Τα καινούργια Macbook και Macbook Pro!

Mην πάρεις mac αν δεν δουλέψεις εκ των προτέρων logic/leopard κουλουπου,,

:D :D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Holystone, κατ' αρχήν συγχαρητήρια για το αναμενόμενο τρίτο μέλος, μαζί με τις ευχές μου.

Κατά δεύτερον, σου συνιστώ να αρχίσεις αμέσως να κοιμάσαι ΠΟΛΥ, διότι μετά θα κάνεις περίπου δύο χρόνια να κοιμηθείς.

Κατά τρίτον, ετοιμάσου να εισέρθεις σε μία περίοδο όπου ΔΕΝ θα σε ενδιαφέρει πάρα πολύ ποιον υπολογιστή θα χρησιμοποιείς.

Κατά τέταρτον, νομίζω ότι πρέπει να κάνεις οικονομία, οπότε μην μιλάμε για τίποτε ακριβό.

Κατά πέμπτον, ο giannis έχει δίκηο που λέει ότι πρέπει να έχεις δουλέψει πρώτα στο περιβάλλον του Μακ, ΚΑΙ να έχεις διαπιστώσει ότι σου αρέσει ΠΡΙΝ αποφασίσεις να πάρεις Μακ. Έχεις ήδη Μακ, ή σκέφτεσαι να πάρεις τον πρώτο;

χαχα! Κατάλαβα! Με το καλό!!!  ;D

Η άποψη μου είναι ότι αφού χρησιμοποιείς Cubase πήγαινε για Laptop PC. Πλέον υπάρχουν πολλές επιλογές σε όποιο budget και αν κινηθείς! Πάντως αν τελικά αποφασίσεις Mac (ξέρω και εμένα με τρώει...  ;D ) νομίζω καλύτερη επιλογή είναι το PRO. Στοιχίζει περισσότερα λεφτά αλλά σίγουρα τα έξτρα χαρακτηριστικά θα τα εκμεταλευτείς στο έπακρο!

Wow! είπε:
Holystone, κατ' αρχήν συγχαρητήρια για το αναμενόμενο τρίτο μέλος, μαζί με τις ευχές μου.
Ουπς,αυτό το έχασα, :-)

Ευχές και απο μένα.. :-)

(ps.να πάρει ενα dell-ακι φορητό,να κάνει δουλειά όμορφα κ ωραία.)

Συζητήθηκε έντονα την προηγούμενη εβδομάδα σε διαφορα forum το θέμα του firewire chipset του νέου macbook pro και μέσα στο όλο κλίμα ανησυχίας ειπώθηκε από αρκετούς ότι οι pro θα φοράνε ξανά το TI. Θέλω απλά να σας διαβεβαιώσω ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

jimss είπε:
Θέλω απλά να σας διαβεβαιώσω ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Με ποιά αιτιολογία jimss?Μήπως δεν παράγεται το τσίπ?

Να 'στε καλά Wow!, LPF~freQ, giannis,

σας ευχαριστώ για τις ευχές σας, κι εσείς ό,τι επιθυμείτε  :) :) :)

Wow! είπε:
Κατά δεύτερον, σου συνιστώ να αρχίσεις αμέσως να κοιμάσαι ΠΟΛΥ, διότι μετά θα κάνεις περίπου δύο χρόνια να κοιμηθείς.
:D :D :D

Κατά τρίτον, ετοιμάσου να εισέρθεις σε μία περίοδο όπου ΔΕΝ θα σε ενδιαφέρει πάρα πολύ ποιον υπολογιστή θα χρησιμοποιείς.
αυτό είναι αλήθεια, και γι' αυτό κι επειδή για αρκετό καιρό θα μείνω με ένα υπολογιστή, σκέφτομαι να εφαρμόσω στο έπακρο την ατάκα: Value for money, και να πάρω κάτι που θα κρατήσει.

Κατά τέταρτον, νομίζω ότι πρέπει να κάνεις οικονομία, οπότε μην μιλάμε για τίποτε ακριβό.
Σίγουρα, αλλά επειδή η αγορά θα είναι για κάτι συγκεκριμένο (δηλ. εαν το μηχάνημα που θα πάρω μου βγάζει τα projects που δουλεύω τώρα, σίγουρα θα μου βγάζει και τα projects που θα δουλεύω και αυριο - σε αντίθεση με τους gamers που κάθε 3μηνο πρέπει να ανανεώνουν για να παίζουν τα καινούργια παιχνίδια που βγαίνουν κάθε λίγο-

Κατά πέμπτον, ο giannis έχει δίκηο που λέει ότι πρέπει να έχεις δουλέψει πρώτα στο περιβάλλον του Μακ, ΚΑΙ να έχεις διαπιστώσει ότι σου αρέσει ΠΡΙΝ αποφασίσεις να πάρεις Μακ. Έχεις ήδη Μακ, ή σκέφτεσαι να πάρεις τον πρώτο;
Δεν έχω ξαναδουλέψει mac, και για την ακρίβεια αυτό είναι που με φοβίζει. Όπως ξέρουμε όλοι, "αυτό που δεν ξέρεις αυτό είναι που σε φοβίζει περισσότερο"

....

Επειδή όντως έχω κουράσει όσους παρακολουθούν τα post μου, και επειδή δεν θέλω να πάτε άδικα με ΣΚΣ (σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα) :-[, τελειώνοντας παραθέτω τα εξής:

1. Ίσως έχει πιπιλιστει το μυαλό μου με τους mac, και ο μύθος/ θρυλος ??? για τα "τέλεια" και σταθερά μηχανήματα να έχει καταρριφθεί πια

2. Θα με βόλευε πολύ να έβρισκα ένα laptop που να θεωρείται το αντίπαλο δέος των mac, και δεν θα με χάλαγε να το έπαιρνα, κανένα dell π.χ.

(να πώ την αλήθεια, στον υπολογιστή που δουλεύω και γράφω μουσική με βαρούτσικα projects, αλλά και freeze κανάλια, 256μνήμη και celeron 2,66!! ποτέ δεν μου δεν κρασάρανε τα xp, μόνο λόγω της χαμηλής μνήμης και επεξεργαστή.

3. Όπως έγραψα και πρίν, δεν με βλέπω να ξεκολλάω από το Cubase...

Thnx για την υπομονή και τη βοήθεια ;)

Φίλε Holystone, τα Dell που σου πρότειναν τα παιδιά είναι όντως κορυφαία, αν μου επιτρέπεις μπορώ να σου κάνω και μια άλλη πρόταση, όπως αυτό το Toshiba.

Τιμή ίδια με ένα βασικό Macbook, specs που δεν υπάρχουν για τα λεφτά του και προσωπικά ορκίζομαι στην ποιότητα των Toshiba γενικά. Αφού μάλιστα τώρα δουλεύεις με ένα τόσο χαμηλών προδιαγραφών μηχάνημα, θα σου φανεί πύραυλος, no doubt about it! ;)

Υ.Γ. Ό,τι καλύτερο για την οικογένεια κι από μένα. :)

Holystone είπε:
Δεν έχω ξαναδουλέψει mac, και για την ακρίβεια αυτό είναι που με φοβίζει. Όπως ξέρουμε όλοι, "αυτό που δεν ξέρεις αυτό είναι που σε φοβίζει περισσότερο"
Εμ, τότε.. δεν είναι σαφές ότι απλά έχει επηρρεαστεί από φήμες και τίποτε περισσότερο; Τουλάχιστον, αν τα είχες δουλέψει και σου άρεσαν, θα έλεγα ότι υπάρχει κάποιος λόγος.

giannis είπε:
Με ποιά αιτιολογία jimss?Μήπως δεν παράγεται το τσίπ?
Όχι το τσιπ παράγεται κανονικά και θα συνεχίζει να παράγεται γιατί υπάρχει αρκετός κόσμος που το χρειάζεται. Απλά σήμερα είχα την ευκαιρία να επεξεργαστώ από κοντά τα καινούρια μοντέλα και κοιτάζοντας τη λίστα με το hardware στο macbook pro (πατημένο Command + S κατα το boot) είδα ότι χρησιμοποιούν ακόμα το firewire chip της lucent. Οπότε ακόμα κι αν θελήσουν μελλοντικά (ίσως μετά από απρόσμενο γι΄αυτούς κράξιμο χρηστών) να το αντικαταστήσουν με το ΤΙ, πάλι δεν θα μπορέσουν γιατί το δεύτερο είναι μεγαλύτερο σε όγκο και θα χρειαστεί επανασχεδιασμός του σασί ή της μητρικής πλακέτας ώστε να χωρέσει.

Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου Alchemist  :)

Wow! είπε:
Εμ, τότε.. δεν είναι σαφές ότι απλά έχει επηρρεαστεί από φήμες και τίποτε περισσότερο; Τουλάχιστον, αν τα είχες δουλέψει και σου άρεσαν, θα έλεγα ότι υπάρχει κάποιος λόγος.
Από τη στιγμή που υπάρχει (υπήρχε?) η εικόνα πως τα macbook θεωρούνταν τα "απόλυτα επαγγελματικά εργαλεία", έχουν αντοχή στο χρόνο κτλ, και από την άλλη πως οι αλλαγές γίνονται άρδην στον κόσμο των laptop pc's, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να παρακολουθείς από κοντά τι κυκλοφορεί σήμερα, θεώρησα πως η επιλογή τους θα ήταν μονόδρομος.

Τέλος πάντων, μετά τις δραματικές αλλαγές στην νοοτροπία που συνοδεύει τα macbook (βλ. θεμα με το firewire) και συγκρινόμενα με τις χαμηλές τιμές στα laptop pc's, ίσως πια ξεκαθαρίζει το τοπίο...

Να 'στε καλά παιδια  ;)

Holystone είπε:

Από τη στιγμή που υπάρχει (υπήρχε?) η εικόνα πως τα macbook θεωρούνταν τα "απόλυτα επαγγελματικά εργαλεία", έχουν αντοχή στο χρόνο κτλ, και από την άλλη πως οι αλλαγές γίνονται άρδην στον κόσμο των laptop pc's, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να παρακολουθείς από κοντά τι κυκλοφορεί σήμερα, θεώρησα πως η επιλογή τους θα ήταν μονόδρομος.

Τέλος πάντων, μετά τις δραματικές αλλαγές στην νοοτροπία που συνοδεύει τα macbook (βλ. θεμα με το firewire) και συγκρινόμενα με τις χαμηλές τιμές στα laptop pc's, ίσως πια ξεκαθαρίζει το τοπίο...

Να 'στε καλά παιδια  ;)

Καλημέρα παιδιά,

Φίλε Holystone,το θέμα με τα mac έχει καταντήσει ιστορία αμαρτωλή διότι γίνετε πλύση εγκεφάλου στον κόσμο,όσο αναφορά λεγόμενα τύπου:επαγγελματικά/φοβερα/κ τέτοια..

Πρασινάλογα είναι,

Βλέπεις αν σ`αρεσει και επιλέγεις,

το μόνο αρνητικό των xp ,μαύρη μας καϊλα είναι οτι δεν βλέπουν παραπάνω απο 3,2 gb ram εκτός τα 64bita.

Μην διστάσεις να ρωτάς οτιδήποτε,δεν υπάρχει πολιτική σε αυτο το θέμα/κανείς δεν κουράζεται

:-)

Nα είναι πάντα υγιέστατο και χαρούμενο το παιδάκι σου.

Από τη στιγμή που υπάρχει (υπήρχε?) η εικόνα πως τα macbook θεωρούνταν τα "απόλυτα επαγγελματικά εργαλεία",
Πρώτη φορά το ακούω αυτό . Απόλυτο δεν είναι τίποτα.

έχουν αντοχή στο χρόνο κτλ
Αυτό ισχύει απο ανέκαθεν για τα προιόντα της apple απο τον mac pro μέχρι το ποταπό ipod shuffle. H εταιρεία προσπαθέι πάντα να κατασκευάζει τα προιόντα της με αντόχη ακολουθώντας διαφορετικές τακτικές. Υπάρχουν και άλλες εταιρείες που ακολουθούν παρόμοιες τακτικές σε όλα ή σε μερικά απο τα προιόντα τους. Πχ υπάρχουν αδιάβροχα Pc φορητοί ενώ άλλοι έχουν ειδική επένδυση για τις πτώσεις κτλ κτλ. 

και από την άλλη πως οι αλλαγές γίνονται άρδην στον κόσμο των laptop pc's, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να παρακολουθείς από κοντά τι κυκλοφορεί σήμερα, θεώρησα πως η επιλογή τους θα ήταν μονόδρομος.
Οι αλλαγές δεν γίνονται άρδην, ακολουθούν μια λογική πορεία σταδιακή και προβλεπόμενη.

ποιά είναι αυτή η δραματική αλλαγή νοοτροπίας ? η έλειψη firewire μπορεί να επιρεάσει τα macbook αλλά όχι σημαντικά ,  η εταιρεία δεν θα την αφαιρούσε αν ήταν πεποισμένη ότι αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα στις πωλήσεις της. Είναι εξάλλου γνωστό η χαμηλή δημοτικότητα της firewire από πολύ παλιά. 

kilon είπε:
Αυτό ισχύει απο ανέκαθεν για τα προιόντα της apple απο τον mac pro μέχρι το ποταπό ipod shuffle. H εταιρεία προσπαθέι πάντα να κατασκευάζει τα προιόντα της με αντόχη ακολουθώντας διαφορετικές τακτικές. Υπάρχουν και άλλες εταιρείες που ακολουθούν παρόμοιες τακτικές σε όλα ή σε μερικά απο τα προιόντα τους. Πχ υπάρχουν αδιάβροχα Pc φορητοί ενώ άλλοι έχουν ειδική επένδυση για τις πτώσεις κτλ κτλ. 
Άλλος ένας μύθος,το ipod το 30gb,σούπερ ντούπερ κτλ,έπαψε να μου ανάβει μετά απο τρεις βδομάδες χρήσης,επιπρόσθετα πιστεύω οτι οι πιθανότητες του να καεί ενα bord στο macbook είναι ίδιες με τις πιθανότητες του να καεί ενα board σε dell η toshiba φορητό,η μήπως τα macbook χρησιμοποιούν αστρικά ηλεκτρονικά κυκλώματα/επεξεργαστές/κτλ??

giannis είπε:
Άλλος ένας μύθος,το ipod το 30gb,σούπερ ντούπερ κτλ,έπαψε να μου ανάβει μετά απο τρεις βδομάδες χρήσης...
Και εμένα το πρώτο ipod μου έπαψε να γράφει καινούργια τραγούδια στις 3 ημέρες...αλλά το είχα ρίξει κάτω...

giannis είπε:
Άλλος ένας μύθος,το ipod το 30gb,σούπερ ντούπερ κτλ,έπαψε να μου ανάβει μετά απο τρεις βδομάδες χρήσης,επιπρόσθετα πιστεύω οτι οι πιθανότητες του να καεί ενα bord στο macbook είναι ίδιες με τις πιθανότητες του να καεί ενα board σε dell η toshiba φορητό,η μήπως τα macbook χρησιμοποιούν αστρικά ηλεκτρονικά κυκλώματα/επεξεργαστές/κτλ??
όσον αφορά τα Ipod ... έχουν φτιαχτεί σαν τάκνς. Το δικό μου έχει φάει τις σούπες του αιώνα και δεν είχε ούτε λόξυγγα. Το μόνο που τα έπαιξε ήταν η μπαταρία μετά απο 3 χρόνια χρήση, όχι ότι χάλασε αλλά απλώς ξεφορτίζει πολύ πιο εύκολα πια.

Δεν ξέρω τι τρέχει με τους Macbook ακριβώς, ξέρω να σου πώ για τον iMAC και τις καινοτομίες που έχει γύρω απο το θέμα της μείωσης θερμοκρασίας. Πάντως υπάρχουν πολλές και διαφορετικές τεχνολογίες που μπορούν να δώσουν αντοχή στον υπολογιστή.

Πχ. Μια "διαστημική" καινοτομία του macbook που έχω πάρει στον πατέρα μου για την δουλειά είναι η επαφή του καλωδίου του ρέυματος. Ενώ ένας τυπικός φορητός θυλακώνει το καλώδιο με τον φορητό με ένα μεταλικό δοντάκι . Ένας Compaq που είχα έσπασε αυτό το δοντάκι του γιατί είχα κλοτσήσει κατα λάθος το καλώδιο μια - δύο φορές. Υπόψην ότι η HP Που φτιάχνει τους compaq μου ζητούσετο 80% της αξίας όλου του φορητού γιατί το δοντάκι ήταν κολημένο πάνω στην παλκέτα . Άρα κατά την δική τους γνώμη έπερεπ να αλαχτέι όλο το εσωτερικό του φορητού. Στον Macbook κάτι τέτοιο δεν γίνεται γιατί το βύσμα είναι μαγνητικό και δεν μπορεί να κολήσει αν το κλοτσίσεις ούτε να σπάσει το δοντάκι. Άρα ο φορητός σου γλιτώνει την πτώση και τα 1000 ευρώ που κοστίζει για να αλλάξεις ένα δοντάκι. 

ελλειψη firewire εχει μονο το απλο macbook. στα pro φυσικα και δεν υφισταται κατι τετοιο. εγω σαν επαγγελματιας, αν ηθελα να χρησιμοποιησω laptop στη δουλεια μου, φυσικα και θα επαιρνα το pro μοντελο, στο οποιο εχει θυρα firewire...

Holystone είπε:
Από τη στιγμή που υπάρχει (υπήρχε?) η εικόνα πως τα macbook θεωρούνταν τα "απόλυτα επαγγελματικά εργαλεία"
δε νομίζω οτι υπάρχει ή υπήρχε ποτέ αυτή η εικόνα. τα macbook είναι τα φτηνά φορητά της apple. κάτι σαν τα ibook παλιότερα. τιποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. "επαγγελματικά εργαλεία" θεωρούνται αυτά που έχουν το "pro" στο ονομά τους ,πχ macbook pro, mac pro.

παρ όλα αυτά, ανάλογα τις ανάγκες του καθενός, επαγγελματική δουλειά μπορείς να κάνεις με οποιοδήποτε εργαλείο... δε χρειάζεται να σκάσεις 3 χιλιάρικα στην apple για να μπεις σε καμια ελιτ "επαγγελματιών"  :-X

Ρε ' σεις Μακιντοσάδες, τι πίνετε ρε παιδιά;

Ρε, ο Τζομπς δεν μας τα έκανε ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ επί δέκα χρόνια με την ανωτερότητα του Firewire ? Αυτό συζητάμε.. ότι ο άνθρωπος είναι βλαμμένος, μας σκότισε τη ψυχή με το κωλο-firewire και στα καλά του καθουμένου το βάζει στην άκρη. Σιγά το κόστος τώρα που θα άλλαζε αν έβαζε μία 400άρα firewire στα απλά φορητά... Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η Apple άλλαξε γνώμη και όσοι είχαν επενδύσει σε firewire εξοπλισμό, είναι υποχρεωμένοι να δουν τα πράγματα από μία νέα σκοπιά επειδή ο Jobbs δεν ήθελε να δώσει 20 ευρώ παραπάνω....

Έλεος ρε...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back