Τέλος το πορνό στο διαδίκτυο! Τα προσωπικά δεδομένα όμως;

Σαφώς και όχι
Δεν το έχεις σκεφτεί καλά. Χωρίς κανέναν έλεγχο online παρουσίας με δισεκατομμύρια ανθρώπους στον ψηφιακό κόσμο ανά πάσα στιγμή, η συκοφαντία και η δυσφήμιση είναι στάλα στον ωκεανό του τι μπορεί να κάνει κάποιος κακοπροαίρετος.

Και νταξ για ολα τα αλλα, για την dodge charger σκαω που ειναι 4.500 κ.εκ

Αυτό δεν είναι τίποτα. Πού να κρυβόμασταν άμα θεσπιζόταν ως τεκμήριο ο μουσικός εξοπλισμός και γίνονταν δεκτά ως αποδεικτικά στοιχεία φωτογραφίες και βίντεα. Όλοι με τη μολότωφ ανά χείρας θα ήμαστε.

Αυτό δεν είναι τίποτα. Πού να κρυβόμασταν άμα θεσπιζόταν ως τεκμήριο ο μουσικός εξοπλισμός και γίνονταν δεκτά ως αποδεικτικά στοιχεία φωτογραφίες και βίντεα. Όλοι με τη μολότωφ ανά χείρας θα ήμαστε.
Έχει "προταθεί" και αυτό.

Το περιβόητο....περιουσιολόγιο....σιμά κοντά είναι όλα Σπύρο.

[SIZE=12pt]Γι αυτό ΞΑΝΑ λέω, ότι αυτή η απόφαση ανοίγει κερκοπορτες.....και περά του ότι τη βρίσκω παντελώς ΛΑΘΟΣ νομικά, ελπίζω (ευτυχώς είναι χαμηλό δικαστηριο) να μη δημιουργήσει νομολογία (χρηση αναρτησεων FB ως αποδεικτικα περιουσιακών στοχειων). [/SIZE]

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γι αυτό ΞΑΝΑ λέω, ότι αυτή η απόφαση ανοίγει κερκοπορτες.....και περά του ότι τη βρίσκω παντελώς ΛΑΘΟΣ νομικά, ελπίζω (ευτυχώς είναι χαμηλό δικαστηριο) να μη δημιουργήσει νομολογία (χρηση αναρτησεων FB ως αποδεικτικα περιουσιακών στοχειων).
Νομίζω και θέλω να πιστεύω ότι είναι one off και τέλος. Χωρίς να έχω οποιαδήποτε ειδική γνώση, το να αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο μια απλή φωτογραφία, χωρίς να συνοδεύεται π.χ. από απόδειξη πληρωμής εισιτηρίου, δεν μπορώ παρά να το εκλάβω ως λάθος λόγω άγνοιας. Λανθασμένη απονομή δικαιοσύνης. 

Νομίζω και θέλω να πιστεύω ότι είναι one off και τέλος. Χωρίς να έχω οποιαδήποτε ειδική γνώση, το να αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο μια απλή φωτογραφία, χωρίς να συνοδεύεται π.χ. από απόδειξη πληρωμής εισιτηρίου, δεν μπορώ παρά να το εκλάβω ως λάθος λόγω άγνοιας. Λανθασμένη απονομή δικαιοσύνης. 
ΕΜ......ειπαμε ασφαλεια δικαιου.

Δες κατι που ετοιμασα σε 15 λεπτά.

Την ανεβαζω ΔΗΜΟΣΙΑ στο Fb και γραφω....Αχ! Παρισάκι! (ετσι για πλακα ή γιατι ειμαι ματαιόδοξος είτε για ότ,ι θες)

Φανταζεσαι να χρησιμοποιηθεί εναντίον μου σε Δικαστηριο;

Είμαστε με τα καλά μας;

Αν ηταν να τη χρησιμοποιησω ΥΠΕΡ μου, π,χ ότι ημουν στο Παρίσι όταν υποτίθεται ότι στην Αρτα σκοτωσα τον Χ. ΘΑ ΤΟ ΞΕΨΑΧΝΙΖΑΝ......(και καλα θα έκαναν-αυτό είναι ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ)

Νοιζ0Α.jpg

Νοιζ0Β.jpg

Γενικά απαντώντας, τα πράγματα έχουν να κάνουν με την οπτική γωνία που τα βλέπει ο καθένας.

Κάποιος που νομίζει πως ότι συμβαίνει στο χωριό του (που δεν έχει βγει απο αυτό) ισχύει για όλη την γη, ενώ άλλος που γαλουχήθηκε με δόγματα θρησκευτικά ή πολιτικά έχει μόνο μέρος της πληροφορίας που θα μπορούσε να τον βοηθήσει να κάνει μια λογική σκέψη για να καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα για το τι συμβαίνει γύρω του.

Ετσι υπάρχει κόσμος απληροφόρητος ή παραπληροφορημένος που βλέπει ξένους, αντίπαλους ή άπιστους όταν δεν ακούει αυτό που διδάχθηκε.

Κι έτσι βλέπει το ποτήρι της κοινωνίας μισογεμάτο και αντι να έχει την εμπιστοσύνη σαν κανόνα και την καχυποψία σαν εξαίρεση, ώστε να προσθέσει στο γενικό γίγνεσθαι και να προοδεύσει αυτός και το σύνολο, συμβαίνει το αντίθετο καταστρέφοντας και αφαιρώντας μέσα απο θεωρίες συνωμοσίας και άλλες σοβαρότερες συνέπειες. Ο Μεσαίωνας καλά κρατεί.

Οσο για τον τίτλο, θα έπρεπε να γνωρίζουμε όλοι πως αρχή του κίτρινου τύπου στην θεματολογία του είναι το "if it bleeds, it leads" και φυσικά ότι προβοκάρει. Δεν αξίζει να δοθεί δεύτερη ματιά ούτε να αναπαραχθεί μια μισή αλήθεια.

Κι έτσι βλέπει το ποτήρι της κοινωνίας μισογεμάτο και αντι να έχει την εμπιστοσύνη σαν κανόνα και την καχυποψία σαν εξαίρεση, ώστε να προσθέσει στο γενικό γίγνεσθαι και να προοδεύσει αυτός και το σύνολο, συμβαίνει το αντίθετο καταστρέφοντας και αφαιρώντας μέσα απο θεωρίες συνωμοσίας και άλλες σοβαρότερες συνέπειες. Ο Μεσαίωνας καλά κρατεί.
Συμφωνώ με τη θεώρηση σου Γιάννη, αλλά δεν παίρνεις ξακάθαρη θέση.

Για πες μου (μας) εσύ, που τυγχάνεις πιο μεγάλος (από εμένα) και εζησες κάποια χρόνια πιο ανέμελα (όσο τα θυμάμαι εγώ) .

Στην Ελλάδα ειδικά, μετά το 1974.....μην σου πω το 1983 (διότι θέλουμε δεν θέλουμε έγιναν τομές τότε.....ουσιαστικές νομοθετικές....καταργηση μοιχείας.....ισότητα φύλων κ.λ.π)

Και παγκοσμίως, πρίν της 11/09/2001 , πότε ένοιωθες ότι εχεις πιο πολλές ελευθερίες , πότε αισθανώσουν ότι η ιδιωτικότητά σου ήταν πιο προστατευμένη τότε....ή τωρα;

Τη Δεκαετία του 80; ή τωρα;

Τη δεκαετία του 90 ή τωρα;

Τα παλαιότερα χρόνια ήταν πιο ανέμελα γιατί ήμουν μικρός και ήξερα και με απασχολούσαν λιγότερα.

