Τα καινούργια Tascam

βοθρορόθ ειναι μπιστορι μεγαλο?Αξιζει να ακουσω μπας κ μάθω?Δεν εχω βιωμα ομως θα μπορεσω χωρις βιωμα?

ΡΕ τρομπα της παραμεθοριου, βγαλ το τυρι απ τα αυτια. Τον Carlton εννουσα μεγαλο μπιστολι (αν και μεταξυ μας νταξ καλουτσικος ειναι αλλα μπροστα στους δικους μου.....  :P)

Οπως ειπα και πριν δεν ειχα ποτε μου πριν actual monitors.

Δυο ηχεια Sony στερεοφωνικου ειχα που τα επαιζα μαζι με ενα συστημα multimedia 2.1 cambridge (νομιζω ειναι κατι πολυ καλα της creative).

Μεχρι τωρα δεν εχω κανει ακομα ηχογραφηση αλλα απο κατι flac και cd που ακουω μπορω να πω οτι εχω παθει πλακα απο την "εικονα". Αυτο κι αν ειναι βιωμα....

Λες και η μπαντα παιζει μπρος. Βεβαια, ειναι και η "κακη" μερια του πραγματος καθοτι "ξεγυμνωνει" παραγωγες, αμα ειναι ψιλομαπα η αν ειναι ψηφιακουρα του κερατα. Σε αυτο βεβαια δεν φταινε τα μονιτορ αλλα εχω ηδη αναθεωρησει αποψεις περι "παραγωγης" για μερικους δισκους που μεχρι τωρα μου αρεσε ο ηχος.

Super fucking number one παραγωγη που μαμαει στα μονιτορ μεχρι στιγμης ειναι HENDRIX. ΟΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ (και τα ντεφια στο hihat kαι ολα). Α και οι King's X, αλλα αυτες οι μπαντες εδω μεσα ειναι στα αζητητα οποτε βολεψου με τον Hendrix  ;)

Αυτο ειναι το "οσο πιο δυνατον flat" ρε αγγουράνθρωπε.Ειχα ακουσει σε φιλο τα παλια tascam και ακουγα πραματα που δεν ειχα ξαναπροσεξει σε 1000ακουσμενα κομματια.Earth wind and fire συγκεκριμενα ακουγα.Ποτε δεν πηρα μονιτορ εγω ομως γμτ.Ενω ειναι ο απολυτος ακουστικος ηχος για μουσικη αυτα τα φτηνα ποτε δεν πηρα ο μεγας μακακας.Ισως καποτε αξιωθω να ακουσω παραγωγη κ να μου φυγουν τα δοντια.

ΜΕγια κ παλι μωρη μπαμπογιαγιά ροδίτικη.

playloud είπε:
Α και οι King's X, αλλα αυτες οι μπαντες εδω μεσα ειναι στα αζητητα
Γαμάνε οι τύποι, ποιά αζήτητα ρε συ. Μεγειές και τα μονιτόρια.

Trigga τι να λεμε. Ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι θα παθεις πλακα. Κι εγω σου ειπα ακουγα πραματα ΠΟΥ ΔΕΝ ειχα ξανακουσει. Να ακουσεις Hendrix να πας διαστημα κατευθειαν. Δεν μπορω οπως ειπα και πριν να ΣΥΓΚΡΙΝΩ αλλα αυτο που ακουω μεχρι στιγμης μ αρεσει ΠΟΛΥ. Βλαχο, ευχαριστω πολυ, κι εσυ αντε, φυγε απ τα τζατζικια και παρε κανα μονιτορι. Φτηνα εινι βρεΐ

Κωστα χαιρομαι πολυ που τους ξερεις. Που να τους δεις LIVE. Τους ειδα το 1998 κι ακομα θυμαμαι τη συναυλια λεπτο προς λεπτο. Ασε, μεγαλη μπαλλα

Ρεεεεεεεεεεεεε μιλήστε και λίγο για τα TASCAM!!! Μπαίνω εδώ και μια βδομάδα να δω κριτικές και μόνο για τα τασκαμ δεν λετε.

;D

playloud είπε:
Οπως ειπα και πριν δεν ειχα ποτε μου πριν actual monitors.

Δυο ηχεια Sony στερεοφωνικου ειχα που τα επαιζα μαζι με ενα συστημα multimedia 2.1 cambridge (νομιζω ειναι κατι πολυ καλα της creative).

Μεχρι τωρα δεν εχω κανει ακομα ηχογραφηση αλλα απο κατι flac και cd που ακουω μπορω να πω οτι εχω παθει πλακα απο την "εικονα". Αυτο κι αν ειναι βιωμα....

Λες και η μπαντα παιζει μπρος. Βεβαια, ειναι και η "κακη" μερια του πραγματος καθοτι "ξεγυμνωνει" παραγωγες, αμα ειναι ψιλομαπα η αν ειναι ψηφιακουρα του κερατα. Σε αυτο βεβαια δεν φταινε τα μονιτορ αλλα εχω ηδη αναθεωρησει αποψεις περι "παραγωγης" για μερικους δισκους που μεχρι τωρα μου αρεσε ο ηχος.

Super fucking number one παραγωγη που μαμαει στα μονιτορ μεχρι στιγμης ειναι HENDRIX. ΟΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ (και τα ντεφια στο hihat kαι ολα). Α και οι King's X, αλλα αυτες οι μπαντες εδω μεσα ειναι στα αζητητα οποτε βολεψου με τον Hendrix  ;)
Tugito αμα εκανες λιιιιγο ετσι το βελακι θα ανεβαινες λιιιιγο πιο πανω πυ ειχα γραψει ΑΥΤΟ. Δυστυχως καθοτι ουτε απο λαμπατους κομπρεσσορες ξερω αλλα ουτε τρελλα στουντιακα, κι αφου οπως ειπα ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ κατι μεχρι στιγμης, δεν μπορω να γραψω κατι περαν αυτου. Μη μας λες ομως οτι δε γραψαμε για τα μονιτορ. Τη γνωμη μου εγραψα, οχι αρθρο για το "Μουσικη και Μουσικοι". Ναι?

Μακαρι καποιος "αξιοτερος" να γραψει και "αξιολογο"

ζητω ο πλέϊς λάουντ με τα καινουρια του ηχεία.Κουφαλα τι λεει το φωτακι?Τα παλια ειχαν ενα μπλε ωραιο.Αυτα εχουν τπτ?

Απο μεγεθος καμπινας τι γινεται?Απο χαμηλες συχνοτητες τι παιρνεις?Απο ρυθμισεις πισω οτι ειχε κ το παλιο ή βαλανε τπτ αλλο?

Οτι κ να κανανε σιγουρα genelec den einai aderfo kalo.Πηγα στο στουντιο του πανεπιστημιου θεσσαλιας κ ειχε μικρα genelec κ κατι θερια παναγια μου τεραστια για μονιτορ τελικα(mastering, τα μικρα για μιξεις).Ο τυπος που μου τα δοκιμασε παιζει πληκτρα τζαζ κ εβαλε κατευθειαν συγχρονη τζαζ ηχογραφηση κ μου φυγε η κεφαλα ναπούμι.

Ον τοπικ ναπούμι τωρα.

Φωτακι εχουν ενα κιτρινακι μπροστα κιενα πολυ πολυ ωραιο πισω, το οποιο φωταει στον τοιχο και ειναι ρομαντικα, αααααχ Ρουλαααα  :D  :D .

Μπασα παιρνω μια χαρα, αλλα σε καμμια περιπτωση δεν κατεβαινει οσο ενα sub. Οπως προειπα ομως, εχω κι ενα 2.1 Cambridge συστημα και αποσυνδεσα τους δορυφορους και κρατησα μονο το sub στην εξοδο για τα ακουστικα της καρτας για τα "κατεβασματα" κι ακουγεται μια χαρα. Το εχω μονο για την "παραμυθα". Προσπαθω να μην το βαζω το sub ωστε να συνηθισει τ αυτι χωρις τα παραμυθια. Αλλωστε δεν θα γραφω φλωρικα ντανς, ροκιες και hard rock θα γραφω. Το εχω ομως γιατι ακουγεται ομορφα. Δεν ξερω ποσο ανορθοδοξο η σωστο ειναι αυτο, παντα με τα αυτια μου λεω...

Τα switchακια τα εχει απο πισω αλλα δεν τα εχω πειραξει. Αν καποιος ξερει κατι παραπανω για το αν θα ΕΠΡΕΠΕ να τα πειραξω ας πει. Κανας "αξιολογος" ομως ε? Οχι η ...τυρου, ο τριγγας  :D (love you man)

Α, για πειτε τωρα. Συνδεση: Καρτα (Tascam US 224) -> monitors or

Καρτα -> Κονσολα (Behringer onyx 1202fx)-> monitors ??

ΚΑτευθυαν απο την καρτα 110%.

Τυρού ε?Δεν σου εξηγω μωρη ροδίτισα τπτ να φας τα μανουάλια μονος σου.

Το σαμπ με τα μονιτορ αυτα κ ειδικα χωρις να πειραξεις τα switch ειναι οπως ο καγκουρας κ το αυτοκινητο στην παραλιακη.ΜΕσα ηχειο 30 watt και ενισχυτης 1000 διπλα στο νιτρομπούκαλο.Αμα ψηνεσαι συνεχισε.Μπαμπόγρια ουστ

http://www.thomann.de/gr/tascam_lf_s8.htm

http://www.thomann.de/gr/samson_resolv_sub_120a_subwoofer.htm

http://www.thomann.de/gr/tapco_by_mackie_sw_10.htm

http://www.thomann.de/gr/fostex_pm05sub_mkii.htm

Καλα δε θα πω οτι ειναι σε σχεση με adam,krk,genelec αλλα η ποιοτητα σιγουρα διαφορετικη.Αυτο το creative που βαλες τωρα ειναι για να λεει ψεματα στα αυτια σου.

ΚΑταρχην για να ακουσεις ισως κατι που θα προσεγγισει με διαστημικη,συμπαντική κ λιακοπουλικη συμπερασματολογια αυτο που θα ακουγες με ενα σαμπμπούφε της τάσκαμ π.χ. ειναι να κανεις cutoff filter στα 100-150 hz και κατω τα ηχεια σου.Απ το switch πισω ενεργοποιησε να κοψει τις 150 κ κατω.Βαλε το creative k akoy.Διαφερει λιγο σε σχεση με πριν που σου ρχονται μπασα απο δυο πηγες κ ειναι κ διαφορετικα τονισμενα συχνοτικα.

Αν δεν σε ικανοποιει αυτο ή θες να δοκιμασεις την απολυτη εμπειρια στο κοστος των ηχειων που πηρες αγορασε κ ενα σαμπ απ τα φτηνα τα πανω.

Για τη μουσικη που ακους κ παιζεις δε θα οφεληθεις ΚΑΘΟΛΟΥ να ξερεις.Στα ροκομεταλομπαμπογριέ τραγουδια τα μπασα ειναι στα 40 hz να πουμε και γενικα τα τυμπανα που βγαζουν κ πιο κατω γιατι μπορουν συνηθως θα ειναι κομμενα ή δεν δινεται σημασια στο στουντιο.Ο μεταλος δεν ενδιαφερεται να ακουει σεισμους με ρυθμο ντισκο κ να χορευει ναπουμ.

Οσοι δεν συμφωνειται δεν ξερετε :P

Y.G.Ελευθερα να μου πειτε οτι εχω απολυτο δικιο :P

Για τη μουσικη που ακους κ παιζεις δε θα οφελειθεις ΚΑΘΟΛΟΥ να ξερεις.Στα ροκομεταλομπαμπογριέ τραγουδια τα μπασα ειναι στα 40 hz να πουμε και γενικα τα τυμπανα που βγαζουν κ πιο κατω γιατι μπορουν συνηθως θα ειναι κομμενα ή δεν δινεται σημασια στο στουντιο.Ο μεταλος δεν ενδιαφερεται να ακουει σεισμους με ρυθμο ντισκο κ να χορευει ναπουμ.
Οχι ρε, αρκετα που ακουω εχουν κασες αρκετα χαμηλα. Θα το κανω παντως το πειραμα με το cutoff. Το σαμπ οντως για το παραμυθι το θελω. Γιατι ομως δεν μπορω να κανω (ψιλο)δουλιτσα και με αυτα που εχω? Μια χαρα μπασακια ακουω, ουτε τριζουν ουτε τιποτα. Τελος παντων, η ζωη συνεχιζεται (τι ειπα τωρα). Ριξε πλεροφοριες αν εχεις

Α, κι αμα παρω κανενα απο αυτα τα sub που θα τα συνδεσω ρε αφου το out της καρτας ειναι τα μονιτορ. Απο τα ακουστικα?

http://www.thomann.de/gr/prod_bdb_AR_139953.html?image=1

Εδω θα μπουνε τα ηχεια σου.Αρα η καρτα θα συνδεθει με το σαμπ πρωτα.Τα χουνε μελετημενα οι κινεζουμπες ρε τι λες τωρα.

Το θεμα δεν ειναι το τριξιμο που μου φαινεται κ κουλο να μην υπαρχει.Η creative δινει οτι κατεβαινουν μεχρι τα 42 hz.To sub 30 hz απ τα τασκαμ.

ΜΕτα απ αυτα εχεις καλυτερη κ ποιο flat αποκριση στα μπασα ρε.Ακους διαφορες με τα ηχεια σου τωρα θα ακους κ στα μπασα μετα.Θα ειναι πιο καθαρα κ θα κατεβαινουν πιο πολυ.ΜΕγαλυτερα βατ κ μεγαλυτερο ηχειο κανει τη δουλεια.Οπως οι ενισχυτες στην κιθαρα.Αλλα εσυ εισαι τζιτζικας μαρσαλομουρης τι να καταλαβεις απο μπασοκιθαρα.Ουυυ

Για ενα δισκο που τυχαινει να χεις μπασα δεν αξιζει το 200 ευρω ρε.Αν ακουγες πιο καλα μπασαριστα πραματα ναι αλλα τωρα τι να σε πω.Αν εχεις ανεση παρτο κι αυτο να τα κανεις σετ 2.1

Δηλαδη, καρτα->sub->monitors? Πσσσσ κινεζικο παρτουζιιιι ωραιο. Τα εχω βαλει ηδη στον "στοχο". Τωρα μενει να το πω με ωραιο τροπο στην γυναικα μου και να μην μου πεταξει ΟΛΕΣ τις παντοφλες στο κεφαλι

Παντως αληθεια εδω που τα λεμε εχω ΜΙΑ ΧΑΡΑ ηχο ετσι. Οποτε την κανω τη δουλεια μου για λιγο τουλαστιχον ε?

Τι για λιγο ρε πλακα κανεις.Αστα σαμπούφο για χιπχοπια,ντανς,ραγγαμπάφα κτλ.

