Stratocaster tremolo: floating/decked or blocked?

Πως έχετε σεταρισμένο το tremolo της stratocaster (ή οποιασδηποτε κιθαρας εχει παρομοιο τρεμολο)

• Εχει tremolo η strat μου?

Ψήφοι: 1 3.1%
  • Floating οπως το ηθελε και ο Leo & οπως το κανει ο Verheyen & ο Jeff Beck

Ψήφοι: 22 68.8%
  • Decked κατι ξέρει ο Γιαννης ο Meyer

Ψήφοι: 6 18.8%
  • Blocked ,ο ΚλαΦτον ζει αΦτος μας οδηγει

Ψήφοι: 3 9.4%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    32

Superfunk

Guitar Tech
Πόντοι
393
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
  2. Μπάσο
  3. Τύμπανα
  4. Πλήκτρα
  5. Τραγούδι
Προχθες εβλεπα αυτό και ειπα να το κανω στην Strat Plus μου μια και τα locking tuners,το roller nut & το 2 point trem της κρατανε το κουρδισμα όπως ο Ερντογκαν την εξουσια...?

ειχα καιρο να παιξω με floating tremolo & πρεπει να πω ότι ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ πολυ...

και λογω των επιπλεον δυνατοτητων που δινει οσο και λογω του feel που εχει η κιθαρα ,πιο "βουτυρενια" και Ζεξυ... ενω ο ηχος της έγινε και πΓιο strat (φλώρεψε κι αλλο δηλαδη ? μια και έχασε αρκετο sustain αλλά πήρε περισσότερο "αερα" & attack )

ΕΣΕΙΣ τι προτιματε?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Στις κιθαρες με τρεμολο παντα το εχω floating. Για μενα, δεν εχει νοημα να εχω κιθαρα με τρεμολο και να εχω να υπολειτουργει ή ολοτελα blocked. 

Οσο για το εαν το χρησιμοποιω, δεν το αγγιζω καθολου σχεδον. Μου αρεσει η αισθηση στο παιξιμο, και απλα θελω να υπαρχει διαθεσιμο.

• Like
Reactions: makam and leon7pap
Στις κιθαρες με τρεμολο παντα το εχω floating. Για μενα, δεν εχει νοημα να εχω κιθαρα με τρεμολο και να εχω να υπολειτουργει ή ολοτελα blocked. 

Οσο για το εαν το χρησιμοποιω, δεν το αγγιζω καθολου σχεδον. Μου αρεσει η αισθηση στο παιξιμο, και απλα θελω να υπαρχει διαθεσιμο.
Mια απο τα ιδια. 

Floating, είναι στοιχείο του ήχου της ακόμα και όταν δεν το πειράζεις. 

Αν είναι να παίξουμε με κούτσουρο παίζουμε και με την τέλε (που φτουράει και περισσότερο)

Πολύ λίγοι χρησιμοποιούν το τρέμολο χωρίς να γίνονται βλαχοαμερικανοι, ο μηχανισμός αυτος είναι πολύ επιρρεπής στο κιτς, θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για έναν εν δυνάμει κιτς μηχανισμό. Για να κάνει λοιπόν κανείς βιβρατο σε πολλές χορδές μαζί χρειάζεται καλή fender γέφυρα που να μην ξεχειλώνει-αλλάζει με τον καιρό ώστε να μπορέσει να φτιάξει μια τέτοια τεχνική... το τρέμολο επομένως πρέπει να δουλεύει όπως σχεδιάστηκε. Για ποιο λόγο άλλωστε να σηκώνει κανείς αυτό το τούβλο αν δεν δουλεύει το τρέμολο... η αίσθηση γίνεται ίδια με οποιαδήποτε fixed bridge κιθάρα

Floating για να πάρει αέρα ο ήχος και όταν το χαϊδεύεις να είναι vibrato και όχι pitch shifter. Με λίγα λόγια έχει πιο φυσικό , πιο Bigsby πιο Jazzmaster ήχο floating και αυτό είναι καλό!

Απλά το σεταπ θέλει προσοχή για να είναι το action του τρέμολο στα γούστα του καθενός. Εδώ παίζει ρόλο το gauge των χορδών, το action, ο αριθμός και η απόσταση των ελατηρίων από το claw.

• Like
Reactions: Yameth
Όσοι το έχετε floating το έχετε όπως οι Carl Verheyen/Jeff Beck?

Δηλ. σε full σήκωμα μι-ημιτονιο, σι-τονος, σολ -Τριημιτόνιο?

• Like
Reactions: Mistral
floating από τότε (2014) που είδα το βιδεο του Carl.

Τότε το έφτιαξα ημιτόνιο, τονο, τριημιτόνιο, αλλά έκτοτε δεν ασχολήθηκα, και άλλωστε δεν το βουλιάζω τόσο. Κάνω μικρά πράγματα. Είμαι ακόμα πιό πίσω από τον Τζεφ.

Σχεδόν decked, σφιχτό όσο γίνεται, φουλ ελατήρια, όταν ενεργοποιείται, ίσα να πιάνει upwards vibrato. Δεν μου αρέσει καθόλου η αίσθηση ξεκουρδίσματος σε double stops, οπότε έστω κι έτσι, floating.

