Susουρο

manosx

Soli Deo Gloria
Λύσεις
1
Πόντοι
1,718
 Ε, με τουτα και με κεινα, ειπα σημερα να κανω ενα σουσουρο. Sus και ξερο ψωμι φαση, μια που το αναφεραμε σε αλλη συζητηση. ? Τιποτα το φοβερο, απλα μονο sus ακκορντα, σταθερες αλλαγες για να κανουν μπαμ, και λιγο ετσι ρυθμος να γουσταρουμε.

Ο κυκλος ειναι ο εξης:

Α sus 4- Gsus4- Fsus2- Esus4- Dsus2- Gsus2- Csus2- Fsus2- Bbsus2- Ebsus2- Dbsus2- Bsus4- F#sus4- Fsus4- Esus4 και επαναληψη.

Nα πα να γ@**θουν οι τριτες. ?

666460913_ManosXnoizsus.mp3

Attachments

Και χωρίς... τρίτες είναι ωραιότατο. ?

Σούπερ ταξιδιάρικο ? Να το περιλάβει τώρα κάνας κιθαρίστας να προσθέσει κάνα σολιστικό, για να έχουμε ολοκληρωμένο το πόνημα.

Πολύ πολύ ωραίο... απόκοσμο και πολύ ambient. Βάλε ένα πιο ηλεκτρονικό μπιτάκι ή ένα waving layer να σέρνεται στο background και είναι έτοιμο κομμάτι όπως είναι!

Να το περιλάβει τώρα κάνας κιθαρίστας να προσθέσει κάνα σολιστικό, για να έχουμε ολοκληρωμένο το πόνημα.
 Με την ευχη μου ? Η αληθεια ειναι οτι πηγα να βαλω και εγω κανα σολο, αλλα απο δω το εφερνα, απο εκει το εφερνα, ολο στη λυση σε τριτη κατεληγα ? Και λεω θα το χαλασω, it will defeat the purpose, αστο καλυτερα ?

Εκπληκτικό είναι! Συγχαρητήρια!

Κάπως έτσι θα ακουγόταν η κιθάρα μέσα (παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα) . Έχει πολλές αλλαγές σε ακόρντα, και παίζω ανοησίες, απλά το παραθέτω εντελώς ακαδημαϊκά.

manosx.mp3

Attachments

Ο κυκλος ειναι ο εξης:

Α sus 4- Gsus4- Fsus2- Esus4- Dsus2- Gsus2- Csus2- Fsus2- Bbsus2- Ebsus2- Dbsus2- Bsus4- F#sus4- Fsus4- Esus4 και επαναληψη.

Είσαι αλιήτης όμως, γεμάτο αναστροφές είναι.

Που είναι η ΦΑ ΣΟΛ ΛΑ δα που γράφεις στην αρχή?

Ε?

Της αναστροφής το κάγκελο γίνεται εκεί μέσα.

Ωραίος.

Με την ευχη μου ? Η αληθεια ειναι οτι πηγα να βαλω και εγω κανα σολο, αλλα απο δω το εφερνα, απο εκει το εφερνα, ολο στη λυση σε τριτη κατεληγα ? Και λεω θα το χαλασω, it will defeat the purpose, αστο καλυτερα ?
Χμμμμμ. (Σημείωνω στο μπλοκάκι.)

Είσαι αλιήτης όμως, γεμάτο αναστροφές είναι.

Που είναι η ΦΑ ΣΟΛ ΛΑ δα που γράφεις στην αρχή?

Ε?

Της αναστροφής το κάγκελο γίνεται εκεί μέσα.

Ωραίος.

Αν παρατηρησεις το μπασο, θα τη δεις τη φασολαδα.

Γενικα δεν εχει αναστροφες, ολα ευθεια ειναι, οι νοτες των ακκορντων ειναι και οι νοτες του μπασου. Εχει ομως μια καποια εμφαση στο voice leading, στα περιθωρια που εχεις οταν κανεις τετοιες μαλακιες με τα sus βεβαια ? Αν εχει καποια ροη οφειλεται σε αυτο. 

Αν παρατηρησεις το μπασο, θα τη δεις τη φασολαδα.

Γενικα δεν εχει αναστροφες, ολα ευθεια ειναι, οι νοτες των ακκορντων ειναι και οι νοτες του μπασου.

Στο μπάσο ακούγεται, το ξέρω.

Μιλάω για τις εσωτερικές φωνούλες.

Οι εσωτερικες φωνουλες εχουν πολυ πλακα ? Οχι οτι το ξεψειρισα κιολας, αλλα πηγαινα προς τα γνωστα, κραταμε τις κοινες νοτες, μικρες κινησεις οσο το δυνατον, οι πεμπτες παραλληλα οσο μπορουμε αποφευγουμε κλπ κλπ. Οι οδηγιες χρησης των οριζοντιων γραμμων ? εχουν εφαρμογη οτι μαλακια και να κανεις στην αρμονια ?

κραταμε τις κοινες νοτες, μικρες κινησεις οσο το δυνατον,

Αυτό ακριβώς.

Βόις λίντιν λέμε.

Ασταμάτητη περιπλάνηση χωρίς τελειωμό, δεν δίνεις ποτέ στον ακροατή μια πέτρα να ξαποστάσει:)

Μου αρέσει τρελά το concept και το τελικό αποτέλεσμα! 

Μπράβο Μάνο!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Αρκετά ενδιαφέρον chord progression. 

Θα ήθελα κάποιο lead όργανο, αλλά σίγουρα όχι κιθάρα. Κάποιο synth. 

Κάποιες αλλαγές στα ακορντα μου έφεραν λίγο από Vangelis στο Blade Runner και πιο συγκεκριμένα το Wait for Me. 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back