- Πόντοι
- 2,368
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τις αντιδράσεις στην προτροπή μου σε έναν ΝΕΟ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ άνθρωπο (και σίγουρα καλλιεργημένο μια και θέλει να σπουδάσει μουσικολογία) να φύγει στο εξωτερικό.X-minor είπε:Αυτή η εμμονή πολλών ελλήνων να ζούν σε μόνιμη άρνηση της κατάστασης είναι απίστευτη. Όποιος ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ νομίζει πως θα ήταν καλύτερα εδώ απ'ότι σε μια χώρα της προκοπής kate me πλανάται οικτρά. Αμφιβάλλω αν οι περισσότεροι που υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις, αν είχαν την οικονομική άνεση δεν θα έφευγαν.
Καλό το επιχείρημα "the grass is greener..." αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση the grass IS MUCH MUCH greener.
Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα σαν χώρα είναι ακριβώς στην κατάσταση που ήταν η ελληνική επαρχία μετά τον εμφύλιο, είναι ερημωμένη οικονομικα,χωρις ΚΑΜΜΙΑ προοπτική για ανάπτυξη για τα επόμενα 10 χρόνια και ακροβατεί στο χείλος του γκρεμού...
Άρα ΤΙ καλύτερο μπορεί να κάνει ένας 20χρονος ο οποίος ΜΠΟΡΕΙ να φύγει (μια και δεν γνωρίζω πολλούς 20χρονους που να έχουν οικογενειακά βάρη και δουλειές που να τους εμποδίζουν να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό όπου όσο άσχημα και να είναι υπάρχει τουλάχιστον ΕΛΠΙΔΑ),από το να κάνει ότι έκαναν και οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας μετά τον εμφύλιο (δηλ. να φύγει)
Ένας 40αρης όντως ΔΥΣΚΟΛΑ θα φύγει (δεν τον θέλουν άλλωστε έξω μια και σε αντίθεση με την Ελλάδα έξω οι καριέρες ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ στα 40 ...δεν αρχίζουν όπως εδώ....)
Από εκεί και πέρα όσοι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης στην Ελλάδα καλώς και να κάτσουνε εδώ (τουλάχιστον όσο καιρό δεν τους «παίρνει η μπάλα» η οποία θα πάρει ΠΟΛΥ κόσμο δυστυχώς)
Το να μου ζητάτε όμως να συμβουλέψω ένα ΝΕΟ παιδί που τώρα αρχίζει η ζωή του να ΜΕΙΝΕΙ σε αυτόν τον τόπο είναι αντίθετο με κάθε έννοια λογικής, ηθικής και ανθρωπιάς (μια και μου ζητάτε να τον ΕΞΑΠΑΤΙΣΩ)