Ουπς,αυτό το έχασα,Wow! είπε:Holystone, κατ' αρχήν συγχαρητήρια για το αναμενόμενο τρίτο μέλος, μαζί με τις ευχές μου.
Με ποιά αιτιολογία jimss?Μήπως δεν παράγεται το τσίπ?jimss είπε:Θέλω απλά να σας διαβεβαιώσω ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Wow! είπε:Κατά δεύτερον, σου συνιστώ να αρχίσεις αμέσως να κοιμάσαι ΠΟΛΥ, διότι μετά θα κάνεις περίπου δύο χρόνια να κοιμηθείς.
αυτό είναι αλήθεια, και γι' αυτό κι επειδή για αρκετό καιρό θα μείνω με ένα υπολογιστή, σκέφτομαι να εφαρμόσω στο έπακρο την ατάκα: Value for money, και να πάρω κάτι που θα κρατήσει.Κατά τρίτον, ετοιμάσου να εισέρθεις σε μία περίοδο όπου ΔΕΝ θα σε ενδιαφέρει πάρα πολύ ποιον υπολογιστή θα χρησιμοποιείς.
Σίγουρα, αλλά επειδή η αγορά θα είναι για κάτι συγκεκριμένο (δηλ. εαν το μηχάνημα που θα πάρω μου βγάζει τα projects που δουλεύω τώρα, σίγουρα θα μου βγάζει και τα projects που θα δουλεύω και αυριο - σε αντίθεση με τους gamers που κάθε 3μηνο πρέπει να ανανεώνουν για να παίζουν τα καινούργια παιχνίδια που βγαίνουν κάθε λίγο-Κατά τέταρτον, νομίζω ότι πρέπει να κάνεις οικονομία, οπότε μην μιλάμε για τίποτε ακριβό.
Δεν έχω ξαναδουλέψει mac, και για την ακρίβεια αυτό είναι που με φοβίζει. Όπως ξέρουμε όλοι, "αυτό που δεν ξέρεις αυτό είναι που σε φοβίζει περισσότερο"Κατά πέμπτον, ο giannis έχει δίκηο που λέει ότι πρέπει να έχεις δουλέψει πρώτα στο περιβάλλον του Μακ, ΚΑΙ να έχεις διαπιστώσει ότι σου αρέσει ΠΡΙΝ αποφασίσεις να πάρεις Μακ. Έχεις ήδη Μακ, ή σκέφτεσαι να πάρεις τον πρώτο;
Εμ, τότε.. δεν είναι σαφές ότι απλά έχει επηρρεαστεί από φήμες και τίποτε περισσότερο; Τουλάχιστον, αν τα είχες δουλέψει και σου άρεσαν, θα έλεγα ότι υπάρχει κάποιος λόγος.Holystone είπε:Δεν έχω ξαναδουλέψει mac, και για την ακρίβεια αυτό είναι που με φοβίζει. Όπως ξέρουμε όλοι, "αυτό που δεν ξέρεις αυτό είναι που σε φοβίζει περισσότερο"
Όχι το τσιπ παράγεται κανονικά και θα συνεχίζει να παράγεται γιατί υπάρχει αρκετός κόσμος που το χρειάζεται. Απλά σήμερα είχα την ευκαιρία να επεξεργαστώ από κοντά τα καινούρια μοντέλα και κοιτάζοντας τη λίστα με το hardware στο macbook pro (πατημένο Command + S κατα το boot) είδα ότι χρησιμοποιούν ακόμα το firewire chip της lucent. Οπότε ακόμα κι αν θελήσουν μελλοντικά (ίσως μετά από απρόσμενο γι΄αυτούς κράξιμο χρηστών) να το αντικαταστήσουν με το ΤΙ, πάλι δεν θα μπορέσουν γιατί το δεύτερο είναι μεγαλύτερο σε όγκο και θα χρειαστεί επανασχεδιασμός του σασί ή της μητρικής πλακέτας ώστε να χωρέσει.giannis είπε:Με ποιά αιτιολογία jimss?Μήπως δεν παράγεται το τσίπ?
Από τη στιγμή που υπάρχει (υπήρχε?) η εικόνα πως τα macbook θεωρούνταν τα "απόλυτα επαγγελματικά εργαλεία", έχουν αντοχή στο χρόνο κτλ, και από την άλλη πως οι αλλαγές γίνονται άρδην στον κόσμο των laptop pc's, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να παρακολουθείς από κοντά τι κυκλοφορεί σήμερα, θεώρησα πως η επιλογή τους θα ήταν μονόδρομος.Wow! είπε:Εμ, τότε.. δεν είναι σαφές ότι απλά έχει επηρρεαστεί από φήμες και τίποτε περισσότερο; Τουλάχιστον, αν τα είχες δουλέψει και σου άρεσαν, θα έλεγα ότι υπάρχει κάποιος λόγος.
Holystone είπε:Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου Alchemist
Από τη στιγμή που υπάρχει (υπήρχε?) η εικόνα πως τα macbook θεωρούνταν τα "απόλυτα επαγγελματικά εργαλεία", έχουν αντοχή στο χρόνο κτλ, και από την άλλη πως οι αλλαγές γίνονται άρδην στον κόσμο των laptop pc's, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να παρακολουθείς από κοντά τι κυκλοφορεί σήμερα, θεώρησα πως η επιλογή τους θα ήταν μονόδρομος.
Τέλος πάντων, μετά τις δραματικές αλλαγές στην νοοτροπία που συνοδεύει τα macbook (βλ. θεμα με το firewire) και συγκρινόμενα με τις χαμηλές τιμές στα laptop pc's, ίσως πια ξεκαθαρίζει το τοπίο...
Να 'στε καλά παιδια
Nα είναι πάντα υγιέστατο και χαρούμενο το παιδάκι σου.Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου Alchemist
Πρώτη φορά το ακούω αυτό . Απόλυτο δεν είναι τίποτα.Από τη στιγμή που υπάρχει (υπήρχε?) η εικόνα πως τα macbook θεωρούνταν τα "απόλυτα επαγγελματικά εργαλεία",
Αυτό ισχύει απο ανέκαθεν για τα προιόντα της apple απο τον mac pro μέχρι το ποταπό ipod shuffle. H εταιρεία προσπαθέι πάντα να κατασκευάζει τα προιόντα της με αντόχη ακολουθώντας διαφορετικές τακτικές. Υπάρχουν και άλλες εταιρείες που ακολουθούν παρόμοιες τακτικές σε όλα ή σε μερικά απο τα προιόντα τους. Πχ υπάρχουν αδιάβροχα Pc φορητοί ενώ άλλοι έχουν ειδική επένδυση για τις πτώσεις κτλ κτλ.έχουν αντοχή στο χρόνο κτλ
Οι αλλαγές δεν γίνονται άρδην, ακολουθούν μια λογική πορεία σταδιακή και προβλεπόμενη.και από την άλλη πως οι αλλαγές γίνονται άρδην στον κόσμο των laptop pc's, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να παρακολουθείς από κοντά τι κυκλοφορεί σήμερα, θεώρησα πως η επιλογή τους θα ήταν μονόδρομος.
ποιά είναι αυτή η δραματική αλλαγή νοοτροπίας ? η έλειψη firewire μπορεί να επιρεάσει τα macbook αλλά όχι σημαντικά , η εταιρεία δεν θα την αφαιρούσε αν ήταν πεποισμένη ότι αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα στις πωλήσεις της. Είναι εξάλλου γνωστό η χαμηλή δημοτικότητα της firewire από πολύ παλιά.Τέλος πάντων, μετά τις δραματικές αλλαγές στην νοοτροπία που συνοδεύει τα macbook (βλ. θεμα με το firewire) και συγκρινόμενα με τις χαμηλές τιμές στα laptop pc's, ίσως πια ξεκαθαρίζει το τοπίο...
Άλλος ένας μύθος,το ipod το 30gb,σούπερ ντούπερ κτλ,έπαψε να μου ανάβει μετά απο τρεις βδομάδες χρήσης,επιπρόσθετα πιστεύω οτι οι πιθανότητες του να καεί ενα bord στο macbook είναι ίδιες με τις πιθανότητες του να καεί ενα board σε dell η toshiba φορητό,η μήπως τα macbook χρησιμοποιούν αστρικά ηλεκτρονικά κυκλώματα/επεξεργαστές/κτλ??kilon είπε:Αυτό ισχύει απο ανέκαθεν για τα προιόντα της apple απο τον mac pro μέχρι το ποταπό ipod shuffle. H εταιρεία προσπαθέι πάντα να κατασκευάζει τα προιόντα της με αντόχη ακολουθώντας διαφορετικές τακτικές. Υπάρχουν και άλλες εταιρείες που ακολουθούν παρόμοιες τακτικές σε όλα ή σε μερικά απο τα προιόντα τους. Πχ υπάρχουν αδιάβροχα Pc φορητοί ενώ άλλοι έχουν ειδική επένδυση για τις πτώσεις κτλ κτλ.
Και εμένα το πρώτο ipod μου έπαψε να γράφει καινούργια τραγούδια στις 3 ημέρες...αλλά το είχα ρίξει κάτω...giannis είπε:Άλλος ένας μύθος,το ipod το 30gb,σούπερ ντούπερ κτλ,έπαψε να μου ανάβει μετά απο τρεις βδομάδες χρήσης...
όσον αφορά τα Ipod ... έχουν φτιαχτεί σαν τάκνς. Το δικό μου έχει φάει τις σούπες του αιώνα και δεν είχε ούτε λόξυγγα. Το μόνο που τα έπαιξε ήταν η μπαταρία μετά απο 3 χρόνια χρήση, όχι ότι χάλασε αλλά απλώς ξεφορτίζει πολύ πιο εύκολα πια.giannis είπε:Άλλος ένας μύθος,το ipod το 30gb,σούπερ ντούπερ κτλ,έπαψε να μου ανάβει μετά απο τρεις βδομάδες χρήσης,επιπρόσθετα πιστεύω οτι οι πιθανότητες του να καεί ενα bord στο macbook είναι ίδιες με τις πιθανότητες του να καεί ενα board σε dell η toshiba φορητό,η μήπως τα macbook χρησιμοποιούν αστρικά ηλεκτρονικά κυκλώματα/επεξεργαστές/κτλ??
δε νομίζω οτι υπάρχει ή υπήρχε ποτέ αυτή η εικόνα. τα macbook είναι τα φτηνά φορητά της apple. κάτι σαν τα ibook παλιότερα. τιποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. "επαγγελματικά εργαλεία" θεωρούνται αυτά που έχουν το "pro" στο ονομά τους ,πχ macbook pro, mac pro.Holystone είπε:Από τη στιγμή που υπάρχει (υπήρχε?) η εικόνα πως τα macbook θεωρούνταν τα "απόλυτα επαγγελματικά εργαλεία"