Πάντα όμως μου άρεσε να τηρώ τις συμφωνίες μου και κατα συνέπεια τους νόμους, όπως και οι περισσότεροι τότε.

Οσο για την ιδιωτικότητα μου σήμερα είναι τόσο αυστηρά ή χαλαρά φυλαγμένη όσο θέλω και επιτρέπω εγώ. Και ισχύει για όλους μας.

Παλαιότερα ο κόσμος ήταν πιο προφυλαγμένος γιατί μιλούσε δημόσια λιγότερο.

Αλλά πολλοί ήταν ωρολογιακές βόμβες. Ηταν λιγομίλητοι και άρα σοβαροί... μέχρι να ανοίξουν το στόμα τους!

Δυστυχώς η ενηλικίωση δεν φέρνει πάντα ωριμότητα και αν το'χει κάποιος μπορεί να γίνει σούργελο σε χρόνο dt με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης. Κάτι που δεν γινόταν παλιά.

Δυστυχώς δεν μπορεί κανένας τρίτος να προφυλάξει ένα άτομο απο τον εαυτό του.

Οσο και αν προσπαθούν με τους νόμους, βλέπε GDPR.

Πάντα όμως μου άρεσε να τηρώ τις συμφωνίες μου και κατα συνέπεια τους νόμους, όπως και οι περισσότεροι τότε.
Και εμένα μου αρέσει να τηρώ τις συμφωνίες μου.

Ο Νόμος δεν ειναι δικη μου συμφωνία. Τον τηρώ, αλλά ΔΕΝ μου αρέσει. Διότι καμία φορά μπορεί να είναι παράλογος . Εντελώς.

Παράδειγμα , η ομοφυλοφιλία ήταν ποινικό αδίκημα

Στην Ελλάδα μέχρι το 1951,

Στην Αγγλία μέχρι το 1967

Στην Γαλλία μεχρι το 1982 και

στην Γερμανία μεχρι το 1994 .

Οσο για την ιδιωτικότητα μου σήμερα είναι τόσο αυστηρά ή χαλαρά φυλαγμένη όσο θέλω και επιτρέπω εγώ. Και ισχύει για όλους μας.
Νομίζω ότι  σε αυτό απάντησα πιο πάνω (δεν ξέρω αν το διάβασες)

Όταν με ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ να έχω pos, αίρεται η ιδωτικότητα και του πελάτη μου και η ΙΕΡΗ  υποχρέωση μου να τη διαφυλάξω.

Θα επιθυμούσες να γνωρίζει  πέραν του Φυσικού Δικαστου, ο υπάλληλος του taxis (και αντε αυτό το ανεχεσαι (not) ) και ο υπάλληλος μιας Τραπεζας ότι ο Yameth έδωσε στον LK 700 ευρω και για ποιον λόγο; Πες ότι κατηγορειται κάποιος  για ένα "ατιμωτικό" αδικημα (κατηγορειται ΔΕΝ σημαινει ότι το διέπραξε) .

Για το επιτρεπτό της επεξεργασίας δεδομένων, από τα οποία μπορεί να συναχθεί ότι ένα φυσικό πρόσωπο συνδέεται με ποινική δίωξη ή καταδίκη, απαιτείται άδεια της Αρχής. Η πληρωμή δικηγόρου που δραστηριοποιείται στον τομέα του ποινικού δικαίου φανερώνει την εν δυνάμει σύνδεση του εντολέα με ποινική δίωξη ή καταδίκη και άρα το σχετικό προσωπικό δεδομένο καθίσταται ευαίσθητο.

Παλαιότερα ο κόσμος ήταν πιο προφυλαγμένος γιατί μιλούσε δημόσια λιγότερο.

Αλλά πολλοί ήταν ωρολογιακές βόμβες. Ηταν λιγομίλητοι και άρα σοβαροί... μέχρι να ανοίξουν το στόμα τους!

Δυστυχώς η ενηλικίωση δεν φέρνει πάντα ωριμότητα και αν το'χει κάποιος μπορεί να γίνει σούργελο σε χρόνο dt με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης. Κάτι που δεν γινόταν παλιά.
Συμφωνω 1000%

Και εμένα μου αρέσει να τηρώ τις συμφωνίες μου.

Ο Νόμος δεν ειναι δικη μου συμφωνία. Και καμία φορά μπορεί να είναι παράλογος . Εντελώς

Παράδειγμα , η ομοφυλοφυλία ήταν ποινικό αδίκημα

Στην Ελλάδα μέχρι το 1951,

Στην Αγγλία μέχρι το 1967

Στην Γαλλία μεχρι το 1982 και

στην Γερμανία μεχρι το 1994 .
Αν και αυτό είναι θέμα ηθικής που στις σημερινές δυτικές κοινωνίες έχει κάνει άλματα απο την στιγμή που ξέφυγε απο την θρησκευτική, γίνεται και δική σου συμφωνία μιας και η πλειοψηφία στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία λέει έτσι, μέχρι νεοτέρας. Αν διαφωνείς, ευτυχώς μπορείς να διαμαρτυρηθείς, να οργανωθείς και να εκφραστείς ελεύθερα μέχρι να πετύχεις κάτι πιο κοντά στην δική σου ηθική. Μέχρι τότε τηρείται.

Οσο για το δεύτερο, εγω προσωπικά δεν έχω πρόβλημα μιας και μου είναι απεχθής η οποιαδήποτε δοσοληψία με το δημόσιο. Δεν βλέπω γιατί πρέπει να υπάρξει ιδιωτικότητα σε μια εγχρήματη συναλλαγή σε επίπεδο παραστατικών απο την στιγμή που φορολογείται. Μπορείς να γράψεις στην περιγραφή της απόδειξης "Νομικές υπηρεσίες" απλά ή ότι άλλο δεν αφορά τον λόγο. Ασε που στο POS δεν υπάρχει καν περιγραφή.

Το να ελέγχει τον τραπεζικό λογαριασμό σου όμως... αλλά και πάλι δικαιούσαι να έχεις έναν ειδικά για την επιχείριση σου και όσους άλλους θες ιδιωτικούς.

Στην Σουηδία πχ εδω και 2 δεκαετίες, οι λογιστές έχουν πάει μια φορά στην Εφορία απλά για να γνωριστούν. Πόσο μάλλον ένας υπάλληλος ή επιχειρηματίας. Ολες οι διαδικασίες είναι ηλεκτρονικές. Και όσο πιο μακριά τόσο πιο καθαρά γίνονται οι δουλειές.

Αν η φορολογία είναι δίκαιη ή όχι όμως, είναι άλλο θέμα και πολύ πονεμένο εδω στην Ελλάδα.

Ολα τα νομοθετήματα απο την ηθική ξεκινούν και γίνονται νόμοι.

Την τρέχουσα ηθική και το εθιμο, το οποίο υποτίθεται οτι αποαποτυπωνουν.

Βασικα τα ιδια λεμε μάλλον με .

αλλα λογια.

Στο θεμα του pos το κρίσιμο ειναι κυριως η γνώση του θέματος απο τον τριτο ασχετο τραεζικο υπάλληλο 

Στο θεμα του pos το κρίσιμο ειναι κυριως η γνώση του θέματος απο τον τριτο ασχετο τραεζικο υπάλληλο

Παράπλευρη απώλεια. Ισως όμως το ότι κάποιος πλήρωσε κάποιον για μια υπηρεσία δεν είναι κάτι μυστικό ιδιαίτερα όταν ο εισπράττων έχει ταμπέλα και διεύθυνση. Ισως πάλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια μικρή κοινωνία.

Παράπλευρη απώλεια. Ισως όμως το ότι κάποιος πλήρωσε κάποιον για μια υπηρεσία δεν είναι κάτι μυστικό ιδιαίτερα όταν ο εισπράττων έχει ταμπέλα και διεύθυνση. Ισως πάλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια μικρή κοινωνία.
Αν δεν σε πειράζει (οχι εσυ γενικα)  μπορείς πχ να ανεβάζεις ποιον γιατρο επισκέπτηκες και γιατί. 

Καποιοι το κανουν ηδη στο φβ για να κερδισουν συμπόνια ή προσοχή, οπως σωστα παρατήρησες πιο πάνω την έξαρση αμετροέπειας μερικών. 

Εγω δεν ανέχομαι να ξερει κανείς τριτος σε ποιον γιατρό ή δικηγόρο..ή τσαγκαρη πηγα.Εκτός αν θελω νσ το πω εγω.

Γενικά η άποψη μου έχει ως εξής. 

Κάποια πράγματα τα βρήκαμε μολις γεννηθήκαμε και δεν παλέψαμε γι αυτά. 

Τα θεωρούμε δεδομένα. 

Ενα απο αυτά ειναι η ιδιωτικοτητα.

Την βλεπω λοιπόν αυτή να την χανουμε.    Σιγα σιγα.Πολυ σιγα αν θέλετε. 

Δεν θα να παμε στο αντιθετο σταδιο....overnight.

Η αργή αυτή απώλεια. ...ενίοτε ειναι ανεκτή οπως παρατήρησες ή εχει αντισταθμηστικες ευκολίες. 

Οταν ομως η μεταβαση παψει να ειναι ηπια...το ξανασυζηταμε αν θες.

Το θεμα ειναι ποσο πισω πήγαμε και τι απεμπολησαμε ηδη....και τι μπορεί να ανακτηθει.

"Θα καλούνται λοιπόν να αποδείξουν ότι έχουν την κατάλληλη ηλικία «φορτώνοντας» σε μία ανάλογη φόρμα το διαβατήριό τους ή την ταυτότητά τους εντός τεσσάρων εβδομάδων, από την ημέρα που θα ζητήσουν να έχουν πρόσβαση."

"Αρκετές σελίδες που ζητούν ταυτοποίηση ηλικίας έχουν καθιερώσει το σύστημα «AgeID». Αυτό στο σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να επιβεβαιώνουν ότι είναι 18 χρησιμοποιώντας την άδεια οδήγησης ή το διαβατήριό τους"

Τα παραπάνω τα προσέξατε?

Δηλαδή θα πρέπει όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν έναν τέτοιο ιστότοπο να δίνουν φόρα-παρτίδα τα στοιχεία τους, μόνο και μόνο για να αποδείξουν την ηλικία τους.

Γνωρίζετε φαντάζομαι ότι δεν είναι μόνο τα τσοντοσάιτ, αλλά και αρκετοί άλλοι ιστότοποι στους οποίους για να έχεις πρόσβαση, πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι πάνω από 18 χρονών, πχ online καταστήματα εμπορίας καπνικών προϊόντων.

Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν σιγά σιγά διευρυνθεί ο αριθμός των ιστότοπων που για να σου δώσουν πρόσβαση θα θέλουν κάποια (σημαντικά) δεδομένα σου.

Θα μου πει κάποιος "μην μπαίνεις εκεί", εντάξει.

Αλλά το γεγονός είναι ότι γεμίζει νάρκες το net, για να είναι περισσότερο χρηστικό, πρέπει να ρουφήξει προσωπικά δεδομένα.

Αυτός είναι ο λόγος που με έκανε να ανοίξω το θέμα, και ο "πιασάρικος" τίτλος ήταν απλά μια προσπάθεια χιούμορ (μαζί με το σώμα του ποστ).

Ένα χιουμοριστικό σχόλιο που επίσης θα ήθελα να κάνω, είναι το εξής.

Δηλαδή για να δει κάποιος το Τότεναμ-Μπάγιερν 2-7 έπρεπε να αποδείξει ότι είναι πάνω από 18 (καθότι ήταν καθαρή τσόντα)? ?

Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι εδώ και δεκαετίες στην Αμερική σου ζητάει ο σερβιτόρος ταυτότητα ή διαβατήριο (αν μικροδείχνεις) για να σου σερβίρει μια μπίρα. 

Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι εδώ και δεκαετίες στην Αμερική σου ζητάει ο σερβιτόρος ταυτότητα ή διαβατήριο (αν μικροδείχνεις) για να σου σερβίρει μια μπίρα. 
Αντιλαμβανεσαι Χαρη ότι αλλο να επιδείξεις απλως σε εναν σερβιτορο την ταυτότητα σου (και τι να προλάβει να συγκρατήσει. ...αριθμό κ.λ.π.)  και αλλο να την σκαναρεις και να την ανεβάσεις και να εχουν προσβαση σε αυτή ποιος ξερει πόσοι και ποιοί  .

Η τελευταία αυτη περίπτωση ισοδυναμεί με απώλεια ταυτότητας και καλο θα ταν να ακυρωθεί. 

Μια απο της στανταρ διαδικασίες οταν απωλεσεις ταυτοτητα ,περαν των αλλων, ειναι να ενημερώσεις γραπτώς και τον Τειρεσία. .   μηπως και με αυτην (την ταυτοτητα που έχασες)  εγκριθεί καποιο δάνειο. 

Αυτό λοιπόν που μας φοβίζει δεν είναι η δυνατότητα γνώσης των στοιχείων μας (ή του αριθμού της πιστωτικής μας κάρτας) από έναν τυχαίο άνθρωπο (π.χ. τον υπάλληλο της τράπεζας)  αλλά η δυνατότητα συστηματικής καταγραφής και ανάλυσης των δεδομένων μας. 

(Εκτός από την ταυτότητα, θυμάστε παλιά που σκανάραμε την πιστωτική μας σ' εκείνα τα χαρτιά και μετά βάζαμε και υπογραφή?)

Συμφωνώ ότι υπάρχει ζήτημα, απλά αναφέρω το παράδειγμα με τις ταυτότητες στα μπαρ/εστιατόρια για να σχολιάσω ότι κοινωνίες όπως της Αμερικής είναι κάπως πιο εξοικειωμένες με την ιδέα της απόδειξης της ηλικίας μέσω επίδειξης ταυτότητας. 

.....αλλά η δυνατότητα συστηματικής καταγραφής και ανάλυσης των δεδομένων μας. 
Xactly,

Επίσης ΜΕΓΑΛΟ θεμα είναι και το ποιός συλλέγει τα δεδομένα μας.

Το δημόσιο ή καποια αρχη, που εχουν τουλάχιστον ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ τα  εχέγγυα ή καποιος ιδιώτης ;

Μιας και αναφέρθηκε το FB να πω και κάτι ακόμα εδώ, που μου φαίνεται περίεργο.

Εγώ δεν έχω fb, έχει όμως η μάνα μου, και ασχολείται ιδιαίτερα ενεργητικά μάλιστα.

Έρχεται πολλές φορές δείχνοντάς μου αγγελίες εργασίας στο fb από διάφορες εταιρίες (σεβαστού μεγέθους εταιρίες, και όχι τις γνωστές μουφοαγγελίες περί πωλήσεων, τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, κλπ).

"Θα βρω την αγγελία στο site της εταιρίας" της απαντώ πάντα.

Ε, πάρα πολλές από αυτές δεν υπάρχουν στο site της εκάστοτε εταιρίας, ούτε καν σε άλλες μηχανές αναζήτησης θέσεων εργασίας.

Υπάρχουν μόνο στο fb της εταιρίας, και για να κάνεις αίτηση, πρέπει να την κάνεις μόνο μέσω fb.

Τι γίνεται εκεί?

Trending...

Νέα θέματα

Back