Λοιπόν,επειδη με τις elixir εβγαλα 4ωρη πρόβα κ ειναι ακόμα σαν να μπηκαν μόλις κ επειδή θα κανω λογικά πραπάνω καιρό για να τις αλλάξω,θα διατυπώσω συνοπτικά συμπεράσματα.
Θα ηθελα να το κανω αυτο μετα το τελος του τεστ,οπου θα δοκιμασω ακομα σίγουρα τις La Bella,τις Elixir phosphor bronze κ ο,τι αλλες παρει το μάτι μου ( κ η τσεπη μου),αλλά κάποια ζητήματα στα οποία έχω καταλήξει νομίζω ειναι δύσκολο να καταρριφθούν.Μερικά για πολλούς ίσως ειναι αυτονόητα,αλλα ας είναι.
1)Οι διαφορες χορδές μεταξύ τους εχουν τεραστιες διαφορές : στον ήχο,στη διάρκεια ζωής και στην αίσθηση.
2)Καλύτερες απο τις Rotosound στο θεμα του ήχου,δεν πιστεύω οτι θα βρω.Οψόμεθα...
3)Καλύτερες απο τις elixir στο θέμα "διαρκεια ζωής" δεν υπαρχει περίπτωση να υπάρχουν.Ο ηχος τους ειναι αξιοπρεπής πανω σε μια φτηνή κιθάρα (το λένε τα κλιπς κ ο γέροντας) κ πλέον για την περίπτωση μου (φονικός ιδρώτας),για χρήση σε πρόβες κ γρατζούνισμα, ειναι μονόδρομος.Για ηχογραφήσεις,αν εχω τη δυνατότητα θα βαζω καποιες αλλες κ θα παρακαλάω να βγει το παίξιμο απο τα πρώτα takes,γιατι μετα απο 1 ωρα δεν θα παλεύονται.
4)οι webstrings δεν υπάρχουν.
5)Στην επομενη αγορά ακουστικής κιθάρας,αν ενδιαφερεστε σοβαρα για καποια,ο μονος τροπος να την ακουσετε πως πραγματικά παίζει είναι να τις βάλετε καινουριες χορδες (σε μια αγορα 500-1500ε δεν ειναι ρίσκο να "πεταξετε" 6-15ε).Μπορει την προηγουμενη μερα να εχω παιξει εγω κ να την εχω καταστρεψει.