Συλλήψεις μουσικών buskers για επαιτεία

Ένα σύνηθες φαινόμενα στην Ελλάδα, είναι το εξής

Επειδή η πραγματικότητα φυσικά ξεπερνά την απαρχαιωμένη νομοθεσία, δυσκολεύεται η εκάστοτε “αρχή" να ρυθμίσει την πραγματικότητα.

Το 1998 ήμουν, εγώ , άντε και το πολύ τρεις άλλοι πανελληνίως, που ως δικηγόροι, είχαμε ιστοσελίδες των γραφείων μας στο internet.

Οι Δικηγορικοί σύλλογοι, μας αντιμετώπιζαν με καχυποψία, διάτι απλά τότε ήταν μάο-μαο….και θεωρούσαν το Internet το 666. ;D (Μας έκραζε και ο "σοβαρος" τύπος της εποχής βλ. φώτο)

Βρήκαν λοιπόν την φόρμουλα (κάτι αντίστοιχο του 407 ΠΚ) να μας απειλούν για «άγρα πελατών" βασισμένοι στον απηρχαιωμένο κώδικα περί δεοντολογίας δικηγόρων του 1950!

Φυσικά στον φούστη, φουστια δεν πάει, και εμείς ανταπαντούσαμε ότι  μια ιστοσελίδα ισοδυναμεί με την καταχώριση στον χρυσό οδηγό (που επιτρέπεται) και φυσικά δεν είναι άγρα πελατών ,απλά έχει ηλεκτρονική μορφή.

Μερικές δεκαετίες αργότερα, δέχτηκαν την πραγματικότητα και πλέον επιδοτούν την κατασκευή ιστοσελίδας σε δικηγόρους.

Οι μουσικοί του δρόμου, είναι υπαρκτό φαινόμενο και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί θετικά, χωρίς απαγορεύσεις, αλλά με όρια.

ImageLOV.jpg

fusiongtr είπε:
Πρέπει εκεί που θα βγάλετε τα μπουζουκάκια, να πάει ένας στον κάπελα, και να του ζητήσει να σας κάνει πρόσληψη, γιατί αν μπει ο ΙΚΑΣ θα κλαίτε όλοι μαζί από το πρόστιμο. ;D ;D ;D ;D
ποιός είναι αυτός ο ΙΚΑΣ?

otto## είπε:
Ναι και μετά θα πρέπει να περάσεις απο ένα βουνό γραφειοκρατίας για να βγάλεις τη νόμιμη άδεια μουσικού του δρόμου κλπ. Επίσης θα πρέπει να ανοίξει και μπλοκάκι και να προπληρώνει τον φόρο.
Όλοι μας υφιστάμεθα αυτοί την ανόητη γραφειοκρατία, δεν θα είναι προνόμιο των μουσικών του δρόμου. ;D ;D

Μια μοντερνα πολιτεία θα  εχει λύσει και αυτό το θέμα (της γραφειοκρατείας)

LK είπε:
Ένα σύνηθες φαινόμενα στην Ελλάδα, είναι το εξής

Επειδή η πραγματικότητα φυσικά ξεπερνά την απαρχαιωμένη νομοθεσία, δυσκολεύεται η εκάστοτε “αρχή" να ρυθμίσει την πραγματικότητα.

Το 1998 ήμουν, εγώ , άντε και το πολύ τρεις άλλοι πανελληνίως, που ως δικηγόροι, είχαμε ιστοσελίδες των γραφείων μας στο internet.

Οι Δικηγορικοί σύλλογοι, μας αντιμετώπιζαν με καχυποψία, διάτι απλά τότε ήταν μάο-μαο….και θεωρούσαν το Internet το 666. ;D (Μας έκραζε και ο "σοβαρος" τύπος της εποχής βλ. φώτο)

Βρήκαν λοιπόν την φόρμουλα (κάτι αντίστοιχο του 407 ΠΚ) να μας απειλούν για «άγρα πελατών" βασισμένοι στον απηρχαιωμένο κώδικα περί δεοντολογίας δικηγόρων του 1950!

