Τέλος οι entry level DSLR DX φωτογραφικές (και οι περισσότερες camcorders)

Οι φακοι των dslr κσι γενικως οι βιντατζ μπαινουν στις ακαθρεφτες με κροπ φακτορ 1.5 εως 1.6

Αυτο ειναι και ενα μεγαλο τους πλεονεκτημα.

Το αντίθετο συνήθως δεν γινεται.

Αλλά υπαρχουν και υποπολλαπλασιαστες ή μπουστερ

Να αλλάξεις παντελόνι, και να πάρεις αυτό που ζητάω εγώ τόσα χρόνια από τον Άη Βασίλη.
Βγαίνει σε ποσότητες; Εγώ νόμιζα ότι είναι ένα και ότι το έχεις αγκαζέ κυρφιουζιονάρα μου, μη στο στερήσω!

• Haha
Reactions: fusiongtr
Βγαίνει σε ποσότητες; Εγώ νόμιζα ότι είναι ένα και ότι το έχεις αγκαζέ κυρφιουζιονάρα μου, μη στο στερήσω!

Σίγουρα θέλει πολύ ψάξιμο, έχει μεγάλες τσέπες να μην σε στενεύουν στα ψώνια.

Αν το βρεις ρίξε pm.

Να το μοιραστούμε τουλάχιστον.

• Like
Reactions: Ali Barout
Επίσης , πέρα από όλα τα άλλα, εμένα οι mirorrless μου φαίνονται μικρές.

Δεν μου δίνουν καλό grip....αλλά μπορεί να είμαι πάλι εγώ μόνο .

Επίσης , πέρα από όλα τα άλλα, εμένα οι mirorrless μου φαίνονται μικρές.

Δεν μου δίνουν καλό grip....αλλά μπορεί να είμαι πάλι εγώ μόνο .
Εγω πηγα σε ακαθρεφτη περσι και δηλωνω ενθουσιασμενος. Οταν πιανω την dslr παθαίνω σοκ απο το μεγεθος. Χωρια που η fujifilm που πηρα εχει old style looks και εργονομια

Χωρια που η fujifilm που πηρα εχει old style looks και εργονομια
Όσο λατρεύω τα vintage.....τόσο  σιχαίνομαι τα retro.

Άσε που αν η μηχανη ΔΕΝ είναι σαν τουβλίνα.....δηλαδή αντρικιά , εγω δεν την θέλω ?

σπ.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
To μόνο καλό που έχει μια μη ογκώδης κάμερα (π.χ mirorrless) ή ακόμα καλλίτερα κάποιο κινητό (με το  οποίο φυσικά δεν μπορώ να δουλέψω μιας και εγω βγάζω ανθρώπους) είναι (και το έχω αντιμετωπίσει στην πράξη πολλάκις ) ότι αυτά είτε από μικρό όγκο, είτε απο συνήθεια, σε κάποιο session όπου γύρω υπάρχει κόσμος .....δεν κινούν υποψίες ή περνούν απαρατήρητα.

Αντιθέτως αν δουν μια μεγάλη κάμερα, με φακό τεράστιο, με τρίποδα....και ενδεχομένως κάποιο φως/ φλας σε light stand .....όλοι γύρω θα ασχοληθούν με το "τι συμβαίνει" , έστω και για λίγο.

Έχω μάθει να το αγνωώ , αλλά καμία φορά γίνεται ενοχλητικό.

Σε μια περίπτωση π.χ. σε έναν χώρο (beach bar) ενώ ΟΛΟΙ σήκωναν τα κινητά τους και βγάζαν selfies και πως τα λένε, κανείς δεν ασχολήθηκε.

Αντιθέτως σε εμένα ήρθαν κατι γκαρσόνια κάτι σομελιέ ?και κάτι "υπέυθυνοι" από περιέργεια.....για το "τί κάνουμε" (όχι ότι μου είπαν τίποτα).

Ίσως πάλι να είχα καλλίτερα μοντέλα εγώ και να μην έφταιγε η κάμερα για τις επισκέψεις....?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Και το μικρό βάρος είναι πλεονέκτημα αν τραβάς βίντεο με την κάμερα στο χέρι.

Και με τις mirrorless πάντως υπάρχει η τάση τα φτηνά μοντέλα να εξαφανίζονται σιγά σιγά, λόγω περιορισμένης αγοράς και βασικά ανταγωνισμού από τα κινητά. 

Και με τις mirrorless πάντως υπάρχει η τάση τα φτηνά μοντέλα να εξαφανίζονται σιγά σιγά, λόγω περιορισμένης αγοράς και βασικά ανταγωνισμού από τα κινητά. 
ισχύει.

Όλα αυτα αφορούν τον ερασιτέχνη.....άρα είναι λογικό.

Το τελευταιο iphone συνουσιαζει και χειροδικει, δε βλεπαμε τη μυτη μας και σκουντουφλαγαμε στας εξοχας ? και αυτο τραβαγε φωτο ΓΑΜΑΤΕΣ χωρις φλας, ? αν δεν εισαι pro η αρρωστακι δεν υπαρχει περιπτωση να μη σε καλυψει.

Το τελευταιο iphone συνουσιαζει και χειροδικει, δε βλεπαμε τη μυτη μας και σκουντουφλαγαμε στας εξοχας ? και αυτο τραβαγε φωτο ΓΑΜΑΤΕΣ χωρις φλας, ? αν δεν εισαι pro η αρρωστακι δεν υπαρχει περιπτωση να μη σε καλυψει.
Τα κινητα έχουν 26 mm κάμερες....δεν κάνουν για ανθρώπους.

Τι να σου πω, εγω γελαω με τις φωτογραφιες πλεον γενικως, καποτε που ασχολουνταν σοβαρα μονο τα αρρωστακια ελεγε, τωρα με ολη αυτη την καταιγιδα της μαλακιας στα social media θα ντρεπομουν να πω οτι ασχολουμαι με φωτογραφιες ?

• Haha
Reactions: LK
 Ενταξει ναι, αλλα δεν εχει ενδιαφερον το θεμα. Τι να δω, τη φατσα του καθε πικραμενου, λουλουδακια και ζουζουνακια και μαλακιες, τι να δω, εέος, οχι αλλο.

Αν ερθουν οι εξωγηινοι ΟΚ, αλλα περιμενω βιντεο ?

• Haha
Reactions: LK
Αυτο ειναι ενας καλοσυντηρημενος μυθος. When the going gets tough...

Σύμπτωση ίσως, αλλά οι δύο απ τις κάμερες που χρησιμοποιήσαμε στο βίντεο "Τρείς Καλογέροι" που ποστάρισα σήμερα είναι nikon d5300 ?
Και μια mirrorless της fuji. 
Και δύο κινητά...  ? η ανάγκη

Συμφωνώ πάντως με το ότι όλα τα εργαλεία είναι θέμα συνήθειας και το αποτέλεσμα ανάλογο του χρόνου που θα αφιερώσεις για να τα μάθεις. Όποιος ξέρει να καδράρει και να φωτίζει (όχι εγώ), θα βγάλει ωραίο αποτέλεσμα είτε με dSLR είτε με κινητό.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα