The best guitarist ever according to Jimi... (Rory Gallagher)

RayDTutto

Re di tutto e di nessuno
Πόντοι
98
Πρόσφατα διάβασα ότι, όταν, κάποτε, ερωτήθηκε ο J. Hendrix πώς είναι να είσαι ο καλύτερος κιθαρίστας του κόσμου, απάντησε: "Και που να ξέρω εγώ... Ρωτήστε τον Rory Gallagher."

O Rory ήταν ο πρώτος κιθαρίστας που προσπάθησα να παίξω (Bad Penny). Πρόσφατα επανήρθα μετά από χρόνια στη δουλειά του, και κατάλαβα τι εννοούσε ο Jimi.

Θυμήθηκα επίσης τα λόγια ενός φίλου μου που μου είχε πει παλιά ότι "όσο πιο μεγάλος μάστορας είσαι σε κάτι, τόσο πιο εύκολο το κάνεις να φαίνεται"... Έτσι κι ο Rory...

http://www.youtube.com/watch?v=LSzsDWTc4mY

Γαμώ το αλκόολ μου γαμώ...

Εγω παντως πιστευω για κρινεις καποιον πρεπει να εισαι στο επιπεδο του, αρα δικιο εχει και ο Τζιμυ...

Αυτο που γνωριζω στα σιγουρα ειναι ποιοι ειναι καλητεροι ή χειροτεροι απο μενα.....

τους χειροτερους μπορω να τους καταταξω τους καλητερους οχι.-

Κατι που πρεπει να σημειωσω ομως ειναι οτι εχω δει στο επιπεδο μου κιθαριστες να κανουν πραγματα καλητερα και αλλα χειροτερα απο οτι εγω...

Καπως ετσι πρεπει να ναι τα πραγματα και εκει στους Ημιθεους της ηλεκτρικης, κατα τα αλλα ειναι και θεμα γουστου και κουλτουρας.

Εντάξει για το παίξιμο τι να πούμε.

Αλλά και ο ήχος ρε γμτ, τι ηχάρα θε μου. ΤΙ ΗΧΑΡΑ.

Ούτε γλυκανάλατος, ούτε μουντομπάσος, τα πρίμα να σου κόβουν την καρωτίδα. Αυτά είναι...

mscmkr είπε:
Θυμήθηκα επίσης τα λόγια ενός φίλου μου που μου είχε πει παλιά ότι "όσο πιο μεγάλος μάστορας είσαι σε κάτι, τόσο πιο εύκολο το κάνεις να φαίνεται"... Έτσι κι ο Rory...
Όσοι έχετε το Dvd Irish Tour, μπορείτε να ξαναδείτε τη σκηνή στο μπαρ με τις άπειρες Guiness για ντεκόρ, που κάποια στιγμή εξηγεί και παίζει slide...εκεί σε πιάνουν τα κλάματα...γιατί δεν είναι τόσο εύκολο όσο το κάνει να φαίνεται.

Είχα την τύχη να τον δώ live το 1979 στο Παρίσι (έχω ακόμα κρατημένο το εισητήριο από τότε), ακόμα απορώ πως ένα τριμελές γκρουπ έβγαζε τόσο πλήρη ήχο.

Εγώ τον απόλαυσα στον ΝΑΟ (Ν.Φιλαδέλφεια).

Και φυσικά έχω τρια DVD που τα έχω λιώσει.....

(Τι μπασάρα που παίζει ο κολλητός του!!!)

studio54GR είπε:
Εγώ τον απόλαυσα στον ΝΑΟ (Ν.Φιλαδέλφεια).
Είδες που έχει αξία να είσαι και λίγο γέρος? ;D ;D..έχουμε δεί κιθαρισταράδες, οι σημερινοί θα τη βγάλουν με τον Slash

Κι ομως ειχα την τιμη ενα βραδυ εξω απο το Λονδινο το χειμωνα του 96 να μου αφιερωνουν οι κολητοι του ( Gerry McAvoy & Wilgar Campbell μαζι μ'αλλους δυο ) γ@μ@τες Blues-ιες μεχρι τις 3 τα ξημερωματα αποκαλωντας με brother και ζητωντας συγνωμη στο τελος καθε κοματιου , για την ποιοτητα των οργανων και του ηχου ( Oh my god!!!! :o :o :o )

Μετα απο καθε τραγουδι με παρακαλασουν μου να παιξω μαζι τους. 8)

αλλα ομως ειμουν τοσο λιωμα που δεν μπορουσα να σταθω ορθιος κι ετσι μασησα και δεν ανεβηκα .

Αγκαλιαστηκαμε φιληθηκαμε , ειπαμε και μερικα "ιρλανδεζικα" κι υστερα σπασαμε κατα τις τεσσερσιμηση με το βυτιο που ηπιαμε κερασμενο απο την τυπα που ειχε την παμπ.

By the way ειμουν κι εγω στη Φιλαδελφεια εκεινο το βραδυ με τις μολοτοφ , τα δακρυγονα τους αλαφιασμενους μπατσους και τα rock 'n' roll παρμυθια  μας λιγα χρονια πριν ξεθωριασουν  :-\

http://www.rorygallagher.com/news.htm

Προσωπικά έχω ιδιαίτερη αδυναμία στο Rory. Toν θεωρώ τον top ή τουλάχιστον μέσα στην top 5άδα της εποχής (με Blackmore, Alvin Lee και με τους κιθαρίστες των Skynyrd ανάμεσα σε άλλους).

Απίστευτος ήχος, γ@μιστερό rock phrasing και κομματάρες....

Ήμουν λίγο μικρός και δεν είχα πάει στο live στο ΝΑΟ ('79;) και αν δε κάνω λάθος ήταν τότε που έπεσαν οι πλαστικές σφαίρες;;;; ας με διορθώσουν όσοι είχαν πάει και ξέρουν.

.....ΠΡαγματικα μιλαμε για ηχαρα,ο ιδιος ηχος χωρις πολλα πολλα σε ολα τα δισκακια του Gallagher και δεν χωρταινεις να τον ακους.Hendrix και Gallagher ειναι τα αστερια μου.Εχω οτι DVD και VHS υπαρχει λιωμενα απο το παιξιμο. .....MArathon που μένεις ? ;D ;D ;D λεω να κανω την πρωτη μου ληστεια !!!! ;D Εγω το 79 ημουν 2 χρονων και δεν με αφησε ο πατερας μου να παω στο παρισι επειδη δεν ηπια ολο το γαλα μου ... ;D Ατιμη τιμωρια !!!1

mick77 είπε:
. .....MArathon που μένεις ?
Ανόητη ερώτηση... ;D ;D

λεω να κανω την πρωτη μου ληστεια !!!!
Τι θέλεις? το εισητήριο? Να το σκανάρω να σου το στείλω...αλλά έχω και άλλα από εκείνη τη περίοδο ;)

Μπραβο mscmkr για το θεμα! Και χτες καθομουν σπιτι και ακουγα Rory και σκεφτομουν ποσο ταιραστιος ηταν...Κριμα που αλλος ενας μεγαλος χαθηκε αδικα και δεν προλαβε να κανει ακομα περισσοτερα...

Σαν νεοτερος δεν ειχα την τυχη να τον δω λαιβ, εχω δει ομως μια tribute μπαντα με τα παλια μελη του που ηταν καταπληκτικη με εναν McAvoy να δινει ρεστα...Αλλα χωρις Rory τι να το κανεις?

Το ξανάγραψα....

Προ τριετίας οι -9 παίξανε Βόλο !!!!!

Αχ και να ήξερα το μισό μπάσο από αυτό που παίζει αυτός.....

Πράγματι ρε παιδιά... Τι ήχος είναι αυτός; ΗΧΑΡΑ...!!! Λάιβ καλύτερος από το στούντιο.

BTW στο λάιβ ακούγεται να παίζει το Bad Penny με octaver. Στο στούντιο καταλαβαίνει κανείς; Εγώ δεν το ακούω...

Βέβαια για να δείξεις την ταλεντάρα σου χρειάζεσαι και ένα rhythm section που ακόμα και μόνο του να παίζει ακούγεται σαν μια μπάντα ολόκληρη...

Τι ηχάρα και βλακείες μου λέτε ρε;

Δεν ακούτε στην αρχή που η κιθάρα του έχει BZZZZZZZZ;

Αίσχος! ;D ;D ;D

ΥΓ: Πάρτε κι από μένα ένα ωραίο:

marathon είπε:
Τι θέλεις? το εισητήριο? Να το σκανάρω να σου το στείλω...
1178448899.jpg

:)

Trending...

Νέα θέματα

Back