Σχόλια για την επικείμενη κυκλοφορία των Windows 7

Απολυτα δεκτον.

Αυτό που λέω εγώ είναι άλλο(απο τα παιχνιδια πηρα το εναυσμα, ξέρω ότι μάλλον ευθυνεται το DirectX 10 σε μεγαλο ποσοστο για τη διαφορα). Τα XP κι εμένα όσο είσαι στο δικό τους περιβάλλον δε νοιώθεις καθυστέρηση σε τίποτα, όντως δείχνουν να πετάνε, (και λόγω σχεδιασμου και εφε είναι και το γραφικο περιβαλλον πιο γρηγορο στην αποκριση, εχεις δικιο) άνοιξε όμως (2 απλες εφαρμογες) Ffox & Thunderbird ταυτοχρονα. Και στο καπακι  και ενα Word-οειδές! Ε ενταξει όταν και οι 3 εφαρμογες εκκινησουν και ερθουν στην idle φαση τους (3-4 '' ας πουμε) τότε το σύστημα πάλι θα πετάει, το προηγουμενο διάστημα όμως;;; Αυτα τα 3-4''; Εκεί είναι η διαφορά, στα 7 το όποιο κόλλημα/αναμονη μιας εφαρμογής δε σου κόβει σε τίποτα αυτα που μπορει να εκτελεσεις ταυτοχρονα η να εκτελουνται απο πριν. Επίσης (το μόνο βέβαια μη ψυχαγωγικό, πραγματικά βαρύ πρόγραμμα που έτρεχα στα ΧΡ ήταν το κακοπρογραμματισμενο απο τη μανα του OrCAD 15.7 full) όταν κάτι βαρύ κόλλαγε στα ΧΡ κολλάγανε και πολλά άλλα και (όπως έγραψα και πριν) τελικώς σπάνια σωζόταν η κατασταση... Στα 7 (παρότι μόνο παιχνίδι εχω βαλει απο εφαρμογες πραγματικά "βαριάς κατηγορίας") η πιο βαρια εφαρμογη αν τρέχει, μπορείς να τρέξεις και άλλα πραγματα χωρις να κολλανε (όπως μου συνέβαινε εμένα στα ΧΡ παλιοτερα βεβαια*, τώρα απλα αργουν λιγο και ξεκολλανε όλα μαζι) και το σημαντικό είναι ότι το συστημα δε χανει τον έλεγχο και μπορεις να κανεις τερματισμο της hanged μέσω του task manager χωρις άλλα side effects. Στα ΧΡ με θυμαμαι πάντα ακόμα και όταν κάτι που κόλλαγε τελικά κατάφερνα να το κλείσω, πάντα μετα το crash το συστημα δεν ετρεχε σωστά... Αυτα δεν τα εχω συναντησει ακόμα. Εδώ βέβαια έχω καταληξει να λεω για σταθεροτητα ενω ξεκίνησα για ταχύτητα  ;D ;D ;D αλλά αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι και τα 2 φαίνονται να είναι αποτέλεσμα σωστου scheduling και εκμεταλλευσης υλικου (για τις επιδοσεις). Και για να γυρίσω στο πρώτο μου παραδειγμα, ναι στα 7 όταν ανοιγεις ταυτόχρονα Firefox & thunderbird & Writer & ότι άλλο θες πανε και πιο γρηγορα και είναι σαφες ότι πάνε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ. Και για αυτό πάνε και πιο ΓΡΗΓΟΡΑ (αναλογικα, δε λέμε να έχεις ανοιξει 100 στα 7 και 2 στα ΧΡ :P)

Καθομαι και καιγομαι μου φαινεται  ;D ;D

*μετα το format και το φρεσκο install επίτηδες δεν εχω βαλει πραγματικα βαριες εφαρμογες πλην παιχνιδιων τα οποία όμως γενικά δεν επηρεάζουν τα services και τα άλλα tasks του συστηματος, ενώ επαγγελματικα εργαλεια σχεδον παντα εγκαθιστουν και ενα σωρο άλλα tools που εκτελούνται by default... και επεμβαίνουν και περισσότερο στο συστημα αναλογα την περιπτωση. Μεχρι να ανοιξεις παιχνιδι λοιπόν, και τα δικα μου ΧΡ πετανε (σε ...Notepad ;D, Windows Explorer, πασιεντζες, Φωφη, Burning Studio, αλλά αν τα ανοιξεις ολα ταυτοχρονα χανεται η μπαλα για λίγα secs μεχρι και το mouse παει σπαστά... ;) )

Alchemist είπε:
Θεωρείς ότι είναι εφικτό να βγάλεις ένα λειτουργικό σύστημα που να έχει μηδενικά bugs από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας; Τί είδους beta testing πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο;
άλλο πράγμα "μηδενικά bugs", κι άλλο "όσα έχουν συνήθως τα λειτουργικά της ΜΣ"

δεν θυμάμαι πoιο λειτουργικό ήταν που ή ίδια η ΜΣ δήλωνε σε ιστοσελίδα της πως υπήρχαν ένας τετραψήφιος αριθμός "known bugs"

εξάλλου τα λειτουργικά τους με το κακό ψυχρό κι ανάποδο DLL υποσύστημα που έχουν και διαιωνίζουν (!!)  αργά ή γρήγορα απαιτούν φόρματ

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
bloody_sunday είπε:
...μπορεί να έχει ένα φρέσκο install των Win7RC από ένα φρέσκο install των XP?

...

Όσες φορές έχω δει τα XP σαν φρέσκα install (ειδικά σε μοντέρνα μηχανήματα), αυτά πετάνε.

...
Και τι είναι τα installations για να χαλάνε και να χάνουν τη φρεσκάδα τους? Αυγά? Γιαούρτια? Στάρλετ του σινεμά?  :)

Ωραία εξελίσεται η κουβέντα. Θα ήθελα περισσότερες μαρτυρίες από beta testers των 7 αφου εγώ αποφάσισα να μην ασχοληθώ καθόλου με τα Vista και να πηδήξω μια έκδοση. Ετσι παραμένω με το παλιο μου laptop, με XP που μολις επανεγκατέστησα, αφού τρέχουν τρια απροβλημάτιστα χρόνια μονιμα συνδεδεμένα στο ίντερνετ και με αρκετά σκουπίδια εγκατεστημένα. Τωρα παλι πετάει ο "λάπτον" με όσες εφαρμογές απαιτούνται για την καθημερινή μου χρήση. Ο επόμενος προβλέπεται κατα τα Χριστούγεννα μεριά με τα 7.

Παρακαλώ όσους δεν αφορά η κουβέντα να αποφεύγουν το hate talk Mac / PC.

disclaimer: δεν είμαι windows user.πάντα κρατάω μικρό καλάθι.

harilatron είπε:
Και τι είναι τα installations για να χαλάνε και να χάνουν τη φρεσκάδα τους? Αυγά? Γιαούρτια? Στάρλετ του σινεμά?  :)
To πρόβλημα δεν είναι ο χρόνος ημιζωής της....φρεσκάδας των windows.To πρόβλημα βρίσκεται ανάμεσα στην καρέκλα και τον υπολογιστή  :)

(Π.χ. χαζό bug: έχω εγώ τον admin account και έχω και ένα άλλο απλό λογαριασμο, για τη μανα μου/την κοπελα μου π.χ., και σβήνω μια συντομευση του Desktop που έχει δημιουργήσει με την εγκατασταση του ενα προγραμμα, ε σβηνεται και στο Desktop του άλλου λογαριασμου με τον οποίο έχουν έτσι κι αλλιώς άλλες συντομευσεις και εργαλεία  ??? Ότι να'ναι...)
Aυτό δεν είναι bug των windows,αλλά λάθος του ανθρώπου που έφτιαξε τον Installer του προγράμματος που εγκαθιστάς.Πιθανότατα η μόνη συντόμευση που φτιάχνει είναι στο "C:\Users\Public\Desktop",το αντίστοιχο "Documents αnd Settings\All users\Desktop" των XP.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι αν έχει κάνει κάποιος σύγκριση κατανάλωσης πόρων σε ίδια μουσικά projects και κατά πόσο καλά συμπεριφέρονται τα win7 σε μικρά latency σε σχέση με τα xp.

roybatty είπε:
Aυτό δεν είναι bug των windows,αλλά λάθος του ανθρώπου που έφτιαξε τον Installer του προγράμματος που εγκαθιστάς.Πιθανότατα η μόνη συντόμευση που φτιάχνει είναι στο "C:\Users\Public\Desktop",το αντίστοιχο "Documents αnd Settings\All users\Desktop" των XP.
Πιθανότατα έχεις δίκιο.

Και πάλι όμως, δεν είναι τελείως χαζό να υπάρχει τέτοια διαρθρωση; Δλδ αυτό περισσότερο μπλεκει τα πραγματα παρα τα απλοποιεί. Το μόνο που μπορω να σκεφτω ότι εξυπηρετει θεωρητικα είναι όταν κατι εγκαθισταται για ολους τους χρηστες να μην υπαρχουν ξεχωριστα links σε καθε φακελο χρηστη... Αλλα μιλάμε για λίγα byte, ήμαρτον!

Φαίνεται ανήκεις στην υπερτυχερη κατηγορία (εγω δεν ξερω κανεναν) που δεν έχει slow-downs και μεγαλύτερα boot & response times όσο περναει ο καιρός!  ;D ;D

Εμένα πάλι (2.5 χρονια τα ειχα τα ΧΡ και μονο αυτα χρησιμοποιουσα τοτε) μήνα με το μήνα, αργά αργά το διάστημα από τη στιγμη του boot και μετα το log-in, μέχρι ο υπολογιστης να ειναι ετοιμος χωρις άλλες αναμονες είχε φτασει τα 3 λεπτα, και εχω δει και πολυ χειροτερα...

koraxprs είπε:
Φαίνεται ανήκεις στην υπερτυχερη κατηγορία (εγω δεν ξερω κανεναν) που δεν έχει slow-downs και μεγαλύτερα boot & response times όσο περναει ο καιρός!  ;D ;D

Εμένα πάλι (2.5 χρονια τα ειχα τα ΧΡ και μονο αυτα χρησιμοποιουσα τοτε) μήνα με το μήνα, αργά αργά το διάστημα από τη στιγμη του boot και μετα το log-in, μέχρι ο υπολογιστης να ειναι ετοιμος χωρις άλλες αναμονες είχε φτασει τα 3 λεπτα, και εχω δει και πολυ χειροτερα...
διάβασε λίγο πιο προσεκτικα το μέιλ του χαρίλατρον...  ;)

γράφει πως τα ΕΠΑΝεγκατέστησε, παρότι έτρεχαν

και λίγο παρακάτω γράφει πως τώρα πετάνε αφού έχουν ΜΟΝΟ τις απαραίτητες εφαρμογές

δηλαδή κλασσική περίπτωση, τα ΧΡ είχαν βαρύνει τρελά και αναγκάστηκε να τα ξαναστήσει

gdevelek είπε:
διάβασε λίγο πιο προσεκτικα το μέιλ του χαρίλατρον...   ;)

γράφει πως τα ΕΠΑΝεγκατέστησε, παρότι έτρεχαν

και λίγο παρακάτω γράφει πως τώρα πετάνε αφού έχουν ΜΟΝΟ τις απαραίτητες εφαρμογές

δηλαδή κλασσική περίπτωση, τα ΧΡ είχαν βαρύνει τρελά και αναγκάστηκε να τα ξαναστήσει
...λέει ο Yameth!  8) 8)  :P :P  ;D ;D ;D

harilatron είπε:
Νομιζω οτι αυτο εχει σχεση με το ΝTFS και πιο συγκεκριμενα με το MFT το οποιο μεγαλωνει και γινεται corrupted με τον καιρο, οσο γινονται εγγραφες/διαγραφες στο partition. Γιαυτο αμα δεις, προτεινουν εγκατασταση σε αλλο partition το λειτουργικο, σε αλλο τα προγραμματα, σε αλλο documents, downloads, temp, cache κτλ....

koraxprs είπε:

Όντως ανήκει σε αυτήν την κατηγορία... Έχει Mac! Κακά τα ψέμματα, όσο πίσω από τα windows υπάρχουν πράγματα όπως η registry, ο άθλιος Windows Explorer (όχι ότι ο Finder στο OSX είναι πολύ καλύτερος) και η κάκιστη διαχείρηση μνήμης (που πάνε να διορθώσουνε με απαράδεκτες υπηρεσίες τύπου superfetch), οι χρήστες τους θα ονειρεύονται τη μέρα που το μηχάνημα τους θα συμπεριφέρεται όπως την μέρα που πρωτοεγκαταστάθηκαν. Γιατί πλέον με σχεδόν 3 χρόνια στο Mac, αναβάθμιση (χωρίς φορμάτ) από Tiger σε Leopard, κρατώντας τα πάντα όπως τα είχα στο Tiger, το μόνο που έχει αλλάξει στο Mac μου είναι ο ελεύθερος χώρος του σκληρού. Και άμα κάποια στιγμή δείξει κουρασμένο, υπάρχει το "sudo periodic daily weekly monthly".

Όσο λοιπόν εκεί στη Microsoft δεν σχεδιάζουν τα windows από την αρχή, χωρίς τη σαβούρα που είχε στο παρελθόν (ΕΙΔΙΚΑ ΤΗ REGISTRY), τότε Mac OSX for me...

Έχω τρεις υπολογιστές, ένα desktop που είναι στο πατρικό μου και δεν χρησιμοποιείται πια, ένα αρχαίο λαπτοπάκι 6 ετών και ένα πιο νέο που μου έχει δώσει το εργαστήριο του πανεπιστημίου που δουλεύω. Εγκατάσταση XP έχουν να δουν τουλάχιστον 2 χρόνια το καθένα (εκτός από αυτό του εργαστηρίου που είναι πιο καινούργιο). Απλά δεν τους αλλάζω τα φώτα στις εγκαταστάσεις, τους βάζω ορισμένα συγκεκριμένα προγράμματα που χρησιμοποιώ, τα κρατάω πολύ ελαφρά χωρίς να τα σκαλίζω συνεχώς, με λίγα λόγια τα φροντίζω κι έτσι με φροντίζουν κι αυτά. Όμως πιστεύω ότι θέλει πείρα κι έλλειψη διάθεσης μαστροχαλαστή για να τα έχεις έτσι.

Edit: Έγινε έκκληση προηγουμένως να μην μετατραπεί το θρεντ στον υπ'αριθμόν 34.852 ανεγκέφαλο καφενέ του στυλ Mac εναντίον PC. Αν έχετε πράγματι τη διάθεση και το χρόνο για κάτι τέτοιο, θα το κάνετε σε άλλο θρεντ που θα μεταφερθούν τα ποστ σας.

δεν μπορούμε να επωμιζόμαστε εμείς την ευθύνη επειδή εγκαθιστούμε πολλές εφαρμογές... η MS φταίει που οπως έγραψε ένας φίλος παραπάνω επιμένει να διαιωνίζει  καταδικασμένες πρακτικές αλλάζοντας κυρίως το GUI  και φυσικά την ταμπέλα

έχει δίκιο ο gdevelek. Bloody κι εγω το ίδιο προσπαθουσα να κανω, αλλά όταν για λόγους σπουδών χρειαζεται να εγκαθιστας πραγματα όπως το OrCAD (νομίζω ότι είναι ό,τι πιο απαραδεκτο έχω δει ως τωρα), SQL Server, Visual Studio και τέτοια, καταλαβαίνεις ότι ξεφευγει το πραγμα... Και εννοειτα ότι είχα 2 registry cleaners που βγαζανε δουλεια μεν, αλλά και πάλι αργουσε (WinASO & Ashampoo WinOptimizer για την ιστορία...).

Το θέμα είναι ότι η MS πλεον δε νομίζω ότι μπορει να αλλαξει πρακτικη, κι αυτό λόγω της εμπορικότητας που έχει. Καλώς ή κακώς προσφέρει ένα ΑΡΙ και ένα τρόπο που λειτουργεί το σύστημα (registry). Για να τα αλλάξει τελείως αυτά τι επιλογές έχει; Αν καταργήσει τη registry θα αλλάξει όλη η δομή και ο τρόπος λειτουργίας των προγραμματων και θα στραφεί σε κάποια παραλλαγη της ιδεας του Filesystem Hierarchy Standard (δε βλεπω τι αλλη επιλογη υπαρχει) και ότι υπαρχει μεχρι τωρα γραμμενο για Win (όχι μόνο από τη Μ$, αλλά από όλους τους developers παγκοσμιως) πρεπει να γινει απο την αρχη... Καταλαβαίνετε ότι αυτό δε γίνεται  :) Επομένως λογικό είναι να προσπαθει να βελτιωσει την υπαρχουσα δομή και όχι να την εγκαταλείψει... Μένει να δούμε στο τέλος της testing περιόδου πως θα είμαστε από slow down στα win7.

Και για να ρίξω κι εγώ το flame μου  ;D ;D θανοκαστερ κι εγω ανηκω σε αυτή την κατηγορία (και όποιος άλλος έχει Unix-based) γιατί έχω Debian και παρα τα ήδη 2000 εγκατεστημενα πακέτα (που κάποια είναι και broken  ;D ;D) το boot και η απόκριση δε μεταβάλλονται ούτε με τις εγκαταστασεις ούτε με το χρόνο  ;D ;D ;D  :P :P :P :P :P

(με ύφος 6χρονου που κομπαζει τα παραπάνω  ;D ;D :P :P :P )

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα