Συλλήψεις μουσικών buskers για επαιτεία

κανονικά θα έπρεπε να είναι παράνομο να παίζεις μουσική στο δρόμο αν είσαι φάλτσος ή ξεκούρδιστος.

Miltos23 είπε:
κανονικά θα έπρεπε να είναι παράνομο να παίζεις μουσική στο δρόμο XΩΡΙΣ ΚΡΑΝΟΣ αν είσαι φάλτσος ή ξεκούρδιστος.
ειδικά μεσημέρι κάτω από ανοικτά παράθυρα...

;D ;D ;D

Ναι αλλά αν ήτανε οι u2 στην αριστοτέλους θα τους γράφανε?...

stavros_d80 είπε:
Ναι αλλά αν ήτανε οι u2 στην αριστοτέλους θα τους γράφανε?...
Έτσι όπως τον βλέπω εδώ τον Edge .... και μουσική να μην έπαιζε, πάλι θα τον πήγαιναν μέσα για επαιτεία. ;D ;D ;D

..η αποψη μου ειναι καπου στην μεση  παντως..

Δηλαδη να μην υπαρχει η απολυτη ασυδοσια οπου ο καθε ενας με αρκουδα κ ντεφι  ειτε ενα ακορντεον να μπορει να παιξει οπου κ οποτε γουσταρει αλλα κ ουτε και αυτο το κυνηγι μαγισσων λες κ ολα τα υπολοιπα δουλευουν τελεια και πλεον κυνηγαμε κασταναδες κ Buskers.

Οσες μεγαλες πολεις στο εξωτερικο εχω επισκεφτει παντα υπηρχε ενας τετοιος δρομος με μουσικους του δρομου.

Απο την Πραγα και την Βουδαπεστη μεχρι την Βαρκελωνη κ το Buenos Aires παντα υπηρχε ενας τετοιος δρομος συνηθως μεσα στην τουριστικη ακτινα της πολης..οπου οι ιδιοι οι μουσικοι γινοντουσαν και μερος της βολτας των τουριστων.

Επισης..αν μπορουμε να το δουμε λιγο διαφορετικα , ενας μουσικος που τραγουδαει...δεν ζητιανευει σε μια γωνια αλλα προσφερει κατι...αυτο που μπορει.

Αλλα δεν ζητιανευει.....και εχει μερικες πιθανοτητες να μην κοιμηθει στο δρομο το βραδυ με αυτα τα 10 20 ευρω που μπορει να μαζεψει..

Προσωπικα θα προτιμουσα μια πολη γεματη  μουσικους παρα μια πολη γεματη αστεγους να κοιμουνται σε χαρτοκουτα.

Δεν ξερουμε για πιο λόγο κάθε μουσικος κατεβαινει στο δρομο να παιξει.

Πιο πολύ από όλα με ενοχλεί που θεωρείται επαίτης ο μουσικός, κι ας μην τιμωρείται πλέον η επαιτεία.

Αλλα δεν ζητιανευει.....και εχει μερικες πιθανοτητες να μην κοιμηθει στο δρομο το βραδυ με αυτα τα 10 20 ευρω που μπορει να μαζεψει..
Δεν ειναι 10-20 ευρω. Και εξω αλλα και εδω υπαρχει κοσμος που ζει κανονικα απ αυτο (εννοω οτι βγαζουν πολυ περισσοτερα απο τον κατωτερο μισθο σε ενα σωρο δουλειες). Αν παιζουν καπως καλα βγαζουν χαλαρα περισσοτερα αποτι πληρωνει το μεσο λαιβ σε μαγαζια, και στον ιδιο χρονο περιπου..

πχ αυτοι παιζουν στο δρομο χρονια τωρα σε διαφορες χωρες

αυτο που δε βλεπεις πολυ εξω ειναι αυτος που ερχεται και παιζει χαλια και θες να τον πληρωσεις για να φυγει :) . Αυτον θα τον μαζευε ο ιδιος ο κοσμος, δε χρειαζοταν αστυνομια...  ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Λοιπον, ετσι που λεγονται τα πραγματα, τοτε και το ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ στους σερβιτορους ειναι παρανομο.

Δηλ, οπως καποιος αφηνει το "κατι τοις" του παραπανω στο παιδι στο μαγαζι σαν να λεει "Ευχαριστω", έτσι δεν αφηνει και ο κοσμος στους buskers; Σαν ενα "μπραβο/ ευχαριστω" που στη μέση της γκριζας πόλης, περνωντας ακουει ζωντανη μουσικη

Ας βγει τοτε ρυθμιση να απαγορευει τα TIPS. Να δειτε τοτε τι θα γινει στα καναλια...

Οι βλ@μμενοι. Αντε πρωινιατικα, ξυπνησα και αναποδα  ::)

Ω μισο!! ΚΑΛΗΜΕΡΑ!  :)

vagelism είπε:
Μου ειπαν οτι υπαρχει μια ειδικη επιτροπη στο δημο που εκανες οντισιον!!!! για να σου δωσουν αδεια..
Διαβάζω κάτι τέτοια και με πιάνει μελαγχολία με τη σύγκριση. Από τη μία ένα κράτος που παίρνει την τέχνη της μουσικής στα πολύ σοβαρά και ρυθμίζει την έκθεση έτσι ώστε να ωφελείται και η εικόνα της πόλης κι από την άλλη μία παρωδία κράτους όπου μουσική θεωρείται αυτό που γίνεται μετά τις 2 στα μπουζούκια για να ανέβουν οι ξεβράκωτες στα τραπέζια. Που δε λέω να μην ανέβουνε έτσι; Ούτε να μην είναι ξεβράκωτες.

Προσωπικά ουδέποτε με έχει ενοχλήσει μουσικός του δρόμου ή καλλιτέχνης γενικότερα. Το χειρότερο που μου συμβαίνει είναι να μου είναι αδιάφορος. Πάντως το να ελέγχεται από τις αρχές ποιοτικά και ποσοτικά η παρουσία καλλιτεχνών στο δρόμο είναι όνειρο θερινής νυκτός για την Ελλάδα. Και αν γίνει ποτέ, υποψιάζομαι ότι στην επιτροπή θα είναι ο Γιώργος Κατσαρός κι η Ροζίτα Σώκου.

Jazzjoker είπε:
Και αν γίνει ποτέ, υποψιάζομαι ότι στην επιτροπή θα είναι ο Γιώργος Κατσαρός κι η Ροζίτα Σώκου.
Καλά θα ήτανε.

Δες ποίοι ηταν στις Πολεοδομικές και αρχιτεκτονικές επιτροπές, και θα παρεις μια γευση.

LK είπε:
Καλά θα ήτανε.

Δες ποίοι ηταν στις Πολεοδομικές και αρχιτεκτονικές επιτροπές, και θα παρεις μια γευση.
Διώκουν τους μουσικούς του δρόμου

ΕΔΩ ΔΙΥΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ

ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟΝ

ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΥ  ΑΥΡΙΟ ΕΓΩ!!!!!

αυτο που γινεται ειναι απαραδεκτο, αλλα να με συμπαθατε αυτο που γινεται στη Δυση δεν ειναι πολιτισμός....η μουσικη του δρόμου εχει καταγωγή απο τα παλια χρονια, π.χ. το μεσαιωνα οι περιπλανώμενοι μουσικοί ή ακομα και σημερα οι τσιγγανοι κ.τ.λ. Να χρειαζεται ειδικη αδεια για κατι που δεν αποτελει απειλή για το κοινωνικο συνολο, ειναι τουλαχιστον γραφειοκρατία και αναιρεί το χαρακτηρα της φασης...κατι σαν το γκραφίτι με...αδεια....εμπεριεχει μια μορφή "αλητείας"....και ετσι εκλαμβανεται απο την αστυνομία...με τις αντιληψεις που επικρατουν στις ταξεις των αστυνομικών  τσουβαλιάζουν τους μουσικούς του δρόμου με αντιλήψεις-ανθρώπους-πρακτικές που δεν γουστάρουν γι αυτο και ειναι χαρακτηριστικό ότι παντα βρισκονται "οργανα " τόσο προθυμα να μαζεψουν τους μουσικούς....

