Stratocaster Single Coil Pickups for Blues

1_4_5 Alive

Ενεργό μέλος
Πόντοι
103
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Καλησπέρα σε όλους,

θα ήθελα να ακούσω προτάσεις για Stratocaster pickup Set SSS , συγκεκριμένα για Blues παιξίματα.

Αυτή τη στιγμή, χρησιμοποιώ "Fender Custom 69",  οι οποίοι είναι staggered pole και ψοφάνε στις Β και Ε.

Οπότε προσανατολίζομαι σε flat pole pickups..

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Στη μια μου στρατ εχω texas και στην αλλη 57/62. 

Δεν ξερω σε ποια κατηγορια ειναι, αλλα εαν θες σου λεω την αποψη μου για οποιον απο τους δυο.

Στους staggered οι πόλοι δεν είναι στην ευθεία. Είναι σαν την εικόνα που ανέβασα. Αυτοί είναι οι μαγνήτες μου.

Η ρε και η σολ, έχουν τους πόλους πολύ κοντά, σε αντίθεση με την σι και μι καντίνι.

Οπότε όπως παίζεις στις ρε και σολ, αν κατέβεις σε σι και μι για να κάνεις (για παράδειγμα) μερικά σηκώματα στυλ Alber King, νιώθεις ότι έχεις χάσει δύναμη.

Εσύ με τους δικούς σου μαγνήτες το νιώθεις αυτό;

Screen Shot 2019-04-03 at 22.08.35.png

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για συγκεκριμενα σηκωματα δεν μπορω να σου πω. Οι μεν τεξας εχουν gainy στρογγυλο ηχο, με εντονα χαμηλο μεσαια και μαλακα ψηλα. Παιζουν μπλουζ ιδανικα. Δεν ξυριζουν οι κατω χορδες.

Οι 57/62 ειναι πιο καθαροι, και εχουν σχετικα φλατ ηχο με λιγο παραπανω εμφαση στα ψηλομεσαια. Δεν εχουν τη ζεστασια των τεξας. Ξυριζουν κοντρα εαν δεν προσεξεις το treble. Δεν νομιζω να εχουν θεμα δυναμης σε e,b.

Αυτα μου ερχονται στο νου...

Στα πλαίσια μιας ανταλλαγής που τελικά δεν έγινε, έπαιξα τις προάλλες μια Fender USA Standard με Bare Knuckle "Irish Tour" set. Ούτε αυτό είναι flat pole, αλλά δεν ένιωσα καμία αδυναμία στα καντίνια. Η κιθάρα φορούσε 10άρες και από ήχο σκότωνε. Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση το συγκεκριμένο set.

Για συγκεκριμενα σηκωματα δεν μπορω να σου πω. Οι μεν τεξας εχουν gainy στρογγυλο ηχο, με εντονα χαμηλο μεσαια και μαλακα ψηλα. Παιζουν μπλουζ ιδανικα. Δεν ξυριζουν οι κατω χορδες.

Οι 57/62 ειναι πιο καθαροι, και εχουν σχετικα φλατ ηχο με λιγο παραπανω εμφαση στα ψηλομεσαια. Δεν εχουν τη ζεστασια των τεξας. Ξυριζουν κοντρα εαν δεν προσεξεις το treble. Δεν νομιζω να εχουν θεμα δυναμης σε e,b.

Αυτα μου ερχονται στο νου...

Οκ, ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια!

Στα πλαίσια μιας ανταλλαγής που τελικά δεν έγινε, έπαιξα τις προάλλες μια Fender USA Standard με Bare Knuckle "Irish Tour" set. Ούτε αυτό είναι flat pole, αλλά δεν ένιωσα καμία αδυναμία στα καντίνια. Η κιθάρα φορούσε 10άρες και από ήχο σκότωνε. Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση το συγκεκριμένο set.

Οκ! Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Θα τους αναζητήσω να δω τι μπορώ να βρω.

8 minutes ago, RayDTutto said:

Αλλιώς:

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα περιγράφουμε! Ευχαριστώ! 

Απλά φοβάμαι να πάρω το ρίσκο να πιέσω προς τα κάτω τα poles..

Έλεισες το pickguard κι ελευθέρωσες τους μαγνήτςες ή τα πίεσες προς τα κάτω όπως είναι;; 

Το ξέρεις ότι μπορείς να ρυθμίσεις τους πόλους καθ' ύψος ώστε να ακολουθούν το radius της ταστιέρας?

Εννοείς να σπρώξω τους πόλους όπως περιγράφει ακριβώς από πάνω ο RayDTutto?

Το έχω διαβάσει, αλλά με φοβίζει λίγο..

Το έχεις δοκιμάσει;

Όπως ήταν. Έκανα τις χορδές λίγο στην άκρη και "κρακ"...

Ήταν ρίσκο. Αλλά οκ εγώ το πήρα με την σκέψη ότι στη χειρότερη θα χάσω έναν μαγνήτη (τον πρώτο που θα δοκιμάσω). 

• Ευχαριστώ
Reactions: 1_4_5 Alive
Το ξέρεις ότι μπορείς να ρυθμίσεις τους πόλους καθ' ύψος ώστε να ακολουθούν το radius της ταστιέρας?

Το ξέρεις ότι μπορεί να κλαίς τον μαγνήτη μετά;

Όπως ήταν. Έκανα τις χορδές λίγο στην άκρη και "κρακ"...

Ήταν ρίσκο. Αλλά οκ εγώ το πήρα με την σκέψη ότι στη χειρότερη θα χάσω έναν μαγνήτη (τον πρώτο που θα δοκιμάσω). 

Θα το σκεφτώ, μήπως κάνω αυτό που λες.. Γιατί η κιθάρα μου έχει ωραίο ήχο γενικά. Αν αλλάξω μαγνήτες μπορεί να μην μου αρέσει κάτι στον ήχο μετά..

Καλησπέρα σε όλους,

θα ήθελα να ακούσω προτάσεις για Stratocaster pickup Set SSS , συγκεκριμένα για Blues παιξίματα.

Αυτή τη στιγμή, χρησιμοποιώ "Fender Custom 69",  οι οποίοι είναι staggered pole και ψοφάνε στις Β και Ε.

Οπότε προσανατολίζομαι σε flat pole pickups..

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Κλασσική λύση

https://www.seymourduncan.com/pickup/alnico-ii-pro-flat-strat

• Like
Reactions: 1_4_5 Alive

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα