EG523SC
Δεν την έχω δοκιμάσει ακόμη, έχω παρακολουθήσει κάποια reviews στο YouTube και ακούω μια "βραχνάδα" στον ήχο της, και στα μπάσα ενώ υπάρχει όγκος δεν ακούω αυτόν τον κρυστάλλινο ήχο που πιστεύω πρέπει να έχει μια ακουστικη κιθαρα..Την είχα δοκιμάσει κάποτε, γιατί την είχα στα υπόψιν.
Πολύ ωραία κιθάρα, με αρκετά καλό ακουστικό ήχο (δεν την είχα πλαγκάρει), αλλά ...
Πολύ βαριά για ακουστική, και για τα γούστα μου "περίεργη" από άποψη playability (πάντα για ακουστική), λόγω στησίματος.
Θυμίζει περισσότερο jazz σκάφος στο χέρι, και λόγω βάρους, και λόγω όγκου σώματος σε σχέση με το μπράτσο (το πώς κάθεται πάνω στο σώμα του παίχτη).
Αν ήταν όντως jazz σκάφος δεν θα είχα θέμα playability, αλλά στην ακουστική θέλω να παίζω διαφορετικά.
Ίσως και να είμαι "παράξενος" δεν ξέρω.
Πάντως πολύ ωραία κιθάρα, και εμφανισιακά και ηχητικά (πολύ καλό definition και projection).
Έβγαινε σε natural και sunburst αν θυμάμαι καλά.
Αν μπορείς δοκίμασέ την, γιατί τα γούστα δεν ταιριάζουν πάντα, και αυτό είναι το δικό μου γούστο.
Εσένα μπορεί να σου κάτσει καλά.
στα μπάσα ενώ υπάρχει όγκος δεν ακούω αυτόν τον κρυστάλλινο ήχο που πιστεύω πρέπει να έχει μια ακουστικη κιθαρα..
Είναι μεταχειρισμένη σε προσιτή τιμή και αυτό είναι το κίνητρο για να τη δοκιμάσωΤο σώμα είναι Jumbo, ίσως γι' αυτό.
Μήπως να δοκίμαζες άλλου τύπου σώμα (πχ dreadnought, ή concert)?
Τώρα θα κοιτάξω μια yamaha A3M
Απ τα reviews που παρακολουθώ έχει πολύ ωραίο ήχο και σαν ακουστική και σαν ηλεκτρικη ο ήχος δεν αλλοιώνεται.. φαίνεται ότι φοράει πολύ δυνατό preamp...
Εγώ με τις Taylor με προβληματίζει που οι ποιο πολλές έχουν ταστιέρα από ευκάλυπτο.. σκληρό ξύλο μεν αλλά δεν είναι έβενος ούτε rosewood.. επίσης κάποια μοντέλα έχουν laminate rosewood στα πλαϊνά..δεν ξέρω...τόσο ακριβά όργανα και χρησιμοποιούν πλαστικοποιημένα ξύλα?Εσύ μου φαίνεται ότι ακολουθείς τα βήματά μου. :classic_tongue:
Και αυτή την δοκίμασα (όπως και την A3R).
Σε σχέση με αυτό που περίμενα από τα reviews ψιλοαπογοητεύτηκα.
Όχι ότι δεν είναι καλή κιθάρα, ίσα ίσα.
Μια χαρά κιθάρα είναι, αλλά δεν στάθηκε ισάξια των προσδοκιών μου.
Βέβαια, μετά από αυτή, δοκίμασα μια Taylor των 2.500, και έπαθα σοκ.
Για να δούμε τι θα σου πει εσένα.
εεεε τώρα τόσα χρήματα και για κόντρα πλακέ με προβληματίζει
Αυτή δεν κατατάσσεται στις ακουστικές κιθάρες, ( πολύ θα την ήθελα ) αυτή την έχω παίξει όταν ήμουν Αμερική..Τι να πει δηλαδη αυτη...που ειναι ΟΛΗ απο "κοντρα πλακε" ?
https://www.thomann.de/gr/gibson_es_335_figured_iced_tea.htm?glp=1&gclid=CjwKCAiA24SPBhB0EiwAjBgkhkiqD0XFZIhlaYAhZONZtdo6jTbnbAhcmNA6JfbwRQWe1D7GrU3_mRoCS0IQAvD_BwE
Ναι αυτό σκεφτόμουν , τώρα σίγουρα θα έχουν το λόγο τους που βάζουν πλαστικοποιημενα ξύλα αλλά ως είναι γνωστό τα παλιά όργανα ήταν πιο ποιοτικά.. τότε δεν υπήρχε πλαστικοποιημενο ξύλο και οι οργανοποιοι θα ήταν αρνητικοί σε αυτή την τεχνική.. παρόλα αυτά εγώ δεν είμαι ειδικός..Μωρε ναι, ενταξει αλλα αλλο πραμα η ES αλλο flat-top ακουστικη κιθαρα. Οσο να'ναι, τα laminated back and sides σε κιθαρα ανω του 1000ρικου χτυπανε ολιγον τι ασχημα. Δε θα ελεγα οτι ειναι deal breaker απαραιτητα αλλα δεν ειναι και ο,τι καλυτερο απο τη στιγμη που υπαρχουν αρκετες full solid επιλογες σε αυτα τα λεφτα.
πλαστικοποιημενα ξύλα
Το laminate ΔΕΝ είναι πλαστικοποιημενο ξύλο.
Εγώ δεν γνωρίζω την ορολογία laminate το κοίταξα στη μετάφραση και έτσι το μεταφράζει..εγώ μέχρι τώρα laminate ήξερα τα πατώματα που μοιάζουν ξύλινα αλλά δεν είναι ξύλινα .Τώρα για το ότι χρησιμοποιούν laminate σε κιθάρες δεν είχε έρθει στην αντίληψή μου πριν.. Φαντάζομαι θα έχουν το λόγο τους για να το χρησιμοποιούν σε ακριβές κιθάρες.. δεν νομίζω είναι θέμα κόστους. Λογικά το μασίφ ξύλο δεν θα έχει πιο υψηλό κόστος. Ίσως κάτι στην επεξεργασία η Ίσως αν τα ξύλα δεν έχουν στεγνώσει φυσικά και τα βάζουν σε φούρνους να στεγνώσουν , μπορεί να θεωρούν ότι το laminate ξύλο παράγει πιο (τραγανό) ήχο..Το laminate ΔΕΝ είναι πλαστικοποιημενο ξύλο.
Επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι ειδικός σκέψεις κάνω.
ξύλο όμως γνωρίζω ότι χρειάζεται Ίσως δεκαετία κι απάνω προκειμένου να στεγνώσει φυσικά και όχι τεχνικά.