SP Nylon Electric Guitar

SP Custom Guitars

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα σας.

Σας παρουσιάζω την δική μου εκδοχή σε Ηλεκτροκλασσική κιθάρα η οποία κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στο χέρι στο εργαστηριό μου στη Λιβαδειά.

Η φιλοσοφία της κατασκευής είναι τέτοια ώστε να κάνει τη ζωή του μουσικού ευκολότερη τόσο στο στούντιο όσο και σε ζωντανή εμφάνιση, για απόλυτο έλεγχο του ήχου με ένα και μόνο κουμπί από κλασσικό μέχρι Jazz.

Ευελιξία στο χειρισμό λοιπόν και προσαρμογή του χώρου στο όργανο και όχι το αντίθετο.

Τη συγκεκριμένη κιθάρα έχουν εμπιστευτεί αρκετοί Ελληνες μουσικοί όπως:

Παντελής Γκέρτστος, Μάκης Αμπλιανίτης, Νίκος Αρβανίτης κ.α.

Μετά από χρόνια αναζήτησης στο αντικείμενο 'κιθάρα με nylon χορδές' και πως θα καταφέρει να βγεί σωστά στο live, νομίζω πως επιτέλους κατάφερα να βρώ τη λύση!!! Και χαίρομαι ακόμα πιο πολύ, γιατί αυτή η λύση δεν ήρθε από κάποιον καταξιωμένο κατασκευαστή του εξωτερικού, αλλά από έναν δικό μας άνθρωπο, πολύ καλό μουσικό και εξαίρετο κατασκευαστή Spyros Panourgias , που κατάφερε να φτιάξει μια κιθάρα εκπληκτικής απόκρισης, με πολύ απλό έλεγχο (μόνο 2 κουμπιά) σ' ένα ελαφρύ και όμορφο σύνολο!!! Από τον πολύ κλασσικό ήχο, μέχρι τις jazz και fusion αναζητήσεις, με μία μόνο κιθάρα!!! Πράγματι αισθάνομαι υπερήφανος που θα παίζω στις επόμενες παρουσιάσεις του άλμπουμ 'URANOS' και όχι μόνο, την κιθάρα του Σπύρου S.P. Custom Guitars και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του!!!

Μάκης Αμπλιανίτης.

Σας παραθέτω και κάποια και κάποια Links για να την ακούσετε.

S. P. Custom Nylon Electric Guitar | Guitar Spot

https://www.facebook.com/SPCustomGuitars

Σας ευχαριστώ και είμαι στη διαθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Σπύρος Πανουργιάς

FLYER_PANOURGIAS_press-2.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
SP Custom Guitars είπε:
Καλησπέρα σας.

Σας παρουσιάζω την δική μου εκδοχή σε Ηλεκτροκλασσική κιθάρα η οποία κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στο χέρι στο εργαστηριό μου στη Λιβαδειά.

Η φιλοσοφία της κατασκευής είναι τέτοια ώστε να κάνει τη ζωή του μουσικού ευκολότερη τόσο στο στούντιο όσο και σε ζωντανή εμφάνιση, για απόλυτο έλεγχο του ήχου με ένα και μόνο κουμπί από κλασσικό μέχρι Jazz.

Ευελιξία στο χειρισμό λοιπόν και προσαρμογή του χώρου στο όργανο και όχι το αντίθετο.

Τη συγκεκριμένη κιθάρα έχουν εμπιστευτεί αρκετοί Ελληνες μουσικοί όπως:

Παντελής Γκέρτστος, Μάκης Αμπλιανίτης, Νίκος Αρβανίτης κ.α.

