Θα διαφωνήσω πλήρως στο "λάσπη", μερικώς στο "θόρυβο".
Μια "προενίσχυση", με την έννοια που χρησιμοποιούμε συνήθως, δεν είναι κάτι το μονολιθικό. Αποτελείται από πολλές προενισχύσεις στη σειρά, κάποιες για shaping, κάποιες για ανύψωση στάθμης, άλλες για buffer. Φυσικά όσες περισσότερες έχεις σε σειρά, τόσο ο θόρυβος αυξάνει, αφού προστίθεται στο θόρυβο της εκάστοτε προηγούμενης βαθμίδας. Αυτό το "πακέτο" προενισχυτικών βαθμίδων το ονομάζουμε συγκεντρωτικά "προενίσχυση".
(Ακόμα και τα διάφορα πεταλάκια κλπ που βάζουμε πριν τον ενισχυτή, προενισχυτικές βαθμίδες είναι...)
Στην περίπτωσή μας προσθέτουμε κι άλλες προενισχυτικές βαθμίδες μετά το πρώτο "πακέτο". Σαφώς και θα έχουμε μια αύξηση θορύβου, όχι όμως εκθετική και σε σημείο που να προβληματίζει. "Λάσπη" θα έχουμε αν κάνουμε κακές ρυθμίσεις στο σήμα που στέλνουμε στο δεύτερο ενισχυτή και υπεροδηγήσουμε την είσοδό του με αποτέλεσμα να παραμορφώσει. Με κακές ρυθμίσεις όμως, και μόνος του να ήταν ο πρώτος ενισχυτής λάσπη θα παίρναμε στο ηχείο του.
Προσωπικά είχα κάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, όταν πιτσιρίκος προενίσχυα το πικάπ μου με ένα χειροποίητο ενισχυτάκι 5W και έστελνα την έξοδό του (ούτε καν την έξοδο της προενίσχυσης, αλλά του μεγαφώνου!!) στο στερεοφωνικό μου. Φυσικά ήθελε κατάλληλη ρύθμιση για να ρίξω τη στάθμη που έφτανε στο στερεοφωνικό σε αποδεκτά επίπεδα, αλλά δούλευε άψογα και ο ήχος ήταν απίστευτα καλύτερος...
(φυσικά τότε ήμουν πιτσιρίκος και δεν ήξερα καλύτερα, πάντως η διάταξη δούλεψε εντυπωσιακά καλά)
edit: με πρόλαβε ο αιματοκυριάκος...