εγω στη στρατ το εχω μπλοκαρισμενο(9/10 φορες.την αλλη μια decked),σιγουρα επαιξαν ρολο οι δικοι μου guitar heroes(gallagher,clapton,r.ford,σπαθας κτλ,κτλ)αλλα αφου ετσι κ αλλιως δεν το χρησιμοποιησα ποτε(γιατι τωρα δεν εχω στρατ)απλα δεν το εβαζα και το μπλοκαρα.το βιντεακι δεν το ειχα ξαναδει αλλα σιγουρα στην επομενη στρατ μια δοκιμη θα την κανω. 

Floating. Όχι όμως τόσο δραστικό, η G πάει έως Α.

Α! και με βάλατε ν’ αλλάξω τα 3 ελατήρια  σε παράλληλα. 

Κι εγώ μετά από αρκετό καιρό που το είχα decked, τα τελευταία χρόνια το έχω floating και το απολαμβάνω. Το χρησιμοποιώ μόνο για χρώμα vibrato.

Εννοείται δεν το ρυθμίζω ποτέ παρά μόνο ο τεχνικός που την σετάρει κάθε 2-3 χρόνια. Αν τύχει καμιά φορά και το πειράξω, το ρυθμίζω στην τύχη, περίπου στο ύψος που προτείνει η fender και σε καμιά περίπτωση όπως ο Carl.

Και εγω το ρυθμιζω στο προτεινομενο απο τη φεντερ υψος. Και τις δυο ακραιες βιδες της γεφυρας τις εχω ενα κλικ πιο σφικτα απ' οτι πρεπει.

Παλαιότερα decked, τώρα floating! Χρήση μόνο για smooth vibrato.

Floating, είναι στοιχείο του ήχου της ακόμα και όταν δεν το πειράζεις. 

Αν είναι να παίξουμε με κούτσουρο παίζουμε και με την τέλε (που φτουράει και περισσότερο)
αυτο ακριβός 

Blocked, δηλαδή να κάνω μόνο vibrato προς τα κάτω. Δεν μου αρέσει η αίσθηση να αιωρείται η γέφυρα, θέλω το σημείο που έχω το palm του δεξιού μου χεριού να εφάπτεται σε σταθερό σημείο.

Έτσι κι αλλιώς δεν κουμπώνω καν το τρέμολο arm στις κιθάρες μου, αφού σε μερικές θέλει διαδικασία (δεν είναι βιδωτό, αλλά κουμπωτό που πρέπει να το σφίξεις με αλλενάκι κτλ) που βαριέμαι να την κάνω όταν πάω να παίξω κάπου, από την στιγμή που δεν έχω μονίμως κουμπωμένο το tremolo arm όταν μεταφέρω μια κιθάρα σε θήκη.

Τώρα τα ''αφού δεν χρησιμοποιείς καν τρέμολο γιατί δεν παίζεις με Τέλε'' δεν τα πολυ-συμμερίζομαι... Άλλο Τέλε, άλλο Στρατ, άλλο PRS κτλ

• Like
Reactions: Superfunk
Blocked, δηλαδή να κάνω μόνο vibrato προς τα κάτω

ΑφΤΟ ΙΝΕ decked φιλωους

Blocked ειναι οταν βανουμε 5 ελατηρια και ενα κομματι κΣυλο πισω απο το trem block ωστε να μην παΓαινει ουτε πανω ουτε κατω. 

Decked το ειχα και εγω σε ολες μου τις strat πάντοτε για τον ιδιο λογο με εσενα.

Στην vintage style strat μου ακομα decked το εχω.

Τώρα τα ''αφού δεν χρησιμοποιείς καν τρέμολο γιατί δεν παίζεις με Τέλε'' δεν τα πολυ-συμμερίζομαι

Θα συμφωνησω, αλλωστε υπαρχουν και non trem (hardtail)  strats.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Reactions: John Goumis
Παιδιά δοκιμάστε την γέφυρα παράλληλα με το σώμα με κατάλληλο πάχος χορδών για την δύναμη που χρησιμοποιείτε, αν παίζεις πχ με 10ρες ακουστική και με 9ρες strat θέλει μια μεγάλη προσαρμογή στην δύναμη από το ένα όργανο στο άλλο. Βάλετε τα δάκτυλα κάτω από το arm και την παλάμη πάνω από το arm για να μιμηθείτε το βιβρατο που κάνει το αριστερό χέρι αλλά σε μια ολόκληρη συγχορδία, λίγο πάνω από το pitch λίγο κάτω, είναι ωραίο όργανο η stratocaster
βιβρατο μονόπαντα δεν γίνεται, αυτά βέβαια είναι γούστα

Η γέφυρα με την αλεν βίδα που σφίγγει το arm εγκάρσια και είναι arm και γέφυρα σίδερο με σίδερο χωρίς πλαστικά μέσα στην τρύπα κτλ,  είναι ο καλύτερος μηχανισμός, καθώς δεν ξεχειλώνει ποτέ (fender) και μπορείς παντα να ρυθμίζεις πόσο σφιχτό είναι το arm ώστε να μένει πάντα εκεί που το άφησες

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα