Ελπίζω να μην βγω από το σινεμά θιγμένος.:mad: :LOL:

Την είδα την ταινία και δεν θα σποϊλάρω. Θα πω μόνο ότι ο Νόλαν είναι μεγάλο Τρόλ, συνολικά η ''Ωραία'' Ελένη η αδερφή της και ο Elliot Page είχαν δεν είχαν 4-5 λεπτά screen time. οπότε μάλλον της είπε ψέματα της Nyong'o και μετά την έκοψε στο edit...
Στην Οδύσσεια έτσι κι αλλιώς είχαν πολύ περιορισμένο χρόνο και ρόλο αυτά τα δύο πρόσωπα. Θα μπορούσαν βέβαια στην ταινία να είναι διαφορετικά τα πράγματα, αλλά για μένα δεν είναι τρολ ο Νόλαν που τους έδωσε αναλογικά τον χρόνο που είχαν πάνω κάτω και στο πρωτότυπο.

Υπάρχει κάτι ακόμη στον ρόλο της Nyong'o που θα τολμήσω ως εικασία χωρίς να έχω προλάβει να δω ακόμη το έργο: Ναι, η ωραία Ελένη ήταν η ομορφότερη γυναίκα της εποχής της. Είμαστε σίγουροι όμως ότι έτσι τη βλέπει ο Τηλέμαχος όταν συναντά τη γυναίκα με αφορμή την οποία έχασε τον πατέρα του;

Στην Οδύσσεια έτσι κι αλλιώς είχαν πολύ περιορισμένο χρόνο και ρόλο αυτά τα δύο πρόσωπα. Θα μπορούσαν βέβαια στην ταινία να είναι διαφορετικά τα πράγματα, αλλά για μένα δεν είναι τρολ ο Νόλαν που τους έδωσε αναλογικά τον χρόνο που είχαν πάνω κάτω και στο πρωτότυπο.
Ναι, ο χρόνος που παίζουν στην ταινία είναι δίκαιος, τον λέω τρολ τον Νολαν γιατί άφησε να γίνεται όλο αυτό το σούσουρο με τις πληροφορίες που άφηνε να διαρρέουν, χωρίς πραγματικά όλο αυτό να αντιπροσωπεύει την ταινία. Έτσι όπως το παρουσίασαν αρχικά θα έλεγε κανείς ότι θα βλέπουμε τις υποκριτικές ικανότητες της Nyong'o για καμιά ώρα, κάτι που δεν ισχύει, κάθε άλλο, ώση ώρα παίζει στο τέιλερ εκείνο που κάνει την γκριμάτσα, τόση ώρα παίζει και στην ταινία... Τρολ!

Έβλεπα τώρα τον Χόλαντ και τη Ζεντέγια στο Spider Man του 2021 που εβαλα έτσι για να ευχαριστηθώ το cos_dr's Dolby Vision/Atmos Home Theater. Καλά παιδιά είναι. Έχουν καλές υποκριτικές ικανότητες. Προσμένω να τους δω και στην Οδύσσεια να δω τι κάμουν και εκεί. Είναι και νιόπαντρα τα παιδιά. Να ζήσουν.

Έβλεπα τώρα τον Χόλαντ και τη Ζεντέγια στο Spider Man του 2021 που εβαλα έτσι για να ευχαριστηθώ το cos_dr's Dolby Vision/Atmos Home Theater. Καλά παιδιά είναι. Έχουν καλές υποκριτικές ικανότητες. Προσμένω να τους δω και στην Οδύσσεια να δω τι κάμουν και εκεί. Είναι και νιόπαντρα τα παιδιά. Να ζήσουν.
Και οι δυο ήταν κατώτεροι των περιστάσεων στην Οδύσσεια, δεν μου άρεσαν καθόλου. Η Hathaway ήταν πολύ καλή, όσο μεγαλώνει ομορφαίνει, μου αρέσει αν και ξέρω ότι αν ανοίξει το κεφάλι της θα βγουν UFO. Ο Matt Damon ήταν επίσης πολύ καλός και στο δράμα και στη δράση. Αυτοί είναι οι δυο βασικοί χαρακτήρες του έργου οπότε ναι, είναι καλή ταινία η Οδύσσεια του Νολαν

