TAPE 16 - The modern Tape Machine DAW

Konstantinos Dritsas

cos_dr

Ο Άρχοντας των Συνθεσάιζερς
Λύσεις
2
Πόντοι
1,918
Σαν… πολύ καλομάθαμε το Ctrl+Z και το Quantize. Εμείς οι παραγωγοί του καναπέ, που παίζουμε το mouse σαν μπεγλέρι, αλλάζοντας τα φώτα στα MIDI tracks. Μια νότα λάθος; Την τραβάμε με το ποντίκι. Λίγο εκτός ρυθμού; Snap to grid και έγινες ντράμερ ολκής. Αλλάζουμε effects, όργανα, τόνους και EQ μέχρι να γίνει το track αγνώριστο. Έχει γίνει μουσικός παραγωγός πλέον και η κουτσή Μαρία, αρκεί να ξέρει να κάνει δεξί κλικ. Πφφφφ! Φλωριές!😃

Ήρθε η ώρα λοιπόν να πάρουν εκδίκησή οι λάτρεις της αναλογικούρας που όλο μας σνομπάρουν. Αυτοί που νοσταλγούν την εποχή που έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα και για να γράψεις ένα σόλο έπρεπε να έχεις κάνει τάμα στην Τήνο μπας και δεν μπερδέψεις τα δάχτυλά σου στο τελευταίο μέτρο. Γιατί αν τα μπέρδευες... delete και από την αρχή! Και πάει η μπομπίνα.

Σας παρουσιάζω το TAPE 16 της EMR Music Group. Μια DAW που φτιάχτηκε για να μας θυμίσει πώς γράφεται η μουσική….. the hard way! Αντρίκια!​

Πέρα από την πλάκα, είδα τη σχετική ανακοίνωση και πιστεύω πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση που αξίζει να τσεκάρουμε ιδιαίτερα αν μας μπούχτισε το χάος των 500 tracks και θέλουμε να βάλουμε λίγο challenge στη μουσική μας.

Απαγορεύεται το Undo:😮 Ναι, καλά διαβάσατε. Δεν υπάρχει γυρισμός. Αν γράψεις πάνω από ένα track, το προηγούμενο πάει στον παράδεισο των bits. Σε αναγκάζει να παίρνεις αποφάσεις εκείνη τη στιγμή και να δεσμεύεσαι στον ήχο σου.

16 Κανάλια Μόνο: Τέρμα το βάλε άλλο ένα synth! Έχεις 16 θέσεις. Κάνε κουμάντο να χωρέσεις εκεί τη δημιουργικότητά σου, όπως έκαμαν παλιά

Vst-In-Record: Μπορείς να φορτώσεις τα VST σου, αλλά η λογική είναι να τα χρησιμοποιείς ως outboard. Φτιάχνεις τον ήχο, πατάς rec και ο ήχος τυπώνεται στο κανάλι. Τέρμα το θα το αλλάξω στη μίξη. Αλλάξω στη μίξη ΚΑΠΟΥΤ!

Smartphone Remote: Μια ωραία πινελιά είναι ότι σκανάρεις ένα QR code και το κινητό σου γίνεται το control panel του μαγνητοφώνου. Ιδανικό αν γράφεις μόνος σου και θέλεις να πατάς Rec από την άλλη άκρη του δωματίου χωρίς να τρέχεις στο πληκτρολόγιο.​

Να μια ευκαιρία για όσους προβληματίζονται, για όσους ψάχνουν ένα workflow που θυμίζει παλιό καλό studio και θέλουν να σταματήσουν να χαζεύουν τις κυματομορφές και να αρχίσουν να ακούν τη μουσική. Το TAPE 16 είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Θα συγκινήσει τους παλιούς που μας τα διηγούντανε με δάκρυ. Και οι νεότεροι, που θέλουμε μια γερή δόση μαζοχισμού, θα την καταβρούμε. Εγώ θα το δοκιμάσω! Και αναμένω να ακούσω απόψης!:cool:

Πολύ ωραίο. Μπάνικο ui και η ιδανική τιμή για να το πάρεις, να φτιάξεις μισό κομμάτι σε αυτό και μετά να ξεχάσεις ότι το έχεις.

Αν θέλει κάποιος γεύση από τον παλιό τρόπο, υπάρχει το harrison mixbus, το οποίο απ ότι βλέπω είναι σε προσφορά για την ίδια ιδανική τιμή. Δεν έχει βέβαια ταινία να γυρνάει και περιορισμούς αλλά...
Μάλλον νομίζω είναι καλύτερη επιλογή.

tom-delonge-blink182.webp

ενδιαφέροντα θα έλεγα τα minimum requirements, ενδεικτικά για Windows

• Windows 10 or Windows 11 (64-bit)
  • Intel Core i5 (12th gen+) or AMD Ryzen 5 5600X+ 😮
  • 16 GB RAM minimum (recommended for larger sessions)😮😮
  • 500 MB free disk space minimum
  • WASAPI or ASIO-compatible audio device (built-in or external)
  • Internet connection for license activation and updates

Προτείνω κιθάρα που εντοπίζει μια λάθος νότα και αυτόματα κόβεται η χορδή μόνη της. Και αν κάνεις overbend sharp το ίδιο. Ενώ αν είναι λίγο flat το bend σε τιμωρεί λιγότερο, απλά χαλάει το κούρδισμα όλων των χορδών, και πρέπει τώρα να κουρδίσεις.
Μετά τόλμα ξανά τα λάθη.

Σοβαρά τώρα, έχοντας ένα ισχυρό DAW είναι σαν ένα σπορ αμάξι ή εναλλακτικά ένα παντός εδάφους. Αν ο οδηγός θα τρέχει πάντα με τα χίλια ή θα διαλέγει τις πιο δυσπρόσιτες περιοχές, αντίστοιχα, λέει περισσότερα για τον οδηγό παρά για το αμάξι.

Πάντα θυμάμαι αυτό που είχε πει ο Bob Dylan κριτική για κομμάτια που "they have sound all over them".
Ναι μπορείς να έχεις κομμάτι με χίλια όργανα και να καλύπτει 20 έως 20000 Hz όλη την ώρα και τα db maxed out, but why?

Σίγουρα αν θες να έχεις hit, δεν μπορείς να έχεις "ήσυχο" mastering με μόνο μερικά σημεία πολύ δυνατά το volume (loudness wars). Αλλά δεν είμαι σίγουρος για τα χίλια όργανα και να έχει διαρκώς ήχο σε όλο το φάσμα των hertz.

Αυτό πραγματικά αποτελεί καινοτομία σάν πρόταση.
Να φτιάξεις ένα DAW που προσφέρει όλα τα μείον του αναλογικού τρόπου εγγραφής,χωρίς να μπορεί να αποδώσει τα θετικά.
Ολα αυτά βέβαια μπορείς να τα κάνεις ήδη στο DAW που έχει ο κάθε ένας απο εμάς.

ο Dylan πουλαει ετσι κι αλλιως
Συμφωνώ, απλά δεν ακούω Ντύλαν. Μου την έσπαγε και μόνο που τον έβλεπα αλλά όταν ωρίμασα και μελέτησα λίγο γι αυτόν μετά ιδιαίτερα με την έλευση του ίντερνετ και αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του σύγχρονου πολιτισμού. Αντιπροσωπεύει μια διηνεκή περιοδεία μουσικού πολιτισμού διαδίδοντας υψηλά φρονήματα και αξίες. Ένας μεγάλος ανθρωπιστής.

Να φτιάξεις ένα DAW που προσφέρει όλα τα μείον του αναλογικού τρόπου εγγραφής,χωρίς να μπορεί να αποδώσει τα θετικά.

Κάνεις πατέντα όποτε προσπαθήσεις να κάνεις undo να σε χτυπάει στιγμιαία το ρεύμα απ'το ποντίκι ή/και το πληκτρολόγιο.

