να πω και γω την γνώμη μου κάπου συμφωνώντας κάπου διαφωνώντας (ελαφρά) με τους φίλους μου...
1. όντως μπορεί να μπερδέψει λίγο για τον ρόλο του το "
power amp direct" αλλά ουσιαστικά ακυρώνει το προενισχυτικό τμήμα του ολοκληρωμένου και τον μετατρέπει σε τελικό ενισχυτή... μπορείς λοιπόν με πατημένο το κομβίον να τον χρησιμοποιείς ως τέτοιον και να συνδέσεις στην ομώνυμη είσοδο, οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει προενίσχυση (πχ ένα cd player ή έναν μίκτη κλπ)...
2. το
rec out είναι μια καθαρή ποιοτική line out έξοδος (στα −10 dBV) και σε αυτήν μπορείς άφοβα να συνδέσεις τα active ηχεία σου... μειονέκτημα το ότι επειδή είναι "σταθερή" πρέπει να χρησιμοποιείς το
volume των ηχείων οπότε
εργονομικά δεν είναι ότι καλύτερο...
εναλλακτική εδώ ένας φθηνός
παθητικός monitor controller (όπως πχ αυτός:
swissonic m control) που συνδεμένος ενδιάμεσα θα λειτουργεί πλέον σαν χρηστικότατο
κέντρο ελέγχου και όχι μόνο των hi fi πηγών σου...
3. η έξοδος των ακουστικών μπορεί
"ασφαλέστατα" (δεν θα την πρότεινα βέβαια στο ανηψάκι μου ή σε κάποιον περιορισμένης τεχνολογικής αντίληψης) να χρησιμοποιηθεί ως μεταβλητή έξοδος, με μειονέκτημα τον σχεδόν σίγουρο
υποβιβασμό της ηχητικής ποιότητας σε σχέση με την line...
αν το αποφασίσεις να την χρησιμοποιήσεις, ξεκίνα έχοντας το volume του ενισχυτή τελείως κλειστό, βάλε αυτό των ηχείων περίπου στην μέση και κατόπιν άρχισε να ανεβάζεις σταδιακά το πρώτο ακούγοντας κάτι... το σημείο που αντιλαμβάνεσαι ότι το σήμα
αρχίζει να παραμορφώνει το "σημαδεύεις" (με μαρκαδόρο; ταινία΄

και το έχεις ως
ανώτατο όριο της έντασης που μπορείς να χρησιμοποιήσεις... έτσι
ποτέ δεν θα "κινδυνεύσεις" με οποιαδήποτε ζημιά... να είσαι μόνο λίγο φειδωλός στον
καθορισμό του ορίου αυτού και να το "κλέβεις" προς τα κάτω, γιατί ανάλογα τη μουσική και την πηγή που ακούς η ένταση θα μεταβάλλεται δυναμικά... και πάλι όμως μη ανησυχείς γιατί εύκολα θα βρεις την χρυσή τομή...
4. μια ακόμα λύση με την οποία
θεωρητικά μπορείς να κάνεις σωστά και εύκολα την δουλειά σου (χωρίς όμως δυστυχώς για μια τέτοια περίπτωση να έχω ιδία γνώμη περί ενδεχόμενης ηχητικής υποβάθμισης) είναι ένας
μετατροπέας του σήματος που προορίζεται να τροφοδοτήσει τα ηχεία σε επίπεδα
line όπως αυτός:
Kicker KISLOC -2 Channel SpeakerConverter
5. τέλος η τελευταία λύση που μπορώ να σκεφτώ (και την αναφέρω βέβαια
για την ιστορία καθότι απαιτεί από σένα ή κάποιον που εμπιστεύεσαι φίλο ή μάστορα πολύ καλή γνώση ηλεκτρονικών και πείρα στο DIY), είναι -εφόσον πάντα έχει λήξει η εγγύηση των ηχείων σου- να ανοιχτούν τα κουτιά και να τραβηχτούν έξω από αυτά καλώδια από τα crossover των μεγαφώνων που
θα παρακάμπτουν τα
active κυκλώματα και θα καταλήγουν σε standby
μπόρνες ... έτσι θα μπορείς να χρησιμοποιείς (εννοείται ελπίζω το
όχι ταυτόχρονα ?) τα μόνιτορ σου και σαν ένα απλό passive ζευγάρι ηχείων με τον hi fi ενισχυτή σου...