Και οι δυο ήταν κατώτεροι των περιστάσεων στην Οδύσσεια, δεν μου άρεσαν καθόλου. Η Hathaway ήταν πολύ καλή, όσο μεγαλώνει ομορφαίνει, μου αρέσει αν και ξέρω ότι αν ανοίξει το κεφάλι της θα βγουν UFO. Ο Matt Damon ήταν επίσης πολύ καλός και στο δράμα και στη δράση. Αυτοί είναι οι δυο βασικοί χαρακτήρες του έργου οπότε ναι, είναι καλή ταινία η Οδύσσεια του Νολαν
Θέλω να δω εγώ και όταν το δω θα πω απόψης.

με φοβερη φωτογραφια
Η κάμερες IMAX είναι ο ύμνος του αναλογικού,για τα αργά/σταθερά πλάνα θα πάω,οπου εκεί υπάρχει και πραγματικός λόγος για IMAX,θέλοντας να πιστεύω οτί θα εχει άρωμα "Δουνκέρκη",στην οποία έκανε και την πιο επιτυχημένη χρήση για εμένα.

Αν και θα δω την ταινία πετσοκομένη και σε ποιότητα και σε μέγεθος,φαντάζομαι πώς θα ήταν να την δώ σε αίθουσα που πραγματικά μπορεί να υποστηρίξει αυτό το format.

Ταινία κύριοι και στον κινηματογράφο καί στην μουσική,να δείχνει αμυγδαλιά και να μοσχομυρίζει ο τόπος,να δείχνει θάλασσα και να σου ανοίγει η όρεξη,να ακούς το κελάηδισμα των πουλιών και να σε παίρνει ο ύπνος,να θές να κάνεις edit και να κόβεις 2 μέρες και 3 νύχτες...εντάξει στο τελευταίο είναι πιό καλό το ψηφιακό,αλλά σε ποιότητα μην το συζητάμε καθόλου.

Μα η μουσικη και ο ηχος για την ταινια ψηφιακα γραφτηκαν :ROFLMAO: πραγμα λογικο: Το 70αρι imax συμφωνα με τον διευθυντη φωτογραφιας του Nolan εχει αναλυση που θα αντιστοιχουσε σε ψηφιακη εικονα 18k :eek: Δηλαδη αν δεν υπερεχει κιολας, ειναι τουλαχιστον εφαμιλλο με τα καλυτερα ψηφιακα.

Αντιθετα η αναλογικη ηχογραφιση ταινιας ειναι μαυρο χαλι οσο αφορα τη δυναμικη αναλυση σε σχεση με την ψηφιακη. Και δεδομενου οτι μιλαμε για απειρα καναλια, αλλα και ακουστικα οργανα κλπ, πρεπει να εισαι τρελος για να επιλεξεις αναλογικη ηχογραφιση. Εδω ο Goransson παιζει sessions ηχογραφησης απο το openheimer, φυσικα ψηφιακα

Εδω απο τα sessions της Οδυσσειας, σε μια φαση φαινεται το DAW

Ακομα και σε μια παραγωγη εκατονταδων εκατομμυριων, οπου μπηκαν σε διαδικασια να κινηματογραφησουν με αναλογικο πανακριβο, αλλα μιλαμε ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ φιλμ, ο ηχος ειναι ψηφιακος, πολυ απλα διοτι απο αποψη παραγωγης οι ανθρωποι αυτοι διαλεγουν το καλυτερο. :cool:

Το 70αρι imax συμφωνα με τον διευθυντη φωτογραφιας του Nolan εχει αναλυση που θα αντιστοιχουσε σε ψηφιακη εικονα 18k :eek: Δηλαδη αν δεν υπερεχει κιολας, ειναι τουλαχιστον εφαμιλλο με τα καλυτερα ψηφιακα.
Αν το ψάξεις λίγο θα δείς οτί αυτή λοιπόν η εντυπωσιακή τεχνολογία υπάρχει από το 70,δέν μπορεί να μετρηθεί επακριβώς σε pixels,γιατι πολύ απλά δέν διαθέτει και δέν είναι σταθερή σε απόδοση,μεγάλη σημασία παίζει ο φακός και το ζητούμενο,αν και εντυπωσιακό,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ,αλλά η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ,που είναι το αποτέλεσμα του φίλμ,του φακού και των χρωμάτων κ.α που δίνει σαν αποτέλεσμα αυτή η Ψαροκασέλα.:cool:

Δεν υπάρχει τίποτα εφάμιλλο με τα ψηφιακά.

