Σκύλος-Φύλακας

evris

..not elvis
Πόντοι
38
Εκπαιδευμενο σκυλι-φονιας (κατι σε πιτμπουλ, ροτβαιλερ, ντοπερμαν κλπ) με εντολη να δαγκωσει για να ακινητοποιησει τον οποιονδηποτε ξενο και που θα κοιμαται το βραδι στο στουντιο. Να το δουλεψει για να το κερδισει το μεροκαματο του ο κλεφτης.

Δεν εχω τιποτα με το να εχεις ασφαλιστει για κατι που εχασες και ετσι να "θεραπευτεις" απο το κακο που σε βρηκε.... Αλλα πως να το κανουμε... μερικες φορες η προληψη ειναι καλυτερη απο την ιατρεια.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
offtopic

Αν και πιστεύω οτι αυτά που ειπώθησαν περι σκύλου-φονιά-φύλακα είναι για πλάκα ιδού μερικοί λόγοι που ο σκύλος είναι η τελευταία λύση στο πρόβλημα φύλαξης ενός τέτοιου χώρου.

1. Ο σκύλος πρέπει να αποκτηθει από μικρός (αρκετά σεβαστό ποσό)

2. Να εκπαιδευθεί από έμπειρο και επαγγελματία εκπαιδευτή για τον ιδιαίτερο λόγο που τον θέλουμε (μεγάλο κόστος)

3. Ο σκύλος χρειάζεται τροφή-γιατρό. Για τα 10-15 περίπου χρόνια που ζουν=σεβαστό ποσό

4. Ο σκύλος είναι μεγάλη ΕΥΘΥΝΗ !! Χρειάζεται τον χώρο του, τις βόλτες του, το παιχνίδι του, συντροφιά (ακόμα και αυτοί οι σκύλοι που προορίζονται για φύλαξη χώρου) και όχι καμιά αυλίτσα 1Χ1 στο πίσω μέρος κάποιου στούντιο, δεμένο όλη μέρα με αλυσίδα και λύσιμο το βράδυ που κλείνουμε.

Τέλος για να κλείσω και ontopic πιστεύω

1. Ασφαλείς πόρτες-παράθυρα

2. Συναγερμός

3. Κάμερες ασφαλείας

4. Ασφάλιση του στούντιο

Είναι οι καλύτερες λύσεις.....

greg+9 είπε:
offtopic

Αν και πιστεύω οτι αυτά που ειπώθησαν περι σκύλου-φονιά-φύλακα είναι για πλάκα ιδού μερικοί λόγοι που ο σκύλος είναι η τελευταία λύση στο πρόβλημα φύλαξης ενός τέτοιου χώρου...
Απόλυτα σωστός. Ο φίλος Νικόδημος έχει ένα σημαντικό πρόβλημα, και δεν χρειάζεται στη συγκεκριμένη στιγμή βλακώδεις υποδείξεις...

greg+9 είπε:
offtopic

Αν και πιστεύω οτι αυτά που ειπώθησαν περι σκύλου-φονιά-φύλακα είναι για πλάκα ιδού μερικοί λόγοι που ο σκύλος είναι η τελευταία λύση στο πρόβλημα φύλαξης ενός τέτοιου χώρου.

1. Ο σκύλος πρέπει να αποκτηθει από μικρός (αρκετά σεβαστό ποσό)

2. Να εκπαιδευθεί από έμπειρο και επαγγελματία εκπαιδευτή για τον ιδιαίτερο λόγο που τον θέλουμε (μεγάλο κόστος)

3. Ο σκύλος χρειάζεται τροφή-γιατρό. Για τα 10-15 περίπου χρόνια που ζουν=σεβαστό ποσό

4. Ο σκύλος είναι μεγάλη ΕΥΘΥΝΗ !! Χρειάζεται τον χώρο του, τις βόλτες του, το παιχνίδι του, συντροφιά (ακόμα και αυτοί οι σκύλοι που προορίζονται για φύλαξη χώρου) και όχι καμιά αυλίτσα 1Χ1 στο πίσω μέρος κάποιου στούντιο, δεμένο όλη μέρα με αλυσίδα και λύσιμο το βράδυ που κλείνουμε.

