Stainless steel frets;

λενε οτι ειναι πιο πριμος. προσωπικά δεν εχω δοκιμάσει καμια με ατσάλινα αλλα και παλι ειμαι κουφός. 

πιστεύω  ότι με eq το φτιάχνεις το θέμα.

εγώ στα χέρια μου , στην αίσθηση βλέπω διαφορά. Σημαντική για μένα , τα προτιμώ τα ατσάλινα

Ποση διαφορα, ποσοστιαια, εχει το κοστος στα ατσαλινα? 

Ανάλογα το μαστόρι. Σε πιστοποιημένο υπευθυνο επαγγελματία γύρω στο 40% upcharge.

Ηχητικά εγώ προσωπικά βρίσκω αμελητέα διαφορά (όσο αμελητέα είναι τα variables στο παίξιμο ενός κιθαρίστα και στον ήχο του-ενισχυτές,chips, γερμάνια, gain, παλαιότητα χορδών, θερμοκρασία κλπ.)

Για μένα το μεγαλύτερο ατού είναι η αίσθηση ασφάλειας. Ότι δηλ. δεν θα χρειαστεί να αλλαχτούν τάστα για πάααρα πολύ καιρό. Τελικά, ίσως χρειαστεί να αλλαχτούν όσες φορές θα άλλαζαν και τα νικελ, σε μια κιθάρα, αλλά η αίσθηση ασφάλειας είναι υπαρκτή. 

... Τελικά, ίσως χρειαστεί να αλλαχτούν όσες φορές θα άλλαζαν και τα νικελ, σε μια κιθάρα, αλλά η αίσθηση ασφάλειας είναι υπαρκτή. ...
Πως το εννοεις; Η λογική των ατσαλινων ταστων δεν είναι ότι φθείρονται παρα πολυ λιγότερο;

Μαλλον εννοει οτι τελικα μια φορα θα αλλαξει ο κατοχος ταστα σε κιθαρα, ειτε ατσαλινα, ειτε νικελ.

Μαλλον εννοει οτι τελικα μια φορα θα αλλαξει ο κατοχος ταστα σε κιθαρα, ειτε ατσαλινα, ειτε νικελ.
σωστό κι αυτο. η αλήθεια είναι ότι για ερασιτέχνες, και ειδικά για αυτούς με περισσότερες της μίας κιθάρας, ειναι πιθανό να αλλάξεις μια φορά. για έναν επαγγελματία πάντως θεωρω οτι ισως κανει μεγαλη διάφορα. 

Σωστό είναι αυτό, απλά η διαφορά είναι ότι τον ενδιάμεσο καιρό, στα νίκελ, τα bends θα ακούγονται σαν μαγειρείο.

Ο κερδισμενος θα ειναι ο επομενος κατοχος. Δεν θα αλλαξει ποτε...

Ο κερδισμενος θα ειναι ο επομενος κατοχος. Δεν θα αλλαξει ποτε...
Δεν νομιζω οτι θα προβει καποιος σε τετοιο εξοδο εαν δεν ειναι σιγουρος οτι αυτη την κιθαρα θα την εχω <<για παντα>>

Δεν νομιζω οτι θα προβει καποιος σε τετοιο εξοδο εαν δεν ειναι σιγουρος οτι αυτη την κιθαρα θα την εχω <<για παντα>>

Οταν ψωνιζουμε γυναικα, μοτοσυκλετα, και κιθαρα, το κανουμε με το σκεπτικο οτι θα την κρατησουμε για παντα. Το που καταληγουμε ειναι αλλη υποθεση.  :classic_biggrin:

Χρονια πολλα σε ολους!

Στις κιθάρες μου - που ειναι όλες φτιαγμένες από μένα - θα μου άρεσε η ιδέα να μην αλλάξω ποτέ Τάστα οπότε τα ατσάλινα φαίνονται μια άριστη επιλογή, αν θέλω άλλα Τάστα φτιάχνω μια νέα κιθάρα από την αρχή, όσο αστείο κι αν ακούγεται προτιμώ να μην πληγώσω  το όργανο αλλά να φτιάξω νέο?

Σωστό είναι αυτό, απλά η διαφορά είναι ότι τον ενδιάμεσο καιρό, στα νίκελ, τα bends θα ακούγονται σαν μαγειρείο.

Το 99,9% της δισκογραφίας και πιθανόν το 99,1% της σκηνής, παίζει και κάνει bends και βιμπράτα με nickel.  Δες ένα live Βlues wire πχ. Εκεί θα ακούσεις bends και βιμπράτο με 11's σε vintage στενά και μετρίου αναστήματος nickel τάστα.Όλα σχετικά είναι. Όταν τα νίκελ ακούγονται βραχνά, το μόνο που θέλουν είναι 5λεπτά λείανσης.

That said, κι επειδή έχω τη δυνατότητα-λόγω ιδιότητας-να βάλω ό,τι τάστα θέλω ανά πάσα στιγμή στα όργανά μου, με βάση τις παικτικές μου ανάγκες (και ίσως και του μεγαλύτερου ποσοστού κιθαριστών) τα νικελ είναι μια χαρά. Το ίδιο και τα steel (προσωπικά επιλέγω EVO Gold, αλλά υπάρχουν και καινούργια κράματα με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νίκελ-πιο σκληρά). Το δίλημμα για μένα είναι σαν να έχεις να επιλέξεις μεταξύ Αγελαδινού φρέσκου γάλακτος και Κατσικίσιου μακράς διαρκείας.

Την ώρα που πρέπειαποφασίζει κάποιος να αλλάξει τάστα, συνήθως τα 50-60 ευρώ του upcharge του είναι πιο χρήσιμα στο να προτιμήσει να τα ξανααλλάξει μετά από 7-8 χρόνια και να πληρώσει τώρα το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Χρόνια πολλά σε όλους (ανθρώπους και τάστα)

συνήθως τα 50-60 ευρώ του upcharge του είναι πιο χρήσιμα στο να προτιμήσει να τα ξανααλλάξει μετά από 7-8 χρόνια και να πληρώσει τώρα το λογαριασμό της ΔΕΗ.

50-60 ευρώ ΔΕΗ?

Και αυτό είναι περίπου 40% upcharge?

Δηλαδή οι δικοί μου λογαριασμοί είναι 1 με 1,5 refret?

Αχχχχχ.

Χρόνια Πολλά και χαρούμενα.

50-60 ευρώ ΔΕΗ?

Και αυτό είναι περίπου 40% upcharge?

Δηλαδή οι δικοί μου λογαριασμοί είναι 1 με 1,5 refret?

Αχχχχχ.

Χρόνια Πολλά και χαρούμενα.

Όχι βέβαια, αλλά πάντα λείπουν 50-60 ευρώ από το να πληρωθεί ο λογαριασμός on time. Kι εγώ εκεί είμαι 1 με 1,5 refret. (η 1 με 1μιση πετάλι, ανάλογα σε ποιον κόκκορα θα τα φορτώσω...)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back