stoner sound

christos kots

Νέο μέλος
Πόντοι
1
καλησπερα...θα ηθελα να μου προτεινεται dist pedals για stoner rock sound...ευχαριστω εκ τον προτερων

τα τελευταία χρόνια το "stoner" έχει αποκτήσει πιο πολλά παρακλάδια και από το "heavy metal" Aν θες κάτι σε φάση sleep, θα σου πρότεινα αυτή την εταιρία

http://www.blackartstoneworks.com/

με άπειρες παραλλαγές του Muff και γενικά του fuzz, έμφαση στο low end και, θεωρητικά πάντα, προσανατολισμό στο "stoner" . Στο site θα βρεις και πολλά βιντεάκια για να ακούσεις.

παιδια ευχαριστω παρα πολυ.....πολυ καλες λυσεις μου δωσατε....να σας πω οτι εχω το ταυρι της epiphone και τον μαρσαλ το 50 της σειρας mg και οτι μενδιαφερει για λαιβ...οχι για το σπιτι.....παρολα αυτα θα ψαξω και ταλλα θεματα που μου παρεθεσε ο φιλος παραπανω....

Ο Northern τα λέει πολύ σωστά. Όντως δεν υπάρχει πλέον ένας stoner ήχος (οπότε καλό θα ήταν να ανέφερες κάποια παραδείγματα συγκροτημάτων που σου αρέσουν) και όντως τα Black

Arts Toneworks είναι κορυφή για αυτό που ψάχνεις.

Ήμουν μάλιστα έτοιμος να σου προτείνω το Pharaoh αλλά με πρόλαβε. Φανταστικό πετάλι για βαρύ ήχο από Sabbath μέχρι μοντέρνο doom και πάρα πολύ ευέλικτο.

Με προβληματίζει λίγο ότι χρησιμοποιείς solidstate ενισχυτή και μάλιστα MG  :P

Τα fuzz είναι έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερα πετάλια (κάποιες φορές ίσως και δύστροπα) και δεν ξέρω πόσο μπορεί να σου λασπώνει στο συγκεκριμένο ενισχυτή. Ας μας πει κάποιος που το έχει δοκιμάσει τη γνώμη του...

Ο ενισχυτής σου δεν έχει effects loop, σωστά; Αν έχει ίσως να ήταν καλύτερη ιδέα ένα Tech21 Oxford που προσομειώνει τον ήχο των Orange ενισχυτών και να το χρησιμοποιείς για να παίρνεις από εκεί και το drive σου και το καθαρό σου, θα τολμούσα να πω τεράστια βελτίωση σε σχέση με τον MG. Αν όντως δεν έχει loop, ξέχνα τα παραπάνω, σαν να μην τα άκουσες  :D

εχει fx loop αλλα σε τι θα μου χρησιμευσει? στο ov του ενισχτη μου θα το σκασω το tech21?

Η συγκεκριμένη σειρά πεταλιών, όπως και άλλα πετάλια παρόμοιας λογικής, κάνει full προσομείωση ενισχυτή, έχει μάλιστα επιλογή (η οποία απενεργοποιείται) και για να κάνει simulation καμπίνας για χρήση κατευθείαν σε PA ή για ηχογράφηση.

Συνεπώς αν θες να το χρησιμοποιήσεις σε ενισχυτή, η λογική λέει ότι το συνδέεις στο effects loop in. Με αυτό τον τρόπο παρακάμπτεις την προενίσχυση του ενισχυτή και ρυθμίζεις το EQ από το πετάλι, από όπου παίρνεις όλο το drive.

Περίμενε πάντως να μας πει κάποιος αν έχει δουλέψει fuzz σε solidstate γιατί αν είναι ΟΚ τότε είναι η πιο εύκολη και λογική λύση.

