Stratocaster ή Telecaster - ιδού η απορία...

Stratocastet ή Telecaster

• Stratocaster "δαγκωτό"

Ψήφοι: 32 62.7%
  • Telecaster "και ξερό ψωμί"

Ψήφοι: 19 37.3%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    51
Και τις δύο και αρκετές άλλες μαζί. Αν πρέπει να διαλέξω, telecaster. Την προτιμώ αισθητικά & ηχητικά.

Και για να μην νομίζει ο @Terry RoscoeBeck5 ότι είμαι ισαποστασάκιας μόνο κατα δήλωση...

instasize_241015210716.jpg

instasize_241015210735.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ευχή και κατάρα μου άφησα. 

Για κάθε μία strat που θα παίρνω,  θα παίρνω κσι μια tele, ....και το αντίθετο. ?

Στην strat οι θέσεις 2 και 4 είναι που μου αρέσουν κι αυτές για συγκεκριμένα πράγματα και για λίγο. 

Στην tele μπορώ να παίζω με neck όλη μέρα και οι άλλες δύο θέσεις ακούγονται επίσης μια χαρά! 

Οπότε TELE! 

Και το tele headstock για κάποιο λόγο εμένα μου αρέσει πολύ!

Στη στρατ ο καλύτερος ήχος είναι ο neck.

Ακολουθεί ο μεσαίος.

Οι 2,4 είναι ενδιαφέροντες αλλά ειδικής χρήσης.

Κατα τα άλλα είναι βολική κιθάρα, contoured, μπορεί να έχει τρεμολο, μπορεί να βγάζει συνδυασμούς, αλλά γενικά είναι κιθάρα ειδικής χρήσης, το ξαναλέω.

Επίσης αν δεν κατέχεις το τρέμολο....άστην. Παίζεις χωρίς τρέμολο με οποιαδήποτε άλλη.

Παραδόξως, έτυχε και τα τελευταία 3-4 κομμάτια που έφτιαξα να είναι με στρατ.

Οι τελε απο την άλλη είναι σταθερές αξίες.

3 ξεκαθαροι διαφορετικοί ήχοι με χρησιμότητα.

Για μένα ο neck και ο bridge δεν έχουν αντίπαλο και οι δυο μαζί είναι ένα άλλο στανταρ της μουσικής βιομηχανίας.

Και αν θέλεις μπορείς πάντα να συνδυάσεις δυο κόσμους με προσθήκη ενός τρίτου μαγνήτη.

Το (ψευδο)διλημμα τελειωνει πριν καν αρχισει. Οπου δεν υπαρχει…… τρεμολο βασιλευουν———————->>>>>>

Νομίζω στις κιθάρες ισχύει αυτό που επιστημονικά ονομάζεται "η απλή μέθοδος των τριών".

Δηλαδή πρέπει να έχεις τρείς από την καθέ μια.

3 strat, 3 tele, 3 LP, 3 Sg κ.ο.κ. ?

Έχει τελειώσει κύριε μοντουλάτορα. Έληξε!

Ανακοινώστε τα αποτελέσματα και επίσημα, παρακαλώ.

Επίσης:

Παρακαλώ όπως οι σεβαστοί βαρκάρηδες υποστούν τις συνέπειες της απόλυτης απαγόρευσης της ακατανόμαστης λέξης στο ΝΟΙΖ μας. Νέα σελίδα ανοίγει, νέα τάξη πραγμάτων, το χάραγμα της Strato θα κρύψει τα πάντα, ο έξω από δω θα πάει πιο έξω..

Και εγώ πιστεύω ότι δεν γυρίζει. 

Το αποτέλεσμα είναι συντριπτικό.

Θα ψήφιζα μόνο αν υπήρχε ισοβαθμία και θα ήμουν ο ρυθμιστής....αλλά ο λαός μίλησε ?

Έχουμε κυβέρνηση. 

....και τα χω καλά και με την αντιπολίτευση ?

