Τέλος οι entry level DSLR DX φωτογραφικές (και οι περισσότερες camcorders)

Ναι μωρέ ....αυτό περίμενες ?
(Όχι, αλλά πες ότι μπαίνει η γυναίκα να διαβάσει το νόιζ. Να μην έχω μια δικαιολογία παραπάνω;)

• Haha
Reactions: LK
Παίζει να έχουν αρχίσει να επιστρέφουν οι Polaroid ?

Σαν να έχω ακούσει να τις συζητάνε παραπάνω τελευταία. 

Ισχύει, τις ακούω και εγώ γύρω γύρω, όχι τόσο πολύ βέβαια. Μπορεί να έχει παιχτεί κανα TikTok και τα παιδάκια να εξερευνούν retro τεχνολογίες. Ωραίες είναι όμως.

Eχουνε μερικα χρονια που εχουν επιστρεψει (τροπον τινα) οι insta, ειδικα μετα την εισοδο της Fuji (INSTAX) στο χωρο. Σαν αναλογικο λαμπατο instagram ενα πραμα. Εχουν μερικοι φιλοι/φιλες και you know what, πλακα εχουν - γιατι οχι...

Και μιας και τις πιασαμε - αν μια μερα εμφανιστει κατι αναλογο της SX70* με μεγαλο φορμα που να επιτρεπει αμεσο πειραγμα του emulsion για καφριλες, μαλλον θα εβαζα και εγω το χερι στην τσεπη. Αλλα κατι μου λεει οτι δεν θα γινει αυτο στα κοντα. 

*Υπαρχουν refurbished SX-70 και φιλμ στην αγορα αλλα οι τιμες ειναι αουτς.

Ναι, έχουν επιστρέψει.

edit:

2023 και που φτάσαμε.

Να τρέχω αλαφιασμένος στα public και να μην βρίσκω DSLR και να βρίσκω ......polaroid.?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Haha
Reactions: cos_dr
Έχω ένα παλιό περιοδικό στο μπάνιο που λέει πως οι ψηφιακές SLR ήρθαν για να μείνουν (2008 PC MAG?) 

IMG_20230831_174721.jpg IMG_20230831_174800.jpg IMG_20230831_174822.jpg ηρθαν και έφυγαν γιστι τις πήρε το ΠΛΉΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ??????

Έχω ένα παλιό περιοδικό στο μπάνιο που λέει πως οι ψηφιακές SLR ήρθαν για να μείνουν (2008 PC MAG?) 

Προβολή συνημμένου 38167Προβολή συνημμένου 38168Προβολή συνημμένου 38169ηρθαν και έφυγαν γιστι τις πήρε το ΠΛΉΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ??????
Είπαμε 2023.

Βρίσκεις πιο εύκολα πικαπ παρά cd player.

Απαξίωση παλαιότερων τεχνολογιών και αναβίωση παλαιότατων.

Η 10ετια που δεν ξέρουμε τι μας γίνεται.....

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Συμφωνώ
Reactions: cos_dr
Είπαμε 2023.

Βρίσκεις πιο εύκολα πικαπ παρά cd player.

Απαξίωση παλαιότερων τεχνολογιών και αναβίωση παλαιότατων.

Η 10ετια που δεν ξέρουμε τι μας γίνεται.....
Eγώ συμφωνώ.

Άλλοι με λένε ΚΟΜ..........................?

Θα αναβιώσουν και αυτές.

Τώρα αναβίωσαν τα παλιά home computers και σιγά σιγά οι κονσόλες

π.χ.

image.jpeg

μετά από λίγο θα αναβιώσουν οι DSLR, θα έχουμε βγεί και σε ΣΥΝΤΑΞΗ και θα έχουμε πάρει και το ΕΦΑΠΑΞ.............

• Haha
Reactions: LK
Επανέρχομαι για κάτι που ανακάλυψα σήμερα τυχαία, και μου γεννήθηκε η απορία.

Μου την  έδωσε και πήρα ακόμα μια NIKON D5200 (περάν της d5300 που πήρα ήδη όταν άνοιγα το παρόν νήμα) και σήμερα που την πήρα στα χέρια μου διαπίστωσα το εξής:

Επειδή εγώ πλέον είμαι παππούς, με 2 βαθμούς πρεσβυωπίας, την βάζω στην μούρη μου να τη δοκιμάσω και τα βλέπω από το σκόπευτρο (viewfinder) όλα θολά....

