The Charlie Christian Pickup

elavd είπε:
Εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω... :-\ ??? ::)

Ο CC είναι παχύς (έχει ύψος για την ακρίβεια), άρα για να έρθει στο ύψος του pickguard, η κοιλότητα που τον φιλοξενεί πρέπει να έχει βάθος, ώστε να μπορεί να κατέβει κάτω.

Αυτό που αναρωτιέμαι είναι το εξής:

αν κάποιος θέλει να βάλει πάλι κλασικό neck μαγνήτη, με βίδες στο σώμα (και όχι στο pickguard) θα μπορεί να το κάνει ή πλέον οι βίδες θα είναι κοντές, δεδομένου ότι το σώμα πλέον θα έχει βαθύ σκάψιμο;
Aυτο σου λεω: Θα ειναι πολυ βαθυ οποτε θα εχεις προβλημα. Ο μονος λογος ομως να τον βαλεις κατευθειαν στο σωμα ειναι για vintage correct λογους.

Με το να τον βαλεις κατευθειαν πανω στο pickguard (αναφερομαι στον κλασσικο τελε στον οποιο θα θες να γυρισεις) γλυτωνεις και απο αυτο το προβλημα και απο πολυ κοπο καθε φορα που θες να αλλαξεις υψος.

Αν επιμενεις να παει ο μαγνητης στο σωμα, ισως θα μπορουσες να "γεμισεις" ελαφρως την κοιλοτητα με ενα κομματι ξυλου. Θα καλυπτεται απο το pickguard  οποτε δε παιζει αισθητικο προβλημα.

odis13 είπε:
Aυτο σου λεω: Θα ειναι πολυ βαθυ οποτε θα εχεις προβλημα. Ο μονος λογος ομως να τον βαλεις κατευθειαν στο σωμα ειναι για vintage correct λογους.

Με το να τον βαλεις κατευθειαν πανω στο pickguard (αναφερομαι στον κλασσικο τελε στον οποιο θα θες να γυρισεις) γλυτωνεις και απο αυτο το προβλημα και απο πολυ κοπο καθε φορα που θες να αλλαξεις υψος.

Αν επιμενεις να παει ο μαγνητης στο σωμα, ισως θα μπορουσες να "γεμισεις" ελαφρως την κοιλοτητα με ενα κομματι ξυλου. Θα καλυπτεται απο το pickguard  οποτε δε παιζει αισθητικο προβλημα.
Got it ;)

elavd είπε:
Εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω... :-\ ??? ::)

Ο CC είναι παχύς (έχει ύψος για την ακρίβεια), άρα για να έρθει στο ύψος του pickguard, η κοιλότητα που τον φιλοξενεί πρέπει να έχει βάθος, ώστε να μπορεί να κατέβει κάτω.

Αυτό που αναρωτιέμαι είναι το εξής:

αν κάποιος θέλει να βάλει πάλι κλασικό neck μαγνήτη, με βίδες στο σώμα (και όχι στο pickguard) θα μπορεί να το κάνει ή πλέον οι βίδες θα είναι κοντές, δεδομένου ότι το σώμα πλέον θα έχει βαθύ σκάψιμο;
Νομίζω πως αυτό θα ξεκαθαρίσει λίγο τα πράγματα:

Για να γυρίσεις πίσω σε Tele μαγνήτη νομίζω θα είναι πολύ βαθιά για να βάλεις τον μαγνήτη με τις βίδες στο σώμα

Τι ύψος έχει ο μαγνήτης?

οφ τοπικ: Στη φωτογραφία απο το routing (πρώτη σελίδα, πρώτη φωτογραφία) πίσω απ'το αριστερό χέρι, αυτό που βλέπω είναι ΕΚΟ?

WilliamSats είπε:
Τι ύψος έχει ο μαγνήτης?

οφ τοπικ: Στη φωτογραφία απο το routing (πρώτη σελίδα, πρώτη φωτογραφία) πίσω απ'το αριστερό χέρι, αυτό που βλέπω είναι ΕΚΟ?
Δυστυχώς δεν τον μέτρησα πριν στείλω την κιθάρα για εγκατάσταση. Πάντως στο Video ο Lollar λέει πως έχει βάθος 1 περίπου ίντσας όταν βιδωθεί στο Pickguard, δηλαδή 2,5 εκατοστά!

Με βλέπω να κάνω στροφή 180 μοιρών...

Έχω το ταυράκι δίπλα μου και σκέφτομαι πως θα ακουγόταν με 2 CC, να φανταστείς έχει πάνω EMG (ξέρω, καμία σχέση).

