ZIKO είπε:
@yann μαλλον εννοεις τα 18% nickel silver ??
Μπορει να ειναι σκληρα αλλα το καλο με τα ss ειναι οτι μια φορα τα βαζεις( μαζι με ολες τις αλλες διαδικασιες shimming,crownig κτλ κτλ ) και ποτε δεν χρειαζεται να ξανασχοληθεις !
Οχι οπως με τα κανονικα μου γραφουν ωρες και μετα απο κανα χρονο αν παιζεις πολυ θελουν παλι δουλεια.
Και οχι μονο αυτο. Επειδη η πλειοψηφια των κιθαριστων δεν παιζει σε ολη την ταστιερα παρα μονο σε συγκεκριμενες θεσεις ( e major/minor pentatonic πχ ) τα ταστα φθειρονται σε μερικες μονο θεσεις και αρχιζει μετα το buzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz .
Παντως δεν μου φαινεται πολυ πριμα η νεα evh( ok οι μαγνητες δεν εχουν το τρελο Output)
-Η περιεκτικοτητα αλλαζει,το 18% ειναι ενδεικτικο ενος brand,που εχουν υιοθετησει και αλλοι χωρις ομως να μας πουν το υπολοιπο της "συνταγης" (καθεις τη δικη του)!
Ο πιο σιγουρος τροπος να καταλαβουμε ποσο νικελ περιεχει ενα ταστο,ειναι ο ηχος
και η αισθηση κατα το κοψιμο : οσο περισσοτερο "κρατς",τοσο περισσοτερο νικελ!
-Μακαρι να ηταν ετσι... "Fret dressing" ειναι παντα (καποτε) απαραιτητο!
-Τα ταστα φθειρονται αναλογως με τη δυναμη που ασκει ο παιχτης...και το επιπεδο του!
Aν δηλ. δωσουμε τα ιδια οργανα σε εναν αρχαριο και σε ενα Virtuoso για το ιδιο διαστημα,θα φανει το "φως-φαναρι":
Ο Virtuoso παταει "αερινα" ασκωντας μονο τη δυναμη που ειναι απολυτα απαραιτητη,
ο αρχαριος η ο μετριος παιχτης δεν μπορουν να ελεγξουν αυτη τη δυναμη,με αποτελεσμα,να "σκαβουν" και την ταστιερα ακομα...
-Δεν μπορουμε να ξερουμε τις ρυθμισεις στα "κουμπακια" του,αν ειναι Ουδετερα η πειραγμενα,αν και εγω ακουω θολα καντινια μονο,οι μπασσες περιεχουν πολλα "πριμα",
οποτε δεν εχει κοψει πριμα..."αζυγιστο" μου ακουγεται τ'οργανο...