Μου θυμιζει κατι plugin, που και καλα εχουν αναλογικο χαρακτηρα, και εχουν hiss 🤣 Τα βαζεις να μιξαρεις, και ψαχνεσαι μηπως ξεχασες σε κανα καναλι ανοιχτο το monitor input με καρφιτσωμενη τη στρατ πανω και βγαζει θορυβο :ROFLMAO: Λες και ολη η χαρα μας οταν δουλευαμε αναλογικα ηταν ο θορυβος :ROFLMAO:

Αυτη η ηλιθιως εννοουμενη νοσταλγια ειναι να τρελενεσαι :ROFLMAO: Σε λιγο βλεπω να κυκλοφορει και εξομοιωση "cubase vst 24 σε windows millenium", με το που το κοιτας στραβα να πεταει μπλε οθονες, για πραγματικα αυθεντικο και vintage σιχτιρισμα :ROFLMAO:

Και δίαιτα μπορούμε να κάνουμε αλλά εξακολουθούμε να πληρώνουμε διαιτολόγους για να μας ζυγίζουν δυο φορές την εβδομάδα :)

Κάνεις πατέντα όποτε προσπαθήσεις να κάνεις undo να σε χτυπάει στιγμιαία το ρεύμα απ'το ποντίκι ή/και το πληκτρολόγιο.
Στο μυαλό μου είσαι,πραγματικά.
Ηλεκτρικό κολάρο είχα σκεφτεί,με το που περνάς τα 16 κανάλια να αυξάνεται η ένταση σταδιακά.

Ολοι γνωρίζετε οτί μου αρέσει η ταινία,για πολλούς και διάφορους λόγους,αλλά αυτό το πράγμα πραγματικά δέν βρίσκω έναν λόγο να το αγοράσει κάποιος.
Και δίαιτα μπορούμε να κάνουμε αλλά εξακολουθούμε να πληρώνουμε διαιτολόγους για να μας ζυγίζουν δυο φορές την εβδομάδα :)
Διαιτολόγους που προτείνουν να χάσεις κιλά τρώγοντας Light Τυρί,το οποίο εμπεριέχει περισσότερο αλάτι από ένα κανονικό,κάνοντας φυσικά κατακράτηση υγρών και μετά φορτώνεσαι και με τύψεις οτί κάτι δέν κάνεις καλά.

Νηστεία όποιος θέλει να χάσει κιλά.

Αλλά και εκεί ότι να'ναι κάνουν,ψάχνουν νηστίσιμο τυρί,αλλαντικό,μπιφτέκια...κανένα κοτόπουλο νηστίσιμο,δέν μιλάμε κάν για πνευματική κατα βάση και εν συνεχεία διατροφική διαδικασία που θα βοηθήσει την πρώτη,αλλά για εξαναγκασμένη διατροφή.

Εγώ αν ήμουν διατροφολόγος,πιστεύω θα είχα μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στις δίαιτες.
Θα έπαιζα 12μπαλο μπιλιάρδο στο γραφείο και όποιος ήθελε να χάσει κιλά,μια μπάλα στο στόμα,50 ευρώ και έλα σε μιά εβδομάδα να την βγάλω.

Συμφωνώ, απλά δεν ακούω Ντύλαν. Μου την έσπαγε και μόνο που τον έβλεπα αλλά όταν ωρίμασα και μελέτησα λίγο γι αυτόν μετά ιδιαίτερα με την έλευση του ίντερνετ και αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του σύγχρονου πολιτισμού. Αντιπροσωπεύει μια διηνεκή περιοδεία μουσικού πολιτισμού διαδίδοντας υψηλά φρονήματα και αξίες. Ένας μεγάλος ανθρωπιστής.
Τόσοι ανθρωπιστές και ο κόσμος κατάντησε πιό απάνθρωπος από ποτέ.

Τόσοι ανθρωπιστές και ο κόσμος κατάντησε πιό απάνθρωπος από ποτέ.
Συμφωνώ. Εδώ βγήκε DAW χωρίς UNDO. Πόσο πιο απάνθρωπο. 😃

Κως,,,,, για'μενα δουλευεις ετσι;;;;;!!!!!!!!!!
το ξερεις οτι μου αρεσουν αυτα, (το εχω ξαναγραψει) και ψαχνεις να βρεις υλικο να με ευχαριστισεις!!!!!
ευκολα θα το εβαζα, αλλα έχω μια εναλλακτικη, πολυ πολυ καλυτερη,,, και... Σε δικο της,,, "πακετο-κουτι" Κανονικο κουτι!!!
Το T&E Op1 Field!
που, μεσα στα πολλα συν του, (θα το γραψω κι ας ακουσω πολλα!!!!!) ειναι και οτι... Δεν εχει Undo!!!!!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back