Η αλήθεια είναι ότι σπίτι παίζω αποκλειστικά με έναν ήχο, όταν χαζολογάω. Και περνώ το περισσότερο καιρό χαζολογώντας στην κιθάρα. Ο ήχος αυτός είναι αποκλειστικά η θέση 4 σε στρατ. Δεν μπορώ να παίξω σε άλλη θέση, διότι δεν ευχαριστιέμαι. Εννοείται, ότι όποια άλλη κιθάρα και να πιάσω, μετά απο λιγα λεπτά πιάνω στρατ.

(σε πρόβες, λάιβ κλπ, δεν παίρνω στρατ καθώς παίζω 95% με bridge, και χρειάζομαι περισσότερα γκάζια).

0-02-05-cda530ac4b48753a756500d6310d48bb062fd778813add916c24b9c49ee9f04f_9e5e6f514a8fbb34.mp4

Δεν μου πολυπέτυχε ο ήχος, αλλά το μήνυμα περνά. ?

Attachments

• 0-02-05-cda530ac4b48753a756500d6310d48bb062fd778813add916c24b9c49ee9f04f_9e5e6f514a8fbb34.mp4
    12 MB
Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας. Έχουμε παραπάνω απο το 1/6ο.

Εξαιρετικός ήχος και.. feel, @gkourmoul1 . Για πες περισσότερα για το όργανο...

Άσε που με επεισες να παρω Strat. Έχω αυτόν τον ήχο από τις κιθάρες μου..; Όχι. Άρα χρειάζομαι μια.

Άσε που με επεισες να παρω Strat. Έχω αυτόν τον ήχο από τις κιθάρες μου..; Όχι. Άρα χρειάζομαι μια.
Απλά να ξέρεις. 

Άλλο ήχο βγάζουν οι κόκκινες στρατ, άλλο οι burst και άλλο οι άσπρες ?

Για πες περισσότερα για το όργανο...

Δες εδώ

Είναι μια highway one 2002, με tonerider pure vintage. Οι μαγνήτες έχουν πολύ μετρια θέση 4, και γενικότερα μετριο καθαρό ήχο, αλλά τα σπάνε στον βρώμικο.

"Όποιος κατακρίνει τον bridge μαγνήτη της Strat, δεν έχει τα σωστά γκαζοπέταλα"

-Κομφούκιος

"Όποιος κατακρίνει τον bridge μαγνήτη της Strat, δεν έχει ούτε Tubescreamer ούτε Fuzz Face. "

-Κομφούκιος

Το διόρθωσα, ήμουν εκεί όταν τα συζητάγαμε.

"Όποιος κατακρίνει τον bridge μαγνήτη της Strat, δεν έχει τα σωστά γκαζοπέταλα"

-Κομφούκιος
Δεν χρειαζεται πολλά πολλά ο bridge. Με τους περισσότερους βρώμικους ενισχυτές τα πάει υπέροχα, με ένα τυπικό tweaking στο eq. Με τα πετάλια έχει ένα θέμα, όντως. Δεν του αρέσουν εκείνα να “στενό” ήχο, με ήχο πριόνι κλπ. Θέλει πετάλια με ανοικτό ήχο, μαλακα πρίμα, μπάσο (εάν δεν έχει ο ενισχυτής), και κατά προτίμηση να φαζίζουν ελαφρώς ή βαρέως.

Θέλει πετάλια με ανοικτό ήχο, μαλακα πρίμα, μπάσο (εάν δεν έχει ο ενισχυτής), και κατά προτίμηση να φαζίζουν ελαφρώς ή βαρέως.
"Ότι μπουκώνει στη Les Paul θα σκοτώνει στην Stratocaster. Και οι Telecasterάκηδες θα ακούσουν και θα ζηλέψουν. Και θα αποτάξουν τα μονόηχα κουπιά και στους 5 ήχους θα προσκυνήσουν"

Απ. Πάύλος Προς Ρωμαίους 1: 26-27 

Trending...

Νέα θέματα

Back