- Πόντοι
- 38
ή να παρω ισως ενα small tuner/mute box (οπως ενα true bypass box αλλα με output mute).με αυτον τον τροπο θα μπορεσω λεει να διαλεξω το αγαπημενο νο μου tuner και να το εχω true bypass...
superfunk(sorry αν γινομαι κουραστικος παιδια αλλα θελω να ειμαι ενημερωμενος στο.θεμα..)σχετικα με αυτο που μου ειπες οτι δηλαδη δεν μπορω να κανω true bypass το korg dt-7 ο..τυπας λεει οτι γινεται και ακομα οτι μπορω να το βαλω και σαν πεταλι στην αλυσιδα.αυτον τον τροπο μου τον ειπαν καποια ατομα στο hugerack και οι τροποι ειναι οι εξης:
1)να παρω εναν buffer οπως ας πουμε ενα Axess BS-2 και να χρησιμοποιησω το split output για να στειλω το σημα στο tuner.αυτο ακριβως κανει καποιος που το εχει το korg dt-7 στην αλυσιδα του.χρησιμοποιει το BS-2 για να τροφοδοτει το σημα και στα 2 tuners του αφου εχει και μια φετα korg dtr-1.εχει ενα Α/Β με 'η χωρις τα tuners και δεν χανει καθολου σημα λεει.
2)αλλος μου ειπε(δεν ξερω αν εννοει το ιδιο με τον απο πανω)' date='να χωρισω το σημα και να βαλω το tuner εξω απο την αλυσιδα
εννοειται οτι δεν καταλαβα τι μου ειπαν να κανω και τι δουλεια ακριβως κανει αυτο το Α/Β box και το Axess BS-2...
help!![/quote']
Υπάρχει κι άλλος καλύτερος τρόπος κατα τη γνώμη μου.
Με ένα external true bypass box
http://www.geofex.com/FX_images/milltbbx.gif
μεχρι τωρα με εχετε καλυψει απολυτα σε ολα' date='εκτος απο μια απορια.ποια η διαφορα μεταξυ ενος Axess BS-2 και ενος TRUE BYPASS STRIP αυτα δηλαδη που προτεινει το site:http://www.pedalboards.com/[/quote']
Δεν έχω εμπειρία με κανένα από τα δύο.Σου λέω μόνο ότι καταλαβαίνω από αυτά που διάβασα στα αντίστοιχα site.
Axess: του δίνεις σήμα από κιθάρα ή από ότι άλλο θες και στο βγάζει με buffer/split σε 3 εξόδους για διαφορετικούς ενισχυτές ή αλυσίδες από εφφέ,κουρδιστήρι.Αν θες το χρησιμοποιείς και σαν ένα απλό buffer (δηλαδή μόνο τη μία έξοδο) στην αρχή της αλυσίδας.
ΤΒ Strip: εξωτερικό true bypass για ένα εφφέ ή μία σειρά από εφφέ τα οποία δεν έχουν από μόνα τους tb.Έτσι μπορείς να έχεις true bypass στο wah σου ή σε όποιο άλλο πετάλι θες χωρίς να επέμβεις εσωτερικά.Δεν είναι buffer
+1. Γενικά τα fuzz μπαίνουν πρώτα.Superfunk είπε:αν εχεις αυτια...Superman ;D ,αγοραζεις ενα low impedance buffer το βαζεις μπροστα απο ΟΛΑ τα πεταλια σου (εκτος απο fuzz γερμανιου) και εισαι οκ ....
οι κιθαριστες αυτοι ..χρησιμοποιούνε τα πετάλια τους στο fx loop του orange rockerverb50 (100%serial) που εχω εγω?Superfunk είπε:τα πεταλια που αναφερεις ειναι "ΨΗΦΙΑΚΑ" μονο οταν ειναι ΑΝΟΙΧΤΑ (οταν "παιζουν" δηλαδη),οταν ειναι κλειστα ΔΕΝ υπαρχει ψηφιοποιηση του ηχου,απλα ο ηχος περναει μεσα απο το buffered κυκλωμα τους.
δεν εχεις λοιπον προβλημα με τον ψηφιακο ηχο (αλλωστε φανταζομαι ακους...cd ετσι δεν ειναι? ;D) αλλα με τον ηχο των buffers,αλλο το ενα και αλλο το αλλο.
εφοσον δεν σου αρεσει ο ηχος,τοτε αυτο σημαινει οτι προτιμας τον non buffered ηχο,αρα μια και σε ενοχλει καλα θα κανεις να τα βαζεις σε ενα tbp strip.
απλα μου φαινεται λιγο...περιεργο που σου ακουγεται..χαλια ο ηχος μεσα απο τα buffers των BOSS μια και εκατομμυρια κιθαριστες τα χρησιμοποιουν χωρις κανενα προβλημα & εχουν εξαιρετικο ηχο.
τι ειναι αυτο? Πεταλάκι? πώς λειτουργει? εχει καμία σχεση με clean booster?αν εχεις αυτια...Superman Grin ,αγοραζεις ενα low impedance buffer το βαζεις μπροστα απο ΟΛΑ τα πεταλια σου (εκτος απο fuzz γερμανιου) και εισαι οκ ....