Έκτορας είπε:
Όντως!
Βέβαια, έχει σημασία απο πού "κοιτάει" κάποιος το θέμα...υπάρχουν εφέ που δεν κάθονται σε κάποιους για διάφορους λόγους, προτείνω να μην εξαντληθεί η συζήτηση στο "μ'αρέσει-δε μ'αρέσει", παρότι είναι (φυσικά) βασικό.
Πχ. εμένα δεν μου αρέσουν γενικά οι κομπρέσορες, αλλά δεν ενδιαφέρει και τόσο τον υπόλοιπο κόσμο ;D...
Πιστεύω πως θα ήταν χρήσιμο να "κουβεντιάσουμε" για πετάλια που θέλουμε να χρησιμοποιούμε αλλά μας κάνουν δύσκολη τη ζωή... >
Ας πούμε, προσωπικά -αν και δεν χρησιμοποιώ πολλά πετάλια- έχω ένα θέμα με τα modulation effects, κυρίως επειδή παίζω πάρα πολύ με το volume της κιθάρας και κάποιο fuzz/booster συνέχεια ΟΝ. Το αποτέλεσμα είναι πως όταν ανοίγω ένταση και ο ήχος "θεριεύει" ;D, συχνά το tremolo/leslie effect χάνεται σαν παρουσία...φυσικο κι επόμενο θα μου πεί κάποιος, αλλά αυτή η καταραμένη ισορροπία με βασανίζει αρκετά...κοντολογής, σε πολλές περιπτώσεις μου λείπει το depth κατά μία έννοια, πράγμα που μ'έχει κάνει να δοκιμάσω πάρα πολλά πετάλια μέχρι τώρα...καλά τα πάω όμως, δεν έχω παράπονο 8)...
Όσο για το reverb που αναφέρθηκε απο τον ΟΡ, welcome to the club my friend...
Αληθινή σπαζοκεφαλιά, ειδικά αν ενδιαφέρει vintage προσέγγιση, χωρίς περαιτέρω εφέ στο βάθος...έχω δοκιμάσει αμέτρητα (που λέει ο λόγος) πετάλια βάθους, η διαπίστωση μου είναι πως απο τη στιγμή που χρησιμοποιείς αρκετό gain, είναι πολύ δύσκολο να βρείς και να κρατήσεις ισορροπίες, αν δε "γευτείς' το πως ακούγεται ένα original βάθος με λάμπες κι ελατήρια, καταλαβαίνεις πως δεν υπάρχει πετάλι που να μπορεί να αναπαράξει με επιτυχία αυτόν τον ήχο...sweet compromise blues... ;D