Μετά από χρόνια αναζήτησης στο αντικείμενο 'κιθάρα με nylon χορδές' και πως θα καταφέρει να βγεί σωστά στο live, νομίζω πως επιτέλους κατάφερα να βρώ τη λύση!!! Και χαίρομαι ακόμα πιο πολύ, γιατί αυτή η λύση δεν ήρθε από κάποιον καταξιωμένο κατασκευαστή του εξωτερικού, αλλά από έναν δικό μας άνθρωπο, πολύ καλό μουσικό και εξαίρετο κατασκευαστή Spyros Panourgias , που κατάφερε να φτιάξει μια κιθάρα εκπληκτικής απόκρισης, με πολύ απλό έλεγχο (μόνο 2 κουμπιά) σ' ένα ελαφρύ και όμορφο σύνολο!!! Από τον πολύ κλασσικό ήχο, μέχρι τις jazz και fusion αναζητήσεις, με μία μόνο κιθάρα!!! Πράγματι αισθάνομαι υπερήφανος που θα παίζω στις επόμενες παρουσιάσεις του άλμπουμ 'URANOS' και όχι μόνο, την κιθάρα του Σπύρου S.P. Custom Guitars και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του!!!

Μάκης Αμπλιανίτης.

Σας παραθέτω και κάποια και κάποια Links για να την ακούσετε.

S. P. Custom Nylon Electric Guitar | Guitar Spot

Συγχαρητήρια για την έμπνευση. Δύο ερωτήσεις που για μένα ειναι σημαντικές:

1. Ποιο θα ήταν ένα ιδανικό σετάπ με ενισχυτή;

2. Ποσο κοστίζει;

Respect Σπύρο μου, και για τις κιθάρες, και για τις μουσικές σου ικανότητες.

Άκουσα το Tango 4EVE και έπαθα πλάκα, και από την σύνθεση, και από το παίξιμό σου. :)

φαίνεται και ακούγεται απ τα βίντεο, άκρως ενδιαφέρουσα

έχουμε ανάγκη τέτοια εγχειρήματα

Εξαιρετικές κιθάρες φαίνονται και ήχος! Μπράβο! Δηλώνω εντυπωσιασμένος.

πολύ όμορφες εικαστικά και από όσο δείχνουν τα video πρέπει να έχουν και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής...

ως ήχος (και όσο πάλι μπορώ να κρίνω από τα video) με πάνε στις Yamaha Silent τις οποίες και ανταγωνίζονται στα ίσα... σε παίξιμο (καθαρά) κλασικής οι (εκ φύσεως) "αποστεωμένες" από τις αρμονικές του αντηχείου νότες, δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στις Godin (που μου προσφέρουν μια αίσθηση ενός μέρους τους), αλλά σε jazz φόρμες αυτό το "σκάσιμο" στα peak των δυναμικών τους είναι πολύ ιδιαίτερο και μου άρεσε τα μάλα...

εν κατακλείδι, προσωπικά πιστεύω ότι με ανταγωνιστικές τιμές και με επαρκές promotion, μπορούν να πάνε πολύ καλά στην αγορά...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

αντιγραφω απο το αρθρο:

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:    Mahogany Body

Spruce Top

Wedge Bridge

Hard Rock Maple Neck

Wedge Fretboard

Medium Frets

Flat Neck Profile

Oil Neck & Body Finish

Bone Nut & Saddle

Gotoh Tuners

Tsakalis Audio Works Preamp with Active Pick Control

Fishman Traducer
φανταζομαι το σωμα θα ειναι κουφιο (chambered )?

εύχομαι να περπατήσουν οι κιθάρες στην αγορά γιατί το αξίζουν

Πραγματικά το εύχομαι.

Εάν δωθεί η ευκαιρία να την ακούσετε και να  νοιώσετε την αίσθηση της θα αναθεωρήσετε καποιες γνωστές του είδους.

Επίσης η ηλεκτρική και ηλεκτροακουστική που έχει φτιάξει ο ίδιος και είχα την ευκαιρία να ακούσω καλα( ειδικά την ηλεκτρική)  είναι πολύ ποιοτική και γλυκιά στον ήχο.

Καλή επιτυχία Σπύρο.

Σε ευχαριστω πολυ Στρατο.. Ειμαστε συμπαικτες στην ιδια δουλεια του κοινου μας φιλου Λουκα αλλα δεν ετυχε να γνωριστουμε (ακομα). Η αποξενωση της τεχνολογιας βλεπεις.... Συγχαρητηρια και σε σενα για το εξαιρετικο σολο. Ελπιζω να τα πουμε συντομα, απο κοντα καποια στιγμη. Να εισαι καλα.

Πολύ όμορφη φαίνεται και ακούγεται

Υ.Γ. Ρε συ οττο έλεος με αυτά τα quote σεντόνια σου συνέχεια, δε χρειάζεται να κάνεις παράθεση όλο το μακρυνάρι, καταλαβαίνουμε σε ποιον απευθύνεσαι  ;D

Κατ αρχην θα ηθελα να σας ευχαριστησω ολους για την ανταποκριση και τα καλα σας λογια. θα προσπαθησω εν συντομια να απαντησω σε καποιες ερωτησεις-αποριες.

Η κιθαρα ειναι chamberd και το βαρος της ειναι στα 2,5 κιλα. Γενικοτερα το κουφιο σωμα δινει καποια χαρακτηριστικα στον ηχο αλλα γενικοτερα ο παιχτης δεχεται και το παλμο στο σωμα του απο την αντηχηση πραγμα που τον κανει να αισθανεται καλυτερα τη φυσικοτητα του ηχου σε σχεση με μια frame κατασκευη. Βεβαια ο σκοπος ειναι το ρευμα και εκει αλλαζουν λιγο τα πραγματα.

Το οργανο ειναι σεταρισμενο στο στουντιο flat ετσι ωστε να μην χρειαζεται ιδιαιτερες παρεμβασεις στο live. Δηλαδη οταν ενας χωρος εχει μπασσα, δεν τα κοβω απο τη κιθαρα μου αλλα απο το χωρο γιατι αλλιως το οργανο δεν αποδιδει. Κατι σαν την ανθρωπινη φωνη οταν τραγουδας κανεις eq στη κονσολα οχι στη φωνη σου.

Η καλυτερη λυση για να παιξει ειναι κατευθειαν σε d.i. και στη κονσολα. Βεβαια εξαρταται και το χωρο. Παιζει αψογα και σε ακουστικους ενισχυτες AER, Fishman, κλπ. Ενας φιλος τη βαζει σε ενα Fender Deluxe και εχει βρει τον ηχο του.

Σιγουρα η ποιοτητα των βιντεο δεν ειναι και το απολυτο μετρο συγκρισης οργανων καθως εκει δεν μπορουμε να εχουμε Feel το οποιο ειναι το σημαντικοτερο.

Οποιος παντως θελει και μπορει, τον προσκαλω στη Λιβαδεια στο χωρο μου να την ακουσει και να λυσουμε απο κοντα οποιες αποριες.

Βεβαια κατα καιρους βρισκομαι στην Αθηνα σε καποιες εκθεσεις, παρουσιασεις, μπορω να ενημερωνω με καποια αναρτηση.

Οπως ανεφερα και στο αρχικο μου αρθρο η κιθαρα κατασκευαζεται εξ ολοκληρου στο χερι και μια τη φορα γιατι με ενδιαφερει ολα τα μερη να κατασκευαζονται την ιδια εποχη. Δε στοκαρω σωματα και μπρατσα (πραγμα που θα ηταν ευκολοτερο για μενα). Δε νομιζω καποιος να θελει να τρωει προμαγειρεμενο-κατεψυγμενο φαγητο αλλα να το πληρωνει φρεσκο.

Ο χρονος κατασκευης ειναι 1 μηνας και παραδοσης αναλογα το φορτο εργασιας και η τιμη της για την Ελλαδα ειναι 1700€. Για το εξωτερικο 2500€.

Σας ευχαριστω και παλι και ειμαι στη διαθεση σας.

Σπυρος Πανουργιας.

