- Πόντοι
- 198
Σαν σήμερα 32 χρόνια πριν, η μουσική μας έχασε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της μουσικής όταν αποφάσισε ο Kurt Cobain στα 27 του να μας αφήσει. Δεν θα μπω στο πειρασμό να γράψω σεντόνι για το πόσο σημαντικός ήταν, απλώς θα αναφέρω πόσο σημαντικό ήταν για μένα να βρω σωστά τον κλασσικό "Watery" ήχο του κομματιού, οπότε εκμεταλλευόμενος τη συγκυρία της επετείου μαζί με τη κυκλοφορία του small clone chorus που χρησιμοποίησε ο Cobain στο κομμάτι και έκανε διάσημο καί το κομμάτι καί το εφε, αποφάσισα να ξαναπροσπαθήσω. Είχα κάνει πριν 5 χρόνια μια πρώτη προσπάθεια αλλά δεν τα είχα καταφέρει όσο καλά θα ήθελα μέχρι σήμερα που η τεχνολογία άλλαξε (και οι γνώσεις μου επεκτάθηκαν λίγο παραπάνω) έτσι ώστε να φτάσω σε ένα επιθυμητό (για μένα) αποτέλεσμα μετά από χρόνια ψαξίματος, διάβασμα βιβλίων, επικοινωνίες online με συντελεστές κλπ κλπ παλαβά που κάνω μόνο όταν με ενδιαφέρει κάτι πάρα πολύ. Ένα ακόμη έναυσμα ήταν πώς ποτέ δεν έχω ακούσει κάποιον (ακόμα και τον Cobain σε live) να τον πετυχαίνει οπότε αυτό ήταν μια ακόμη πρόκληση, Έτσι λοιπόν σας ανεβάζω το αποτέλεσμα ελπίζοντας να σας αρέσει. Πάμε στα τεχνικά λοιπόν. Aυτό που ακούτε έχει τα εξής χαρακτηριστικά που για μένα έχουν σημασία:
- Έχει stratocaster παιγμένη με τον bridge αλλά η πένα παίζεται πάνω στον μεσαίο μαγνήτη για να υπάρχει πιο μπάσα απόκριση μαζί με τα πρίμα του bridge.
- Ο Cobain έγραψε όλα τα clean του Nevermind σε ένα vox ac30 οπότε ο καλύτερος vst που έχω βρει είναι για μένα ο Ruby63 της Universal Audio.
- Πριν από αυτόν, το σημαντικότερο πετάλι είναι το small clone της Electro Harmonix, και το καλύτερο vst είναι το ..δικό της.
- Μετά από όλα αυτά, είναι ΕΞΙΣΟΥ σημαντικό να βάλουμε το πρόγραμμα symphonic από ένα Yamaha Spx-90 γιατί αυτό έβαλε ο Andy Wallace που μίξαρε το δίσκο και το καλύτερο vst που έχω βρει είναι της Neyrinck, το οποίο έβαλα με τις ρυθμίσεις Mix: 44%, Mod freq 1.0 Hz και Mod Depth 51%.
- Αυτά όσο αφορούν την κιθάρα και πώς επιτυγχάνεται ο χαρακτηριστικός watery chorus ήχος του κομματιού. Υπάρχουν βέβαια και άλλες περισσότερο ηχοληπτικές παράμετροι, αλλά το 80% του ήχου είναι τα προαναφερόμενα
, Αν θέλει κάποιος κάτι άλλο, ρωτάει
Ελπίζω να σας κάνει κέφι το αποτέλεσμα και ευκαιρία να ακούσουμε όλοι ένα nevermind σήμερα έτσι κι αλλιώς. Enjoy!
All tracks by haryy
-
- Έχει stratocaster παιγμένη με τον bridge αλλά η πένα παίζεται πάνω στον μεσαίο μαγνήτη για να υπάρχει πιο μπάσα απόκριση μαζί με τα πρίμα του bridge.
- Ο Cobain έγραψε όλα τα clean του Nevermind σε ένα vox ac30 οπότε ο καλύτερος vst που έχω βρει είναι για μένα ο Ruby63 της Universal Audio.
- Πριν από αυτόν, το σημαντικότερο πετάλι είναι το small clone της Electro Harmonix, και το καλύτερο vst είναι το ..δικό της.
- Μετά από όλα αυτά, είναι ΕΞΙΣΟΥ σημαντικό να βάλουμε το πρόγραμμα symphonic από ένα Yamaha Spx-90 γιατί αυτό έβαλε ο Andy Wallace που μίξαρε το δίσκο και το καλύτερο vst που έχω βρει είναι της Neyrinck, το οποίο έβαλα με τις ρυθμίσεις Mix: 44%, Mod freq 1.0 Hz και Mod Depth 51%.
- Αυτά όσο αφορούν την κιθάρα και πώς επιτυγχάνεται ο χαρακτηριστικός watery chorus ήχος του κομματιού. Υπάρχουν βέβαια και άλλες περισσότερο ηχοληπτικές παράμετροι, αλλά το 80% του ήχου είναι τα προαναφερόμενα
, Αν θέλει κάποιος κάτι άλλο, ρωτάει
Ελπίζω να σας κάνει κέφι το αποτέλεσμα και ευκαιρία να ακούσουμε όλοι ένα nevermind σήμερα έτσι κι αλλιώς. Enjoy!
All tracks by haryy
-