Σταχυολόγηση posts από το thread περί Berklee

Status
Not open for further replies.
Πάνε 25 σχεδόν χρόνια που έχασα κάθε επαφή με την ακαδημαική κοινότητα .

Η εμπειρία μου απ το ΑΠΘ ,είναι πως όποιος είχε μάτια και αυτιά μάθαινε ,ακόμα κι εγώ που δεν ήθελα να ακολουθήσω το κλάδο .

Επίσης σύμφωνα με αυτά που αντιλαμβάνομαι για τα δεδομένα της εποχής μου ,το πτυχίο μου΄απαιτούσε πολύ περισσότερο κόπο και μου προσέφερ περισσότερη γνώση από οποιοδήποτε 3ετές προπτυχιακό προγραμματάκι της αλλοδαπής και δεν το λέω καθόλου αλαζονικά.

Επίσης ,όσο κι αν ο ΣΦ θέλει να απαξιώσει και το κάνει συστηματικά την Ελλάδα και τον Έλληνα ,θα ήθελα να πω πως είμαστε 10 μύρια άνθρωποι σε ένα κράτος που επανιδρύθηκε ,όπως όπως πολύ πρόσφατα 200 χρόνια πριν, μετά από 400 χρόνια οθωμανούς .

''Νέοι'' είμεθα ,μας έπεσαν βαριά τα πράγματα ,είναι και ζόρικη η περιοχή,οι παρεμβάσεις των ισχυρών πολλές ,αλλά  δεν είναι και λίγα τα κατορθώματά μας ,είτε καλά ,είτε κακά, για μια τόσο μικρή χώρα ,σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον, μέσα σε τόσο λίγα χρόνια .

Και τα νόμπελ μας τα πήραμε και επιστήμονες μεγάλου βεληνεκούς βγάλαμε και βγάζουμε και σε επίπεδο κράτικό καταφέραμε πράγματα πολλά σε σχέση με άλλους λαούς ανάλογου πληθυσμού και με λιγώτερες δυσκολίες -πχ Πορτογαλία.

Θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα?Ναι αν είχαμε καταφέρει να δημιουργήσουμε δομές κράτους ισονομίας και πραγματικού κοινοβουλευτισμού. Αν δημιουργούσαμε την ευθύνη του ατόμου πολίτη με υποχρεώσεις και απολαβές και όχι την αίσθηση υπηκόου κατσαπλιά που από ιδρύσεως πολλοί μας διδάσκουν .Εξάλλου αυτοί που κατηγορείς εσύ ΣΦ ,είναι αυτοί που πριν 25 χρόνια μέσα στη σχολή μου εκπροσωπούσαν τα κόμματα που αυτή τη στιγμή κυβερνάνε ,μαζί και με τους αριστερούς φυσικά . Μήπως το ίδιο δε συνέβει και με τη γενιά του Πολυτεχνείου?

Αυτά και τέλος κι από μένα ,απλά ο φίλος ΣΦ με στενοχωρεί όποτε απαξιώνει ισοπεδωτικά τα πάντα σχετικά με την Ελλάδα .

+1 στον Ray ειναι οντως κριμα

@Jazz κανεις δεν ειπε οτι οι Ελληνες ειναι με το savoir vivre παραμασχαλα, καθε αλλο, η παιδεια που λαμβανουν απο το σπιτι και απο το σχολειο ειναι συνηθως παραπεουσα.

Ειναι ομως αλλο πραγμα να κατηγορεις με αφοριστικες λογικες τυπου "φασιστοειδη καλοπαιδα" αυτους που αντιδρουν οταν παραβιαζονται τα δικαιωματα τους ενω θα επρεπε να "κοιτανε την δουλεια τους" ασχετα αν συμφωνεις ή οχι με τις πρακτικες τους.

Εδω ο ανθρωπος μας λεει οτι μορφωση και βελτιωση των κοινων ειναι εννοιες μη συμβαδιζουσες.. Τι να λεμε...

Τριζουν τα κοκκαλα οσων αρχαιων τα ονοματα μπορω να θυμηθω...

audiokostas είπε:
-Κοιτάξτε έναν κιθαρισταρά ρε σείς

-Σιγά ρε που θέλει να γίνει και κιθαρισταράς με τέτοια κιτρινόμαυρη μπλούζα. Σκουλήκι είναι

-Τρέχει τίποτα με τον Άρη φίλε;

-Γιατί εσύ τραβάς ζόρι με τα σκουλήκια;

-Μια χαρά είναι για το χώμα. Άσε που βοηθάνε και στο κόμποστ

-Ναι ρε όλα τα χαμε η οικολογία μας μάρανε

-Ποιά οικολογία ρε συ που κάψαμε τα πάντα και ότι δεν κάηκε τα κόψαμε για το τζάκι

-Και τι να κάνω ρε συ εκεί που έχει πάει το πετρέλαιο;

-Αφού δεν κάνει τίποτα η κυβέρνηση....

-Ποιά κυβέρνηση ρε συ..................
Κάτι προσπαθείς να πείς εσύ και δεν καταλαβαίνω τι. Θα το βρω που θα μου πάει  ;D

Ειναι ομως αλλο πραγμα  ομως να κατηγορεις με αφοριστικες λογικες τυπου "φασιστοειδη καλοπαιδα" αυτους που αντιδρουν οταν παραβιαζονται τα δικαιωματα τους ασχετα αν συμφωνεις ή οχι με τις πρακτικες τους.
Ναί, ναι, τύφλα να 'χει ο Ζορό και ο Ρομπεν Χούντ να 'ούμ'.

Περνάω κάθε μέρα έξω από την Πάντειο λόγω δουλειάς.

Έχω και ένα καλό φίλο καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ τον οποίο επισκέπτομαι.

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά το μέλλον της Ελλάδος το βρίσκω ωραιότατο.

.......ο γουατ φανκ ιτ ιζ το ραιντ ........

theoctapus είπε:
Ναί, ναι, τύφλα να 'χει ο Ζορό και ο Ρομπεν Χούντ να 'ούμ'.
Ποναει η κοιλια μου απ'τα γελια

Ειναι ομως αλλο πραγμα να κατηγορεις με αφοριστικες λογικες τυπου "φασιστοειδη καλοπαιδα" αυτους που αντιδρουν οταν παραβιαζονται τα δικαιωματα τους
oντως το δικαιωμα στην αλητεια,τον τραμπουκισμο και τον διορισμο στο δημοσιο ειναι ΙΕΡΟ.....προσεξε μη σκισεις κανα καλτσον με τοση κοινωνικη δικαιοσυνη... ;D

Νισαφι πια με τους αλητες που κλεινουν τους δρομους και δε μπορουμε να παμε στην δουλεια μας.

Νισαφι πια με τους αλητες που κλεινουν τους δρομους και δε μπορουμε να παμε στην δουλεια μας.
Αφου εσυ,οπως ολοι οι..επαναστατες  εχεις τα λεφτα του μπαμπα  & δεν δουλευεις,τι σκας? ;D

Superfunk είπε:
Αφου εσυ ξυνεσαι  & δεν δουλευεις,τι σκας? ;D
Νοιαζομαι για τους συνανθρωπους μου που δουλευουν. Συλλογικοτητα χαλοου, τι λεγαμε τοση ωρα?

audiokostas είπε:
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά το μέλλον της Ελλάδος το βρίσκω ωραιότατο.
H Ελλάδα που σιγά-σιγά σχηματίζεται στο εξωτερικό, ναι είναι πολλά υποσχόμενη.

astraxan19 κοίτα μην πάθεις καμιά υπερκόπωση απ' την πολύ επανάσταση και την συλλογικότητα. Όχι τίποτε άλλο, δεν δικαιολογεί η εφορία πλέον τα ιατρικά έξοδα. Και συλλογικότητα σημαίνει να νοιάζεσαι ακόμα και γι'αυτούς που δεν νοιάζονται για 'σένα (όχι μόνο γι' αυτούς με τους οποίους συμφωνείς).

Πως μας προεκυψες εσυ?

Δεν σε ειχα υπολογισει.

"Και συλλογικότητα σημαίνει να νοιάζεσαι ακόμα και γι'αυτούς που δεν νοιάζονται για 'σένα (όχι μόνο γι' αυτούς με τους οποίους συμφωνείς)."

Τα ωφελη μιας νικηφορας απεργιας δεν τα καρπωνονται μονο οι απεργοι αλλα και οι απεργοσπαστες.

Τα ωφελη μιας νικηφορας απεργιας δεν τα καρπωνονται μονο οι απεργοι αλλα και οι απεργοσπαστες.
παιρνεις το βραβειο μπαρουφας για το 2012...τετοιες μπουρδες ουτε η Παπαμπριζα δε λεει... ;D

astraxan19 είπε:
Νικηφόρα απεργία εε, σαν να λέμε αβύθιστο ναυάγιο ένα πράγμα. Τελικά μας ψεκάζουν, δεν εξηγείται αλλιώς.

pericles είπε:
Ασε Νικο δεν βγαζεις ακρη. ;D
Ασε ρε συ το παιδι να πανηγυρισει που ενω αυτος θα κοιμαται στο κρεββατακι του αυριο το πρωϊ στις εξι  2 εκ. λαλακες θα ψαχνουν μετρο για να πανε στη δουλεια τους..... ;D  

Αφου η απεργια των κοπροσκυλων εργαζομενων   θα....νικησει και η Μερκελ δεν θα κοιμηθει το βραδυ...επειδη της εκανε τη μουρη κρεας ο συνδικαλισταρας του μετρο...  ::)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το απίστευτο για μένα τουλάχιστον είναι πως ένας ανεπάγγελτος τυπάς με τη νοοτροπία του αστραχάν είναι εν δυνάμει μελλοντικός  πρωθυπουργός αυτής της έρμης χώρας.

Από το πανεπιστήμιο/πολυτεχνείο τι να πρωτοθυμίσω/θυμηθώ;

Πως τα μαθήματα είναι πολλά αλλά τα περισσότερα δεν έχουν ούτε homeworks, ούτε εργασίες, ούτε περισσότερες της μίας εξέτασης, και τα δίνεις όσες φορές θές ώσπου να σε βαρεθεί ο καθηγητής και να  σε περάσει με 4.5;

Τους αιώνιους φοιτητές στο 9ο έτος, με εγγυημένη μάλιστα τη θέση στη φοιτητική εστία, την οποία ορισμένοι  υπενοικιάζουν;

Τα μπιλιετάκια από τα κομματόσκυλα "θα περάσεις αυτούς τους φοιτητές" προς τους "συνεργαζόμενους" καθηγητές;;

Τις γενικές συνελεύσεις των 20 ατόμων αφού οι υπόλοιποι είχαν αηδιάσει και δεν πατούσαν πια;

Τις με τη βία διαλύσεις πρυτανικών συμβουλίων όταν δεν πηγαίνουν όπου συμφέρει τα κομματόσκυλα;

Τους εξωπανεπιστημιακούς φουσκωτούς που έρχονται για "βοήθεια";

Το "όχι στην εντατικοποίηση";

Τα ανύπαρκτα βιβλία αλλά και εργαστήρια, για τα οποία οι "επαναστάτες" φοιτητές δεν δίνουν δεκάρα;

Την συστηματική αντιγραφή;

Το "δώσε ρε μακάκα για μένα Στατική δύο και θα δώσω για σένα Μηχανική τρία";;;

Το χτίσιμο καθηγητών στα γραφεία τους;

Το "δεν θα σας αφήσουμε να πάτε ΟΥΤΕ τουαλέτα αν δεν υπογράψετε την απόφαση που θα σας υπαγορεύσουμε";

Το email που έλαβε ανηψιός μου στο ΕΜΠ προτρέποντάς τον να ΜΗΝ πάει να ψηφίσει, ώστε να συνεχίσουν να κινούν τα νήματα ΜΟΝΟ τα κομματόσκυλα; (αστραχάν για αυτή τη συλλογική διαδικασία κόπτεσαι;;;;)

Την άβυσσο διαφοράς που είδα όταν αργότερα πήγα στις ΗΠΑ για μεταπτυχιακό;

Τη ντροπή που νιώθω όταν σκέφτομαι τα άτομα από Ευρώπη που έρχονταν με ανταλλαγή με το erasmus και γουρλώνουν τα μάτια τους με τα αίσχη που βλέπουν;

Και πόσα άλλα έχω ξεχάσει...

octapus + σφ

Ανοιχτε κανα βιβλιο ιστοριας να μαθετε γιατι η 8ωρη εργασια ηταν μεχρι προσφατα δικαιωμα, και τι χρειαστηκε για να γινει.

ΣΦ

Μετα την κατοχυρωση του 8ωρου, αυτοι που "κοιταγαν την δουλεια" τους συνεχισαν να δουλευουν 12ωρα με ιδιο μεροκαματο με τους υπολοιπους?

@gdevelk

Κατ'αρχας τυπας εισαι και φαινεσαι. Δεν ηξερα οτι το 50% των νεων ανεργων πρεπει να απολογειται επειδη δεν υπαρχουν θεσεις εργασιας για να εργαστει. Σορρυ φιλος. Μου προσφερανε δουλεια αλλα δεν ψηθηκα γιατι δεν λεει η φαση

Ανοιχτε κανα βιβλιο ιστοριας να μαθετε γιατι η 8ωρη εργασια ηταν μεχρι προσφατα δικαιωμα

Μετα την κατοχυρωση του 8ωρου, αυτοι που "κοιταγαν την δουλεια" τους συνεχισαν να δουλευουν 12ωρα με ιδιο μεροκαματο με τους υπολοιπους?
ελεος,τι σχεση εχει το 8ωρο με τους 30 κοπριτες εργατοπατερες που απεργουν και τα διορισμενα κομματοσκυλα ?

Μου προσφερανε δουλεια αλλα δεν ψηθηκα γιατι δεν λεει η φαση
ενταξει εχεις αλλες δουλειες εσυ....την επανασταση ας πουμε... ;D

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back