ssss στα φωνητικά

marathon

Κλικαδόρος
Πόντοι
398
Πώς αφαιρούμε-ελλατώνουμε το σσσσσ στα φωνητικά? ¨Έχω 2-3 tracks που πρέπει να έχω διαφορετικά pans, reverbs κλπ...οπότε θα ήθελα να ξέρω τί γίνεται για να επεξεργαστώ το καθένα διαφορετικά...γενικά δεν το έχω με τις ¨μίξες¨!

Φαντάζομαι κάποιο de-esser θέλεις, το χρησιμοποείς κατα το δοκούν ανα κανάλι που σε ενδιαφέρει. Δεν σκαμπάζω και πολλά αλλά εδώ έχει μια λίστα με δωρεάν plugins που θα μπορούσες να δοκιμάσεις στα γρήγορα να δεις αν σου κάνουν.

O πιο επαγγελματικός τρόπος είναι να τα χαμηλώσεις ένα ένα manual μες το track:

Αλλιώς de-essing plugin. Το πιο hype αυτό το φεγγάρι είναι το Oeksound Smooth.

Ο πιο απλός τρόπος είναι να βάλεις ένα δυναμικό ΕQ να κόβει db στη συχνότητα των συριστικών.

Ο πιο απλός τρόπος είναι να βάλεις ένα δυναμικό ΕQ να κόβει db στη συχνότητα των συριστικών.
Αυτό στο main,τα εφέ σε ξεχωριστό κανάλι και κάνε πιο δραστικό eqing και εκεί.

Thanks guys... ξέχασα να πώ ότι ήθελα ένα free και για Mac (προφανώς!!!)
Βρήκα αυτό και έκανα τη δουλειά μου (τουλάχιστον ακούγεται καλύτερα στα αυτιά μου).

Loades by Analog Obsession

Θα κάνεις δουλειά,αν δέν έχεις πολλά θέματα και με αυτό.
Αν είναι Ανωγιανός ο τραγουδιστής,θέλει hardware De-esser το οποίο θα κρατάει στα χέρια του,με το μικρόφωνο κατ ευθείαν συνδεμένο επάνω.

Αν υπαρχει τραγουδιστης, διοτι υποψιαζομαι οτι θα ειναι φαση ηδη γραμμενο το track, ετσι δουλευει ο Νεστωρ του forum.

Αν ομως γραφει ο ιδιος τη φωνη, να δωσει εμφαση στην τοποθετηση του μικροφωνου, εκει ειναι το ιδανικο να αποφευχθουν τα εντονα συριστικα, η εκ των υστερων διορθωση ειναι συμβιβασμος.

Edit: Sunos ειναι, de esser λοιπον. Αν και αν ειναι ηδη υπερπατημενο και υπερεπεξεργασμενο το track οπως υποψιαζομαι, το αποτελεσμα θα απεχει του ιδανικου.

Απαντήσεις

Trending...

Back