- Πόντοι
- 2,368
Οντως...δεν θα μπορεις να ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΣΑΙ οτι εχεις...καλυτερο ηχο επειδη τα πεταλια σου ειναι true by pass...... :Ολα τα boss δεν ειναι true by pass άρα απο αυτό και μόνο
θα αντιμετωπίζεις στο μέλλον προβλήματα.

Οντως...δεν θα μπορεις να ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΣΑΙ οτι εχεις...καλυτερο ηχο επειδη τα πεταλια σου ειναι true by pass...... :Ολα τα boss δεν ειναι true by pass άρα απο αυτό και μόνο
Απ'όσο έχω δουλέψει και έχω δει σχετηκά με τα level και τα gain είναι θέμα πόσο gain αλλά και πόσο θα ισοροπίσει το καθαρό του ενισχυτή με το πετάλι.harilatron είπε:Εννοείται ότι όλα αυτά τα ρυθμίζεις σε καθαρό κανάλι.
Οι στάθμες είναι κρίσιμες. Όπως αναφέρθηκε, πιθανώς θα χρειαστεί να δώσεις volume στον ενισχυτή όταν κόψεις το level του MZ.
Μιας και ο φίλος μήλισε για προβλήματα των boss λόγο έλειψης truebypass.Superfunk είπε:Οντως...δεν θα μπορεις να ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΣΑΙ οτι εχεις...καλυτερο ηχο επειδη τα πεταλια σου ειναι true by pass...... :![]()
Απ'όσο λέει εδώ στον υπάρχον ήχο του ΜΖ θέλει να ανοίγει το OD για boostάρισμα για να δώσει και μια "γλυκάδα" του OD στο ΜΖ.hotspur είπε:Όταν παιζω ρυθμικα εχω ανοιχτο μονο το Metal zone. Όταν παιζω σολο μαζι με το Metal zone παταω και το Overdrive θέλοντας να μου δωσει κατα κυριο λογο παραπανω ενταση και λιγο smooth στον ηδη υπαρχοντα ηχο. Άρα ναι ειναι ανοιχτα και τα 2 οπως ειπες. Και ναι οντως γινεται μπαχαλο...
Ε, αφού θέλει να παίξει μέταλ,harilatron είπε:Είναι το γνωστό φαινόμενο τόουν σάκην.![]()
Είναι θέμα ποιότητας buffer τα boss ως γνωστόν έχουν καλό buffer άντε αξιόλογο για να μην γίνουμε υπερβολικοί.P.Sotiropoulos είπε:Είπαμε κάτι και έπεσαν όλοι να μας φάνε....
Δεν υπάρχει θέμα φαντασίωσης οσο αναφορά το true by pass
αλλά πραγματικότητας.
Αν στο rig έχεις 6 buffered πετάλια και καμιά 10αρια μέτρα καλώδιο
η εμπέδιση εισόδου κάθε πεταλιού δε θα σου επιρεάσει το σήμα στο τέλος, λέω τώρα...
ΣΑΚΗΣ yeah!!!!!!! ;D ;D ;D ;Dbloody_sunday είπε:Ε, αφού θέλει να παίξει μέταλ,
το τόουνην μάλλον δεν θα βοηθήσει... ;D![]()
@Sotiropoulos: αυτό είναι σωστό που λες (και προτέρημα - όχι ελάττωμα), αλλά γιατί να αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω έλλειψης true bypass από όλα τα Boss όπως είπες πριν? Και ποια σχέση έχει με το θέμα μας? (Στο οποίο συνιστώ κι εγώ το Μέταλ Ζονκ τελευταίο, με καθαρό ή ελαφρά βρώμικο boost ελαφριάς έντασης από το od για τα leads).
Εγω δεν χρησιμοποιω πεταλακια,κανα...2-3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ κιθαριστες που χρησιμοποιουσαν/χρησιμοποιουν/θα χρησιμοποιουν buffered πεταλια ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα εχουν προβλημα παντως...kbasilis είπε:Μιας και ο φίλος μήλισε για προβλήματα των boss λόγο έλειψης truebypass.
Εσύ(Sf) δεν έχεις ένα drive της boss από το 70-80 (δεν θυμάμαι καλά)χωρίς κανένα πρόβλημα?
Superfunk είπε:Εγω δεν χρησιμοποιω πεταλακια,κανα...2-3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ κιθαριστες που χρησιμοποιουσαν/χρησιμοποιουν/θα χρησιμοποιουν buffered πεταλια ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα εχουν προβλημα παντως...
@sotiropoulos
κανε ενα search στο ΝΟΙΖ για το θεμα εχει αναλυθει καμμια 300αρια φορες...και εχουν ειπωθει ολες οι αποψεις,δεν ειναι αναγκη να λεμε συνεχεια τα ιδια και τα ιδια..
καμμια ειρωνια,κανε search ,εχουν ειπωθει πολυ ενδιαφεροντα πραγματα στο παρελθονΛοιπόν για να μη λέμε τα ίδια και τα ίδια.... και επειδή διακρίνω ειρωνία και υποδείξεις του τύπου κάνε κανα search.
ναι αλλα του ειπες οτι ΚΑΠΟΤΕ θα αντιμετωπισει προβλημα,εκτος κι αν δεν καταλαβαμε σωσταΣτο παλικάρι πρότεινα ενα πετάλι με boost και απλά είναι true by pass,
ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν είπα οτι πρόβλημα που αντιμετωπίζει οφείλεται στο οτι δεν είναι ΤΒ το
πετάλι του για να καταλαβαινόμαστε.
Ολα τα boss δεν ειναι true by pass άρα απο αυτό και μόνο
Άρα εσύ ήθελες OD κύριο ήχο στα σόλα σου απλά ψιλόξυράφι,τέλος πάντων το θέμα είναι πως βολεύτηκες.hotspur είπε:Λοιπόν παιδιά, δοκίμασα ότι απάντηση μου δώσατε και τελικά έχουμε τα εξής:
Κιθάρα, κουρδιστήρι, mz, od, ενισχυτής. Αυτή η συνδεσμολογία ήταν η καλύτερη με το turbo του od στο off και σχεδόν 0 το gain. Έβαλα και το tone του Od να είναι όσο ποιο κοντα στον ήχο του mz.
Επίσης, σκέφτομαι να βάλω και το noise suppressor της Boss. Σε ποιο σημείο μου προτείνετε να το βάλω? Φαντάζομαι στο τέλος...
Το είχε εξηγήσει ο άνθρωπας από την αρχή και με τη λογική αυτή ακριβώς απαντήσαμε οι περισσότεροι:kbasilis είπε:Άρα εσύ ήθελες OD κύριο ήχο στα σόλα σου απλά ψιλόξυράφι,τέλος πάντων το θέμα είναι πως βολεύτηκες.
...
Πες μου kbasillis, διαβάζεις τι γράφουν οι άλλοι ή έτσι ορμάς στο θέμα?.... ενώ εγώ θελω ο ήχος των lead να διαφέρει ελάχιστα σε σχέση με τα ρυθμικά και να ανεβαινει ελαχιστα η ένταση.
...
Διαβάζοντας αυτό που έχει γράψει ο φίλοςharilatron είπε:Το είχε εξηγήσει ο άνθρωπας από την αρχή και με τη λογική αυτή ακριβώς απαντήσαμε οι περισσότεροι:Πες μου kbasillis, διαβάζεις τι γράφουν οι άλλοι ή έτσι ορμάς στο θέμα?![]()
Ο ήδη υπάρχον ήχος είναι του ΜΖ και από μπροστά(προς κιθάρα) το OD θα του δώσει την ένταση και την γλύκα του OD με κύρια χροιά να παραμένει το ΜΖ(λόγο της θέσης του),σύμφωνα με αυτά που ζητάει.Όταν παιζω ρυθμικα εχω ανοιχτο μονο το Metal zone. Όταν παιζω σολο μαζι με το Metal zone παταω και το Overdrive θέλοντας να μου δωσει κατα κυριο λογο παραπανω ενταση και λιγο smooth στον ηδη υπαρχοντα ηχο. Άρα ναι ειναι ανοιχτα και τα 2 οπως ειπες. Και ναι οντως γινεται μπαχαλο...