Kαι από εμένα ΜΠΡΑΒΟ για τη προσπάθεια και το τελικό αποτέλεσμα,

Εμένα πάλι δεν μου φαίνονται ούτε σαν τις  Godin, ούτε σαν τις Yamaha αλλά σαν τις Sadowsky (χωρίς να ξέρω πόσο κοντινά είναι τα ηλεκτρικά που φοράνε και οι 2...)

https://www.sadowsky.com/sadowsky-instruments/nyc-guitars/electric-nylon/?v=f214a7d42e0d

....χωρίς αυτό να είναι κάποιο αρνητικό στοιχείο για την ελληνική δημιουργία. Η διαφορά δε στη τιμή μόνο καλοδεχούμενη είναι!

Ακόμα και η γέφυρα μου θυμίζει Sadowsky...Σε κάποιες άλλες (παλαιότερες) εποχές ήδη θα είχα βάλει παραγγελία για μία... :P

Η χαζή μου ερώτηση είναι εάν είναι υποχρεωτικό το σχήμα του σώματος να θυμίζει Tele....

Μπράβο και πάλι μάστορα!!!!

Όλες αυτές οι tele style ακουστικοκλασικές μοιάζουν μεταξύ τους. Προτιμώ πάντως την SP από τη Sadowsky γιατί έχει χαλαρά μακράν πιο όμορφο headstock και πιο καλαίσθητα knobs (και καλύτερη τιμή οφκορς) 

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια MARATHON. Οντως η επιρροη μου και στο σχημα αλλα και στον ηχο ειναι Sadowsky, ειμαι βλεπεις μεγαλος λατρης της west coast jazz. Οταν πρωτοακουσα Ritenour και Klugh επαθα κατι και αυτο με οδηγησε το 2000 να ασχοληθω με τη μελετη και κατασκευη μιας τετοιας κιθαρας.

Οσο αφορα το σχημα, το Tele shape ειναι αποδεκτο απο τους παντες τοσο για την απλοτητα οσο και για το ζυγισμα του. Ισως στο μελλον να σχεδιασω κατι διαφορετικο...

Σε ευχαριστω και παλι. Να εισαι καλα.

BlackCrow81 είπε:
Όλες αυτές οι tele style ακουστικοκλασικές μοιάζουν μεταξύ τους. Προτιμώ πάντως την SP από τη Sadowsky γιατί έχει χαλαρά μακράν πιο όμορφο headstock και πιο καλαίσθητα knobs (και καλύτερη τιμή οφκορς)
Ακριβως.... (γιατι αν δε παινεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει)

Τα ειπες ολα.

Ευχαριστω

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
εγώ θα πώ απλά αυτά που σκέφτομαι....

σπάνια παίζω με νάυλον. έτερον εκάτερον

αλλά εκτιμώ αυτούς που παίζουν και μάλιστα ...καλά!

επίσης εκτιμώ ιδιαίτερα τους παίκτες που είναι και κατασκευαστές και αντιστρόφως.

Και μάλιστα...καλοί!

εκτιμώ επίσης ότι αυτό που είδαν τα μάτια μου και άκουσαν τα αυτιά μου είναι απόλυτα τίμιο για τα λεφτά που ζητάει και τον χρόνο που θέλει να φτιαχτεί.

Συνεπώς...

μόνο μπράβο έχω να πω.

(και αν ποτέ έρθει η ώρα να παίξω κάτι τέτοιο ...ξέρω πλέον που θα πάω !)

8)

Ο σκοπος μου πρωτιστως ειναι να μαθει ο κοσμος, ασχετως αν παιζει αντιστοιχο οργανο οτι υπαρχει και καποιος σ αυτη τη χωρα που ασχολειται με το αντικειμενο και ας επιλεξει οτι θελει.

Η επιλογη του σεβαστη.

Σε ευχαριστω φιλε μου. Να εισαι καλα.

SP Custom Guitars είπε:
Οταν πρωτοακουσα Ritenour...
και εγώ από τον Ritenour έμαθα τις Sadowsky, μετά ήρθε και ο Metheny και με αποτελειωσε!!!! ;D

Mπράβο και πάλι.

Trending...

Νέα θέματα

Back