Ο luthier είναι κάποιος που ΦΤΙΑΧΝΕΙ (ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ) κι ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΙ (όχι κάνει setup ή service αλλά υπάρχει κάποιο ΣΠΑΣΙΜΟ και το ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΙ) λαούτα κι άλλα έγχορδα.Luthier
From Wikipedia, the free encyclopedia
A luthier (/ˈluːtiər/ loo-ti-ər)[1] is someone who makes or repairs lutes and other string instruments
Στις Ηνωμένες Πολιτείες (που όλοι ξέρουμε πως η Ελλάδα είναι μέλος) ο όρος χρησιμοποιείται εναλλακτικά (δηλαδή είναι ΣΥΝΩΝΥΜΟ) με οποιοδήποτε όρο που δηλώνει κάποιο συγκεκριμένο τύπο έγχορδου όπως ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΒΙΟΛΙΟΥ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ κλπIn the United States, the term is used interchangeably with any term that refers to a specific, or specialty type of stringed instrument, such as violin maker, guitar maker, lute maker, etc.
Η λέξη luthier προέρχεται από την Γαλλική λέξη luth (που προέρχεται από το oud που σημαίνει χέρι) που σημαίνει λαούτο. Η τέχνη του να ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ εγχορδα ή αλλιώς lutherie (οργανοποιία) είναι συνήθως χωρισμένη σε 2 κύριες κατηγορίες... (το υπόλοιπο δεν έχει νόημα να το μεταφράσω)The word luthier comes from the French word luth, which means lute. The craft of making string instruments, or lutherie, is commonly divided into two main categories....
Η θεία μιας φίλης μου λέει ότι ο γαμπρός της έχει σπουδάσει "ναυαγός".audiokostas είπε:Αν ξαναθελήσει φρεσκάρισμα η πλαστική βάρκα του θείου μου, θα ψάξω για ναυπηγό.
Λάθος, εμείς δίνουμε πόνο, εσύ δίνεις κσύλο! ;D ;D ;D ;D ;DMη σταματάτε δώστε πόνο.....
Νόμιζα ότι μόνο εγώ το κάνω αυτό![]()
Σε σοβατζη ,και δεν πας, του τηλ. να ερθει(πως πας δηλ.?παιρνεις και το τοιχο μαζι?Όταν γκρεμίσει ο σοβάς πας σε χτίστη.
Εγω μονος τη φτιαχνω...και ΔΕΝ ξαναχαλαει!Όταν χαλάσει η βρύση σου πας σε υδραυλικό... Όχι σε πολιτικό μηχανικό... (Πάντως δεν την φτιάχνεις μόνος σου)
Πρεπει καταρχας να μπορει να το κανει,και η μανα μου οδηγει αλλα δεν μπορει ουτε το γρυλο να σηκωση!Φίλτατε ο οδηγός ενός αυτοκινήτου οφείλει να ξέρει να το οδηγεί και να αλλάζει λάστιχα...
Για τις vintage μονο!Οι καινουργιες δεν φορανε πλατινες!πλατίνες μιας κιθάρας
Βρε συ Χρίστο τι συζητάμε τώρα? Πάμε να αποδείξουμε τα αυτονόητα εδώ πέρα...messalion είπε:η fender να μου την σεταρει ? Φυσικα και μπορει,δεν χρειαζεται ομως.....
Δεν ανεφερα ποτε οτι ειναι luthierfunky_bassman είπε:Βρε συ Χρίστο τι συζητάμε τώρα? Πάμε να αποδείξουμε τα αυτονόητα εδώ πέρα...
(πάντως η fender δεν είναι Luthier, είναι brand name... Luthier είναι αυτοί εκεί στo custom shop της... ΕΚΕΙ να στείλεις την κιθάρα σου για set up ή service... Afto ine!!!)
Φιλαρακι θα μου επιτρέψεις να σε διορθώσω....δεν κάνει...Τα ξέρει!kkmspm είπε:πως πισω απο καθε προσωπικη διαμαχη κρυβεται ο AXLNICK δεν μπορω να το καταλάβω.....το εχετε βαλει στο ματι το παιδι ρε αλητες επειδη νομιζει οτι τα ξερει ολα? Δεν ειναι σωστο. Ντροπη σας..... :-* :-* :-* :-*
και συ για το βιβλιο... ;D ;D ;D ;D ;DSatanas είπε:Φιλαρακι θα μου επιτρέψεις να σε διορθώσω....δεν κάνει...Τα ξέρει!
Λούθιερ καλό για μέταλ?? ;D