Άκρως ενδιαφέρον ήχος.

WilliamSats είπε:
Με βλέπω να κάνω στροφή 180 μοιρών...

Έχω το ταυράκι δίπλα μου και σκέφτομαι πως θα ακουγόταν με 2 CC, να φανταστείς έχει πάνω EMG (ξέρω, καμία σχέση).

Άκρως ενδιαφέρον ήχος.
Μια φορά πάντως, το σώμα είναι ήδη σκαμμένο, οπότε... Νομίζω θα είναι άκρως ενδιαφέρον! Go for it!

bluesscholar είπε:
Μια φορά πάντως, το σώμα είναι ήδη σκαμμένο, οπότε... Νομίζω θα είναι άκρως ενδιαφέρον! Go for it!
Μπήκε στη wish list ;)

Ίσως και ένας phase reverse διακόπτης να είχε περισσότερο ενδιαφέρον στο τελικό αποτέλσμα.

WilliamSats είπε:
Μπήκε στη wish list ;)

Ίσως και ένας phase reverse διακόπτης να είχε περισσότερο ενδιαφέρον στο τελικό αποτέλσμα.
Λοιπόν, μιας και το ανέφερες, στην τελε μου έχω βάλει αυτόν τον διακόπτη. Με τον συγκεκριμένο μαγνήτη "λέει" περισσότερο από ότι με τους 2 μονούς tele μαγνήτες που είχα αρχικά. Το tone ποτενσιόμετρό μου, σηκώνοντας το, βγάζει τους μαγνήτες εκ΄τος φάσης. Επειδή ο ήχος αυτός ουσιαστικά "αδυνατίζει" τον ήχο (μια και οι μαγνήτες μπαίνουν εκτός φάσης και ακυρώνεται μέρος του σήματος) με τον Charlie Christian ο ήχος αυτός είναι πιο γεμάτος. Αν τελικά βάλεις 2 Charlies τότε θα είναι ένα άκρως ενδιαφέρον αποτέλεσμα!

bluesscholar είπε:
Λοιπόν, μιας και το ανέφερες, στην τελε μου έχω βάλει αυτόν τον διακόπτη. Με τον συγκεκριμένο μαγνήτη "λέει" περισσότερο από ότι με τους 2 μονούς tele μαγνήτες που είχα αρχικά. Το tone ποτενσιόμετρό μου, σηκώνοντας το, βγάζει τους μαγνήτες εκ΄τος φάσης. Επειδή ο ήχος αυτός ουσιαστικά "αδυνατίζει" τον ήχο (μια και οι μαγνήτες μπαίνουν εκτός φάσης και ακυρώνεται μέρος του σήματος) με τον Charlie Christian ο ήχος αυτός είναι πιο γεμάτος. Αν τελικά βάλεις 2 Charlies τότε θα είναι ένα άκρως ενδιαφέρον αποτέλεσμα!
Κάπως έτσι το σκέφτηκα και εγώ.

Να προσθέσω επίσης:

• Tim Lerch: τι παίχτης!!
  • Surf Green Tele: μου τρέχουν τα σάλια, θα το κάνω κάποτε (χωρίς το binding όμως). Δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί σπανίζουν τα χρώματα χρώματα στην Fender. Δεν πειράζει, υπάρχει και η warmoth...
  • Charlie Christian: τελικά νομιζω ότι αυτό που άκουσα και μου άρεσε είναι p90-με-ακουστικό-χρώμα. Γι'αυτό ίσως και δεν τρελλάθηκα με τον βρώμικο ήχο του.
  • Για όσους βαρέθηκαν να ακούσουν/δουν όλο το πρώτο βίντεο που πόσταρε ο bluesscholar, δείτε και στο 1:11 που παίζει με πένα.

Αυτά.

nickel είπε:
Να προσθέσω επίσης:

• Tim Lerch: τι παίχτης!!
- συμφωνήσω απόλυτα!

• Surf Green Tele: μου τρέχουν τα σάλια, θα το κάνω κάποτε (χωρίς το binding όμως). Δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί σπανίζουν τα χρώματα χρώματα στην Fender. Δεν πειράζει, υπάρχει και η warmoth...
  • Charlie Christian: τελικά νομιζω ότι αυτό που άκουσα και μου άρεσε είναι p90-με-ακουστικό-χρώμα. Γι'αυτό ίσως και δεν τρελλάθηκα με τον βρώμικο ήχο του.
  • Για όσους βαρέθηκαν να ακούσουν/δουν όλο το πρώτο βίντεο που πόσταρε ο bluesscholar, δείτε και στο 1:11 που παίζει με πένα.

Αυτά.
Surf green: Με binding ή χωρίς, αυτά τα custom χρώματα είναι άπαιχτα. Το binding (για μένα τουλάχιστον) προσδίδει στο mojo του οργάνου. Ειδικά στο χρώμα αυτό, είναι ανεπαίσθητο μιας και δεν κάνει μεγάλη αντίθεση. Γούστα είναι αυτά.

Charlie Christian: Σωστά, αυτή η ακουστική χροιά είναι και η ιδιαίτερη ποιότητα του μαγνήτη. Ίσως για αυτό να μην έγινε τόσο δημοφιλής. Αυτός που μου αρέσει είναι πως δεν είναι τίποτα από τους άλλους μαγνήτες. Έχει μια καθαρά δική του χροιά, η οποία δεν πάει να μιμηθεί κάτι άλλο. Πάντως σκέψου τον ήχο που βγάζει στη μίξη των 2 μαγνητών. Αυτό που ακούσαμε είναι ο neck μαγνήτης σε όλες τις εκφάνσεις του. Στη θέση 2 του επιλογέα που μπαίνει και ο bridge μαγνήτης της τελε, το αποτέλεσμα είναι άκρως ενδιαφέρον!

Παίδες επαναφέρω το θέμα για μία ερώτηση.

Ξέρετε αν μπορώ να βρω τον συγκεκριμένο μαγνήτη κάπου στην Αθήνα?

Ευχαριστώ.

bluesscholar είπε:
Δεν είμαι βέβαια σίγουρος αν θα έπρεπε το θέμα αυτό να βρίσκεται σε αυτή τη στήλη ή στη στήλη Blogs (αν και δοκίμασα ανεπιτυχώς να το αναρτήσω εκεί αρχικά). Συνεχίζω λοιπόν παραθέτοντας και ένα βιντεάκι από το Youtube

πολύ ωραίος ήχος, αλλά παίζει ρόλο και το ότι έχει φλατ χορδές, αν ακούω καλά :)

kostri είπε:
Παίδες επαναφέρω το θέμα για μία ερώτηση.

Ξέρετε αν μπορώ να βρω τον συγκεκριμένο μαγνήτη κάπου στην Αθήνα?

Ευχαριστώ.
Σε κατάστημα δεν τον έχω δει πουθενά! Νομίζω είναι πολύ boutique για να υπάρχει σε στοκ καταστήματος. Γιατί δεν δοκιμάζεις από τα ηλεκτρονικά καταστήματα? Μάλιστα υπάρχουν και διάφοροι κατασκευαστές:

http://www.lollarguitars.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=LGP&Product_Code=222&Category_Code=charlie-christian-pickups

www.sdpickups.com/charley.shtml (μια ακριβή παραλλαγή)

http://www.vintagevibeguitars.com/windows/sc_ccWin.html

bluesscholar είπε:
Γιατί δεν δοκιμάζεις από τα ηλεκτρονικά καταστήματα?
Μάλλον αυτό θα κάνω τελικά.

Ρώτησα απλώς διότι είμαι άπειρος με τις online αγορές και θα μου ήταν ευκολότερη

μια..παραδοσιακή αγορά.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση!

Από πλευράς αξιοπιστίας δεν τίθεται θέμα. Μάλιστα, η τιμή (πχ του Lollar είναι πολύ καλή) και πλέον μπορείς να τον παραγγείλεις με το Pickguard μαζί (πίστεψέ με είναι μεγάλο ατού)!

bluesscholar είπε:
Από πλευράς αξιοπιστίας δεν τίθεται θέμα. Μάλιστα, η τιμή (πχ του Lollar είναι πολύ καλή) και πλέον μπορείς να τον παραγγείλεις με το Pickguard μαζί (πίστεψέ με είναι μεγάλο ατού)!
Είμαι σίγουρος οτί είναι αξιόπιστο. Είναι καθαρά ζήτημα δίκης μου έλλειψης εξοικείωσης με το online shopping.

Την έχω υπόψιν την έκδοση με το pickguard και μάλλον αυτήν θα πάρω.

Σε ευχαριστώ πολύ!

Προορίζεται για μια baja.

Ελπίζω να πετύχω τον πολυπόθητο συνδυασμό clarity και όγκου που καιρό τώρα αναζητώ.

Βεβαίως, το επόμενο βήμα(μετά την αγορά) θα είναι η αναζήτηση τεχνίτη ο οποίος θα ασχολείται με τέτοιες μετατροπές. Δεν νομίζω όμως να δυσκολευτώ(μένω Αθήνα).

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back