Θα δίνατε στο παιδί σας μια κιθάρα σας για να μάθει να παίζει;

Παρουσιάζεται μια ιδανική εικόνα, που φυσικά δεν μπορεί να διαφωνήσει κάνεις.
"Το φτωχό φιλότιμο παιδάκι, που του δίνεις μια κιθάρα και διαπρέπει ".
Να του δώσω 3 κιθάρες όχι μια .
Αλλά τα πράγματα -υλικά αγαθά έχουν σημασία.
Έχουν σημασία, όπως ειπώθηκε, να τα σέβεσαι και να εκτιμάς και αυτόν που σου τα δίνει.
Στον αντίποδα, έναν τσόγλανο , που κατεβάζει μια βιτρίνα ή γράφει σε τοίχους και δεν σέβεται τίποτα (περιουσία ιδιωτική ή δημόσια ), για εμένα δεν εξυπηρετεί τίποτα ή ύπαρξη του και είμαι με το μέρος του τοίχου....που έβαψε.

Ναι φυσικά και θα έδινα τις κιθάρες μου στον γιο μου εφόσον αποφάσιζε να ασχοληθεί (τώρα είναι 5 μηνών).
Τι τις έχω; Τι θα πάθει η κιθάρα; Θα του πέσει κάτω; Και τι έγινε;
Τώρα σχετικά με το να μην του την κλέψουν, υποτίθεται ότι όσο το παιδί είναι μικρό και δεν έχει τη σωματική δύναμη ή την πνευματική διάυγεια να αποφύγει τετοιες καταστάσεις, το συνοδεύεις.
Από τη στιγμή που πήξει το μυαλό του και μπορεί να κουβαλήσει το όργανο μόνος του, τι θα του πω; Μην πάρεις τη δικιά μου που είναι Fender American Standard, θα σου αγοράσω μία Squier Made In Korea;
Οταν ο πατέρας δεν ασχολείται με την μουσική και δεν υπάρχει όργανο στο σπίτι, να καταλάβω ότι πας σε ένα starter pack με τον φόβο μήπως του περάσει η πρεμούρα και τα παρατήσει όταν καταλάβει ότι η υπόθεση έχει διάβασμα και μελέτη. Αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν τόσα όργανα στο σπίτι, θεωρώ ότι είναι κρίμα.

Ο μεγάλος μου (17) παρόλες τις προσπάθειες μου να τον μυησω από νωρίς στα μουσικά όργανα, δεν δείχνει κανένα μουσικο ενδιαφέρον (έχει αλλά ενδιαφέροντα).
Ο δε μικρός μου (11), ο οποίος είναι στο φάσμα και έχει απόλυτο αυτί (λέει τις νότες που ακούει χωρίς νότα αναφοράς), παίζει πιάνο εδώ και 3 χρόνια και οπότε με βλεπει με την PRS SE μου, έρχεται και "γρατζουναει" καμία συγχορδία (του είναι τεράστια ακόμα βέβαια)
Οπότε, από εμένα ναι, θα τους έδινα την κιθάρα μου (και όσα μουσικά όργανα υπάρχουν στο σπίτι) η θα τους επαιρνα οποιοδήποτε όργανο μου ζητούσαν (οκ, εκτός από ντραμς λόγω χώρου... ) χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το θέμα είναι ότι ως μια ηλικία δεν έχουν μουσικά ακουσματα και προτιμήσεις για να έχουν κίνητρο να μάθουν ένα μουσικό όργανο και να παίξουν τα αγαπημένα τους τραγούδια η να αισθανθούν σαν τους μουσικούς ήρωες τους για λίγο...

Κοίτα, έχω έξι κιθάρες και κανένα παιδί χαχαχα. Πέραν της πλάκας, ναι θα του έδινα μία όχι από τις καλύτερες μου, και αν γουσταρε να μάθει, στην πορεία θα του έπαιρνα μία δική του ή θα του έδινα μία που να μη χρησιμοποιώ πολύ. Όχι την Ken Lawrence explorer του Hetfield δηλαδή

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back