Stratocaster tremolo: floating/decked or blocked?

Πως έχετε σεταρισμένο το tremolo της stratocaster (ή οποιασδηποτε κιθαρας εχει παρομοιο τρεμολο)

• Εχει tremolo η strat μου?

Ψήφοι: 1 3.1%
  • Floating οπως το ηθελε και ο Leo & οπως το κανει ο Verheyen & ο Jeff Beck

Ψήφοι: 22 68.8%
  • Decked κατι ξέρει ο Γιαννης ο Meyer

Ψήφοι: 6 18.8%
  • Blocked ,ο ΚλαΦτον ζει αΦτος μας οδηγει

Ψήφοι: 3 9.4%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    32
Floating του κερατά θα έλεγα! ? Και μάλλον είμαι και ο χειρότερος απ όλους γιατί χρησιμοποιώ μόνο 2 ελατήρια. Σε παλιές χορδές εύκολα σπάει η Μι αν συνδιασω σήκωμα και reverse tremolo, γι αυτό και κατηργησα τις elixir στις strat. Δεν συμφαιρει... ?Φυσικά υποχρεωσα το δεξί μου να γίνει ελαφρύτερο στα ρυθμικά Γενικά δεν έχω ιδιαίτερα προβλήματα ξεκουρδισματος ο ήχος είναι πιο αερινος και η κιθάρα πιο...τσιριμπιμ τσιριμπομ. ?

Αν και δεν νομίζω ότι έχει σημασία σε τι strat, η μία είναι μια Eric Johnson του 95 και η άλλη μια (custom ουσιαστικά) John Mayer με άλλο μπράτσο, μαγνήτες, κλειδιά, συνδεσμολογια κλπ. Και οι δύο φόραγαν δεκάρες αλλά... γέρασα ?και τώρα φοράνε 9 με 10 μπάσα και τις έχω αρκετά χαμηλά ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σε ρωτω διοτι ενω εχω 3 ελατηρια σε fender, σε squier βαζω μονο δυο, με ιδιο σεταπ και 9-42 χορδες. Προφανως τα ελατηρια της squier δεν εχουν ιδια ελαστικοτητα με τα αμερικανικα. Και ηθελα να δω εαν συμβαινει κατι αναλογο και σε σενα.

Φαντάζομαι θα έχεις υπ όψιν σου ότι υπάρχουν σκληρά και μαλακά ελατήρια. Κατά συνέπεια δεν έχει να κάνει με την μάρκα της κιθάρας. Δεν ξέρω αν υπάρχουν κατασκευαστικες μικροδιαφορες μεταξύ Squier και Fender αλλά με την ίδια ρύθμιση ένα ελατήριο την ίδια τάση έχει. Αν είναι μαλακό η όχι φυσικά  παίζει ρόλο στην αίσθηση. Πειραματίσου. Βάλε τα ελατήρια της Squier στην Fender να δεις υπάρχει διαφορά; ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Reactions: gkourmoul1

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα