• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Σχόλια για την επικείμενη κυκλοφορία των Windows 7

gdevelek

Νέο μέλος
22 Ιουνίου 2003
7,701
0
0
yameth είπε:
Παρα τη φημολογία για την κυκλοφορία των Windows 7 τον επόμενο Δεκέμβριο, η Microsoft ανακοίνωσε επισήμως ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θα εμφανιστεί στα ράφια 22 Οκτωβρίου. Φαίνεται ότι η ανάπτυξη του νέου λειτουργικού έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, και έτσι επιτρέπει στη Microsoft την κυκλοφορία του αρκετά νωρίτερα.
H A-testing έκδοση θα έχει ολοκληρωθεί ως τότε

το B-testing θα το αναλάβουν - ως είθησται - οι χρήστες   8)

ααααα, ωραίο πράμα να έχεις άτομα που πληρώνουν για να κάνουν το Β-testing για το προϊόν σου...

Last edited by a moderator:
gdevelek είπε:

το B-testing θα το αναλάβουν - ως είθησται - οι χρήστες   8)

ααααα, ωραίο πράμα να έχεις άτομα που πληρώνουν για να κάνουν το Β-testing για το προϊόν σου...
Θεωρείς ότι είναι εφικτό να βγάλεις ένα λειτουργικό σύστημα που να έχει μηδενικά bugs από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας; Τί είδους beta testing πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο;

Alchemist είπε:
Θεωρείς ότι είναι εφικτό να βγάλεις ένα λειτουργικό σύστημα που να έχει μηδενικά bugs από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας; .....
Οχι, ασφαλώς, κάτι τέτοιο δεν γίνεται.  8)

(Μουάχαχαχαχαααααααααααααααα  :))

harilatron είπε:
Οχι, ασφαλώς, κάτι τέτοιο δεν γίνεται.  8)

(Μουάχαχαχαχαααααααααααααααα  :))
Να σας θυμίσω κύριε καθηγητά τα πάμπολλα bugs που είχε το Leopard όταν πρωτοβγήκε και μέχρι να βγάλει το πρώτο update η Apple; Ε, ε; :P

Σαν χρήστης Mac (και μιλώντας πλέον εκ του ασφαλούς), χαιρετίζω την καινούργια έκδοση των Windows, και σας ευχομαι καλή δύναμη

Μουάχαχαχαχαααααααααααααααα

Πάντως τα Windows 7 έχουν ΚΛΕΨΕΙ το λογισμικό του Μακ OSX. Και spotlight βάλανε, και dock, ντάξει οκ...

Αλλά καλά κάνουν, αφού δεν πρόκειται να πιάσουν τα Μακ, ας τους μοιάσουν όσο μπορούν...

(Αυτό όμως που τα Μακ πάνε να γίνουν pc και τα PC να μετατραπούν σε Μακ δεν το καταλαβαίνω...)

christabel_ είπε:
Πάντως τα Windows 7 έχουν ΚΛΕΨΕΙ το λογισμικό του Μακ OSX. Και spotlight βάλανε, και dock, ντάξει οκ...
Garageband όμως??????????

christabel_ είπε:
(Αυτό όμως που τα Μακ πάνε να γίνουν pc και τα PC να μετατραπούν σε Μακ δεν το καταλαβαίνω...)
Μάλλον επειδή όσο τα Mac ήταν Mac:

1) ήταν πανάκριβα (τώρα είναι απλώς τσιμπημένα)

2) το ποσοστό τους στην αγορά ήταν μικρότερο κι από τα εκλογικά ποσοστά του Βασίλη Λεβέντη

3) τα πλασάρανε ως επαγγελματικά εργαλεία και όχι ως lifestyle items οπότε ελάχιστους ενδιέφεραν

4) τα συμβατά με Mac προγράμματα μπορούσαν να μετρηθούν στα δάχτυλα των χεριών

Μπορώ να σκεφτώ και άλλα, δεν είναι όμως αυτό το point του θέματος νομίζω...

