• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Σοβαρο προβλημα με πωλητη στο E-Bay

Απλά αγνόησέ τον, κι αν σου πρήξει τα @@ δώστον στο EBAY.

Απάτη καραμπινάτη μου μυρίζει. Στην καλύτερη περίπτωση προσπαθεί να σου πουλήσει ένα όργανο που δεν ήθελες (βάζω στοίχημα ότι αν του πεις ότι δεν έχεις 1000 αλλά - επειδή και καλά σου άρεσε - μπόρεσες να μαζέψεις 500 θα δεχτεί, με πόνο καρδίας φυσικά που αποχωρίζεται έτσι άδοξα το Στραντιβάριους για ψίχουλα, βεβαίως, βεβαίως). Στη χειρότερη τα χάνεις όλα.

Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να ρωτήσεις το ebay ή να του προτείνεις να λυθεί το θέμα μέσω e-bay και paypal. Έτσι βλέπεις και τις προθέσεις του. Δε θα με παραξένευε αν το e-bay αναγνώριζε το λάθος, και σου έλεγε να το επιστρέψεις, χωρίς αυτό φυσικά να σε δεσμεύει σε τίποτα (ας πούμε στα πλαίσια της προστασίας και των δυο μερών). Από την άλλη όμως αν μπορούσε να το διεκδικήσει κανονικά δε θα σε παρακαλούσε.

Σε καμιά περίπτωση πάντως μη δεχτείς αντικατάσταση χωρίς εγγυήσεις (πχ πρώτα στέλνει το κανονικό και μετά η αποστολή πίσω του λάθους) ότι δε θα πληρώσεις εσύ τα μ@μησιάτικα της βλακείας του. Αν είναι κάποιος να ρισκάρει ας είναι αυτός.

Μπορείς να ρίξεις και καμιά ματιά στα FAQ, όλο και θα έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο.

ΥΓ Εγώ θα τον έγραφα τον μόρτη, πάντως  ;D

Α πές του ότι το χάρισες και δεν το έχεις πλέον....

Αρνητικό feedback στέλνουν ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ πλέον.

Οντως φιλε μεταλ βρωμαει κομπινα απο χιλιομετρα. Και κομπινα να μην είναι μη ρισκαρεις τιποτα. Προβλημα δε θα εχεις αφου εδωσες τη συμφωνημενη τιμη. Πεστου ακριβως να προσεχει αλλη φορα και οτι θα χαρεις να συνεργαστεις στο μελλον μαζί του :P

Ακου ρε τι σκεφτονται ομως. ???

Με ποιά μέθοδο πλήρωσες το βιολί, εννοώ την αρχική αγοραπωλησία?

metal είπε:
Αυτο μου εστειλε αρχικα:

just realized I sent you the wrong fiddle...I feel pretty dumb..... If you are interested in the fiddle I sent let me know, maybe we can work something out. If not just ship me back the wrong one at my expense, I will send the other immediatly... Sorry for the misque...

Jeff
Το θέμα των 1000 πότε και πως το έθεσε;

(κ εγώ κομπίνα ψηφίζω ;) )

Evilnye είπε:
Το θέμα των 1000 πότε και πως το έθεσε;

(κ εγώ κομπίνα ψηφίζω ;) )
Μου εστειλε mail μεσα απο το e-bay στις 27/9 το βιολι το ειχα πληρωσει στις 30/8 και πρεπει να ηρθε μετα απο 3 βδομαδες περιπου

Πες μας και το id του seller να τσεκάρουμε feedback.

+1 για κομπίνα..

studio54GR είπε:
Απλά αγνόησέ τον, κι αν σου πρήξει τα @@ δώστον στο EBAY.
Έτσι. Απλά και λογικά.

Προώθησε το (ή τα) email που σου έστειλε στο ebay για να είσαι οκ και μην ασχολεισαι και πολύ. Και βέβαια μη κάνεις καμμία "εξυπνάδα" και του στείλεις τίποτα πίσω!

Το ebay είναι γεμάτο απατεώνες.

Βρε μεταλ... Δε πας το βιολί σε κάποιον ειδικό να σου δώσει μια πιθανή τιμή; Αν κάποιος μου πεί για ένα πιάνο και το δω, μπορώ να δώσω κάποια ιδέα αν είναι 100 ή 1000. Φαντάζομαι το ίδιο και κάποιος που ξέρει απο βιολιά (καλός).

Μπορεί, λέω μπορεί, πράγματι ο τύπος να έκανε μ@λ@κι@ και δε μου φαίνεται και σωστό να το κρατάς (το ξέρω ότι το έχεις δώσει δώρο...). άνθρωποι είμαστε και εγώ πάντα στο μυαλό μου κρατάω το "να μην κάνω αυτό που δε θέλω να μου κάνουν"...

Μπορεί να είναι απάτη, αλλά αν δεν είναι, τότε αρχίζει η συζήτηση, νομίζω, γιατι αλλιώς πες του να σου κλαψ(σ)ει τις... χορδές...

Φιλαράκι απάτη μπαμ απο χιλιόμετρα...

Μόνο και μόνο που σου ζητάει το όργανο πίσω χωρίς να δεσμεύεται για το τι θα γίνει με τα χρήματά σου βρωμάει...

γιατι δε σου στέλνει ας πούμε πίσω τα χρήματα που ξόδεψες, και να αφεθει στην καλή σου θέληση για την επιστροφή του οργάνου;

ή ακόμη πιό έντιμα γιατί δεν σου στέλνει το όργανο που αγόρασες αρχικά;(εννοείται με δικά του έξοδα αποστολής;)

Κι όταν με το καλό το λάβεις αποφασίζεις αν θα στείλεις το άλλο πίσω...(λέμε τώρα..!!!)

Μακρυάααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!....

αν επιμένει στείλε mail στο e-bay και δώστον στεγνά...

Γνωστος μου παλιοτερα ειχε παραγγειλει απο γνωστο online μουσικο καταστημα μια σχετικα φθηνη ιμπανεζ αρ τζι και μια σκληρη θηκη. Η παραγγελια ηρθε κανονικα μονο που μεσα στην σκληρη θηκη ειχε και μια τζεμ.... Το καταστημα επικοινωνησε μαζι του, και αφου αναγνωρισε το λαθος του δεν τον αναγκασε να στειλει πισω ΤΙΠΟΤΑ! Αν ενα τετοιο καταστημα δεν μπορει να διεκδικησει ουτε ενα ευρω λες να μπορει ο καθε τυχαιος john345sffuckyeah425?

Για την ιστορια το παλικαρι πουλησε την τζεμ και κρατησε την φθηνη που ειχε παραγγειλει γιατι ηταν η πρωτη του κιθαρα και δεν εψαχνε κατι εξεζητημενο

Stinky είπε:
Για την ιστορια το παλικαρι πουλησε την τζεμ και κρατησε την φθηνη που ειχε παραγγειλει γιατι ηταν η πρωτη του κιθαρα και δεν εψαχνε κατι εξεζητημενο
ΟΧΙΙΙΙΙΙΙ!!!!  ;D ;D

Stinky είπε:
μπράβο του, πολύ φρόνιμη σκέψη

evris είπε:
ΟΧΙ !ΜΗ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΕΙΤΕ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ.
+1

Προτείνω και εγώ να μην του ξανάπαντησεις καν. Επίσης ο φίλος που του χάρισες το βιολί πόσο φίλος είναι? Είναι ας πούμε φίλος των 100$ ή των 1000$?  ;D

ζητα του να σου δωσει αυτο που αγορασες

οταν το παρεις στα χερια σου του το στελνεις μετα

αυτο που εχεις εσυ

πρεπει να πληρωσει μεταφορικα τελωνειο κλπ

evris είπε:
Ε στειλε του 1000 ευρω τοτε, η ζητα απο αυτον που το δωρισες να του στειλει αυτος 1000 ευρω.

Η πες του να σου στειλει ενα 500αρικακι και το αλλο οργανο που ειχες αρχικα κερδισει και να ανταλλαξετε.

Η πες του οτι δεν γινεται αυτον τον καιρο να του στειλεις τζαμπα ενα οργανο 1000 ευρω, γιατι δεν τον ξερεις και τοσο καλα που να δικαιολογειται να του κανεις τοσο ακριβα δωρα. Ισως στο μελλον...

Η πηγαινε στον φιλο σου που του το εκανες δωρο, παρε του το δωρο πισω και πες του φευγοντας "μολις σου παιρνω 1000 ευρω γιατι θελω να τα στειλω σε εναν αγνωστο"

H πες στον φιλο σου απο το ebay αυτο που λενε ολες οι τραπεζες, ολες οι υπηρεσιες, ολες οι εφοριες, ολοι οι ταμιες κλπ οτι ουδεν λαθος αναγνωριζεται μετα την απομακρυνση εκ του ταμειου, οτι δεν εισαι ο Χριστος και οτι μπορεις να ζησεις με αρνητικο feedback. Εξηγησε του οτι απο τα λαθη μας μαθαινουμε, οτι οτι δεν μας σκοτωνει μας κανει πιο δυνατους, οτι η ωριμανση ειναι ενας δρομος στρωμενος με αγκαθια και οτι καποια μερα θα σε ευγνομωνει, οτι ο χρονος ειναι πανδαματωρ και οτι ολα αυτα θα του φαινονται μια αμυδρη αναμνηση που θα την διηγειται στα εγγονια του στο τζακι και θα γελαει
ΚΑΛΑ ΕΕ!!!!!!!!!!! εσπασα στο γελιο..!!!

μιλαμε εγραψες τελειως!!!!!! ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα