Τhe Blue Side Band - The Joker

Αργύριος Βασιλείου

Shelter

Δυνατό μέλος
Πόντοι
938
Ένα καινούργιο ακόμη και κάπως ανορθόδοξο.

Έχει κάνα δυο μέρες που το άκουσα και μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις!

Πολύ ωραία παιξίματα από όλους, ωραίος ήχος στις κιθάρες και πολύ καλή παραγωγή.

Μου άρεσαν ιδιαίτερα τα φωνητικά. Πολύ ωραία χροιά.  :)

Αξιολογο κομματι, και σε ειδος/ηχοχρωμα αγαπημενο σε μενα. Θυμιζει dead combo στα σκοτεινα τους (και στη συνεργασια τους με Ribot).

Δεν ξερω αν σκοπος του post ειναι και καποια ''κριτικη''. Απο την πλευρα μου θα πω οτι οι ηχοι και αυτο που λεμε ''παραγωγη'' με αφησαν απολυτως ικανοποιημενο και μου εδωσαν αυτο που κυριως ψαχνω και εκτιμω σε καποιο κομματι: ''Αυθεντικοτητα''.

Αυτο που θα σημειωνα ως ''ελλειψη'' ειναι καποιο βασικο θεμα/μελωδια(απο κιθαρα, απο φωνη...δεν ξερω). Αυτο απο τη μια θα εκανε το κομματι πιο ''ευπεπτο''(το ξερω οτι δεν ειναι παντα ζητουμενο) και απο την αλλη απλα θα το ''απογειωνε''.

Τα συγχαρητηρια μου :)

Ενδιαφερον και στο γνωστο υφος του σχηματος.

Και, αν δε με απατουν τ'αυτια και η μνημη μου και με αρκετα πιο καθαρη παραγωγη;

Οπως και να'χει το ακουσα (το ακουω) με το ενδιαφερον που εχω ακουσει κατα καιρους

και τα υπολοιπα κομματια της δουλειας σας!

Καλη συνεχεια παιδες!

Μου αρεσε πολυ και θα συφωνησω,μου εκανε κι εμενα αμεσως εντυπωση η παραγωγη.

gvour είπε:
Μου αρεσε πολυ και θα συφωνησω,μου εκανε κι εμενα αμεσως εντυπωση η παραγωγη.
Έτσι ακριβώς!

Κάποια V-I τα σκίσατε (με την καλή έννοια). :)

Γενικά μου αρέσει αυτή η μουσική τόσο ώστε θα ήθελα να δουλεύω έτσι μερικές συνθέσεις μου,αλλά όπως το ακούω και με την απλότητα που δουεύω ή χρησιμοποιώ τους ήχους μου φαίνεται πολύ δύσκολο ενορχηστρωτικά και γενικά αυτό που ακούω.Αυτό το λέω για μένα βεβαίως.Πως βάζετε όλο αυτά τα ψιλάκια από κάτω και η χρήση των εφέ στις κιθάρες και γενικά μου φαίνεται βουνό.Αυτά και για άλλες συνθέσεις σας που έτυχε να ακούσω και δεν σχολίασα.Γενικά μου αρέσει αυτό που κάνετε.Μπραβο.

Ωραιότατο και με ωραίο στίχο.

atreu73 είπε:
Ωραίο. Με εμφανείς επιρροές από Nick Cave.
Θα πρόσθετα και Waits και Dylan. Σε κάθε περίπτωση οι επιρροές είναι ωραία ζυμωμένες, δεν πρόκειται περί ρηχής μίμησης αλλά περί αφομοίωσης, που είναι και το καλλιτεχνικό ζητούμενο.

Τελικά το έβαλες το bit crusher Πετράν  ;D  ;D

Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στην ενορχήστρωση αλλά σα σύνθεση το θεωρώ κατώτερο από τα άλλα σας κομμάτια Αργύρη. Όχι ότι το βρίσκω κακό δηλαδή, απλώς τίποτα το ιδιαίτερο.