Alchemist είπε:
Μάλλον επειδή όσο τα Mac ήταν Mac:

1) ήταν πανάκριβα (τώρα είναι απλώς τσιμπημένα)

2) το ποσοστό τους στην αγορά ήταν μικρότερο κι από τα εκλογικά ποσοστά του Βασίλη Λεβέντη

3) τα πλασάρανε ως επαγγελματικά εργαλεία και όχι ως lifestyle items οπότε ελάχιστους ενδιέφεραν

4) τα συμβατά με Mac προγράμματα μπορούσαν να μετρηθούν στα δάχτυλα των χεριών

1) Ήταν επαγγελματικά εργαλεία συγκεκριμένων κλάδων, άρα κανένας δεν συζήταγε τη τιμή τους αφού δεν υπήρχαν άλλα. Να θυμίσω ότι στη Ελλάδα όταν εμφανίστηκαν τα Mac για γραφικές τέχνες, ήταν τα μόνα που είχαν ειδικά προγράμματα (η Adobe τότε δεν έβγαζε Pc Versions, Photoshop δεν υπήρχε για Pc...και για να μην ξεχνιώμαστε το Photoshop άλλαξε τον κόσμο και ούτε ελληνικές γραμματοσειρές (για Dtp) υπήρχαν

2) Όχι η μετοχή τους. Aλλά και αυτός δεν είναι κανόνας...ας πούμε το 90% του Γαλλικού δημοσίου, έχει Μac

3) Όπως 1, αλλά και σαν lifestyle items να τα πάρεις, πάλι κάνουν τη διαφορά (βλέπε Iphone...)

4) Βλέπε Adobe

Alchemist, πάω για ύπνο, αφήνω τον harilatron στη θέση μου

Ξέρει κανείς αν στα windows 7 θα υπάρχει ενσωματωμένο utility για να αναβοσβήνεις τους ανεμιστήρες?

Επίσης:

Fender ή Gibson?

Maple, rosewood, ή έβενος?

Πιστεύω ότι η αλήθεια βρίσκεται στο τρίπτυχο Mac-fender-maple. Όλα τα άλλα είναι χαζομάρες.

ΟΚ παίδες, θα προσπαθήσω να μιλήσω σοβαρά και πέραν πλάκας τώρα, θα μου επιτρέψετε ελπίζω.

Εδώ και ένα εύλογο χρονικό διάστημα χρησιμοποιώ τα Windows 7. Έστησα εδώ και κάποιους μήνες την 32-bit beta version σε ένα virtual machine στο VMWare Workstation και πριν κανένα τριβδόμαδο έβαλα και την 64-bit RC version σε ένα test μηχάνημα.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα κατά την εγκατάσταση, τους drivers και τα συναφή. Όλα δούλεψαν από την πρώτη στιγμή και με ιδιαίτερα ικανοποιητική απόδοση (το virtual machine με ένα πυρήνα και 1 Gb RAM πηγαίνει τρένο).

Σε περίληψη, είναι μάλλον μια καλύτερη υλοποίηση των Vista. Τόσο η δόμηση του λειτουργικού όσο και η εμφάνισή του θυμίζουν πολύ έντονα Vista, με κάποιες πολύ χρήσιμες διορθώσεις, π.χ. το βελτιωμένο User Account Control και το πολύ πιο άμεσο μενού για τις βασικές ρυθμίσεις της οθόνης.

Όσο καιρό τα δουλεύω (ομολογώ όχι σε κατάσταση πλήρους φόρτου εργασίας), είναι γρήγορα, σταθερά, δεν έχουν κρεμάσει παρά μόνο σε μία περίπτωση που δοκίμαζα ό,τι μου κατέβαινε και δεν φοβάμαι να πω ότι είναι πραγματικά αξιόλογο λειτουργικό, σαφέστατα καλύτερα από τα Vista.

Το αν να φτάσει το νέο OS να έχει την επιτυχία των XP θα δείξει. Σίγουρα υπάρχουν και κάποια πράγματα που εγώ βρίσκω σπαστικά (τα περισσότερα είναι κληρονομιά των Vista) αλλά σε γενικές γραμμές με έχει αφήσει με πολύ καλές εντυπώσεις. Αν έχει και καλή τιμολογιακή πολιτική η Microsoft για το νέο λειτουργικό, τότε οι πιθανότητες να το αγκαλιάσει το κοινό θα είναι πολλές.

Αυτά από μένα, το αν είναι καλύτερο από OSX δεν θα το απαντήσω γιατί είναι σαν να συγκρίνουμε καρπούζια με φράουλες. Φρούτα και τα δύο, πολύ νόστιμα και τα δύο αλλά παραμένουν διαφορετικά σε τελική ανάλυση.

gdevelek είπε:

το B-testing θα το αναλάβουν - ως είθησται - οι χρήστες   8)
Απλα να επισημανω οτι εχουν ηδη υπαρξει 2 beta testings απο users, ΔΩΡΕΑΝ.

Το πρωτο(Windows 7 Beta) το δοκιμασα κοντα στον ενα μηνα, και μαλιστα εκανα κοντα στη μιαμιση βδομαδα να ξαναbootαρω τα XP απο οταν εβαλα τα 7( τα ειχα σαν dual boot σε δυο partition).

