Στούντιο για ηχογράφηση φωνής σε demo

2nd of Eight

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Χαιρετώ
Ψάχνω για στούντιο για ηχογράφηση φωνής σε demo κατά προτίμηση σε νότιες περιοχές (από Άγιο Δημήτριο ως Γλυφάδα).
Τα υπόλοιπα όργανα τα ηχογραφώ σπίτι μου.
Όπως καταλαβαίνετε ψάχνω κάτι που να ανταποκρίνεται σε επίπεδα demo και όχι καμιά στουντιάρα με τις ανάλογες υψηλές χρεώσεις.
Ξέρει κανείς κάτι; Ευχαριστώ

προς θεου, δε θελω καν να "στερησω" δουλειες απο στουντιάδες,,, μακριά απο εμενα αυτο!
αλλά, μιας και, μιλαμε για ντεμο! αν μιλουσαμε για ενα μπατζετ, πχ μιας, pro κυκλοφορίας, για ενα single - Ep, Τοτε φυσικα 100 % μόνο στουντιο... Αλλά,,, Πως και δεν εχεις κανά μικροφωνάκι στην άκρη, να το κοιταξεις λιγο μπας και προχωρησει,,, + αφου εχεις και τα υπολοιπα οργανα, (ενορχηστρωσης κλπ) κουβεντα να γινεται ετσι;;; μη με παρεξηγησει κανείς,,,!!!!!

Γλυφάδα είναι το studio του ιδιοκτήτη του Noiz:
Bigfoot Recording Studio

To Praxis στη Νέα Σμύρνη και το Grey στην Καλλιθέα είναι επίσης γνωστά studios.

Αν θες μια συμβουλή, αυτό που θα πρέπει να σε απασχολήσει στην επιλογή στούντιο, απ' τη στιγμή που μπαίνεις στη διαδικασία να πας, δεν είναι τόσο το αν είναι στα Νότια ή στα Βόρεια Προάστια, αλλά το αν ασχολούνται με το είδος που θες να τραγουδήσεις και το πόσο πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να συνεννοηθείς, αν σου κάνει το vibe των ανθρώπων εκεί κλπ.

Η τιμή της ώρας που θα ακούσεις και πάλι δε λέει όλη την ιστορία: Με έναν σβέλτο μηχανικό ήχου σε ένα καλοστημένο studio και με καλή συνεννόηση το κόστος θα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ απ' ότι σε έναν κακοστημένο χώρο, με έναν τύπο που τα κάνει όλα χαλαρά και με το πάσο του και πριν το καταλάβεις έχει φύγει ένα απόγευμα για να κάνεις τρία takes σε ένα κομμάτι και σου στοιχίζει ο κούκος αηδόνι...

ποιος να ειναι αραγε,,, ενας μεσος αριθμος takes, μιας και το εφερε η κουβεντα;;;;; ακομα ακομα και για μια εγγραφη σε δικο μας "στουντιο"!!!!! γιατι ο χρονος ειναι χρονος παντου,,, και ειναι σημαντικος!!!!!
3 / μερα ειναι καλα;;;; κι αν κατι δε σου βγαινει αυριο παλι;;;!!!!!
ωραιο θεμα αυτο!!!!!

προς θεου, δε θελω καν να "στερησω" δουλειες απο στουντιάδες,,, μακριά απο εμενα αυτο!
αλλά, μιας και, μιλαμε για ντεμο! αν μιλουσαμε για ενα μπατζετ, πχ μιας, pro κυκλοφορίας, για ενα single - Ep, Τοτε φυσικα 100 % μόνο στουντιο... Αλλά,,, Πως και δεν εχεις κανά μικροφωνάκι στην άκρη, να το κοιταξεις λιγο μπας και προχωρησει,,, + αφου εχεις και τα υπολοιπα οργανα, (ενορχηστρωσης κλπ) κουβεντα να γινεται ετσι;;; μη με παρεξηγησει κανείς,,,!!!!!
Δεν θέλω να κάνω φασαρία στο σπίτι. Δεν είναι ψιθυριστά τα κομμάτια. Έχουν ένταση.

ποιος να ειναι αραγε,,, ενας μεσος αριθμος takes, μιας και το εφερε η κουβεντα;;;;; ακομα ακομα και για μια εγγραφη σε δικο μας "στουντιο"!!!!! γιατι ο χρονος ειναι χρονος παντου,,, και ειναι σημαντικος!!!!!
ωραιο θεμα αυτο!!!!!
Για ένα ριφ ή μια απλή μελωδία μπορεί να φτάνουν 3 take. για πολυπλοκα σόλο ή φωνητικά μεγάλης έκτασης μέχρι και 15. Εξαρτάται από πολλά, το επίπεδο, την ημέρα, την κουραση. Είναι συνάρτηση επιπέδου, εμπειρίας και ανάγκης της παραγωγής ανάλογα με το είδος. Έτσι το έχω βιώσει και εγώ είτε σε γκρούπ είτε σε HS

ωραιο θεμα αυτο!!!!!
To θέμα πάλι είναι πώς είναι στημένο το δικό μας studio. Έχεις χώρο που είναι όλα στημένα ή πρέπει να τα στήσεις όλα από την αρχή;

Αν για να στήσεις το παλιό σου midi keyboard να βλέπει το sequencer ή αν για να στήσεις δυο μικρόφωνα κιθάρας θέλεις δυο ώρες, το πόσα takes του 10λεπτου θα κάνεις είναι το μικρότερο πρόβλημα που θα έχεις.

Εγώ ας πούμε που είμαι στη δεύτερη φάση, όταν στήνω κάθομαι όσο πάρει γιατί μετά γουστάρω και τη διαδικασία. Το πού θα βρώ χρόνο και διάθεση να στήσω είναι το μεγάλο μου πρόβλημα.

Έτσι κάπως ξεφορτώθηκα και τον παλιό midi εξοπλισμό. Μακάρι να μου έκαναν και τα guitar modellers όπως μου κάνουν τα plugin synths...

Εγώ ας πούμε που είμαι στη δεύτερη φάση, όταν στήνω κάθομαι όσο πάρει γιατί μετά γουστάρω και τη διαδικασία. Το πού θα βρώ χρόνο και διάθεση να στήσω είναι το μεγάλο μου πρόβλημα...
κοιτα που θα βγουμε και συγγενεις στο τελος,,,!!!!!!!!!!!!!!!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back