Τemu / Ali Express / etc: Moυσικός οδηγός cheap & sick

Κωνσταντίνος Πέγιος

kpeyos

Moderator
Staff member
Πόντοι
1,083
Προχθές έλαβα από το Temu αυτά:
1. Acoustic Isolation Pads - 9.89€

2. 3pcs Guitar Neck Shims, Solid Maple Wood Guitar Neck Shim Protection 0.25, 0.5 And 1 Degree - 11,24€

Δεδομένου πόσο πολύ με βοήθησαν αυτά τα μικρά gadgetάκια, τα πρώτα ώστε να έχω μια πολύ καλύτερη απεικόνιση στα nearfield monitors και τα δεύτερα να φέρω επιτέλους τη γωνία του μπράτσου της Strat στα μέτρα μου, σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να γίνει ένα πολύ χρήσιμο topic για αυτά τα μαγαζία.

Είναι σίγουρες όι αγορές από αυτά τα καταστήματα? Βλέπω απίστευτα χαμηλές τιμές. Πχ στο aliexpress korg pa700 από 1333€ πού πωλείται Ελλάδα και thomann τό έχει 480€. Τί παίζει?

Πήρα 2 τέτοια ζεύγη pads (τσάμπα πράμα :p). Χρειαζόμουν μόνο το ένα, αλλά πήρα και δεύτερο να υπάρχει.

Επίσης πήρα 2 καλύμματα για keyboard και μάλιστα ήταν σε χαμηλότερη τιμή από ότι είναι τώρα, τα οποία είναι μια χαρά , μαζεύουν με κορδόνι για να εφαρμόσουν.

Τέλος, ήθελα κάτι για να 5'' monitors που έχω για κάλυμμα και πήρα δύο τέτοια που είναι για κράνη βέβαια, αλλά έκατσαν τέλεια, επίσης και κάλυμμα για την οθόνη.

Τώρα περιμένω κάλυμμα για μια πολυθρόνα που έχω και τη χρησιμοποιώ μεταξύ άλλων για να στοχάζομαι τις μελλοντικές μουσικές μου δημιουργίες, κάθομαι εκεί και κλείνω τα μάτια και σκέφτομαι φούγκες, προόδους, ενορχηστρώσεις κλπ. (που φυσικά δεν κάθομαι να γράψω ποτέ:ROFLMAO:)😛

Τα γκατζετακια αυτά είναι χρήσιμα πραγματικά, έχω πάρει πολλά για συμμάζεμα καλωδίων, μια εξαιρετική βάση για το κινητό, πολύ φθηνά και δεν είναι άσχημα, είναι αποδεκτή η ποιότητα και εξαιρετική η ιδέα να υπάρχει ένα topic για να παίρνουμε ιδέες.

Είναι σίγουρες όι αγορές από αυτά τα καταστήματα? Βλέπω απίστευτα χαμηλές τιμές. Πχ στο aliexpress korg pa700 από 1333€ πού πωλείται Ελλάδα και thomann τό έχει 480€. Τί παίζει?
Για το Ali express πρέπει να κοιτάς την περιγραφή του είδους για να δεις από που γινεται το shiping, αν είναι καινούργιο ή refurbished και γενικά τις ειδικές αξιολογήσεις για το μαγαζί το οποίο εμπορεύεται το προϊον μέσω του ali express. Επίσης για τόσο μεγάλα πακέτα ενδέχεται να αλλάζει η τελική τιμή. Ενδέχεται να μην είναι όλο το KorgPa αλλά μέρη του, να είναι refurbished. Πολλά.

Σε τέτοια μαγαζιά θα βρείς πολλά μικροπράγματα σχετικά με guitar set up και tech work πολύ φτηνά και θα είναι κομπλέ. Θα βρείς και μερικά που είναι κυριολεκτικά ο,τι χειρότερο και unfit for purpose.

Π.χ. μπορείς να βρεις φτηνά polishing blocks "σβήστρες" για γυάλισμα τάστων, μια χαρά.

ή ενα neck cradle που κάνει τη δουλειά του μια χαρά

ή ένα σετάκι feeler gauges

ή ενα χαρακάκι για το string action

ΑΛΛΑ

μακριά απο σχεδόν κάθε είδος λίμας. Ειδικά κάτι σετ που πουλάνε και καλά για nut files είναι ΑΧΡΗΣΤΑ, είναι κυριολεκτικά λάθος τύπος λίμας για τέτοιες δουλειές και απλά θα πετάξετε τα λεφτά σας.

Π.χ. αυτές μοιάζουν με τις Hosco αλλά είναι λάθος κατασκευασμένες, δεν λέω είναι κακής ποιότητας, είναι παντελώς μη λειτουργικές.

ή κάτι τέτοια σετάκια μπρελόκ ράβδοι, που στην πραγματικότητα είναι σετάκια καθαρισμού εργαλείων ηλεκτροκόλλησης και τα πουλάνε σαν nut files

Ναι μια χαρά είναι οι αγορές από αυτούς. Έχω κάνει πολλές παραγγελίες από aliexpress.com χωρίς πρόβλημα. Στα φίλτρα διαλεγω free shipping και choice. Για πρώτη φορά παραγγειλα από temu κάποια απλά εργαλεία για να κάνω setup τις κιθάρες μου

Είχα πάρει για πλάκα να δω πως είναι να παιζεις χωρίς καλώδιο πριν λίγο καιρό ένα σετ ασύρματου πομποδέκτη για κιθάρα 4καναλου επαναφορτιζόμενα και τελικά είναι πολύ καλά (παίζω μόνο στο σπίτι αλλά έχουν καλή εμβέλεια και αντοχή μπαταριας τελικά), σε κάθε περίπτωση στα 20 ευρώ δεν βρίσκεις εδώ τίποτα παρόμοιο (και με 2 πλασια λεφτά μη σου πω), οπότε vfm 👍

Είχα πάρει για πλάκα να δω πως είναι να παιζεις χωρίς καλώδιο πριν λίγο καιρό ένα σετ ασύρματου πομποδέκτη για κιθάρα 4καναλου επαναφορτιζόμενα και τελικά είναι πολύ καλά (παίζω μόνο στο σπίτι αλλά έχουν καλή εμβέλεια και αντοχή μπαταριας τελικά), σε κάθε περίπτωση στα 20 ευρώ δεν βρίσκεις εδώ τίποτα παρόμοιο (και με 2 πλασια λεφτά μη σου πω), οπότε vfm 👍

Τα έχω πάρει κι εγώ, επειδή δεν ήθελα να κλάψω τα λεφτα μου και όντως πλάκα έχει, το άξιζε το κοσάρι. Δεν έχει cable tone και δε δουλεύει με τα fuzz αλλά κλάιν.

Εγώ προσωπικά αγοράζω συχνά πυκνά κιθαριστικά εξαρτήματα και γκατζετάκια από AliExpress. Από temu δεν έχω εμπειρία.
Γενικά τα περισσότερα που έχω πάρει ήταν τίμια για τα λεφτά τους. Όπως είπε και ο odis κάτι εργαλεία είναι όντως λίγο άκυρα. Είχα πάρει ακόμη και πεταλάκια, όπως πχ ένα compressor με κάτι ~18euro που βγήκε εξαιρετικό!
Το κακό με αυτές τις πλατφόρμες είναι ότι το ίδιο προϊόν το πουλάνε 200 μαγαζιά (με μεγάλο εύρος τιμής καμιά φορά!) και θα πρέπει να ψάξεις μέσα σε ένα χάος να βρεις τον τίμιο (με καλό feedback) πωλητή που δε ζητάει 25 όταν ο διπλανός το πουλάει 5$... Ο αλγόριθμος του Αλι επίσης δεν είναι και ο καλύτερος, πολλές φορές μετά από μία - δύο σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης βγάζει άσχετα και επηρεάζεται πολύ από αυτό που αναζήτησες τελευταία.
Φιλική συμβουλή, μην ψάχνετε για επώνυμα προϊόντα σε αυτές τις πλατφόρμες. Ή κακές απομιμήσεις θα είναι (κανένα παιδικό αρμόνιο...) ή κάποιο refurbished όπως λέει και ο cosdr...
Εξ ορισμού κινέζικες μάρκες πχ Joyo, mooer είναι όντως αυτό που θα πάρεις και από thomann. Αν το βρεις εκεί σε καλύτερη τιμή go for it.

Βρε παιδιά δεν αναφέρομαι σε ένα κάλυμμα ή σε ένα καλώδιο ή σε μία λιμα για τα νύχια ή για θήκη κινητου κλπ αλλά για ολόκληρο αρμόνιο Korg PA700 ή Yamaha PSR900 δηλαδή προϊόντα των 1300€-1900€ που τα πουλάει 400€
Έχει αγοράσει κανείς τέτοιο πλήκτρο?
Δηλαδή είμαστε χαζοί όσοι τα σκαμε στην Ελλάδα στον Νακα στο bonstuduo καί στο Thomann?

Το κακό με αυτές τις πλατφόρμες είναι ότι το ίδιο προϊόν το πουλάνε 200 μαγαζιά (με μεγάλο εύρος τιμής καμιά φορά!) και θα πρέπει να ψάξεις μέσα σε ένα χάος να βρεις τον τίμιο (με καλό feedback) πωλητή που δε ζητάει 25 όταν ο διπλανός το πουλάει 5$... Ο αλγόριθμος του Αλι επίσης δεν είναι και ο καλύτερος, πολλές φορές μετά από μία - δύο σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης βγάζει άσχετα και επηρεάζεται πολύ από αυτό που αναζήτησες τελευταία.
Ισχύουν 100% τα παραπάνω. Καλά ο αλγόριθμος του Ali είναι ΓΤΠΚ. To temu είναι καλύτερο απ' ότι είδα (όπως είπα πρώτη φορά ψώνισα από εκεί πριν λίγες μέρες).

