Συναρμολογούμενες VS Boutique - Part XXX

gangster

Μέλος
Πόντοι
36
*Μεταφορά του θέματος από άλλη συζήτηση - yameth

Φιλε μου' date=' που να ακούσεις την νέα κιθάρα του Ηλία Ζάϊκου!
em.icon.smile.png
& Nik Huber "Dolphin". Οτι καλύτερο έχω ακούσει εώς τώρα. Παράτησε μου είπε PRS, Gibson, Fender, για αυτό το όργανο. Τον γνώρισα σε ενα gig στα Γιάννενα, όντως είναι φοβερά Low profile άτομο. ΕΚΕΙ ΕΠΑΘΑ ΤΟ ΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ HUBER !!! Αλλα σύντομα θα είμαι κάτοχος και εγώ &(αφού συγκεντροσω τα [b']3,500 με 4,000 Euro[/b]....
em.icon.angry.png
&)
ΠΟΣΟ;;; 8O

Μην αρχίσουμε πάλι περί κινέζικων,warmoth και τα σχετικά...

Πάντως αν ήμουν Θεσ/νίκη,θα έμπαινα σε μεγάλο πειρασμό,αν και έχω να πατήσω σε ωδείο από τότε που ήμουν 12χρονών (και με κάναν να σιχαθώ τη μουσική)

Το ξερω gangster αλλά πρέπει να την ακούσεις για να καταλαβεις τι εννοώ...Tα ίδια έλεγα και εγώ. Και πάλι καλά, Αμερική πουλιέται 5,000$ και Αγγλία 3,000 Λίρες. Περίπου 5,300 Euro. Και Warmoth έχω αγοράσει, αλλά ρε παιδιά, μην συγκρίνουμε άσχετα πράματα... Ξύλα με τον σορώ από ένα μηχανημα είναι... 

επειδη επαιξα με warmoth προσφατα,αισθανομαι πολυ τυχερος που επιασα στα χερια μου αυτο το οργανο.ειναι οντος ξυλα απο ενα μηχανημα(τι αλλο θα μπορουσε να ειναι :wink: ), αλλα αμα ξερεις να κανεις την υλοποιηση......

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το ξερω gangster αλλά πρέπει να την ακούσεις για να καταλαβεις τι εννοώ...Tα ίδια έλεγα και εγώ. Και πάλι καλά' date=' Αμερική πουλιέται 5,000$ και Αγγλία 3,000 Λίρες. Περίπου 5,300 Euro. Και Warmoth έχω αγοράσει, αλλά ρε παιδιά, μην συγκρίνουμε άσχετα πράματα... Ξύλα με τον σορώ από ένα μηχανημα είναι... [/quote']
Οι ΗUBER ειναι οντως εξαιρετικες κιθαρες αν σου αρεσουν οι κιθαρες τυπου "επιλο" :wink: εχω παιξει & οντως ηταν εξαιρετικα κατασκευασμενες ,με πολυ καλο ηχο & playability.

Παντως αν θες ριξε και μια ματια εδω http://www.mcinturffguitars.com/

για τις καλύτερες,κατα την ταπεινη μου γνωμη, κιθαρες αυτου του τυπου (& με λιγοτερα χρηματα, ο τυπος κανει & customizing)

AYTH

ειναι η μονη κιθαρα που παραλίγο να με κανει να ξεστρατισω απο την low budget ιδεολογια μου :lol:

Παιδιά να τα πάρουμε με την σειρά. Σέβομαι ότι η Warmoth ειναι μια καλή λύση για κάποιον που θέλει μια καλή ποιότητα υλικών και τι πλεονέκτημα να διαλέξει τι του αρέσει. Αν όλα αυτά έρχονται και σε μια λογική τιμή τότε, ναι.&Βαική προυπόθεση να έχεισ κάποιες γνώσεις γύρω από κσύλα. Και πολλές γνώσεις γύρω από μαγνήτες. Τότε ναι, λεει το θεμα! Οταν λέω " ξύλα από τον σωρό" εννοώ πως λόγου του γεγονότος ότι είναι εταιρία μαζικής εμπορίας ξυλίας, πιστεύω οτι κανείς δεν ασχολείται με το πόσο "φρέσκα" κομμένα είναι τα ξύλα,&και κάτω από τα λούστρα μετά από λίγο καιρό αρχίσουν και φένονται "γραμμές".&Αν το τελικό κόστος -με την συναρμολόγηση και την αγορά των ηλεκτρικών - παρέμενε χαμηλό, φυσικά και δεν θα με πείραζε ! Αν όχι, γιατί να μην πάρω μια έτοιμη ( made&in&Korea ή Mexico&)&και να τις κάνω κάποιες βελτιώσεις. Ποιο φθηνα δεν θα βγει ????

&&&

Superfunk&για την&Huber, πριν καιρό&ήμουν ανάμεσα σε Mcnturff&-&Pensa - Gross - Shure.&( Σε γοητεύει η ιδέα μιας πραγματικα& Hand Made&κιθάρας ). Γνώρισα αρχικα ένα παλικάρι που είχε αγοράσει μια&Huber (Custom Shape)&με&Flamed Mahogany body, Exeptional Curly maple top, One piece Brazilian Rosewood Neck,&μέχρι και τα δαχτυλίδια για τους μαγνήτες ήταν ξύλινα,&και το χάραγμα για τα τάστα ήταν με&Rounter όχι με πριόνι&!!! Προσεχε τώρα όλες οι διαστάσεις ήταν cUstom,&όλο αυτό το πακέτο μαζί με ένα υπέροχο&set μαγνήτες Hand Wound απο&έναν τρελό Γερμανο - οι οποιοι φτιαχνονται ειδικά για σενα και εαν παραλαβεις το όργανο και δεν σου αρέσουν σου στέλνει νεους χωρίς χρέωση !! ) κόστισε αυτή η κιθάρα 3,900&Euro. Μου φένεται λογική τιμη για ένα Boutique όργανο από έναν κατασκευαστή που ψηφίστηκε ώς ένας απο τους 4 καλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο. Και είδα στο Forum του Huber πολλόυς κιθαρίστες από όλον τον κόσμο που πουλούσαν τις κι8αρες τους (μιλαμέ για τρελά όργανα) για να πάρουν&Huber ! !&&&Είρ8ε και πριν λίγες μέρες το νέο&Guitarist Magazine που είχε ενα (ύμνο)&άρθρο και με έστειλε εντελός. Αγγλία η κιθάρα που εδώ κάνει 3,000 Euro εκεί κάνει 5,500 !!!!!!! Είναι τρελοί ????? &&&

&

&&&&&

Παιδιά να τα πάρουμε με την σειρά. Σέβομαι ότι η Warmoth ειναι μια καλή λύση για κάποιον που θέλει μια καλή ποιότητα υλικών και τι πλεονέκτημα να διαλέξει τι του αρέσει. Αν όλα αυτά έρχονται και σε μια λογική τιμή τότε' date=' ναι.&Βαική προυπόθεση να έχεισ κάποιες γνώσεις γύρω από κσύλα. Και πολλές γνώσεις γύρω από μαγνήτες. Τότε ναι, λεει το θεμα! Οταν λέω " ξύλα από τον σωρό" εννοώ πως λόγου του γεγονότος ότι είναι εταιρία μαζικής εμπορίας ξυλίας, πιστεύω οτι κανείς δεν ασχολείται με το πόσο "φρέσκα" κομμένα είναι τα ξύλα,&και κάτω από τα λούστρα μετά από λίγο καιρό αρχίσουν και φένονται "γραμμές".&Αν το τελικό κόστος -με την συναρμολόγηση και την αγορά των ηλεκτρικών - παρέμενε χαμηλό, φυσικά και δεν θα με πείραζε ! Αν όχι, γιατί να μην πάρω μια έτοιμη ( made&in&Korea ή Mexico&)&και να τις κάνω κάποιες βελτιώσεις. Ποιο φθηνα δεν θα βγει ????

&&&

[/quote']
Κοιτα γενικα γυρω απο ολο το θεμα "ξυλα" υπάρχει μια τρομερη ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΗ μυθολογία που μαλλον εχει καλλιεργηθεί απο μια ομάδα ανθρωπων που θελουν να πουλήσουν φύκια για ματαξωτες κορδελλες.

ΟΛΑ τα ξυλα που χρησιμοποιούνται εδω και χρονια στην "κιθαροποιία ειναι ΘΕΟΞΕΡΑ μια & ΟΛΑ ειναι super-heavy killn dried (απο τους μυλους).

Καμμια κιθαρα στον πλανητη δεν κατασκευαζεται απο ξυλα που δεν εχουν χασει ακομα και το τελευταιο μικρογραμμαριο υγρασίας.(& ετσι κι αλλιώς κατω απο τα πολυεστερικα φινιρισματα που το 99% (και ο HUBER) των κατασκευαστων χρησιμοποιουν το ξυλο θα μεινει σταθερο για ΠΑΝΤΑ.)

Οσο για τα super figured tops κτλ. δεν εχουν ΚΑΜΜΙΑ επιπτωση στον ήχο,αλλο αν σε μερικους αρεσουν απο αισθητικης άποψης (σε αλλους παλι όχι)

Ασε πια εκεινη την παπαρια για τα "παλαιωμενα" vintage ξυλα.. :roll:

Καταλαβαινω απολυτα την αγαπη σου για τα boutique οργανα (εχουν περασει & απο τα χερια μου πολλα) αλλα τα facts ειναι facts & η μυθολογια,μυθολογια.

Παντως οι Huber ΕΙΝΑΙ φανταστικες κιθαρες αλλα αυτο οφείλεται στην καταπληκτικη κατασκευη τους,τους Harry Haussel μαγνητες & το καλο set up.

Ολα τα παραπανω μπορεις ανετα να τα πετυχεις & με ξυλα Warmoth ή οτι αλλο.

Αυτο βεβαια που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να κανεις με Warmoth ειναι να φτιαξεις μια set neck κιθαρα οπως η Huber :wink: οποτε αν σου αρεσει ο set neck ηχος (εμενα δεν μου πολυαρεσει) & θες πραγματικα μια κιθαρα κοσμημα go ahead! :wink:

Οσον αφορα το κοστος μια και ξεχασα να σου απαντήσω γυρω απο αυτο.

Μια εκπληκτικη strat ή tele με USA CUSTOM GUITARS ή WARMOTH ξυλα & κορυφαιους μαγνητες δεν θα σου κοστισει πανω απο 800-1100 ευρω :wink:

οσο για την ποιοτητα των παραπανω ξυλων ενα θα σου πω,οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ boutique builders απο αυτους ψωνιζουν ξύλα :!:

(εχω προσωπικη σχεση με τον τυπο απο τη μια απο τις δυο εταιριες & αν σου πω ποιοί παιρνουν ξυλα απο αυτον θα τρελλαθεις!!)

Φίλε μου ναι, είμαι αρκετά κολλημενος με set neck οργανα.. Αλλά δεν σου κρύβω πως&μετά από πολλά χρόνια&σπουδών&κλασσικής κιθάρας, και μετά από πολύ ψάξιμο στις κιθάρες,&κατάλαβα το εξης, πως ενα βιομηχανοποιημένο όργανο από ένα χειροποίητο (100%) όργανο διαφέρει. Ας έχουν&τα ίδια περίπου ξύλα.. Και επειδή ρε φίλε SUPERFUNK άλλους έρωτες δεν έχουμε (ούτε και βίτσια) παρα μόνο την κιθάρα,&ναι να&μου πάει΄κατι παραπάνω ένα όργανο που το έκανε ένας τύπος που έδωσε ψυχή για αυτό ! Όσο για τα&ξύλα ο Huber σου στέλνει foto από το ξύλο όταν αυτό είναι ακόμα&κούτσουρο ! Και&βλέπεις όλη την διαδικασία επεξεργασίας του. Ναι τα νέρά είναι άσχετα με τον ήχο.&¶λλά&είναι μαγεία ρε φίλε ! Θα μου πεις ακριβή μαγεία &αλλά επιμένω πως το&όμορφο (πες το έπιπλο) πληρώνεται ...&&&&&&&

και πολυ καλά κάνεις! :wink:

γι αυτο αλλωστε εχουμε & το φορουμ για να μαζευόμαστε όλοι οι "αρρωστοι" να τα λέμε!!

αντε & μολις με το καλο την παρεις περιμενουμε φωτογραφικο αφιερωμα! :wink:

Φίλε μου ναι' date=' είμαι αρκετά κολλημενος με set neck οργανα.. Αλλά δεν σου κρύβω πως&μετά από πολλά χρόνια&σπουδών&κλασσικής κιθάρας, και μετά από πολύ ψάξιμο στις κιθάρες,&κατάλαβα το εξης, πως ενα βιομηχανοποιημένο όργανο από ένα χειροποίητο (100%) όργανο διαφέρει. Ας έχουν&τα ίδια περίπου ξύλα.. Και επειδή ρε φίλε SUPERFUNK άλλους έρωτες δεν έχουμε (ούτε και βίτσια) παρα μόνο την κιθάρα,&ναι να&μου πάει΄κατι παραπάνω ένα όργανο που το έκανε ένας τύπος που έδωσε ψυχή για αυτό ! Όσο για τα&ξύλα ο Huber σου στέλνει foto από το ξύλο όταν αυτό είναι ακόμα&κούτσουρο ! Και&βλέπεις όλη την διαδικασία επεξεργασίας του. Ναι τα νέρά είναι άσχετα με τον ήχο.&¶λλά&είναι μαγεία ρε φίλε ! Θα μου πεις ακριβή μαγεία &αλλά επιμένω πως το&όμορφο (πες το έπιπλο) πληρώνεται ...&&&&&&&

[/quote']
Να ρωτήσω κάτι;Σε εξιτάρει το ίδιο το όργανο,ηο τρόπος κατασκευής του ή όλα μαζί;

Θα σε έφτιαχνε τόσο η ίδια κιθάρα αν έπεφτε στα χέρια σου και δεν έγραφε τίποτα στο headstock (ούτε Huber,ούτε McDuck,ούτε Gibson) και δεν ήξερες όλη την ιστορία πίσω απ' αυτήν (το κούτσουρο που έγινε δέντρο κλπ) ;

Για σκεφτείτε το...Νομίζω πως η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο.Μόνο αν γουστάρεις ένα όργανο μπορείς να παίζεις καλά και να διασκεδάζεις.¶λλος "φτιάχνεται" επειδή την κιθάρα του έφτιαξε ένας τρελός (με την καλή έννοια) Γερμανός και άλλος επειδή την έφτιαξαν τα λεπτοκαμωμένα χεράκια μιας κινεζούλας (ντροπήηηη :D ) .Το θέμα είναι να διασκεδάζουν και οι δύο.

Απλά νομίζω πως ο δεύτερος είναι πολύ πιο ευτυχής,γιατί δεν θα χρειαστεί να ξηλωθεί κιόλας... :D

χμμμμ.. θα σου πω σε αυτό, από την μια λές ότι ο Κινέζος δεν έχει λόγο να κάνει κάτι τόσο καλά, γιατί δεν είναι δικό του, και όλα γίνονται γρήγορα, γιατί έχουμε παραγωγική διαδικασία που στηρίζεται στο Low price του οργάνου,(αν και ένα μεγάλο κομμάτι τις δουλείας του είναι απλά να παρακολουθεί τα μηχανήματα και να αλλαζει κομμάτια στις πρέσες. Από την άλλη, ναι, με εξιτάρει το γεγονός πως ένας άνθρωπος παίρνει ένα κούτσουρο και το κάνει κιθάρα ! Και σύμφωνα με τις δικές μου απαιτήσεις... Παιδιά εάν έπαιρνα την Flying Dolphin, 8.000 Euro, μου έβαζε τα αεροπορικά εισητήρια και ξενοδοχείο στην Γερμανία, για να κάνουμε μαζί την κιθάρα !!! Θα μου ΄πείτε πως είναι λογικό, γιατι με τα ίδια χρήματα παίρνεις αυτοκίνητο, (ή μαλλον Air condition με δώρο το αυτοκίνητο )Ε ολα αυτά συν το γεγονός ότι δεν παίζεις εσύ και άλλοι 50,000 σε όλο τον κόσμο, αλλά εσύ και 300 το πολύ άτομα, με την ίδια κιθάρα, σε εξιτάρει, δεν σε εξιτάρει ????

χμμμμ.. θα σου πω σε αυτό' date=' από την μια λές ότι ο Κινέζος δεν έχει λόγο να κάνει κάτι τόσο καλά, γιατί δεν είναι δικό του, και όλα γίνονται γρήγορα, γιατί έχουμε παραγωγική διαδικασία που στηρίζεται στο Low price του οργάνου,(αν και ένα μεγάλο κομμάτι τις δουλείας του είναι απλά να παρακολουθεί τα μηχανήματα και να αλλαζει κομμάτια στις πρέσες. Από την άλλη, ναι, με εξιτάρει το γεγονός πως ένας άνθρωπος παίρνει ένα κούτσουρο και το κάνει κιθάρα ! Και σύμφωνα με τις δικές μου απαιτήσεις... Παιδιά εάν έπαιρνα την Flying Dolphin, 8.000 Euro, μου έβαζε τα αεροπορικά εισητήρια και ξενοδοχείο στην Γερμανία, για να κάνουμε μαζί την κιθάρα !!! Θα μου ΄πείτε πως είναι λογικό, γιατι με τα ίδια χρήματα παίρνεις αυτοκίνητο, (ή μαλλον Air condition με δώρο το αυτοκίνητο )Ε ολα αυτά συν το γεγονός ότι δεν παίζεις εσύ και άλλοι 50,000 σε όλο τον κόσμο, αλλά εσύ και 300 το πολύ άτομα, με την ίδια κιθάρα, σε εξιτάρει, δεν σε εξιτάρει ????[/quote']
Εμενα προσωπικα με αφηνει αδιαφορο!!!!!! :roll:

Και τι εγινε αμα παιζω εγο και αλλοι 300 με αυτο το οργανο???? :?:

Το θεμα ειναι οτι μπορεις να νιωσεις ετσι (και καλυτερα) με ΠΠΟΟΛΛΥΥ ΛΛΙΙΓΓΟΟΤΤΕΕΡΡΑΑ χρηματα!! Αρα γιατι να τα δωσεις αυτα τα παραπανω χρηματα!!

Να ρωτήσω κάτι;Σε εξιτάρει το ίδιο το όργανο' date='ηο τρόπος κατασκευής του ή όλα μαζί;

Θα σε έφτιαχνε τόσο η ίδια κιθάρα αν έπεφτε στα χέρια σου και δεν έγραφε τίποτα στο headstock (ούτε Huber,ούτε McDuck,ούτε Gibson) και δεν ήξερες όλη την ιστορία πίσω απ' αυτήν (το κούτσουρο που έγινε δέντρο κλπ) ;

Για σκεφτείτε το...Νομίζω πως η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο.Μόνο αν γουστάρεις ένα όργανο μπορείς να παίζεις καλά και να διασκεδάζεις.¶λλος "φτιάχνεται" επειδή την κιθάρα του έφτιαξε ένας τρελός (με την καλή έννοια) Γερμανός και άλλος επειδή την έφτιαξαν τα λεπτοκαμωμένα χεράκια μιας κινεζούλας (ντροπήηηη :D ) .Το θέμα είναι να διασκεδάζουν και οι δύο.

Απλά νομίζω πως ο δεύτερος είναι πολύ πιο ευτυχής,γιατί δεν θα χρειαστεί να ξηλωθεί κιόλας... :D[/quote']

+100.000.000

Συμφωνώ και επαυξάνω δινοντας το παραδειγμα: του οτι αν εγω επαιζα με τη στρατ του Hendrix (που ειναι πολυ πιο φτηνη,αν και δεν ξερω αν αξειζει τα λεφτα της) θα ενιωθα ΤΕΛΕΙΑ!!!και θα με εξιταριζε!!! (τουλαχιστον τον πρωτο καιρο)

δεν παίζεις εσύ και άλλοι 50' date='000 σε όλο τον κόσμο, αλλά εσύ και 300 το πολύ άτομα, με την ίδια κιθάρα, σε εξιτάρει, δεν σε εξιτάρει ????[/quote']ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!!

Υπάρχουν δύο ειδών hype: Αυτό με τις πολύ ακριβές κιθάρες,και αυτό με τις "celebrity owned" κιθάρες.Εγώ προσωπικά θα ενέδιδα στο 2ο,αλλά επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω ποτέ την Les Paul του Peter Green που αγόρασε ο Gary Moore ή την Les Paul του Joe Perry που είχε αγοράσει ο Slash,δεν ασχολούμαι.... 8)

όσον αφορά την ποιότητα,είμαι κάπου στη μέση.Ούτε 3 χιλιάρικα για μια κιθάρα θα έδινα,ούτε με κινέζικο κουπί θα έπαιζα.(Εξαιρούνται οποιεσδήποτε vintage tokai,orville αλλά αυτές είναι γιαπωνέζικες ούτως η άλλως και ΚΑΛΕΣ κιθάρες).Και σταματήστε αυτή τη συζήτηση,γιατί πρώτον έχει ξαναγίνει x^ν φορές,και δεύτερον θα τη δει ο takis και θα αρχίσει να ξαναλέει για τη suhr του... :wink:

Συμφωνώ και επαυξάνω δινοντας το παραδειγμα: του οτι αν εγω επαιζα με τη στρατ του Hendrix (που ειναι πολυ πιο φτηνη' date='αν και δεν ξερω αν αξ[b']Ι[/b]ζει τα λεφτα της)
Αν και στην εποχή της δεν πρέπει να ήταν και πολύ ακριβή,μια strat του '65 που άνηκε στον Ηendrix πουλήθηκε προς 100000 λίρες.

Αυτά.

Εξαιρούνται οποιεσδήποτε vintage tokai' date='orville αλλά αυτές είναι γιαπωνέζικες ούτως η άλλως και ΚΑΛΕΣ κιθάρες).[/quote']καποτε μας την ελεγες για αυτες τις κιθαρες ομως!!! :wink:

ισως να ετυχε να πιασεις μια και αλλαξες γνωμη..

Εξαιρούνται οποιεσδήποτε vintage tokai' date='orville αλλά αυτές είναι γιαπωνέζικες ούτως η άλλως και ΚΑΛΕΣ κιθάρες).[/quote']καποτε μας την ελεγες για αυτες τις κιθαρες ομως!!! :wink:

ισως να ετυχε να πιασεις μια και αλλαξες γνωμη..
whitenoise όποιος έχει τη μύγα να τη φέρει πίσω.

Αν θυμάσαι καλά,έθαψα κινέζικες/κορεάτικες κιθάρες,όχι γιαπωνέζικες..Αλλά αν εσύ πρώτα θίγεσαι και μετά θυμάσαι να μας πείς τι κιθάρα έχεις (Ναι,το παραδέχομαι, είναι καλή η les paul σου...καλύτερη από κάποια ρόπαλα που έβγαζε η gibson τη δεκαετία του 80..ευχαριστήθηκες τώρα; ) δεν φταίω εγώ. :wink:

Tο αστείο θα ήταν να είχες καμιά epiphone και να επέμενες ότι είναι καλύτερη από gibson.

μην τσαντιζεσε φιλε δεν θελω να ξανατσακωθουμε..

ειχα πει ξεκαθαρα οτι ειναι ιαπωνεζικη (του 1976)και οχι κινεζικη ουτε epiphone και με ειχες παρει απτα μουτρα..

anyway καλη καρδια!! 8)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back