Πρωτες εντυπωσεις γιατι μαλλον θα αργησουν οι τελικες:
Οταν το ανοιξα, εβγαζε εκνευριστικά πολυ φύσημα. Τελικα με την αναβαθμιση στο τελευταιο firmware, ειναι μια χαρα.
Μικρο, και πολύ ευχρηστο, αλλα το ανεμιστηράκι όντως ακουγεται. Οχι πολύ, αλλα όχι και λίγο.
Η SM audio δινει μια βιβλιοθήκη περι τα 600mb με plugins.
Μπορώ να πω, πως για κάποιον που του αρεσει ο vintage ήχος πληκτρων, ειναι ονειρο. Το Messiah είναι εξαιρετικοτατοτατο, ενώ εχει emulations απο solina, arp, oberheim και επίσης το Οcet που ειναι ενα πολυ ευχρηστο "vintage" drum machine. Από fx, εχει λίγα και μέτρια (εκτος απο το retro delay).
Απο ευκολία χρήσης, είναι π-α-ι-χ-ν-ι-δ-α-κ-ι. Το συνδέεις με usb σε PC και εγκαθιστάς το VFX πρόγραμμα.
Εκει κάνεις import όποιο plugin θελεις, και το τεσταρεις αβερτα, φτιάχνεις presets, banks, αναθεσεις MIDI CC, splits, pans, mix....και μολις τελειωσεις εχεις 2 επιλογές.
1-Πατας SYNC και περνάνε όλα στο v machine ή
2- Αν ειναι μεγάλο αρχειο (πχ 500-600mb οπου θελει καμια ώρα με το sync) σου προτεινει να το σωσεις ως .vfxlibrary. Βαζεις το αρχειο αυτό σε ενα usb stick, το οποιο κουμπωνεις μετα στο v machine και το κανεις εκει load (περιπου 5' θελει)
Σημείωση πως καθε bank παίρνει εναν αριθμο presets. Καθε preset τώρα, παίρνει μέχρι 12 (αν δεν κάνω λάθος) vsti + 8 vst fx. Και νομίζω πως μπορεις να βάλεις fx και σε slot για vsti.
Δυστυχως δε μπορεσα να τεσταρω εκτενώς τη χρήση του ως fx module.
Το μεγαλύτερο μειονέκτημα, ηταν οτι σε 2 συγκεκριμένα vsti, οταν εβαζα καινουριο ήχο, παθαινε κατι σαν freeze μετα απο 4-5" στιγμιαια και μετά επαιζε κανονικα. Αυτο θα ήταν υπερβολικά ενοχλητικό σε ΡΑ μεγάλου χώρου.
Κατα τ'αλλα νομίζω πως βρήκα μια εξαιρετική φορητή λύση, για να συμπληρώσω το set up μου. Και να αφήσω το V synth στην ησυχια του στο σπιτι, να φτιάχνει ήχους