Πολύ πετυχημένη στ αυτιά μου παραγωγή-ήχος, για το είδος της μουσικής,ωραίες οι κιθάρες, αν και με κούρασε κάπου αυτή με το συνεχές τρέμολο :D και περισσότερο απ όλα με χάλασε-κάτι προσωπικό-το ότι δεν αντέχω οποιαδήποτε χροιά φωνής φέρνει σε Κέιβ, ακόμα και του ίδιου ;D ;D

Καλή συνέχεια παιδιά, την αξίζετε γιατί φαίνεται να έχετε ρίξει δουλειά

Κατ αρχάς σας ευχαριστούμε όλους εκ βαθέων για την ακρόαση και την γνώμη σας.

Στο συγκεκριμένο κομμάτι είχαμε διάφορα  θέματα αλλα το κυριότερο είναι ότι δεν στήθηκε σαν ένα κομμάτι με την συμβατική εννοια της φόρμας, ούτε σαν ένα soundscape μιας απαγγελίας. Έγινε μια προσπάθεια να βρεθεί μια ενδιάμεση κατάσταση.

Στο θέμα της παραγωγής όσο πορευόμαστε μαθαίνουμε. Βοηθάει πολύ να έχεις μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και μια εικόνα για το τελικό σου αποτέλεσμα από πριν ξεκινήσεις τις διαδικασίες ηχογράφησης. Επίσης πήραμε ένα γερό μάθημα για το θέμα της οργάνωση του χρόνου.

Σύντομα θα ανακοινώσω και κάποια νέα στο ημερολόγιο. ;)

Και βεβαίως έρχονται και άλλα από την ουρά  ;D

Πολύ ωραίο κύριοι. Έχει χαρακτήρα.

Σοφή κίνηση η αλλαγή κιθαρίστα τελικά.  ;D ;D ;D ;D

Εγώ πειράζει που σκέφτηκα Calexico κατά την ακρόαση;

Πολυ ωραιο με ενδιαφερουσα παραγωγη και φυσικα οτι εχει εστω και ΛΙΓΟ Nick Cave μου γινεται αυτοματα εξαιρετικα συμπαθες... ;D

samy paraga είπε:
με χάλασε-κάτι προσωπικό-το ότι δεν αντέχω οποιαδήποτε χροιά φωνής φέρνει σε Κέιβ, ακόμα και του ίδιου ;D ;D
Ζηλευεις γιατι ποτε δεν θα καταφερεις ΑΥΤΟ

Nick-Cave-takes-Kylie-Min-010.jpg

οχι δεν εχει γινει ταξιτζης στο Brighton ο Nick ουτε εχει παρει κουρσα την Kylie Minogue;D

ndnikola είπε:
που το άκουσες το bc παιδί μου?
Α, όχι  δεν ακούω bit crusher ούτε φωνές  ;D , αναφέρομαι σε κάποια χιουμοριστική εξαγγελία του Πέτρου ότι θα βάλει bit crusher σε κάποιο κομμάτι. Ήταν προ αιώνων και υποθέτω ότι μόνο εγώ τη θυμάμαι (ίδιον της γερουσίας  ;D )

Πέραν αυτής της φιλολογικής αναφοράς, τώρα που έχω πιο πολύ χρόνο για σχολιασμό, ήθελα και εγώ να πω ότι η ενορχήστρωση και η παραγωγή είναι εξαιρετικές.

Σε κάποια μικρά σημεία ακούγονται κάτι πινελιές Ribot-esque στις κιθάρες (λίγο detuned θα τις έλεγα) που ταιριάζουν στο ιδίωμα και προσθέτουν αέρα.

Έχω την υποψία, από το ύφος του συγκεκριμένου κομματιού, ότι θα προσφέρεται για ξεσάλωμα στο λάιβ, στην επόμενη ευκαιρία θα το επιβεβαιώσω  ;)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back