mergaz είπε:
a/ .... ο δρόμος για την αναζήτηση του ήχου που γουστάρεις είναι μακρύς και ένα μεγάλο
κομμάτι του είναι ο ενισχυτής.
b/ Αποφάσισα λοιπόν πως μιας και θα χρεωκοπήσουμε να χρεωκοπήσουμε χαρούμενοι και
έτσι λέω να ξοδέφτώ σέ έναν λαμπάτο ενισχυτή μπόμπα!
c/ Για να βοηθήσω τα γούστα ήχου είναι: Metallica, SOAD, Korn, Linkin Park, Slipknot με
μια αναλογία 40%, 25%, 15%, 15%, 5%.
Έχω μια
Gibson Explorer με EMGs.
Έχω καταλήξει μέχρι τώρα στους:
Mesa Dual rectifier
Fryette (VHT) Pitbull 100/CL
Diezel VH4
Framus Cobra
d/ Η αγόρα του ενισχυτή σίγουρα θα συνοδέυεται με καμπίνα 2χ12. Προσανατολίζομαι για
FB, closed back, celestion, για να υπάρχει και το απαραίτητο γκντούπ (!) στον ήχο.
a/ Πολυ μακρυς και κοστιζει
b/ + 1000. Οπως λεει κι ενας φιλος " η ζωη ειναι μικρη για να εχεις κακο ηχο" ;D
c/ Τυχαινει να εχω 2 απο αυτους τους ενισχυτες που αναφερεις (VHT CL, Boogie Dual), αλλα ειχα πριν μερικα χρονια τον Diesel VH4, και τον Cobra δανεικο για καποιο χρονικο διαστημα.
Κατα την αποψη μου:
Ο Cobra ειναι μακραν υποδεεστερος των αλλων, για να μην ξαναγραφω δες σε αλλο ποστ μου, τι εχω γραψει γι'αυτον:
http://www.noiz.gr/index.php?topic=184507.msg541222#msg541222
Ο VHT CL(assic) ειναι ενισχυταρα, αλλα δεν ειναι ο καταλληλοτερος γι'αυτο που θες. Ο ULTRA LEAD ειναι πιο καταλληλος.
Ο Diesel ειναι εκπληκτικος, κυριως για D-tune παιξιματα και γενικα για παιξιματα με χαμηλοτερα κουρδισματα, εκπληκτικο low end με την αναλογη καμπινα βεβαια, με μια πιο "ευρωπαικη" προσεγγιση στον metal ηχο. Ο μονος λογος που τον πουλησα ηταν οτι δεν του ειχα χρηση, απ'τη στιγμη που αγορασα τον Engl Special Edition, ο οποιος μου εδινε οτι ο Diesel συν κατι αλλα που χρειαζομουν.
Για μενα η 2η καλυτερη επιλoγη μαζι με ULTRA LEAD.
Συνεπως, κατα την αποψη μου παντα, η καλυτερη επιλογη γι'αυτα που δηλωνεις οτι θες, ειναι ο Boogie.
d/ Για να εχεις αυτο το "γκντουπ" που λες, μονο με 4χ12, και αν παιζεις με χαμηλα κουρδισματα XL 4x12. Με 2χ12 εστω και Fat Bottom ( αν εννοεις τη VHT FB την εχω) συμβιβαζεσαι.
Αυτο εξαρταται βεβαια ποσο 'γκντουπ" ;D θελεις και σε τι εντασεις θα παιξεις.
Ολα ομως ειναι απλα μια συζητηση, αν δεν εχεις το αναλογο budget
[quote author=gpiad
link=topic=186501.msg566902#msg566902 date=1306269340]
αν παρεις engl θα τον πουλησεις συντομα.. ;D
Φιλε gpiad γιατι το λες αυτο?
Αυτη τη στιγμη εχω 3,5 Engl (Special edition, S.Morse, Sovereign 2x12, Gigmaster)
τους ειχα σχεδον ολους στο παρελθον, και ο μονος λογος που τους πουλησα ηταν για να εχω αυτους που εχω τωρα, τους οποιους τους εχω χρονια ( εκτος του Gigmaster) και δεν σκεφτηκα ποτε να τους πουλησω. Εσυ για ποια μοντελλα μιλας?