Σύνδεση καμπίνων σε σειρά

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,213
Short βερσιον: Πως μπορω να συνδεσω 2 καμπινες των 8ohm ωστε να εχω 4ohm σε ενα live?

Long βερσιον: Εχω τον mv50 clean ως βασικο ενισχυτη. Στις προβες τον εχω στη μεση, στα 25 watt, και ειμαι σε επιπεδα δυνατου ντραμερ. Σχεδιαζονται καποια live σε μικρα μαγαζια. Ελεγα να μη βαλω μικροφωνο, αλλα να χρησιμοποιησω τη καμπινα μου 1x12 ως βασικη πηγη ηχου. Εαν δεν ειναι αρκετη, ισως να εβαζα και μια δευτερη που εχω για ενισχυση. Θα ειναι συνολο στα 4ohm, αρα 50 watt ο ενισχυτης, η ενταση δεν θα λειψει και θα εχω λιγοτερο breakup.

1. Πως συνδεω μια 1x12 με μια αλλη 1x12. Αμφοτερες εχουν ενα input απο πισω.

2. Πως συνδεω μια 1x12 με μια 2x12. Η τελευταια εχει δυο input των 16 ohm και με διακοπτη γινεται 1x 8ohm. Εαν το εχω στα 8 ohm και συνδεσω τη δευτερη καμπινα στο δευτερο input κανω δουλεια?

Short βερσιον: Πως μπορω να συνδεσω 2 καμπινες των 8ohm ωστε να εχω 4ohm σε ενα live?

Long βερσιον: Εχω τον mv50 clean ως βασικο ενισχυτη. Στις προβες τον εχω στη μεση, στα 25 watt, και ειμαι σε επιπεδα δυνατου ντραμερ. Σχεδιαζονται καποια live σε μικρα μαγαζια. Ελεγα να μη βαλω μικροφωνο, αλλα να χρησιμοποιησω τη καμπινα μου 1x12 ως βασικη πηγη ηχου. Εαν δεν ειναι αρκετη, ισως να εβαζα και μια δευτερη που εχω για ενισχυση. Θα ειναι συνολο στα 4ohm, αρα 50 watt ο ενισχυτης, η ενταση δεν θα λειψει και θα εχω λιγοτερο breakup.

2. Πως συνδεω μια 1x12 με μια 2x12. Η τελευταια εχει δυο input των 16 ohm και με διακοπτη γινεται 1x 8ohm. Εαν το εχω στα 8 ohm και συνδεσω τη δευτερη καμπινα στο δευτερο input κανω δουλεια?

θεωρητικά παράλληλα.

Αλλά άγνωστο πως είναι συνδεδεμένα τα inputs.

Θα πρέπει να δεις που πανε τα καλώδια, αν και επίσης θεωρητικά κάθε καμπίνα έχει δυό ακροδέκτες πολύ απλά.

Μιλησα με τον φιλο που μου φτιαχνει πεταλια. Για παραλληλη συνδεση υπαρχουν αυτες οι ετοιμες λυσεις. 

Διαλεγω και παιρνω... Screenshot_20181030-223531_Viber.jpg

Screenshot_20181030-223630_Chrome.jpg

το κουτακι δινει ολες τις επιλογες και ειναι πιο γερο και σιγουρο.

Με έναν από τους τρόπους που ανέφερες πιό πάνω, καλώδιο ή κουτάκι.
Το άθροισμα της ωμικής αντίστασης, θα εξαρτηθεί από τον τρόπο συνδεσμολογίας, σε σειρά ή παράλληλα.

Απο παλιό μου άρθρο:

Οι πιο διαδεδομένοι τρόποι σύνδεσης είναι σε σειρά και παράλληλα.Σε σειρά είναι όταν το δεύτερο συνδέεται αμέσως μετά το πρώτο.
index.php
Παράλληλη σύνδεση είναι όταν π.χ. ο ενισχυτής έχει 2 εξόδους και το καθε μεγάφωνο συνδέεται σε διαφορετική ή όταν απο την έξοδο τα καλώδια μοιράζονται ως εξής: 
index.php
Οταν συνδέουμε τα μεγάφωνα μεταξύ τους το φορτίο τους αλλάζει ως εξής:Σύνδεση σε σειρά 2 μεγαφώνωνΔύο 2 ohm μεγάφωνα = 4 ohm Δύο 4 ohm μεγάφωνα = 8 ohmΔύο 8 ohm μεγάφωνα = 16 ohm Παράλληλη σύνδεση 2 μεγαφώνωνΔύο 4 ohm μεγάφωνα = 2 ohm Δύο 8 ohm μεγάφωνα = 4 ohm Δύο 16 ohm μεγάφωνα = 8 ohm Παράλληλη σύνδεση 4 μεγαφώνωνΤέσσερα 8 ohm μεγάφωνα = 2 ohmΤέσσερα 16 ohm μεγάφωνα = 4 ohmΤέσσερα 32 ohm μεγάφωνα = 8 ohm

Trending...

Νέα θέματα

Back