Αν συνυπολογίσει κανείς όλες τις σχετικές παραμέτρους και κατατεθείσες εμπειρίες, νομίζω ότι γίνεται αρκετά σαφές το ότι η Warwick είναι μια πολύ αξιόλογη και αξιόπιστη εταιρία. Και προσωπικά πιστεύω ότι το κόστος των οργάνων της είναι απόλυτα δικαιολογημένο, ιδίως αν μπει στην εξίσωση το ότι "κακοφτιαγμένο" warwick δεν πιστεύω ότι έχουν συναντήσει πολλοί!
Από κει και πέρα όμως... τα Warwick έχουν μεν πολύ ωραίο ήχο, αλλά κάπως χαρακτηριστικό. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, είναι πράγματι ένας όμορφος ήχος που τόσο σε φάση live όσο και recording "γράφει" πολύ καλά (όπως άλλωστε αναφέρθηκε και παραπάνω). Και συν τοις άλλοις, σε προσωπικό επίπεδο, με βολεύουν πάρα πολύ παικτικά!
Από την άλλη όμως, ως επίσης προσωπικό παράδειγμα, από ένα σημείο και μετά ο ήχος του thumb (που είχα για αρκετά χρόνια ως κύριο μπάσο) δεν ήταν αυτό που επιζητούσα, και το έδωσα. Α, σε γενικές γραμμές την πάλευα με την εργονομία του thumb, αλλά μπορώ να καταλάβω το ότι μειονεκτεί σε σχέση με άλλα όργανα (εκτός ίσως από τα πολύ βαρύτερα)!
Επίσης, θα συμφωνήσω στο ότι ένα warwick είναι πολύ χρήσιμο να υπάρχει στο οπλοστάσιο ενός μπασίστα... τώρα, ως προς το αν κάνει για κύριο και μοναδικό μπάσο, αυτό είναι θέμα γούστου. Τώρα που το σκέφτομαι, ο μόνος λόγος που (κατ'εμέ και μόνο!) θα μπορούσε κανείς να απορρίψει ένα warwick είναι ο μάλλον μη-συμβατικός slap ήχος που έχουν. Αν και αυτό νομίζω λύνεται αντικαθιστώντας τους mec μαγνήτες (εγώ π.χ. θα έβαζα emg που τους λατρεύω). Αλλά, αν πάρεις ένα τέτοιο όργανο για τον πολύ καλό overall ήχο του, είναι λογικό να αρχίσεις τις μετατροπές;!;
Ακόμη, ίσως το σχετικά μικρό string spacing στα 5χορδα (16.5 mm) να αποτελεί πρόβλημα για ορισμένους, αν και υπάρχουν ορισμένα broadneck μοντέλα. Αλλά κι αυτό συνήθεια είναι...
Βέβαια, ο καθένας βλέπει διαφορετικά τα πράγματα, και κακά τα ψέματα πρέπει να μαζέψει κανείς πολλά μίλια προκειμένου να κατασταλάξει σε ζητήματα ήχου και διαφορών ανάμεσα σε ποιοτικά όργανα. Νομίζω άλλωστε ότι, εφ'όσον τουλάχιστον δεν είσαι οχυρωμένος πίσω από προπαραδοχές, διαφοροποιείται ο τρόπος που "ακούς" στις διακριτές φάσεις της μουσικής σου πορείας, κυρίως λόγω αναπροσαρμογής των απαιτήσεων αλλά και του παικτικού στυλ.
Για να κλείσω, αν αυτή τη στιγμή ήθελα να αγοράσω μπάσο, θα έπαιρνα (εύκολα όμως) το <a href=http://www.noiz.gr/index.php?action=classifieds;sa=view;id=39072>streamer stage I</a> που είδα στις αγγελίες (προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν έχω ιδέα ποιος το πουλάει!).