Τα δυο ανωτέρω ποστς μεταφέρθηκαν εδώ από:
http://www.noiz.gr/index.php?topic=169942.0 Όσα πω παρακάτω έχουν συζητηθεί πολλάκις και στο παρελθόν, αλλά φαίνεται πως αυτό χρειάζεται να ξαναγίνει.
Tα περισσότερα από αυτά που γράφεις όχι μόνο είναι εντός θέματος, αλλά τυχαίνει να συμφωνώ και προσωπικά. Όπως έχουμε ξαναπεί, και βέβαια θέλουμε απόψεις, ακόμη και για χιλιοσυζητημένα θέματα, αρκεί αυτές να προσθέτουν κάτι καινούργιο ή έστω τουλάχιστον να προσφέρουν ένα ΑΞΙΟΛΟΓΟ βήμα συζήτησης.
ΟΜΩΣ, για την εκάστοτε συζήτηση υπάρχουν μερικά στάνταρτς που την κρατούν σε ένα επίπεδο (όχι τσατ, όχι στυλ "Καφενείου των Φιλάθλων" όπως σε άλλα φόρουμ, όχι τρόλινγκ - εκτροχιασμοί θρεντς προς άσχετες κατευθύνσεις - τεχνητές εντάσεις, όχι ανούσιες φούσκες-φιγούρες του γραπτού μας λόγου κλπ κλπ).
Αυτή η ποιότητα στις συζητήσεις επιθυμούμε να αντικατοπτρίζεται και στο επίπεδο του φόρουμ γενικά. Το πρώτο ποστ σου που προσπάθησα να καυτηριάσω προηγουμένως ανήκε ακριβώς σε αυτήν την sub-standard κατηγορία. Προσπαθούμε να κρατήσουμε μια ισορροπία μεταξύ χαλαρότητας και ουσίας, με το βάρος όμως στο δεύτερο και
όχι στο πρώτο, και μην αφήνοντας το πρώτο να μετατραπεί σε waste of forum space.
Θα μου πεις, "και πότε ο οποιοσδήποτε θα γνωρίζει ότι αυτό που θέλει να πει είναι sub-standard? Πρέπει δλδ να αυτοφιμώνεται?" Θα σου απαντήσω: "εννοείται όχι - είναι πάντα θέμα προσωπικής επιλογής και εκτίμησης." Όταν όμως μια συζήτηση (τεχνική-φιλοσοφική-μουσική κλπ) είναι φανερό πως εξελίσσεται καλά, θέλω να ελπίζω πως αυτός που νιώθει την ανάγκη να πει "έι, είμαι κι εγώ εδώ και θέλω να συμμετέχω" ΜΠΟΡΕΙ να κάνει μια στοιχειώδη σύγκριση του ποστ του με την αξία των υπολοίπων.
theoctapus είπε:
Έχετε ποτέ βρεθεί σε συζήτηση σε ταβέρνα για το αν το χύμα κρασί είναι καλύτερο από το ακριβό εμφιαλωμένο; Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και εδώ.
(α) Ποτέ δεν έχω βρεθεί σε τέτοια συζήτηση (και πάλι καλά γιατί θα ήταν εντελώς άκυρη, και μίζερο ξόδεμα φαιάς ουσίας και ψυχικής ενέργειας). (β) Σε απολύτως καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να κάνουμε το ίδιο εδώ σε στυλ ταβέρνας, όπως προσπάθησα να εξηγήσω πιο πάνω.
Disclaimer:Εννοείται πως αυτές είναι ως επί το πλείστον προσωπικές απόψεις, και πως τον μόνο που αντιπροσωπεύουν με βεβαιότητα είναι εμένα και όχι πχ. την πολιτική του φόρουμ.