Φυσικά στον φούστη, φουστια δεν πάει, και εμείς ανταπαντούσαμε ότι  μια ιστοσελίδα ισοδυναμεί με την καταχώριση στον χρυσό οδηγό (που επιτρέπεται) και φυσικά δεν είναι άγρα πελατών ,απλά έχει ηλεκτρονική μορφή.

Μερικές δεκαετίες αργότερα, δέχτηκαν την πραγματικότητα και πλέον επιδοτούν την κατασκευή ιστοσελίδας σε δικηγόρους.

Οι μουσικοί του δρόμου, είναι υπαρκτό φαινόμενο και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί θετικά, χωρίς απαγορεύσεις, αλλά με όρια.
έγινες και πρωτοσέλιδο ε?

τουλάχιστον ας έβαζες και μια κιθάρα στο σβέρκο...

dimsonic είπε:
ποιός είναι αυτός ο ΙΚΑΣ?
Ο πατέρας του λέγεται ΕΦΚΑΣ τώρα, και ξαδέρφια του ο ΟΓΑΣ, ο ΟΑΕΕΣ, κλπ.

dimsonic είπε:
έγινες και πρωτοσέλιδο ε?

τουλάχιστον ας έβαζες και μια κιθάρα στο σβέρκο...
Αυτο το έκανα στην Vogue  ;D

Επειδη δεν καταλαβα τιποτα , μπορει καποιος να μου πει τι σημαινει η καταργηση αυτου του νομου και αν αλλαξε οντως κατι?

ΠΚ Αρ. 407

Όποιος επαιτεί από φυγοπονία ή φιλοχρηματία ή κατά συνήθεια τιμωρείται με κράτηση έως έξι (6) μήνες ή με πρόστιμο έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ. Η χρηματική ποινή μπορεί να επιβληθεί και μαζί με την ποινή της κράτησης.

αυτό καταργήθηκε

expired είπε:
Επειδη δεν καταλαβα τιποτα , μπορει καποιος να μου πει τι σημαινει η καταργηση αυτου του νομου και αν αλλαξε οντως κατι?
Ό,τι σημαίνει και η  (προγενέστερη ) κατάργηση του αμέσως επόμενου άρθρου του ΠΚ  που έγινε το 94  ;D ;D ;D ;D ;D

Αλητεία 

Αρθρο 408.

***Το άρθρο 408 Καταργήθηκε με την περ.β`της παρ.12 του άρθρου 1 του

Ν.2207/1994 (ΦΕΚ Α 65)

Δηλαδή τώρα δεν θα τιμωρούνται οι επαίτες και οι αλήτες?

Μάλιστα.

Σε λίγο δεν θα τιμωρούνται και οι σατανισταί.

Δηλαδη τωρα ειναι νομιμο να παιζει καποιος μουσικη στο δρομο με ανοιχτη θηκη και να του ριχνουν λεφτα? Βλεπετε οτι προσπαθω να παω στο σοβαρο τη συζητηση  ;D

expired είπε:
Δηλαδη τωρα ειναι νομιμο να παιζει καποιος μουσικη στο δρομο με ανοιχτη θηκη και να του ριχνουν λεφτα? Βλεπετε οτι προσπαθω να παω στο σοβαρο τη συζητηση  ;D
;D ;D ;D ;D
Τώρα, απλά θα παραβιάζει μόνο τον μισό Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, επίσης (όπως προείπα) το αρθρ. 55 του  Ν. 4483/2017  και ενδεχομένως κάποιες διατάξεις της Ελληνικής Νομοθεσίας σε θέματα εκπομπής θορύβων, αλλά που θα παέι , θα τα καταργήσουν και αυτά.  ;D ;D ;D

expired είπε:
Δηλαδη τωρα ειναι νομιμο να παιζει καποιος μουσικη στο δρομο με ανοιχτη θηκη και να του ριχνουν λεφτα?
Να στο ξεκαθαρίσω.

Αν κάποιος παίζει μουσική στο δρόμο και κάποιοι του δίνουν χρήματα, του λένε "είσαι επαίτης (ζητιάνος δηλαδή) αλλά τώρα εσάς τους ζητιάνους δεν σας τιμωρούμε πλέον".

Είναι δηλαδή το ίδιο με αυτόν που θα μπει στον ηλεκτρικό και θα λέει ότι τον πέταξε η γυναίκα του έξω από το σπίτι και δεν έχει να φάει και να μείνει κάπου, ζητώντας χρήματα.

Δηλαδη αν καταλαβα καλα ειναι παλι παρανομο αλλα για εναν λογο λιγοτερο

expired είπε:
Δηλαδη αν καταλαβα καλα ειναι παλι παρανομο αλλα για εναν λογο λιγοτερο
Κανονικά ΠΟΤΕ δεν ηταν πραγματικά παρανομία, απλά , όπως είναι και αναμενόμενο, προσέκρουε σε διατάξεις που προ-υπήρχαν για άλλους λόγους και υπήρχαν για να ρυθμίσουν άλλα πράγματα.

Είναι σχετικά νέο- στην ελλάδα -φαινόμενο, και αντι να κοιτάξουν να το ρυθμίσουν, είτε το αφηναν αρυθμιστο ,είτε το κυνηγουσαν πατώντας σε διατάξεις που δεν αφορουσαν το συγκεκριμένο, απλά "βόλευαν".

Edit: Θυμάστε που κάποτε , επειδή δεν μπορούσαν να βρουν τους "κουκουλοφόρους", πέρασε από το μυαλό τους να ποινικοποιήσουν την χρήση κουκούλας; ;D ;D

Και εγώ, ύστερα από 5 χιλιόμετρα τρεξιμο στο γυμναστηριο, θα έβγαινα στους -5 , χωρίς κουκούλα...μην με συλλάβουν;

Ε καπως έτσι.  ;D

Για να ειμαστε ακριβεις και τυπικοι , δεν παω στην ουσια αλλα αυστηρα με τον νομο επαναλαμβανω , το να παιρνεις λεφτα ''μαυρα''  ειναι παρανομο ετσι ? Γουσταρω και να παιζω και να ακουω μουσικη στο δρομο - απλα για το ακριβες της υποθεσης και για να δω αν οντως υπαρχει καποια διαφορα με πριν το λεω.

Δεν ειμαι νομικος προφανως και ουτε το εχω ξεκαθαρο.

expired είπε:
, το να παιρνεις λεφτα ''μαυρα''  ειναι παρανομο ετσι ?
Ειναι. Δεν τους κυνηγούσαν για αυτό πάντως.
Θα μπορούσε να βρεθει και για αυτό λυση, αν υπάρχει βούληση. (στην ουσία πιστευώ δεν τους ενδιαφέρει το θέμα)

Μπορει να ειναι ετσι αλλα αν δεν τους νοιαζει καθολου το θεμα,  σκεφτομαι εγω τωρα οτι,  δε θα τους κυνηγουσαν ουτε πριν ετσι κι αλλιως. Τελος παντων , θα δειξει στην πορεια.

expired είπε:
Μπορει να ειναι ετσι αλλα αν δεν τους νοιαζει καθολου το θεμα,  σκεφτομαι εγω τωρα οτι,  δε θα τους κυνηγουσαν ουτε πριν ετσι κι αλλιως. Τελος παντων , θα δειξει στην πορεια.
Εννοώ δεν ενδιαφέρει τη νομοθετική εξουσία.

Τωρα αν ασχολείται κάποιος δήμαρχος είτε επειδή του χαλανε τη ζαχαρενια, είτε επειδή παραπονέθηκαν κάποιοι, αλλο θέμα.

Η αστυνομία, αν την καλέσεις, θα πάει (δεν μπορει να κανει αλλιως).

Και μιας και μιλάμε για Ζαλονικη. Δεν είδα δικυκλιστη στη Ζαλονικη να οδηγαει με κρανος.

ΚΑΝΕΙΣ δεν ασχολειται.  Περνάει ο μηχανακιας δίπλα από τον Ζητα ή τον ΔΙΑΣ, και δεν τρεχει τίποτα.

Αν βγει ντιρεκτιβα...γφατε ακρανωτους...θα γινει ότι και με τους μουσικους του δρόμου

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back