Σύνδεση 2 κεφαλών, γίνεται?

funky_bassman

Μέλος
Πόντοι
38
Παιδιά θα ήθελα μία απάντηση γιατί το σκέφτομαι καιρό να κάνω κάτι τέτοιο και δεν ξέρω αν θα με βοηθήσει κάπου και ακόμη σημαντικότερο αν γίνεται... Τι εννοώ: Σκέφτομαι να αγοράσω μία κεφαλή Fender για το μπάσο (και συγκεκριμένα αυτή http://www.dv247.com/guitars/fender-bassman-250-hd-head-bass-guitar-amp-head--41594) και να την συνδέσω με μία Gallien Krueger Backline 250s που έχω... Να έχω δηλαδή ως τελικό την Fender και ως "προενίσχυση" την GK. Θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο και έτσι να εκμεταλλευτώ τα απίστευτα πρίμα της GK καθώς και το Overdrive Channel που έχει? Θα μπορούσα να το κάνω συνδέοντας από το DI της GK το σήμα στο Input της Fender? Γενικά θα μου πρόσφερε κάτι αυτός ο συνδιασμός?

Edit: Η GK έχει output 8 ohm ενώ η Fender 4 ohm...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Με τρομάζεις!

πιστεύω πως για αυτό το θέμα την απάντηση θα την έχει αύριο που θα μπει το τεχνικό μέρος στο φόρουμ. εγώ δεν έχω ιδέα.

Αυτο που λες γινεται μονο αμα ο GK εχει "Preamp out"  και ο fender "Power amp in"..

Ετσι παρακαμπτεις τον τελικο του GK και την προενισχυση του Fender και δουλευουν ρολοι...ολες οι υπολοιπες αλχημιες μαλλον ζημια θα κανουν κατα την αποψη μου!

Αν κατάλαβα καλά, το signal chain σου θες να είναι:

Μπάσο -> (input) GK (DI out) -> (input) Fender (speaker out) -> Speaker Cabin

Φυσικά και γίνεται, κανένα πρόβλημα. Απλά έτσι θα περνάς το σήμα σου τόσο από την προενίσχυση του GK (πρώτο shaping) όσο και από του Fender (δεύτερο shaping) και το αποτέλεσμα θα είναι κάπως δραστικό. Απλά θέλει καλό έλεγχο με EQ και εντάσεις για να μην υπεροδηγήσεις τον Fender με πολύ hot σήμα από τον GK (αν και μπορεί να έχει ενδιαφέρον το overdrive που μπορεί να προκύψει).

Αν δε σε ενδιαφέρει η προενίσχυση του Fender, μπορείς να συνδέσεις το DI out του GK στο Power Amp IN ή στο Return (FX loop) του Fender (άν έχει) ώστε να στείλεις το σήμα απευθείας στον τελικό του.

Αλλά γιατί δεν παίρνεις απλά έναν τελικό ενισχυτή;

PS: το 4 και 8 Ω που αναφέρεις δεν έχουν καμία σχέση, όπως καταλαβαίνεις, αφού αναφέρονται καθαρά στην αντίσταση εξόδου για το μεγάφωνο. Εσύ παίρνεις από DI out...

Babtua είπε:
Αν δε σε ενδιαφέρει η προενίσχυση του Fender, μπορείς να συνδέσεις το DI out του GK στο Power Amp IN ή στο Return (FX loop) του Fender (άν έχει) ώστε να στείλεις το σήμα απευθείας στον τελικό του.
Ναι, κάτι τέτοιο θα σκεφτόμουν κι εγώ.

Ίσως αν μπορούσες να βάλεις κανένα λινκ με φωτό και απο τις δύο να σε βοηθήσουμε καλύτερα με τη συνδεσμολογία.

καλημερα και καλες γιορτες,

παρολο που ειμαι εντελως ασχετος με αυτα το φανταζομαι καπως ετσι:

GK fx loop send στον fender fx loop return

Ο Gallien είναι αυτός

back250.jpg

και ο Fender είναι αυτός

41594_l.jpg

Γενικά η συνδεσμολογία που σκέφτομαι να κάνω είναι:

Μπάσο -> Πετάλια -> GK input -> GK DI out -> Fender Input

ή

Μπάσο -> Πετάλια -> GK FX Loop In -> GK FX Loop out -> Fender Input

Γίνονται όλα αυτά, αλλά το βασικό ερώτημα είναι άλλο:

τί ακριβώς θέλεις να επιτύχεις με αυτή τη συνδεσμολογία;

Θέλω να έχω 2 EQ να πειράζω, να έχω περισσότερα Watt αλλά να χρησιμοποιώ το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ overdrive channel της GK (όποιος δεν το έχει ακούσει χάνει) καθώς και τα χαρακτηριστικά ψηλά της αλλά να έχω τον τελικό ήχο της Fender...

Όντως αυτός ο GK είναι πολύ ωραίος ενισχυτής, έπαιξα μια-δυο φορες με αυτον και με βόλεψε αφάνταστα (και είμαι και πολύ περίεργος όσον αφορά ενισχυτές μπάσου).