Και σε αυτό το e-magazine υπάρχει ένα μικρό άρθρο που σε ενδιαφέρει:

Best dirt pedals for stoner rock

http://tonereport.com/issue27/

tο Pharaoh μου αρεσε....το αρθρο το εχω διαβασει πολυ ενδιαφερον....πολλα απο τα πεταλια που εχει μεσα δν τα εχω βρει για αγορα βεβαια....κι δν καταλαβα και καποια αποαυτα που λεει...τεσπα...δλδ το tech 21 θα μπορω να το κουμπωνω κατευθειαν καρφι κονσολα χωρις ενισχυτη? εαν ναι...μπορω στην παραμορφωση του να σκαω κι αλλο ενα πεταλι fuzz που να μου αρεσει ο ηχος του ? πχ καποιο αποαυτα που μου παρεθεσαν τα παιδια παραπανω....που ειναι κι οικονομικα

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
cartman14 είπε:
(οπότε καλό θα ήταν να ανέφερες κάποια παραδείγματα συγκροτημάτων που σου αρέσουν)
δν μενδιαφερει να προσεγγισω τον ηχο καποιουνου κιθαριστα....απλα θελω ο ηχος μου να ειναι στονερ....εχω δοκιμασει κι πεταλιερες φιλων κι δν εχω μεινει ευχαριστημενος....απο πεταλια δν εχω δοκιμασει....επισης ξεχασα να πω οτι εχω ενα xtortion xt2 της boss κιαυτο καραθρασια του κερατα ειναι....!αλλα ελπιζω οτι με καποιο απο τα πεταλια που μου ειπατε ωπος τα ακουσα οτ θα γινει δουλεια!!

christos kots είπε:
δν μενδιαφερει να προσεγγισω τον ηχο καποιουνου κιθαριστα....απλα θελω ο ηχος μου να ειναι στονερ....
Σου είπαν όμως όσοι σε βοηθούν ότι ΔΕΝ υπάρχει μόνο ΕΝΑΣ ήχος stoner οπότε πρέπει να γίνεις  πιο συγκεκριμένος.  ;)

gdevelek είπε:
Σου είπαν όμως όσοι σε βοηθούν ότι ΔΕΝ υπάρχει μόνο ΕΝΑΣ ήχος stoner οπότε πρέπει να γίνεις  πιο συγκεκριμένος.  ;)
Αυτό!

Σε κάθε περίπτωση ξέχνα το Tech21 αφού δεν σου άρεσε, κακώς σε έμπλεξα εγώ.

Και για να απαντήσω στις ερωτήσεις σου, ναι μπορείς να το οδηγείς με άλλο πετάλι νωρίτερα και όχι, τα απλά πετάλια τα ρίχνεις σε ενισχυτή όχι σε κονσόλα.

On topic: Αφού ψάχνεις έναν generic stoner ήχο (αν κάτι τέτοιο υπάρχει) θα σου έλεγα να δοκιμάσεις ή κάποια fuzz που να είναι μην είναι πολύ σκληρά για να κάνουν και για ρυθμικά παιξίματα (παραλλαγές του Muff που υπάρχουν άπειρες και φθηνοί κλώνοι) ή κάποια distortion που να fuzzίζουν σε πολύ gain (ίσως ProCo Rat). Δοκιμασμένες λύσεις αλλά τουλάχιστον από εμένα σε λάμπα, όχι σε solidstate.

Αφού σου άρεσε το Biyang, μια χαρά φαίνεται. Και η τιμή του καλή.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
gdevelek είπε:
Οκ λοιπον τν ηχο του τολη απο στολκερ

christos kots είπε:
Οκ λοιπον τν ηχο του τολη απο στολκερ
Επειδή δεν βλέπω και πολλές απαντήσεις ας "διανθίσω" λίγο

Στο  6:40 βλέπεις ότι ο Τόλης γράφει με εναν ENGL και έναν Orange. Η όλη φάση με το stoner είναι η λάμπα και η ένταση (4x12) γι αυτό, ότι και να κάνεις σπίτι δεν γίνεται να πετύχεις τον σουπερ ντούπερ ήχο.

Θα σου πρότεινα να μην πας σε τιγκαρισμένο fuzz γιατί μπορεί πολύ εύκολα να "λασπώσει" ο ήχος σου (sludge φάση).

Πρώτα απ όλα ξεκούρδισε, παίξε λίγο με το tone της κιθάρας σε bridge μαγνήτη και μετά πειραματίσου με πετάλια.

Stoner παίζεται με Orange (σιγουράκι), Mesa, Marshall κλπ που μετά σε αυτούς κοτσάρουμε ένα fuzz και ο καθένας κάνει τη δική του προσέγγιση στη "χρυσή τομή" fuzz- overdrive, οπότε για αρχή θα σου πρότεινα να βρεις κάτι που να προσομοιώνει αυτούς τους ενισχυτές (καθώς και η nightstalker δεν είναι τίγκα στο fuzz).

Trending...

Νέα θέματα

Back