δεν χρειαζεται καμια οντισιον, αν καποιοςμουσικός δεν τραβαει δεν θα ασχοληθει ο κόσμος μαζί, ειναι δικαιωμα ανθρωπινο να μπορείς να εκφραστείς δημόσια και μεσω της μουσικής

Ας μην μπερδευόμαστε.

Όλα τα επαγγέλματα , από τα αρχαία χρόνια κρατούν, και ο μουσικός του δρόμου, και ο γιατρός, και ο δικηγόρος....και οι πόρνες.

Εφόσον υπάρχει κρατικός παρεμβατισμός στην άσκησή τους (υπό την μορφή τουλάχιστον χορήγησης άδεια ασκήσεως επαγγέλματος- φορολόγηση-υποχρεωτική ασφάλιση κ.λ.π) δεν βρίσω τον λόγο να γίνονται εξαιρέσεις.

Τώρα αν αυτός ο κρατικός παρεμβατισμός είναι καλός ή κακός, άλλη συζήτηση, ευχαρίστως να την κάνουμε, αλλά νομίζω εμπίπτει , ως μοιραία πολιτική, στους κανονισμούς του forum.

στα μέσα της δεκαετίας του 90, μου σύστησαν τον διευθυντή της τότε μουσικής ακαδημίας του Σεράγεβο ο οποίος είχε χάσει όλη του την οικογένεια στους βομβαρδισμούς και για να επιβιώσει στην Ελλάδα κουβάλαγε τελάρα στην ιχθυόσκαλα αντί πινακίου φακής (δεν θυμάμαι καλά πως τον έλεγαν γμτ μια και δεν ήταν ο μόνος που είχαμε έρθει τότε σε επαφή προσπαθώντας να βοηθήσουμε, νομίζω Σεργκέι ή κάπως έτσι)...

μην τα πολυλογώ καθότι ήταν εκτός από φοβερός θεωρητικός και πολύ καλός παίκτης σε sax και φλάουτο προσπάθησα όσο πέρναγε από το χέρι μου να τον χρησιμοποιώ ("καταχρηστικά" δυστυχώς) ως session στο studio και στο πρώτο πρόγραμμα σε ένα πιάνο μπαρ που δούλευα ως μουσικός (μια και εκείνη την εποχή τα όργανα αυτά δεν είχαν ιδιαίτερη ζήτηση), ώστε τουλάχιστον να μην "διαλύσει" τα χέρια του βγάζοντας τα προς το ζην μέχρι να δικτυωθεί περαιτέρω...

κάποια στιγμή μου ζήτησε και του έφτιαξα μερικά Jazz backing tracks... χρησιμοποιώντας και ένα φορητό κασετόφωνο βγήκε στο δρόμο κάνοντας καθημερινές παραστάσεις (κυρίως κέντρο Αθήνας)... τον έχασα για πολύ καιρό και όταν κάποια στιγμή με επισκέφτηκε για καφεδάκι είχε ήδη δουλειά σταθερή σε ωδείο αλλά και αρκετούς κατ ιδίαν μαθητές... ο δρόμος όμως δρόμος...

μου φάνηκε παράξενο που το κάνει ακόμα μια και είχα μάθει ότι τον είχαν "μπαγλαρώσει" ουκ ολίγες φορές... ε όταν το ρώτησα γιατί επιμένει, μου είπε στο περίπου όσο θυμάμαι ως ζουμί: "δεν θα με κάνουν να ντραπώ εγώ για την τέχνη μου... θα την εκθέτω μέχρι να ντραπούν αυτοί που την κυνηγάνε... εγώ δεν έχω πια τι να χάσω ή να πολεμήσω γι αυτό εκτός της μουσικής μου... και κανένας πόλεμος δεν κερδίζεται σε γραφεία και σαλόνια"...