Εγώ πάντως θα πρότεινα να σπλιτάρεις το σήμα του μπάσου και να στέλνεις σε 2 κεφαλές / 2 καμπίνες που να παίζουν ταυτόχρονα. GK με την καμπίνα του και Fender με τη δικιά του. Λίγη προσοχή με το phase θέλει μόνο...

Babtua είπε:
Όντως αυτός ο GK είναι πολύ ωραίος ενισχυτής, έπαιξα μια-δυο φορες με αυτον και με βόλεψε αφάνταστα (και είμαι και πολύ περίεργος όσον αφορά ενισχυτές μπάσου).

Εγώ πάντως θα πρότεινα να σπλιτάρεις το σήμα του μπάσου και να στέλνεις σε 2 κεφαλές / 2 καμπίνες που να παίζουν ταυτόχρονα. GK με την καμπίνα του και Fender με τη δικιά του. Λίγη προσοχή με το phase θέλει μόνο...
Το σκέφτηκα και εγώ αλλά το κόστος βγήκε πολύ πάνω από το budget μου οπότε ως πρώτο βήμα (κοινώς μαζεύοντας σιγά σιγά τα λεφτά) έλεγα να πάρω πρώτα την κεφαλή (δεν είναι τεράστιο το ποσό, 350 ευρώ) και αν δεν με βολέψει να κινηθώ για 2 καμπίνες...

Κάντο έτσι τότε, δε θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα...

Απλά φρόντισε να μην υπερ-υπερ-οδηγήσεις την είσοδο του bassman με το σήμα του GK. Αν και εδώ που τα λέμε, πολλά active μπάσα βγάζουν αντίστοιχα hot σήμα και δε μασάει ο Fender με τέτοιο σήμα στην είσοδο. Πάντως μην το παρακάνεις, για να είσαι on the safe side...

Θα προσπαθήσω γιατί το μπάσο είναι και active 18V!!!! οπότε λέω το σήμα του GK να είναι στη μέση τα 2 κανάλια (καθαρό και βρώμικο) και το Master sto 1!!!!

Αφού θα παίρνεις σήμα από το DI OUT του GK, δεν έχει καμία σημασία το Master, συνήθως το DI OUT βγαίνει πριν τον τελικό (με λίγα λόγια, παρακάμπτεις τον τελικό του GK).

Ούτε τα 18V του μπάσου μη σε ανησυχούν, τα κάνει handle ο GK και στέλνει σωστή στάθμη στις επόμενες βαθμίδες.

Λίγο trial-and-error θέλει και θα βρεις τις ιδανικές ρυθμίσεις...

funky_bassman είπε:
Θέλω να έχω 2 EQ να πειράζω, να έχω περισσότερα Watt αλλά να χρησιμοποιώ το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ overdrive channel της GK (όποιος δεν το έχει ακούσει χάνει) καθώς και τα χαρακτηριστικά ψηλά της αλλά να έχω τον τελικό ήχο της Fender...
θα έχεις ΕΝΑ eq να πειράζεις, το eq της κεφαλής που θα επιλέξεις για προενίσχυση

και θα έχεις τα watt της ΜΙΑΣ κεφαλής, αυτής που θα επιλέξεις για τελική ενίσχυση

Αν το DI OUT του GK είναι post-EQ και το συνδέσει στο input του bassman, τότε θα έχει 2 EQ να πειράζει. Αν είναι pre-EQ, τότε θα έχει μόνο το EQ του bassman (αυτό δεν το θέλει γιατί τον ενδιαφέρει το EQ του GK).

Aν η σύνδεση γίνει στο FX Return του bassman, τότε βγαίνει εκτός το EQ του bassman και μένει μόνο το EQ του GK, αν πρόκειται για post-EQ DI OUT. Αν πρόκειται για pre-EQ, τότε δε θα έχει κανένα EQ να πειράζει!!

το να χρησιμοποιήσεις 2 προενισχυτές έχει το μειονέκτημα ότι μπορεί να αυξήσεις θόρυβο - παραμόρφωση.

Ο τελικός της GK είναι δηλαδή χειροτερος απο της fender; Τουλάχιστον, όπως είπαν πάρε από το preamp out και δώσε στο power amp in.

Με όλα αυτά υπάρχει βέβαια ο κίνδυνος να χειροτερέψεις τον ήχο σου διπλασιάζοντας παράλληλα το βάρος του rig σου :)

Γι αυτό κι εγώ ρώτησα με ποιο σκεπτικό γίνεται όλο αυτό...

Γιατί θα μπορούσες απλά να πάρεις ένα τελικό ενισχυτή, έστω και Fender για να είσαι στο ηχόχρωμα που θέλεις πχ http://www.thomann.de/gr/fender_spl_6000.htm και μια δεύτερη καμπίνα πχ http://www.thomann.de/gr/ashdown_mag_414t_deep.htm

στα ίδια λεφτά περίπου που θα σου βγει η κεφαλή του bassman και είσαι κύριος (και με τα διπλά συνολικά watt!)

Ή έστω και με μία καμπίνα, αυτή που ήδη έχεις...

Όταν καταλήξεις κάπου, πλιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιζ, κάνε τον κόπο να ηχογραφήσεις κάτι!!!!

Είμαι πολύ περίεργος να ακούσω... το θηρίο που θα βγει στο τέλος!  ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back