Παιδιά, η ιστορια εχει ως εξης: Πηγα για service - settup την ηλεκτρακουστικη μου (martin 000c16 rgte aura),και αλλαξα μεταξυ αλλων nut (εβαλα κοκκαλινο) και καβαλλαρη,σε γνωστο μαγαζι στη Θεσσαλονικη.Επειδη μενω σε νησι στο Αιγαιο,δεν ειναι ευκολο να πηγαινω πανω συχνα. Δε λεω οτι δεν εγινε δουλεια,αλλα μολονοτι κατσαμε με τον τεχνικο καμποση ωρα(-ες) και καναμε δοκιμες ως προς το υψος χορδων κλπ και βγαλαμε ακρη,τελικα αποφανθηκα οτι η κιθαρα ειναι μια χαρα. Κατι παντως δε με ειχε πεισει, αλλα αυτα τωρα λες ειναι και λιγο υποκειμενικα και ιδεα μου ειναι και τετοια.....
Γυρναω λοιπον στο νησι πριν καμμια 20 - 25 μερες και η κιθαρα να μη θελει να κουρδισει με τιποτα! Η ΣΙ βασικα,να μη θελει να εναρμονιστει με ρε μινορε και σι μινορε.... Η το ενα ή το αλλο! Και διαφορα αλλα αντιστοιχα.... Κι εκει που ειχα τα διαολια μου και να λεω "ο παλιο^%$^&*
δε μου το ξυσε καλα (το nut ;D), τελικα μετα απο πολυ παιξιμο προβες κλπ εδω και καμμια βδομαδα εχει στρωσει! Και το κουρδισμα δε με προβληματιζει καθολου δε πα να παιζω ολο το βραδυ . Να ειναι θεμα χορδων δεν πιστευω, αυτες στρωσαν γρηγορα.Να ηταν ιδεα μου δεν παιζει,τις πρωτες μερες καθε πεντε λεπτα επρεπε να κουρδιζω.
Το ερωτημα ειναι: Τα καινουργια nut χρειαζονται στρωσιμο λιγο καιρο οσον αφορα το intonation, ή τρεχει κατι αλλο? Τα φωτα σας τζεντλεμεν 8)
Γυρναω λοιπον στο νησι πριν καμμια 20 - 25 μερες και η κιθαρα να μη θελει να κουρδισει με τιποτα! Η ΣΙ βασικα,να μη θελει να εναρμονιστει με ρε μινορε και σι μινορε.... Η το ενα ή το αλλο! Και διαφορα αλλα αντιστοιχα.... Κι εκει που ειχα τα διαολια μου και να λεω "ο παλιο^%$^&*

Το ερωτημα ειναι: Τα καινουργια nut χρειαζονται στρωσιμο λιγο καιρο οσον αφορα το intonation, ή τρεχει κατι αλλο? Τα φωτα σας τζεντλεμεν 8)