marathon είπε:
Φίλε μου evris, επειδή έχω μεγάλο χώρο, σκυλία (περισσότερα του ενός) πάνω από 30 χρόνια, κυρίως λυκόσκυλα και ροτβαιλερ που δεν πείραξαν ποτέ κανένα (χωρίς εκπαίδευση), μεγαλωμένα με πολύ αγάπη...επιμένω ότι ότι η έκφρασή σουείναι βλακώδης. Και όχι η απόκτηση σκύλου για παρέα, ενασχόληση. Το εκπαιδευμένο σκυλι-φονιας είναι πρώτα από όλα, επικίνδυνο για τα 2 κοριτσάκια σου.
Και ο σκύλος πια δεν προσφέρει καμμία ασφάλεια, φόλα you know? Εδώ πυροβολάνε τους βενζινοπώλες για 50 ευρώ
Σκυλι-φονιας ρε marathon χαρακτηρισμος = καποια απο τις ρατσες που αναφερω στην παρενθεση. Να υποδηλωση οτι μιλαμε για τα μεγαλα, τα αγρια, τα τρομακτικα, πως το λενε, οχι σκυλι-λουλου (κανις, γκριφον, γιορκσαιρ). Αλλωστε μετα αναφερω ρητα: να ακινητοποιησει. Δε σου λεω να σε σκοτωσει.
Και εγω εχω σκυλια. Και οντως η παρουσια τους και μονο δρα αποτρεπτικα. Περισσοτερο απο το αυτοκολλητο "ο χωρος προστατευεται".
Και ενας κλεφτης σιγουρα το σκεφτεται δυο φορες περισσοτερο αν ειναι το σκυλι σπιτι σου να μπει, παρα αν ξερει οτι το εχεις ασφαλισει για κλοπη. Βασικα το να εχεις ασφαλισει τα μπιμπελο σου απο κλοπη δεν ξερω πως αποτρεπει τον κλεφτη να σου ερθει το βραδι σπιτι ....
Το εκπαιδευμενο σκυλι (γιατι δεν ξερω τι παρτιδες εχεις με εκπαιδευμενα σκυλια, υποθετω οχι ιδιαιτερες, αφου ανυσηχεις μηπως τρεξει χαρουμενο με την γλωσσα εξω να φαει την νοστιμη φολα που του πεταξαν οι γειτονες) δεν ειναι επικινδυνο για σενα. Μαλιστα ειναι πολυ λιγοτερο επικινδυνο απο το μη εκπαιδευμενο. Πιο ηρεμο, πιο πειθαρχημενο, στρεσαρεται λιγοτερο, ειναι πιο σιγουρο για τον εαυτο του... Και 100 φορες πιο ακινδυνο απο το να εχεις ενα γατι που μπορει αμα λαχει και δεν του αρεσει ο τροπος που του σερβιρεις την κονσερβα ψαρι να σου βγαλει τα ματια.
Τα δε εκπαιδευμενα σκυλια, ειτε ειναι της πυροσβεστικης, ειτε τον κυνηγων, ειτε της αστυνομιας, ειτε της διωξης ναρκωτικων, ειτε των ελκηθρων, ειτε διασωστες του Αγιου Βερναρδου, ειτε φυλακες σπιτιου κλπ δεν ηταν ποτε βλακωδης ιδεα (η τουλαχιστον το να εισαι εκπαιδευμενος ειναι τοσο βλακεια στα σκυλια, οσο και στους ανθρωπους, πχ Ωδειο (superfunk?)
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
... )
Το οτι θεωρεις την ιδεα αποκτησης σκυλου ΚΑΙ ως μεσο προστασιας εαυτου, οικογενειας, περιουσιας ως βλακωδη ιδεα και επιμενεις σε αυτο δεν μπορω να στο αλλαξω.
Ενα μονο θα σου πω: το thead αυτο δεν το ανοιξε ο νικοδημος που οπως λες εχει σοβαρο προβλημα και δεν χρειαζεται βλακωδεις υποδειξεις
Ο φίλος Νικόδημος έχει ένα σημαντικό πρόβλημα, και δεν χρειάζεται στη συγκεκριμένη στιγμή βλακώδεις υποδείξεις...
αλλα αλλος. Οποτε θα μου επιτρεψεις να επιμεινω και εγω στην βλακωδη ιδεα μου οτι τελικα
καλως εχεις σκυλια σπιτι σου
disclaimer: Για να το τελειωνουμε και να μην γινει βλακωδης αντιπαραθεση, αν συμφερει να εχεις σκυλο εκπαιδευμενο η αν ερχεται φτηνοτερα να ασφαλιστεις στην Lloyd's δηλωνω υπευθυνα σε οσους (εκτος απο εμενα και τον marathon) δεν εχουν σκυλο οτι δεν υπαρχει λογος με το ζορι να τον αποκτησουν τωρα, σωνει και ντε επειδη διαβασαν αυτο το thread και επειδη το ειπα εγω και οτι ειναι ελευθεροι να προτιμησουν μια ωραια καμερα VGA και αυτοκολλητο μαιμου "ο χωρος προστατευεται"