Πάει ο νους μου, και ρυθμίζω τη διόπτρα  από το diopter adjustment control...και όλα πλέον crystal clear. 

Και ερωτώ, με το ψηφιακό view finder των mirrorless καμερών τί γίνεται με έναν τύπο σαν και εμένα;

Είναι καταδικασμένος , αφού το καταπιεί το ψηφιακό σκόπευτρο, να το χρησιμοποιεί με γυαλιά ;

Ή με έναν που έχει μυωπία π.χ.

Και ερωτώ, με το ψηφιακό view finder των mirrorless καμερών τί γίνεται
Τι να γίνεται; Και τα ψηφιακά viewfinder έχουν ρυθμιστικό για διοπτρική διόρθωση.

Τι να γίνεται; Και τα ψηφιακά viewfinder έχουν ρυθμιστικό για διοπτρική διόρθωση.
Δεν ξεύρω ωρε, γι αυτό ρωτω. ?

Δεν ξεύρω ωρε, γι αυτό ρωτω
Ναι μάνα μου... το κατάλαβα... απλώς με έβαλες στην πρίζα μήπως είχες κάποια καλύτερη ιδέα. Τέλος πάντων, όλες οι μηχανές που προορίζονται για ημι-επαγγελματική χρήση (ή κάτι περισσότερο) έχουν αυτό το ρυθμιστικό.

Ναι μάνα μου... το κατάλαβα... απλώς με έβαλες στην πρίζα μήπως είχες κάποια καλύτερη ιδέα. Τέλος πάντων, όλες οι μηχανές που προορίζονται για ημι-επαγγελματική χρήση (ή κάτι περισσότερο) έχουν αυτό το ρυθμιστικό.
Ενδιαφέρον πάντως , το πως θα δουλεύει αυτή η ρύθμιση ψηφιακά, αν αναλογιστείς ότι στην μεγάλη οθόνη (live view ) δεν υπάρχει αυτή η ρύθμιση (εκεί αναγκαστικά χρησιμοποιώ γυαλιά) .

Θέλω να πω ότι είχα την εντύπωση ότι το ψηφιακό view finder ήταν απλά μια μικρογραφία (κλώνος) της μεγάλης οθόνης (live view).

Θέλω να πω ότι είχα την εντύπωση ότι το ψηφιακό view finder ήταν απλά μια μικρογραφία (κλώνος) της μεγάλης οθόνης (live view).
... με ένα οπτικό στοιχείο ανάμεσα στην μικρογραφία και το μάτι σου; Δεν το έχω μελετήσει, αλλά αυτό είναι το πιο πιθανό. Ανέκαθεν, εδώ και δεκαετίες, ένα οπτικό στοιχείο υπήρχε ανάμεσα στο μάτι σου και την ματ οθόνη πάνω στην οποία γινόταν η προβολή του ειδώλου. Η ματ οθόνη, τώρα είναι LED οθόνη (ή με ότι άλλο την φτιάχνουν).

• Συμφωνώ
Reactions: odis13
... με ένα οπτικό στοιχείο ανάμεσα στην μικρογραφία και το μάτι σου; Δεν το έχω μελετήσει, αλλά αυτό είναι το πιο πιθανό. Ανέκαθεν, εδώ και δεκαετίες, ένα οπτικό στοιχείο υπήρχε ανάμεσα στο μάτι σου και την ματ οθόνη πάνω στην οποία γινόταν η προβολή του ειδώλου. Η ματ οθόνη, τώρα είναι LED οθόνη (ή με ότι άλλο την φτιάχνουν).
Θα το δοκιμάσω όταν (αν ) ξαναπέσει στο χέρια μου mirrorless .

Δεν εχω ασχοληθει με το πως γινεται, αλλα η δικη μου εχει

Δεν εχω ασχοληθει με το πως γινεται, αλλα η δικη μου εχει
Λειτουργεί όπως το αναλογικό;

Τι απόκριση έχει ;

Trending...

Νέα θέματα