SSD καί αξιοπιστία

Vartanis είπε:
Υπαρχει καποιος λογος που το λες;

Στο δικο μου pc οταν αυξανω τις στροφες στον εξαερισμο, μου κολλαει.

Τωρα που τις εχω χαμηλωσει, κανενα προβλημα.

Γνωριζεις κατι Μανο;
Εννοείς ότι αυξάνεις τις στροφές στον ανεμιστήρα του κουτιού; Ίσως έχει κάποιο πρόβλημα ο συγκεκριμένος ανεμιστήρας ή η μητρική (αν παίρνει ρεύμα από την μητρική) ή το τροφοδοτικό σου (αν παίρνει ρεύμα από εκεί). Δοκίμασε πάντως να βάλεις να δουλέψει ο ανεμιστήρας κατευθείαν, χωρίς το ποτεσιόμετρο που τον ρυθμίζει, μπορεί και αυτό να έχει πρόβλημα. Ή μπορεί να έχουν όλα τα παραπάνω πρόβλημα. Ή να φταίει η ΔΕΗ.

kwstas79 είπε:
Εννοείς ότι αυξάνεις τις στροφές στον ανεμιστήρα του κουτιού;
Ναι.Τωρα που τις εχω μειωσει δεν εχω προβλημα.

Μηπως θα εχω προβλημα αργοτερα, που θα πλακωσουν οι ζεστες; ???

Είναι περίεργο αυτό, δεν θα έπρεπε να συμβαίνει φυσικά. Δοκίμασε πρώτα τον ανεμιστήρα κατευθείαν χωρίς το μαραφέτι που ρυθμίζει τις στροφές, ή δοκίμασε άλλον ανεμιστήρα, και βλέπουμε.

Πρόβλημα με την ζέστη αργότερα μπορεί να έχεις, μπορεί και όχι, αλλά καλύτερα να το κοιτάξεις έτσι και αλλιώς, γιατί αν χαλάσει κάτι στο σύστημα ψύξης δεν θα μπορείς να χρησιμοποιείς τον υπολογιστή και πως θα μπαίνεις μετά στο Νοιζ, τι νόημα θα έχει πιά η ζωή;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ενδιαφέρον θέμα.Τον τελευταίο χρόνο το "γυροφέρνω" να βάλω SSD δίσκους,αλλά πάντα το ανέβαλα γιατί έχω μία τάση να (παρα)περιμένω να "περπατήσει" για κάποιο χρονικό διάστημα,οτιδήποτε καινούριο βγαίνει στην αγορά,είτε software,είτε hardware)

(Το προτελευταίο...PC που είχα είχε εν έτει 2007-08; τα...WIN2000 Professional.  ;D)

Έχει κανένας Intel SSD;

("Χρόοοονια μπροστά" ο Krist...  ;D)

tumblr_lw5ud2vk041qf2twwo1_400.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
kwstas79 είπε:
Είναι περίεργο αυτό, δεν θα έπρεπε να συμβαίνει φυσικά. Δοκίμασε πρώτα τον ανεμιστήρα κατευθείαν χωρίς το μαραφέτι που ρυθμίζει τις στροφές, ή δοκίμασε άλλον ανεμιστήρα, και βλέπουμε.
Μου βαζεις δυσκολα. :P

Πρόβλημα με την ζέστη αργότερα μπορεί να έχεις, μπορεί και όχι, αλλά καλύτερα να το κοιτάξεις έτσι και αλλιώς, γιατί αν χαλάσει κάτι στο σύστημα ψύξης δεν θα μπορείς να χρησιμοποιείς τον υπολογιστή και πως θα μπαίνεις μετά στο Νοιζ, τι νόημα θα έχει πιά η ζωή;
Μου βαζεις ευκολα. ;D

manosx είπε:
Αεριζεται καλα το κουτι σου;
Δέν έχω κανένα σούπερ coolmaster κουτί. Έχω τά απλά κουτιά από multirama.

Αλλά καί τά δύο μηχανήματα νά έχουν πρόβλημα εξαερισμού λές;Κάποτε πού είχα δεί από τό bios τήν θερμοκρασία ήταν εντάξει.Μήπως φταίει, όπως είπε κάποιος πωλητής, ότι κατασκευάζονται πλέον όλοι οί σκληροί στήν κίνα;

harisexp είπε:
Δέν έχω κανένα σούπερ coolmaster κουτί. Έχω τά απλά κουτιά από multirama.

Αλλά καί τά δύο μηχανήματα νά έχουν πρόβλημα εξαερισμού λές;Κάποτε πού είχα δεί από τό bios τήν θερμοκρασία ήταν εντάξει.Μήπως φταίει, όπως είπε κάποιος πωλητής, ότι κατασκευάζονται πλέον όλοι οί σκληροί στήν κίνα;
Ενώ παλιότερα κατασκευαζόντουσαν στις Κουκουβάουνες ας πούμε;

Αν είχα 1 δραχμή για κάθε παπαριά που έχω ακούσει από πωλητή...

Vartanis είπε:
Υπαρχει καποιος λογος που το λες;

Στο δικο μου pc οταν αυξανω τις στροφες στον εξαερισμο, μου κολλαει.

Τωρα που τις εχω χαμηλωσει, κανενα προβλημα.

Γνωριζεις κατι Μανο;

Απλά ο πιο γρήγορος τρόπος για να ψοφήσει ένας σκληρός  ;D είναι να μην αερίζεται καλά και να ανεβάζει θερμοκρασία. Ειδικά στα φθηνά κουτιά που οι σκληροί είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, αν έχεις κάμποσους σκληρούς είναι πολύ εύκολο ας πούμε ο μεσαίος να δουλεύει σε αφύσικες θερμοκρασίες, ειδικά αν δε διαθέτει το κουτί fans για τους σκληρούς.

Οχι ότι είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο, οι "κανονικοί" σκληροί είναι πολύ ευαίσθητοι και στις μετακινήσεις, ειδικά όταν λειτουργούν, και γενικά κινούμενα μέρη= πρόβλημα, νόμος.

Τώρα για τα ανεμιστηράκια που λες, μια υπόθεση που κάνω, τραβηγμένη όμως, είναι μήπως το τροφοδοτικο σου δουλεύει στο όριο και δε σηκώνει πολλά πολλά; Αν είναι πάνω από 400 watt δύσκολο το βλέπω όμως, εκτός αν έχεις βάλει πάνω τις Παναγιάς τα μάτια  ;D ειδικά οι καλές κάρτες γραφικών τραβάνε απίστευτα watt, αλλά θα έπεφτε το σύστημα και όταν θα έκανες βαριές εργασίες... ίσως τα ανεμιστηράκια να είναι για πέταμα, για δοκίμασε να τα καθαρίσεις ή να τα αλλάξεις, φθηνά είναι έτσι και αλλιώς. Επίσης αν τα έχεις συνδεδεμένα στη Motherboard είναι και αυτή υπό εξέταση, όπως και οι bios ρυθμίσεις.

Εγκατέστησα τόν ssd, τά windows xp φορτώνουν πολύ γρήγορα αλλά είναι καί φρέσκος ό υπολογιστής λόγο φορμάτ.Κάπου διάβασα ότι πρέπει νά έχει τήν ρύθμιση AHCI αντί IDE ό ssd ,έψαχνα τήν ρύθμιση αλλά δέν μπόρεσα νά τήν βρώ από τό bios, μάλον επειδή ή μητρική είναι παλιά δέν τό υποστηρίζει.Κατά τά άλλα δουλεύει εντάξει.Είναι απαραίτητο λέτε νά ρυθμιστεί σέ AHCI;Τί ακριβώς είναι αυτό;

Αν ψαξεις στο ιντερνετ θα διαβασεις στα μισα φορουμ οτι οι SSD ειναι καλυτερα να δουλευουν σε AHCI και στα αλλα μισα οτι δεν...

Υποτιθεται οτι οι SSD δουλευουν πιο γρηγορα σε AHCI.

Ριξε ενα ματι στο παρακατω λινκ:

"Why do i need AHCI with a SSD Drive"

http://alturl.com/sjsj7

Επίσης οι SSD δουλεύουν καλύτερα από Win7 και πάνω, επειδή υποστηρίζεται natively το TRIM. Ψάξτο λίγο.

Καλησπέρα , να πώ και εγώ την εμπειρία με τους ssd και τους sata.

Έχω τα τελευταία 3 χρόνια ένα απο τα πρώτα της ocz revodrive 120GB σε fakeraid.Το έχω αποκλειστικά για λειτουργικά.Τό εχω δοκιμάσει με windows. hackintosh και φυσικά linux.

Στο διάστημα αυτό τα 3 χρόνια είχα 4 δίσκους WD black cavian(1TBx1 και 3TBx3)Στο συνολο των δίσκων είχα ποσοστό αποτυχίας στο 50%.Οι μισοί  γυρίσανε πίσω ελατωματικοι.

Αντιθέτος το ssd σκυλί.Οι ταχύτητες ειναi αισθητές.Και να πώ με δεδομένα:

ssd:

Code:
Timing cached reads:   18648 MB in  2.00 seconds = 9331.72 MB/sec
Timing buffered disk reads: 200 MB in  0.43 seconds = 460.84 MB/sec
sata black/red caviar WD

Code:
Timing cached reads:   18558 MB in  2.00 seconds = 9286.79 MB/sec
Timing buffered disk reads: 442 MB in  3.01 seconds = 146.96 MB/sec
Code:
[Timing cached reads:   18412 MB in  2.00 seconds = 9213.73 MB/sec
Timing buffered disk reads: 462 MB in  3.00 seconds = 153.94 MB/sec
Αυτό όμως που πρέπει να προσέξει κανεις για τους ssd είναι Το σωστό allign στην διαμόρφωσή του.Σε περίτπωση που δεν ειναι σωστό σιγουρα θα έχει απώλεια απόδοσης.

Προσωπικά θα ξαναπάρω ssd αλλα σίγουρα όχι με fakeraid ή hardware raid.

(Επίσης να πώ οτι δεν είμαι ευχαριστημένος απο την ocz στο support τους.Χωρίς να έχω δοκιμάσει,έχω ακούσει οτι η intel έχει καλύτερους ssd.

Ωραία αφού δέν είναι τόσο σημαντικό άν είναι AHCI ή IDE καί έχοντας παλιό μηχάνημα καί λειτουργικό μάλον δέν χρειάζεται νά τό ψάξω παραπάνω.Ευχαριστώ

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back