Βρε παιδιά δεν αναφέρομαι σε ένα κάλυμμα ή σε ένα καλώδιο ή σε μία λιμα για τα νύχια ή για θήκη κινητου κλπ αλλά για ολόκληρο αρμόνιο Korg PA700 ή Yamaha PSR900 δηλαδή προϊόντα των 1300€-1900€ που τα πουλάει 400€
Έχει αγοράσει κανείς τέτοιο πλήκτρο?
Δηλαδή είμαστε χαζοί όσοι τα σκαμε στην Ελλάδα στον Νακα στο bonstuduo καί στο Thomann?
Για κάτι τέτοιο δεν εμπιστεύομαι. Είχα αγοράσει όμως πριν κάποια χρόνια ένα μικρό PC (τύπου/μεγέθους NUC) με 4 πόρτες ethernet για να το κάνω firewall. Κόστος περί τα 150€ από το κατάστημα του κατασκευαστή στο Ali.

Πατάω τα λινκ του temu που έχετε αναρτήσει και κάνει περίεργες αυτόματες κινήσεις ο browser που θυμίζουν άλλες εποχές, ανοίγει νέα καρτέλα και φορτώνει... Δεν εμπιστεύομαι το κλικ σε αυτό τον ιστότοπο όχι να τους δώσω στοιχεία καρτών και να πληρώσω...

Είχα πάρει κι εγώ κάτι τέτοια της Lekato από ebay. Μια χαρά δουλειά κάνουν για το κόστος τους :)

Πατάω τα λινκ του temu που έχετε αναρτήσει και κάνει περίεργες αυτόματες κινήσεις ο browser που θυμίζουν άλλες εποχές, ανοίγει νέα καρτέλα και φορτώνει... Δεν εμπιστεύομαι το κλικ σε αυτό τον ιστότοπο όχι να τους δώσω στοιχεία καρτών και να πληρώσω...
Δηλαδή;

Δηλαδή;
Ότι γράφω, ανοίγει μια νέα επιπλέον καρτέλα και φορτώνει κάτι, που φυσικά δεν έκατσα να δω τι είναι... φάουλ. Ο καθένας όπως έχει μάθει, τι θα μαλώσουμε;

Ότι γράφω, ανοίγει μια νέα επιπλέον καρτέλα και φορτώνει κάτι, που φυσικά δεν έκατσα να δω τι είναι... φάουλ. Ο καθένας όπως έχει μάθει, τι θα μαλώσουμε;
Ad blocker έχεις; Να κόβει pop-up παράθυρα, κτλ;

Ορίστε KORG PA700 στα 478€
όταν στην Ελλάδα πωλείται 1.333€.
Κακή φωτογραφία, ανύπαρκτη περιγραφή, μαγαζί χωρίς βαθμολογία. Μακριά, εκτός αν θες να είσαι guinea pig να πεις και σε μας :p ή/και έχεις χρόνο να μπλέκεις με το return policy του Ali

Ορίστε KORG PA700 στα 478€
όταν στην Ελλάδα πωλείται 1.333€.
Δεν έχει ούτε μία πώληση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι 99% δε θα το παραλάβεις ποτέ. Άπειρα τέτοια μαγαζία ξεφυτρώνουν κάθε μέρα και στο ebay.

Μπορείς να βρεις πράγματα που είναι αδύνατο να τα βρεις στην εγχώρια αγορά ή αμα τα φέρεις από επίσημα κανάλια, μια αντιπροσωπεία, θα σου κοστίσει πολύ ακριβα. Για παράδειγμα, έχω ένα πληκτρολόγιο της Logitech με μηχανικούς διακόπτες Romer-G και έχει χαλάσει ένας και μέσω του Ali Express βρήκα πακέτο των 6 αυθεντικών με 7 ευρώ. Και το πήρα μέσω ένός φίλου που έκανε μια παραγγελία και μας ήρθαν και τα έχω τώρ. Δεν υπήρχε περίπτωση να το επισκευάσω εύκολα με τα επισημα κανάλια γιατί το κόστος θα ήταν όσο να πάρω άλλο πληκτρολόγιο

Βάλε όπως είπε ο φίλος πιο πάνω κανα adblocker της προκοπής 😛,κανα browser guard και σκάναρε και με το malwarebytes για malware και adware. Δε φταίει το άμοιρο το temu😢

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back