Στρωσιμο Μονιτορ?HELP!

Δεν χρειάζονται "στρώσιμο",απλώς για καμιά εβδομάδα μην τα βάλεις τέρμα.

Μολις παρελαβα τα TASCAM VLX5. Πως τα στρώνω ρε παιδια?????? 8O
Καλορίζικα φιλαράκο, σε λίγο θα τα πάρω κι εγώ!!! Περιμένω κάτι λεφτάκια και τσουπ θα τα τσιμπήσω. Αν θέλεις στείλε μου σε πμ από πού τα πήρες και πόσο να δω αν τα χω βρει καλά.

Και πάλι καλόπαιχτα!

Οk, έλεγα μήπως τα χες τσιμπήσει από κάπου αλλού. ¶ντε σύντομα θα είμαστε σύντεκνοι

αν και σου είχα απαντήσει στην ίδια ερώτησή σου σε πμ τα ξαναλέω εδώ για οποιοδήποτε ενδιαφέρεται...

Η συνήθης πρακτική είναι να ξεκινάς σε χαμηλές εντάσεις και σταδιακά να ανεβάζεις σε μέσες στάθμες μέχρι περίπου τις 30 ώρες...(εκτός αν ο κατασκευαστής αναφέρει κάτι διαφορετικό στο manual..)

καλό είναι το playlist στο αρχικό στάδιο να μην έχει μεγάλο περιεχόμενο στις χαμηλές συχνότητες και σταδιακά τα κομμάτια που θα παίζεις να γίνονται πιο ρυθμικά...

καλό είναι να αναφέρω και τον ροζ θόρυβο (pink noiz) που είναι ένα ακουστικό σήμα που εμπεριεχει ισόποσα συχνότητες από τα 20-20Khz που αποτελούν και το φάσμα της ανθρώπινης ακοής...(αρκετά καλά εκουαλάιζερ δίνουν την δυνατότητα παραγωγής του...)

το να τροφοδοτήσεις τα ηχεία σου στο τελικό στάδιο της διαδικασίας του στρωσίματος με αυτόν αντί μουσικής, είναι η ιδανική λύση...

από την άλλη και χωρίς αυτόν η δουλειά σου θα γίνει μια χαρά οπότε δεν ανυσηχείς...

ξερει κανενας μηπως πως θα βγαλω ροζ θορυβο στο wavelab?

το ειχα βρει παλιοτερα αλλα δεν θυμαμαι πως γινεται...

Κάνε κάτι πιο απλό αν έχεις Vst synth. Ψάξε να βρεις που είναι ο Noise osc και επέλεξε το pink. έτοιμος

Μιας που το φερε η κουβεντα..vl-x5 εχω κ γω..

Γινεται να αυξησει κανεις τα μπασα απο τις επιλογες που χει στο πισω μερος των μονιτορς?Βλεπω κατι +1.5 db σε καποιες συχνοτητες (8 και 3k) και καποιες αλλες επιλογες..μηπως γνωριζει κανεις τι μπορω να κανω για να παρω λιγη μπασιλα παραπανω? :roll: :P

Γινεται να αυξησει κανεις τα μπασα απο τις επιλογες που χει στο πισω μερος των μονιτορς? :P
Εχεις 4 διακοπτακια στην πίσω μεριά του ηχείου. Το πρώτο είναι επιλογή συχνότητας (150 ΗΖ αριστερα 800 δεξια). Το δευτερο, όταν ειναι αριστερά σημαίνει ότι η συχνότητα που επέλεξες παραπάνωείναι 'flat' και οταν το σύρεις δεξιά δίνεις +1.5dB. Το ίδιο συμβαίνει και στο απο κάτω ζευγαράκι, μόνο που αντί για +1.5 το δεύτερο διακοπτακι δίνει -1.5dB. Πάντως ότι πειράξεις, πείραξε το προσεχτικά, και ψαξε λίγο το forum για σχετικές συμβουλές. Αυτό που προτείνω εγώ, είναι ότι εάν είσαι μακριά από τοίχους, μην πείράξεις τιποτα.

Ως προς το στρώσιμο, χωρίς να είμαι σίγουρος οτι αυτό που ε΄κανα ήταν σωστό, εβαλα για πολλές ώρες να παίζουν ένα σήμα στα 30 ΗΖ -ίσως και χαμηλότερα...δεν θυμάμαι ακριβώς την συχνότητα- και ένα στα 16 κΗΖενώ ταυτόχρονα έπαιζε ένας ροζ θόρυβος σε χαμηλότερη στάθμη. Αυτό το έκανα για κανα δυο μέρεσ σχεδόν σερι... Δεν ξερω εάν είναι το σωστό. Αυτό το έκανα με την λογική οτι με τις χαμηλές συχνότητες θα σπάσουν οι κόλλες του ηχείου χωρίς απότομες κινήσεις και αντίστοιχα με τισ ψηλές του tweeter. Ίσως και να λεω μ@#$ς

Και ροζ θόρυβο στο WAVELAB από το μενού του signal generator πας στα default σήματα και απλά το φορτώνεις... ο signal generator τώρα, δεν θυμαμαι που είναι, αλλά εύκολα τον βρίσκεις.

Αυτά.

Trending...

Νέα θέματα

Back