Τέλος για να κλείσω και ontopic πιστεύω

1. Ασφαλείς πόρτες-παράθυρα

2. Συναγερμός

3. Κάμερες ασφαλείας

4. Ασφάλιση του στούντιο

Είναι οι καλύτερες λύσεις.....
Ο (εκπαιδευμενος) σκυλος δεν ειναι αντικειμενο, ουτε ειναι δωρεαν. Ουτε ειναι παιχνιδι, ουτε πλακα. Και εξω βολτα θα τον βγαζεις και θα τον ταιζεις και θα τον αγαπας και θα σε αγαπαει και εμβολια θα του κανεις και θα πληρωνεις μπολικα λεφτα και χρονο θα του διαθετεις και ονομα θα εχει και τα νυχια θα του κοβεις....

Απο αυτην την αποψη δεν μπορεις να βγεις ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ με το να εχεις ενα σκυλο, αν τον συγκρινεις με τα εξοδα ασφαλειας κλοπης (τζιζας, δηλαδη τι λεμε!)

Τωρα αν η εγχρωμη καμερα ασφαλειας 800x600 σε κανει να νιωθεις πιο ασφαλης στο στουντιο σου η εχει λιγοτερη ενασχοληση και εξοδα ταισματος αλλο καπελο. Η καθε λυση τυπου καμερα VGA, φυλακας-σκυλος, ασφαλεια ολικης/μερικης κλοπης/βανδαλισμου/πυρκαγιας/φυσικων καταστροφων, ονλαιν συνδεση μεσω ΣΜΣ, λουκετο ποδηλατου κλπ εξεταζεται κατα βουληση. Μη συγκρινουμε ομως τις βουρτσες με τα πεπονια (to say the least).

Εγω παντως με ολη τη σοβαροτητα μου με διακρινει :) την αποκτηση και εκπαιδευση ενος σκυλου δεν την κατατασω στις βλακωδεις ιδεες που μπορει να εχει κανεις για την παρεα, προστασια, ενασχοληση και τελικα και ασφαλεια οικογενειας και περιουσιας του.

Φίλε μου evris, επειδή έχω μεγάλο χώρο, σκυλία (περισσότερα του ενός) πάνω από 30 χρόνια, κυρίως λυκόσκυλα και ροτβαιλερ που δεν πείραξαν ποτέ κανένα (χωρίς εκπαίδευση), μεγαλωμένα με πολύ αγάπη...επιμένω ότι ότι η έκφρασή σου

evris είπε:
Εκπαιδευμενο σκυλι-φονιας...
είναι βλακώδης. Και όχι η απόκτηση σκύλου για παρέα, ενασχόληση. Το εκπαιδευμένο σκυλι-φονιας είναι πρώτα από όλα, επικίνδυνο για τα 2 κοριτσάκια σου.

Και ο σκύλος πια δεν προσφέρει καμμία ασφάλεια, φόλα you know? Εδώ πυροβολάνε τους βενζινοπώλες για 50 ευρώ

Καλύτερα να χάσεις μια κιθάρα, και όχι το σκύλο που μεγάλωσες από 40 ημερών...

Ας συνεχίσουμε τώρα με σειρήνες και συναγερμούς

marathon είπε:
Φίλε μου evris, επειδή έχω μεγάλο χώρο, σκυλία (περισσότερα του ενός) πάνω από 30 χρόνια, κυρίως λυκόσκυλα και ροτβαιλερ που δεν πείραξαν ποτέ κανένα (χωρίς εκπαίδευση), μεγαλωμένα με πολύ αγάπη...επιμένω ότι ότι η έκφρασή σουείναι βλακώδης. Και όχι η απόκτηση σκύλου για παρέα, ενασχόληση. Το εκπαιδευμένο σκυλι-φονιας είναι πρώτα από όλα, επικίνδυνο για τα 2 κοριτσάκια σου.

Και ο σκύλος πια δεν προσφέρει καμμία ασφάλεια, φόλα you know? Εδώ πυροβολάνε τους βενζινοπώλες για 50 ευρώ
Σκυλι-φονιας ρε marathon χαρακτηρισμος = καποια απο τις ρατσες που αναφερω στην παρενθεση. Να υποδηλωση οτι μιλαμε για τα μεγαλα, τα αγρια, τα τρομακτικα, πως το λενε, οχι σκυλι-λουλου (κανις, γκριφον, γιορκσαιρ). Αλλωστε μετα αναφερω ρητα: να ακινητοποιησει. Δε σου λεω να σε σκοτωσει.

Και εγω εχω σκυλια. Και οντως η παρουσια τους και μονο δρα αποτρεπτικα. Περισσοτερο απο το αυτοκολλητο "ο χωρος προστατευεται".

Και ενας κλεφτης σιγουρα το σκεφτεται δυο φορες περισσοτερο αν ειναι το σκυλι σπιτι σου να μπει, παρα αν ξερει οτι το εχεις ασφαλισει για κλοπη. Βασικα το να εχεις ασφαλισει τα μπιμπελο σου απο κλοπη δεν ξερω πως αποτρεπει τον κλεφτη να σου ερθει το βραδι σπιτι ....

Το εκπαιδευμενο σκυλι (γιατι δεν ξερω τι παρτιδες εχεις με εκπαιδευμενα σκυλια, υποθετω οχι ιδιαιτερες, αφου ανυσηχεις μηπως τρεξει χαρουμενο με την γλωσσα εξω να φαει την νοστιμη φολα που του πεταξαν οι γειτονες) δεν ειναι επικινδυνο για σενα. Μαλιστα ειναι πολυ λιγοτερο επικινδυνο απο το μη εκπαιδευμενο. Πιο ηρεμο, πιο πειθαρχημενο, στρεσαρεται λιγοτερο, ειναι πιο σιγουρο για τον εαυτο του... Και 100 φορες πιο ακινδυνο απο το να εχεις ενα γατι που μπορει αμα λαχει και δεν του αρεσει ο τροπος που του σερβιρεις την κονσερβα ψαρι να σου βγαλει τα ματια.

Τα δε εκπαιδευμενα σκυλια, ειτε ειναι της πυροσβεστικης, ειτε τον κυνηγων, ειτε της αστυνομιας, ειτε της διωξης ναρκωτικων, ειτε των ελκηθρων, ειτε διασωστες του Αγιου Βερναρδου, ειτε φυλακες σπιτιου κλπ δεν ηταν ποτε βλακωδης ιδεα (η τουλαχιστον το να εισαι εκπαιδευμενος ειναι τοσο βλακεια στα σκυλια, οσο και στους ανθρωπους, πχ Ωδειο (superfunk?) :)  ... )

Το οτι θεωρεις την ιδεα αποκτησης σκυλου ΚΑΙ ως μεσο προστασιας εαυτου, οικογενειας, περιουσιας ως βλακωδη ιδεα και επιμενεις σε αυτο δεν μπορω να στο αλλαξω.

Ενα μονο θα σου πω: το thead αυτο δεν το ανοιξε ο νικοδημος που οπως λες εχει σοβαρο προβλημα και δεν χρειαζεται βλακωδεις υποδειξεις :)

Ο φίλος Νικόδημος έχει ένα σημαντικό πρόβλημα, και δεν χρειάζεται στη συγκεκριμένη στιγμή βλακώδεις υποδείξεις...
αλλα αλλος. Οποτε θα μου επιτρεψεις να επιμεινω και εγω στην βλακωδη ιδεα μου οτι τελικα καλως εχεις σκυλια σπιτι σου :)

disclaimer: Για να το τελειωνουμε και να μην γινει βλακωδης αντιπαραθεση, αν συμφερει να εχεις σκυλο εκπαιδευμενο η αν ερχεται φτηνοτερα να ασφαλιστεις στην Lloyd's δηλωνω υπευθυνα σε οσους (εκτος απο εμενα και τον marathon) δεν εχουν σκυλο οτι δεν υπαρχει λογος με το ζορι να τον αποκτησουν τωρα, σωνει και ντε επειδη διαβασαν αυτο το thread και επειδη το ειπα εγω και οτι ειναι ελευθεροι να προτιμησουν μια ωραια καμερα VGA και αυτοκολλητο μαιμου "ο χωρος προστατευεται" :)

Επίσης να προσθέσω οτι τα "παρεξηγημένα" προβολάκια φωτισμού(με τον αισθητήρα κίνησης) είναι ένα καλό συμπλήρωμα στο όλο σύστημα...φυσικά αρκεί το studio να είναι σε κατοικημένη περιοχή αλλιώς μετατρέπεται σε βοήθημα!θα έγραφα και πιο πολλές λεπτομέριες αλλά παίζει και να δίνω κακές ιδέες(σε δημόσιο φόρουμ βρισκόμαστε :))

evris είπε:
Το εκπαιδευμενο σκυλι (γιατι δεν ξερω τι παρτιδες εχεις με εκπαιδευμενα σκυλια) δεν ειναι επικινδυνο για σενα.
Μην μετατρέψουμε το post σε σκυλοκουβέντα...απλά το σκυλί που εκπαιδεύεται να επιτίθεται δεν είναι επικίνδυνο για σένα, ΟΧΙ και για τους γύρω σου.Τα σκυλιά αναγνωρίζουν έναν αφέντη.

Τώρα, όσο αφορά εκπαιδευμένα σκυλιά, έλα μια βόλτα από τα μέρη μας να σε ξεναγήσω. Στα 500 μέτρα από εμένα έχουμε ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτήρια της Αττικής. Εκεί τα σκυλιά έχουν όσο οι CustomShop Gibson...έχε λεφτά στη τσέπη. Εκεί θα ρωτησεις, και θα καταλάβεις πόσο λάθος εντυπώσεις έχεις περί εκπάιδευσης

Ενα μονο θα σου πω: το thead αυτο δεν το ανοιξε ο νικοδημος που οπως λες εχει σοβαρο προβλημα και δεν χρειαζεται βλακωδεις υποδειξεις
Ναι αλλά αυτό ανοίχτηκε εξ αιτίας του Νικόδημου

(η τουλαχιστον το να εισαι εκπαιδευμενος ειναι τοσο βλακεια στα σκυλια, οσο και στους ανθρωπους, πχ Ωδειο (superfunk?) :) 
Είναι προφανής η άγνοιά σου περί εκπαίδευσης σκύλων. Και εγώ και εσύ μπορεί να πήγαμε ωδείο, εγώ όμως δεν έμαθα, αλλά εσύ έμαθες...έτσι είναι και οι σκύλοι. Έλα ένα ΣΚ να τα ακούσεις και από πρώτο χέρι, κερνάω και μπύρες.

evris είπε:
Το εκπαιδευμενο σκυλι (γιατι δεν ξερω τι παρτιδες εχεις με εκπαιδευμενα σκυλια, υποθετω οχι ιδιαιτερες, αφου ανυσηχεις μηπως τρεξει χαρουμενο με την γλωσσα εξω να φαει την νοστιμη φολα που του πεταξαν οι γειτονες)...
Αυτό το είδα τώρα...δεν υπάρχει καμμία εγγυημένη εκπαίδευση κατά την φόλας. Ρώτα όποιον σοβαρό εκπαιδευτή ξέρεις

marathon είπε:
Αυτό το είδα τώρα...δεν υπάρχει καμμία εγγυημένη εκπαίδευση κατά την φόλας. Ρώτα όποιον σοβαρό εκπαιδευτή ξέρεις
Δεν καταλαβαινω που το πας? Οτι ενας απο τους ρολους του σκυλου δεν ειναι και προστατης, φυλακας? Οτι το εκπαιδευμενο ειναι επικινδυνο? Οτι το εκπαιδευμενο τρωει φολες? Οτι οι εκπαιδευτες δεν μπορουν να το κανουν τις τρωει σπανιοτερα? Οτι ο εκπαιδευτης σκυλων δεν δινει διπλωμα "100% φολα-proof σκυλι αναγνωρισμενο απο το Κρατος" και αρα ειναι ματαιη η εκπαιδευση εξ'αρχης ? Οτι η ασφαλεια κλοπης προστατευει καλυτερα την οικογενεια σου απο το να μπουκαρει ο κλεφτης απο οτι ενα εκπαιδευμενο λυκοσκυλο? Οτι ο διπλανος σου εκπαιδευτης σκυλων ξερει πιο πολλα απο τον διπλανο μου :) ? Οτι δεν εχεις σκυλια? Οτι νιωθεις ανασφαλης μαζι τους? Οτι αν ηταν εκπαιδευμενα θα ησουν πιο ανασφαλης?

Δεν θελω να μπουμε σε διαδικασια λεκτικων αντιπαραθεσεων, φαινεσαι πολυ σιγουρος για εμενα και τις γνωσεις μου στο θεμα σκυλος ("βλακωδης συμβουλες", "θα καταλάβεις πόσο λάθος εντυπώσεις έχεις περί εκπάιδευσης", "Είναι προφανής η άγνοιά σου περί εκπαίδευσης σκύλων" κλπ) και θα ειναι τουλαχιστον ακομψο απο πλευρας μου να στο χαλασω και μαλιστα δημοσια. Ισως εκει στην μπυρα που λες, αν παει η συζητηση σε σκυλοκουβεντα το ξαναβλεπουμε, πιο χαρωπα ομως,  χωρις τις βαρυγδουπες δηλωσεις που προκαλουν  μια καποια αμηχανια...

Πάμε για μπύρες...χαλαρά...αλλά ναι και το εκπαιδευμένο τρώει φόλες όπως και τα μη εκπαιδευμένα.

Δεν μου χαλάς τίποτα. Δεν είναι κακό όμως, κάποια στιγμή, να παραδεχόμαστε ότι είχαμε και μια λάθος έκφραση

evris είπε:
Εκπαιδευμενο σκυλι-φονιας....
Εκτός εάν δεν καταλαβαίνουμε τι γράφουμε. Τέλος από μένα

marathon είπε:
Δεν είναι κακό όμως, κάποια στιγμή, να παραδεχόμαστε ότι είχαμε και μια λάθος έκφρασηΕκτός εάν δεν καταλαβαίνουμε τι γράφουμε. Τέλος από μένα

Εκπαιδευμενο σκυλι-φονιας (κατι σε πιτμπουλ, ροτβαιλερ, ντοπερμαν κλπ) με εντολη να δαγκωσει για να ακινητοποιησει τον οποιονδηποτε ξενο
Παραθετω την αρχικη ατακα 2500 σχολια πριν. Νομιζω οτι αν απο μονη της δεν ειναι αρκετη, σε συνδυασμο με μια διευκρινηση που εκανα 1004 comments πριν θα επρεπε να το ειχε ξεκαθαρισει προ πολλου.

Σκυλι-φονιας ρε marathon χαρακτηρισμος = καποια απο τις ρατσες που αναφερω στην παρενθεση. Να υποδηλωση οτι μιλαμε για τα μεγαλα, τα αγρια, τα τρομακτικα, πως το λενε, οχι σκυλι-λουλου (κανις, γκριφον, γιορκσαιρ). Αλλωστε μετα αναφερω ρητα: να ακινητοποιησει. Δε σου λεω να σε σκοτωσει.

Τα υπολοιπα στις μπυρες.

@Wow!: επειδη με εκνευρισε ο marathon :) στο επομενο φλεημ σας εχεις την αμεριστη συμπαρασταση μου, θα τον πλαγιοκοπησω και οταν τον αποδυναμωσω, ριξτου!

Έτσι όπως έχει γίνει το πράγμα και εκπαιδευμένες τίγρεις παρέα με τον robocop να βάλεις πάλι θα καταφέρουν να μπούν και να σου πάρουν ότι έχεις. Τόσα έχουν δεί τα μάτια μας, ακόμα και σε φυλαγμένους από ένα σωρό, ζώντα και μη, χώρους, και πάλι nada. Εδώ θα συμφωνήσω με τον SF, όσον αφορά την ασφάλιση, μια και την "ψυχική οδύνη" (εντός και εκτός εισαγωγικών) δεν θα σου την αντισταθμίσει κανένα χρηματικό ποσό - και μιλάω και για τον χαμό ενός σκύλου, όπως προαναφέρθηκε, όχι μόνο των οργάνων/εξοπλισμού. Σε όλα αυτά, μόνο ένα έχω να πώ. Κρίμα, και λυπάμαι που κατήντησε έτσι το θέμα παντού.

marathon είπε:
Επειδή σε εκνεύρισα...θα κεράσεις εσύ τις μπύρες!!!. Και μην ανακατεύεις τον Eye...είμαστε στη διαδικασία να κάνουμε συγκρότημα, με όλα μιξαρισμένα στο Garageband.

Και για να ξαναγυρίσουμε στην ασφάλεια, εάν κάποιος είναι αποφασισμένος να μπουκάρει δεν θα τον σταματήσει κανένας σκύλος, όπως είπα προτιμώ να μου πάρουν την ακριβότερη κιθάρα μου παρά να μου σκοτώσουν τον σκύλο.

Από εκεί και πέρα όσο περισσότερα εμπόδια αντέχει η τσέπη σου να βάλεις στους εισβολείς (σιδεριές στις πόρτες, συναγερμούς, ερμήδες, ηλεκτροφόρα καλώδια...) τόσο το καλύτερο. Ατυχώς όλοι το σκεφτόμαστε αφού την πατήσουμε...
Ε ναι ρε χαιρω πολυ. Αν ειναι να μπει καποιος με μυδραλιο και προκειται να σου σκοτωσει το σκυλο, να κοψει το κεφαλι του σεκιουριτα, να πυροβολησει τον αστυνομο, να σφαξει τον αδερφο σου τον πυγμαχο, να γκρεμισει την θωρακισμενη πορτα με μπουλτοζα και να ανατιναξει το χρηματοκιβωτιο, να κλεισουμε ενα ραντεβου στο Μπακακο να του δωσω απο την αρχη την κιθαρα. Ο σκυλος ειναι (ειπαμε;) εκτος απο παρεα κλπ ενα μεγαλο (κατ' εμε) μετρο αποτρεπτικο και μη. Φυσικα, αν ο αλλος ειναι νιντζα μπορει να βιασει τον σκυλο, σολαρει στα 340 bpm, κλεψει την κιθαρα και εξαφανιστει μεσα σε πρασινο ατμο, υπογραφοντας στον καθρεφτη "Babis was here". Για κοινους θνητους κλεφτες (οχι Σαολιν) , τελικα πρεπει να δεχτεις οτι ενα ντοπερμαν που σουλατσαρει στον κηπο ισως και να ψιλοαποτρεπει...

Μένω σε διαμέρισμα & έχω 4 σκυλιά δολοφόνους,εκπεδευμένα στις φόλες

σκυλιά με όλη την σημασία της λέξεως !!! ('Blue Bulldog' Celestion )

[pre][pre][pre][pre][pre][pre][pre][pre]Για σιγουριά εκανα και μια ασφάλεια κλοπής[/pre][/pre][/pre][/pre][/pre][/pre][/pre][/pre]

Εγω θυμάμαι πάντως στο στρατό είχανε φέρει μια μέρα στη μονάδα ένα σκύλο για να ψάξει τους θαλάμους για ναρκωτικά. Εγω είχα στο φοριαμό διάφορα σάντουιτς και τοστ στεργίου και το σκυλί πήγε με τη μία εκέι. Με βάλανε να το ανοίξω να δουνε τι έχω μέσα και έπεσε πολή γέλιο. Του έδωσα και ζαμπονάκι του σκυλιού και πρέπει να με συμπάθησε.

Κατα τ'άλλα ειχαμε δυο σκυλιά στο σπίτι (γερασανε και πεθάνανε) που ηταν οι χειρότεροι φύλακες. Είχανε μπεί και μας κλεψαν και αυτά καναν χαρές... :-\

Γεια σας κ συγνωμη  που παρεμβαινω αλλα μιας κ το εφερε η κουβεντα κ ειδα οτι πολλοι εχετε σκυλια, ψαχνω για ροτβαιλερ η λυκοσκυλο (αρσενικα)

Αν καποιος εχει κανενα κουταβακι θα χαρω να το φροντιζω!

ffmakis είπε:
Μένω σε διαμέρισμα & έχω 4 σκυλιά δολοφόνους,εκπεδευμένα στις φόλες

σκυλιά με όλη την σημασία της λέξεως !!! ('Blue Bulldog' Celestion )

Πάρε κι ένα kurzweiler για να σωθείς βρε Μάκη... ;D

[pre][pre][pre][pre][pre][pre][pre][pre]Για σιγουριά εκανα και μια ασφάλεια κλοπής[/pre][/pre][/pre][/pre][/pre][/pre][/pre][/pre]

Trending...

Νέα θέματα

Back