Μην γινεται υπερκαταναλωτης στον καταναλωτισμο του Καλοκαιρινες εκπτωσεις 2008 σας περιμενουμε.(πεότητα)

Αν το γυρισεις κ παιζεις smoothjazz,funk κτλ με μπασα υπο το 0 κ συνθια ηλεκτρονικα τοτε παρε.200 ευρω για μια φορα το 6μηνο που θα αποφασισεις να αφησεις τον χεντριξ ειναι καρκινια.Εκτος αν εισαι μανιακος με τον ηχο κ τα αυτια σου κ θες να κολυμπας στην ποιοτητα.Εχουμε κ τετοια φαινομενα.

playloud είπε:
Tugito αμα εκανες λιιιιγο ετσι το βελακι θα ανεβαινες λιιιιγο πιο πανω πυ ειχα γραψει ΑΥΤΟ. Δυστυχως καθοτι ουτε απο λαμπατους κομπρεσσορες ξερω αλλα ουτε τρελλα στουντιακα, κι αφου οπως ειπα ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ κατι μεχρι στιγμης, δεν μπορω να γραψω κατι περαν αυτου. Μη μας λες ομως οτι δε γραψαμε για τα μονιτορ. Τη γνωμη μου εγραψα, οχι αρθρο για το "Μουσικη και Μουσικοι". Ναι?

Μακαρι καποιος "αξιοτερος" να γραψει και "αξιολογο"
Χμ... μαλλον κάποια ασυνεννοησία παίχτηκε. Εχω διαβάσει όλες τις σελίδες και φυσικά αναφερθήκαν κάποια πράγματα αλλά όσο  να ναι στις 14 σελίδες να γράφεις βρισίδια αντί για κάτι άλλο και να μπαίνει κάποιος να δει αν εγραψε κάποιος άλλος μια καινουρια γνώμη αλλά να βλέπει κάτι άσχετο με το θέμα είναι λίγο εκτος θέματος. Αυτο είπα, ούτε έκραξα ούτε τίποτα αν ειδες και το χαμόγελο που εβαλα. Ουτε καν αναφέρθηκα σε σένα.  ???

Οπως και να χει τα ηχεία που πήρες τα άκουσα σε φίλο μου γιατι εγώ είχα τα παλιά TASCAM τα οποια τα σπάγανε και το μονο που εχω να πω ειναι οτι τα καινουρια συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο με μια μικρή βελτίωση. Οπως και να χει δηλαδη τα σπάνε για την τιμή τους. Επίσης δωσε αποσταση μεταξύ τους αλλά όχι πολύ μεγάλη και το eq που εχουν ρυθμισε το μονο σε συναρτηση με τον χωρο σου και όχι έτσι στην τύχη.

το eq που εχουν ρυθμισε το μονο σε συναρτηση με τον χωρο σου και όχι έτσι στην τύχη.
Για καν το μου λιγο ψιλα αυτο. Δεν εχω πειραξει τιποτα απο πισω. Ο χωρος μου ειναι 6x5 χοντρικα

Α, τα volumes να τα βαλω τερμα και να παιζω απο το master της καρτας μου?

Αν εχεις την καλοσυνη δες λιγο πιο πανω αυτα που λεμε με τον τριγγα (οχι τα μπινελικια, αυτα ειναι δικια μας υποθεση  ;D) και ριξε καμμια απαντηση κατα τη δικη σου γνωμη (γιατι αυτος εχει και λιγο τυρι στα αυτια του, ακουει και jazz οποτε καταλαβαινεις, ολα τα κακα μαζι  ;D  ;D  ;D)

Full απογοητευση με τα vl-a5!παρατηρω οτι οταν τα απενεργοποιω το ενα κλεινει κανονικα και το αλλο μετα απο 20 δευτερολεπτα(και τα απενεργοποιω ταυτοχρονα).Μου τα αλλαζει το παλληκαρι απο οπου τα πηρα λογω εγγυησης και με το καινουργιο ζευγαρι εχω αλλο προβλημα, το τουιτερ του ενος ηχειου πικαρει.Εχω απελπιστει!

Trending...

Νέα θέματα

Back