Σε ένα φανταστικό υποθετικό σενάριο δηλαδή,που έχεις μία ψηφιακή 18k και IMAX 70mm,τα χρώματα ΔΕΝ θα είναι το ίδιο,τίποτα ΔΕΝ θα είναι το ίδιο,άλλη εικόνα η μία,άλλη η άλλη,απλά συγχέεται η ανάλυση με την αισθητική και εκτός απο την εικόνα,που αλλού πιστεύεις συμβαίνει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα?

Οι άνθρωποι αυτοί διαλέγουν το καλύτερο στην εικόνα που είναι το πρωτεύων και τον ψηφιακό ήχο για λόγους πρακτικούς και συμβατότητας με τις αίθουσες (5.1,7.1,Dolby Atmos κ.τ.λ),καθώς και καλύτερη διαχείριση στο mix οπου έχεις να κάνεις με διαλόγους,μουσική,εφέ κ.τ.λ και όντως εκεί δέν είναι απαραίτητος ο "χαρακτήρας" του αναλογικού,αλλά η ανάλυση και ευκολία του ψηφιακου,απλά αυτό δέν έχει καμία σχέση με την μουσική προς ακρόαση και απόλαυση.

Χαρακτηρα αναλογικου εχει και το 8mm φιλμ ομως :ROFLMAO: ή το 35mm. Γιατι δεν εβαλε αυτο για να γλυτωσει φραγκα; Γιατι το αλλο εχει υψηλοτερη αναλυση.

Αντιστοιχα, αν η αναλογικη τεχνολογια στον ηχο ειχε ενα αντιστοιχο μεσο, θα ηταν επιλογη και για τις ορχηστρες του κινηματογραφου και γενικως, αλλα δεν εχει. Χωρια τις ευκολιες φυσικα, αλλα πιστεψε με αν υπηρχε μπομπινα που να αντιστοιχουσε ξερω γω σε ηχογραφηση 64bit/ 384 khz, θα υπηρχαν και κλασσικουρες που θα τη χρησιμοποιουσαν, σιγουρα πραγματα.

Και μη νομιζεις οτι ο χαρακτηρας ηταν και ΤΟΣΟ εντονος στις εξελιγμενες 24καναλες μπομπινες. Ο ΠΟΛΥ εντονος χαρακτηρας, που εκανε εντελως μπαμ, ηταν με τις λαμπατες κονσολες και με κατι τετρακαναλες και τετοια, στο στυλ τα πρωτα των beatles κλπ. Οσο προχωρουσε η φαση τοσο και πιο προς την πιστοτητα πηγαινε, αυτος ηταν παντα ο στοχος, η πιστοτητα και ΟΧΙ ο χαρακτηρας. Οταν ηχογραφεις, ειδικα ορχηστρες και τετοια, θελεις οτι μπαινει να βγαινει, και ιδανικα να παραμενει ετσι για παντα. Σε αυτο το ψηφιακο πλησιαζει το ιδανικο, και για αυτο το προτιμουν.

Οσοι παλι θελουν ηχο στυλ '60ies οπως π.χ. η daptone, γραφουν ξερω γω σε αναλογικο οκτακαναλο, διοτι η μουσικη που γραφουν εχει σαν προτυπο τον ηχο της μουσικης των 60ies. Αντιθετα οι σημερινες ηχογραφησεις της κλασσικης μουσικης ειναι μιλια μακρυα απο τις ηχογραφησεις των 60ies ηχητικα, πολλες κλασεις ανωτερες.

Χαρακτηρα αναλογικου εχει και το 8mm φιλμ ομως :ROFLMAO: ή το 35mm. Γιατι δεν εβαλε αυτο για να γλυτωσει φραγκα; Γιατι το αλλο εχει υψηλοτερη αναλυση.
Εχει βάλει νομίζω,όπως και στις προηγούμενες του.Στους κοντινούς διαλόγους λόγο θορύβου που έχει η 70mm αν δέν κάνω λάθος.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back