Το δευτερο(Windows 7 Release Candidate) ξεκινησε πριν περιπου 1 μηνα αν δε κανω λαθος, και υποθετω οτι θα περιειχε οτι διορθωσεις κριθικαν αναγκαιες κατα τη διαρκεια της υπαρξης των 7 Beta. Υποθετω οτι μεχρι να κυκλοφορησουν ολοκληρωτικα τελειωμενα, η επισημη και επι πληρωμης εκδοση, θα περιεχονται και οι διορθωσεις που προεκυψαν απο την RC εκδοση.

Προσωπικα, οταν αξιωθω να αγορασω καινουριο μηχανημα, θα το στησω με XP, και θα βαλω στο τωρινο τα 7. Αυτ μεχρι να βγει το πρωτο sp για τα 7, οποτε θα ειναι και πολυ πιο σιγουρα για βασικο λειτουργικο :)

+1 Αlchemist

Χρησιμοποιώ και εγώ τα Win 7 (64bit) από τη beta έκδοση, και εδώ και λίγες μέρες την RC. Λοιπόν, στην RC εξεπλάγην πολύ ευχαριστα... Το βασικό μου λειτουργικό (που ήμουν μέχρι τώρα 70% του χρόνου στο PC) είναι... Debian  :P (μια μίξη βασικά testing & λίγο από sid με custom kernel  ;D ). Έχω και τα ΧΡ Home 32bit SP2 (σε dual-boot) μόνο για παιχνίδια και απειροελάχιστα στοιχειώδη άλλα. (Τα λέω επί σκοπού αυτά) Έτσι τα ΧΡ δεν έχουν ούτε antivirus ούτε τίποτα βαρύ εγκατεστημένο, ούτε αλόγιστα :P updates (έχω επιλέξει εγώ hotfixes &updates που εγκατασταθηκαν) με αποτέλεσμα όταν bootάρει το σύστημα η χρησιμοποιούμενη μνήμη να είναι της τάξης μόνο 165MB/2GB, ελάχιστες διεργασίες (αναλογικά) να τρεχουν και γενικώς ο scheduler δεν έχει και κανα τρελό έργο  ;D Με αυτό το setup λοιπον θεωρούσα ότι τα ΧΡ μου θα ανταποκρίνονται με τον πιο αποδοτικό τρόπο για τη δουλεια που τα ήθελα (gaming), άλλωστε ήταν γνωστό (παντού αυτό διάβαζα και άκουγα) ότι στις μετρήσεις βγαίναν και ταχύτερα, και σταθερότερα των Vista.

Vista δεν είχα ποτέ αλλά τα έχω ζήσει στους υπολογιστες της οικογένειας, γνωστών και φίλων και τους έχω μεγάλη αντιπάθεια, από πριν διαβάσω τις γενικες κακες κριτικες.

Από απλή περιέργεια λοιπόν όταν έμαθα για τα 7 beta, τα έβαλα (κάνοντας το dual-boot triple!) και γενικά δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα (πέραν από κάτι προβλήματα στην εγκατάσταση του bootloader που κατα το ήμισυ οφειλόταν σε δική μου απροσεξία, αλλά το θέμα είναι νομίζω πολύ εξεζητημένο για το τόπικ αυτό) και όλα όσα δοκίμασα και εγκατέστησα απο εφαρμογές που είχα λειτουργούσαν καλά και γρηγορα. Μου άρεσε το γραφικό περιβάλλον Υπήρχαν που και που μικροbugs με την κάρτα δικτύου μου, και το Media Center δε την πάλευε μια, αλλά ενταξει, δεν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα. 8) Την πλάκα όμως την έπαθα με την RC. Ακόμα πιο γρήγορη εκτέλεση εφαρμογών και ανταποκριση του συστήματος παρά την πληθώρα των background tasks που τρέχουν. Εκεί που έμεινα όμως ήταν όταν για πλάκα (και από περιέργεια περισσότερο) εγκατέστησα παιχνίδι που στα ΧΡ σερνόταν. Ε με antivirus να τρέχει, με 1002 άλλες υπηρεσίες (RAM load in after-boot idling aprox. 650-750MB) και με ρυθμίσεις γραφικών υψηλότερες από τα ΧΡ το παιχνίδι έτρεχε κανονικά. Από αυτό λοιπόν πήρα ανάποδες  ;D Τα έχω πουσάρει αρκετά, τους έχω φορτώσει κι άλλες αηδίες και όμως δεν έχουν κρασάρει ποτέ ακόμα (στα ΧΡ αν κρέμαγε βαρια εφαρμογη, κρασαρε και το συστημα στο 90% των περιπτωσεων, στα 7 δε συμβαίνει αυτό). Επίσης είναι νομίζω βελτιωμένη και η ευχρηστία του περιβαλλοντος στον αρχάριο, γενικά μου άρεσε πολύ και δεν το περίμενα, είναι σοβαρό λειτουργικό σύστημα αυτό που έχω δει μέχρι στιγμής (τα παιχνίδια τα έγραψα ως κριτήριο αποδοτικότητας στη διαχείριση resources, όχι ως κριτήριο του συστήματος!) Εκεί που δε μπορώ να πω γνώμη είναι σε σοβαρά επαγγελματικά προγράμματα (CAD, Cubase και τέτοια) τι γίνεται διοτι πολυ απλα δε  χρησιμοποιώ τέτοια. Φανταζομαι όμως πως γενικά καλά θα τρέχουν...

Και στο θέμα της ασφάλειας δεν ξέρω... είναι η οργάνωση γενικά των windows τέτοια που δε νομίζω να γίνεται να μην υπάρχουν ευάλωτα σημεια που απαιτουν antivirus και τετοια. Υπάρχει πάντως σαφώς ενισχυμένος ο multiuser χαρακτηρας αλλά ποτέ δε θα καταλάβω τη λογική που γίνονται οι φάκελοι χρηστών (η μετεξέλιξη των My Documents), και πως μοιραζονται τα δικαιωματα εκτελεσης των εφαρμογων...  Έχει γίνει, μου φαίνεται, αρκετά μπερδεμένο χωρίς να προσφέρει κάτι παραπάνω σε χρηστικότητα ή ασφάλεια...

(Π.χ. χαζό bug: έχω εγώ τον admin account και έχω και ένα άλλο απλό λογαριασμο, για τη μανα μου/την κοπελα μου π.χ., και σβήνω μια συντομευση του Desktop που έχει δημιουργήσει με την εγκατασταση του ενα προγραμμα, ε σβηνεται και στο Desktop του άλλου λογαριασμου με τον οποίο έχουν έτσι κι αλλιώς άλλες συντομευσεις και εργαλεία  ??? Ότι να'ναι...)

Για να κλεισουμε και με την ασφαλεια το Data Execution Prevention feature πιάνει τα πάντα μέχρι στιγμής (δεν έχω δοκιμάσει βέβαια να βάλω μολυσμένο φλασακι και άλλα τέτοια ακραία, είπαμε! Μην πάμε και γυρεύοντας  ;D )

Εν κατακλείδι θεωρώ ότι (και δεν είμαι και καθόλου φαν της M$, αντιθετα μάλιστα, αλλά προσπαθώ να είμαι δίκαιος) η δουλειά που έχει γίνει είναι παραπάνω από αξιόλογη. Η βλακεία τους είναι ότι ενω φτιάξαν έναν πυρήνα που δείχνει πολύ καλός μέχρι στιγμής και είναι και ελαφρύς (MinWin λέγεται όποιος ενδιαφέρεται), αυτό που προωθούν με περηφάνεια είναι ότι "τώρα με το Alt+Tab επιλέγω πιο εύκολα σε πιο παράθυρο θα πάω!" ΕΛΕΟΣ! Αυτη η νοοτροπία είναι νομίζω που τους τα χαλάει όλα, που ο χρηστης είναι χαζός και καλα...

edit: DaveMurrayJr μπορώ να σε βεβαιώσω ότι ΕΙΝΑΙ πιο γρηγορα και πιο σταθερα απο τα ΧΡ (και τρωω ήττα που το λεω αυτό γιατι μου χαλαει τη χρηστικότητα που νομιζα ότι εξασφαλιζα με τα ΧΡ)

koraxprs είπε:
DaveMurrayJr μπορώ να σε βεβαιώσω ότι ΕΙΝΑΙ πιο γρηγορα και πιο σταθερα απο τα ΧΡ (και τρωω ήττα που το λεω αυτό γιατι μου χαλαει τη χρηστικότητα που νομιζα ότι εξασφαλιζα με τα ΧΡ)
Δεν πιστεύω ότι μπορείς να πεις κάτι τέτοιο. Για να κάνεις σύγκριση θα πρέπει να έχεις ακριβώς τα ίδια φρέσκα installs με default services, ακριβώς τα ίδια προγράμματα να τρέχουν από πίσω και το ίδιο hardware. Από τα γραφόμενά σου είδα ότι δεν υπάρχει περιθώριο τέτοιας αξιόπιστης σύγκρισης, χώρια που ένα παλιό install είναι πάντα cluttered (από πλευράς διαχείρισης μνήμης/services/registry/κατακερματισμένων sectors στο σκληρό κλπ) και δεν αποδίδει τα μέγιστα.

Αυτό που θα δεχόμουν πολύ άνετα σαν πιθανότητα είναι ότι θα πηγαίνουν σφαίρα μπροστά στα Vista, αλλά από τη στιγμή που το ένα λειτουργικό (Win7) θα έχει 8/10πλάσια minimum requirements από το άλλο που λες (XP) δυσκολεύομαι εξαιρετικά να πιστέψω αυτό που γράφεις. Κατά τα άλλα χαίρομαι με αυτά που διαβάζω, και θα με ενδιέφερε να τα δω κάποια στιγμή...

koraxprs είπε:
edit: DaveMurrayJr μπορώ να σε βεβαιώσω ότι ΕΙΝΑΙ πιο γρηγορα και πιο σταθερα απο τα ΧΡ (και τρωω ήττα που το λεω αυτό γιατι μου χαλαει τη χρηστικότητα που νομιζα ότι εξασφαλιζα με τα ΧΡ)
Αν και δεν αμφισβητισα ποτε τη σταθεροτητα τους και την ταχυτητα τους, θα διαφωνησω λιγο στη συγκριση με ταXP :)

bloody_sunday είπε:
Δεν πιστεύω ότι μπορείς να πεις κάτι τέτοιο. Για να κάνεις σύγκριση θα πρέπει να έχεις ακριβώς τα ίδια φρέσκα installs με default services, ακριβώς τα ίδια προγράμματα να τρέχουν από πίσω και το ίδιο hardware. Από τα γραφόμενά σου είδα ότι δεν υπάρχει περιθώριο τέτοιας αξιόπιστης σύγκρισης, χώρια που ένα παλιό install είναι πάντα cluttered (από πλευράς διαχείρισης μνήμης/services/registry/κατακερματισμένων sectors στο σκληρό κλπ) και δεν αποδίδει τα μέγιστα.

Αυτό που θα δεχόμουν πολύ άνετα σαν πιθανότητα είναι ότι θα πηγαίνουν σφαίρα μπροστά στα Vista, αλλά από τη στιγμή που το ένα λειτουργικό (Win7) θα έχει 8/10πλάσια minimum requirements από το άλλο που λες (XP) δυσκολεύομαι εξαιρετικά να πιστέψω αυτό που γράφεις. Κατά τα άλλα χαίρομαι με αυτά που διαβάζω, και θα με ενδιέφερε να τα δω κάποια στιγμή...
Όχι bloody, και τα XP είναι fresh install στο ΙΔΙΟ μηχανημα (σε triple boot όπως είπα). Και προγραμματα τα ίδια χρησιμοποιώ. Μόνο που στα 7 έχω antivirus ενώ στα Xp όχι, λόγω της χρήσης που τα θέλω  ;)

edit: Σε αυτό που έχεις δίκιο είναι στο θέμα των requirements. Σε παλιό σύστημα όντως τα 7 δε θα μπαινουν αλλά σε ένα πιο συγχρονο το αξιοποιούν πολύ καλύτερα  ;)

Το eye candy δεν μου ειναι ιδιαιτερα συμπαθες ομως αν ολα τα αλλα ειναι ετσι  οπως τα ευαγγελιζεται η Microsoft ας παει στο΄διαλο.

Και ενα ανεκδοτο με τη Μicrosoft:

-Που ειπες οτι επιασε δουλεια η αδερφη σου?

ΦΙΛΟΣ: "Στη Microsoft"

-Kαι τι ακριβως δουλεια?

ΦΙΛΟΣ: "Kαθαριζει ...windows!"

Το συμπέρασμά σου το εξάγεις από το παιχνίδι που σερνόταν στα XP αλλά τα πήγαινε μια χαρά στα Win7? Για αυτό μπορεί να ευθύνονταν πολλά... Επίσης, πόσο πιο γρήγορη εκτέλεση εφαρμογών και απόκριση του συστήματος μπορεί να έχει ένα φρέσκο install των Win7RC από ένα φρέσκο install των XP? Πόσο μάλλον όταν δεν έχουν τίποτα βαρύ εγκατεστημένο όπως λες? Όσες φορές έχω δει τα XP σαν φρέσκα install (ειδικά σε μοντέρνα μηχανήματα), αυτά πετάνε. Θα μου επιτρέψεις να περιμένω κάποιο άρθρο έμπιστου περιοδικού με νούμερα και μετρήσεις για να σχηματίσω γνώμη...  :)

Trending...

Νέα θέματα