δεν ξέρω αν το κάνει ακόμα, πάντως η εντύπωση μου (όσο αντιλαμβάνομαι), είναι ότι στην Ελλάδα μας δεν ντρέπονται εύκολα να κυνηγήσουν ότι δεν χωράει στον μικρόκοσμό τους...

Θα έπρεπε ο κόσμος να κάνει κάτι γι αυτό. Δεδομένου πως δεν είναι κάτι που προκαλεί ζημιά ή κάτι κακό θα έπρεπε σε ένα βαθμό να το προστατέψει. Να μην ξεχνάμε πως πολλοί δρόμοι την δημοτικότητά τους την οφείλουν στους "πλανόδιους" μουσικούς με ένα μέρος του τζίρου των μαγαζιών εκεί να οφείλεται σε αυτό.

Θεωρώ πως πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Αν δεχτούμε πως είμαστε μέλη μιας οργανωμένης κοινωνίας όπου το κράτος νομοθετεί και αποφασίζει για την βέλτιστη ζωή των πολιτών οι οποίοι έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις, οι νόμοι θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα. Συνεπώς κανένας δε μπορεί να κάνει ότι του κατέβει, είτε είναι μουσικός, είτε ζωγράφος είτε οτιδήποτε άλλο, καλλιτεχνικό ή μη.

Αν αρχίσει ο καθένας μας να χαρακτηρίζει το οτιδήποτε με το προσωπικό του κριτήριο ως "παράλογα παράνομο" ή "λογικά παράνομο" και πράττει αντίστοιχα, ζήτω που καήκαμε.

Από την άλλη, αισθάνομαι πως η παρέμβαση του κράτους έχει αρχίσει να γίνεται τόσο έντονη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής που καταλήγει ασφυκτική (έχει αρχίσει να ξυπνάει ο αναρχικός μέσα μου ?). Ειδικά σε ένα κράτος σαν το ελληνικό, το οποίο είναι το απόλυτο μπάχαλο, με πολυνομία στα όρια της φρενίτιδας και νομοθετήματα που γράφονται στο πόδι από πραγματικά άσχετους καρεκλοκένταυρους ενώ άλλα έρχονται ως κακή μετάφραση των καρεκλοκένταυρων της ΕΕ, δεν ξέρω αφενός κατά πόσο είναι εφικτό να ακολουθείς απόλυτα το γράμμα του νόμου, και αφετέρου αν το κάνεις κατά πόσο θα είσαι ο ηλίθιος της υπόθεσης. 

Να πω και εγω το μακρυ μου κ το κοντο μου. Θεωρω απαραδεκτο κ ασυμμετρο το γεγονος της συλληψης κ ασκησης μηνυσης. Ωστοσο ο δημοσιος χωρος απαιτει σεβασμο απο ολους κ ως εκ τουτου θεωρω πτι θα πρεπει μα υπαρχει ενα ρυθμιστικο πλαισιο για τους μουσικους του δρομου (οποιος χρησιμοποιει τον ορο επαιτεια δεν ξερει τι του γινεται).

Στενος προσωπικος φιλος που κατοικει σε ακρως τουριστικο νησι κ δυστυχως στο ιστορικο του κεντρο με τα στενα καντουνια (καταλαβατε για ποιο νησι μολαω Κερκυρα) τα οποια λειτουργουν ως ενισχυτης, τα καλοκαιρια δεινοπαθει απο τους μουσικους του δρομου. 

Νομιζω οτι θα πρεπει να υπαρχει κ ωραριο κ συγκεκριμενος αριθμος υπαιθριων μουσικων. Δεν μπορει μα ουρλιαζεις με ενισχυτη κ μικροφωνο στις 12 κατω αποτο παραθυρο του αλλου  και επισης δεν μπορει σε 100μετρα εμπορικου δρομου να συνωστιζονται 10 μουσικοι με αποτελεσμα αχταρμα κ ηχορρυπανση. 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back